Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie będę strzelał, bo i tak nie trafię
![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Skaterin |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 173 Dołączył: 14.11.2004 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Owczarnio, pytanie Twoje
![]() -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pepper. Wiedziałem, ze coś z tym pieprzem będzie. Ale kimże jest ów Pepper?
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Skaterin |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 173 Dołączył: 14.11.2004 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
HBP, rozdzial 21 "Tajemny Pokój"
- Ktoś kogo znamy? - zapytał Ron, kiedy Hermiona przebiegła oczami po nagłówkach. - TAK! - odpowiedziała Hermiona, co spowodowało, ze Harry i Ron zakrztusili sie jedzeniem. - Ale nic mu się nie stało... zyje... To Mundungus, został aresztowany i zesłany do Azkabanu! To miało coś wspolnego z podszywaniem sie pod inferiusa podczas proby wlamania. I zniknal jakis Oktawiusz Pepper... Och, to straszne, aresztowano... Ten post był edytowany przez Skaterin: 22.08.2007 20:22 -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
Zeti |
![]()
|
Dzięki. Och nawet o tym nie myślałem. Prawdę mówiąc, już zaczynałem podejrzewać jakiegoś pierwszoroczniaka pod tiarą
![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Pepper, Octavius
Disappeared in the early spring of 1997 [Y17], as reported by the Daily Prophet (HBP21). It was implied that the disappearance is connected to an attack by Death Eaters. Ciągle powtarzam, że HPL to potęga ![]() Dobra, moja zagadka: co oznacza motto szkoły? Łatwe, mam nadzieję... -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Skaterin |
![]()
|
Draco dormiens nunquam titillandus
Nigdy nie łaskocz spiacego smoka -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Very good indeed
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Zeti |
![]()
|
Draco dormiens nunquam titillandus
(Nigdy nie łaskocz śpiącego smoka) Co to jest ten Harry Potter Leksykon? jakiej okazji wyszedł?? Rowling napisała? No i spóznionko. Tak to jest jak się daje odpowiedź przed znajdzieniem odpowiedzi. ![]() Ten post był edytowany przez Zeti: 22.08.2007 20:42 -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Skaterin |
![]()
|
Zeti, ubiegłam Cie, wiec pytanie niestety moje
![]() Gdzie pracował Bob Ogden i czego był szefem? -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
Zeti |
![]()
|
Bob Ogden pracował w MM i był szefem departamentu przestrzegania prawa. Pisałem z pamięci, więc mogę się mylić.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
owczarnia |
![]()
|
Zeti, zmiłuj się. HP Lexicon.org, nie mów że nie słyszałeś!
Sorry, że po angielsku ale za Chiny Ludowe nie pamiętam polskich odpowiedników: Bob Ogden pracował jako Magical Law Enforcer i był szefem Magical Law Enforcement Squad. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Zeti |
![]()
|
Nie słyszałem jak dotąd. A właściwie słyszałem, ale byłem pewien, że to książka. Taaki gruby leksykon. Nie szkodzi, że po angielsku. Jako tako jeszcze odczytam.
owczarnia |
![]()
|
Nie, sorry że po angielsku moja odpowiedź była
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Skaterin |
![]()
|
Owczarnia Twoje.
po polsku: był pracownikiem Departamentu Przestrzegania Prawa i szefem Magicznej Brygady Uderzeniowej -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
owczarnia |
![]()
|
Ha, nawet nieźle brzmi! Już zapomniałam te polskie nazwy, czas chyba przejrzeć rodzime wydania
![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Zeti |
![]() ![]()
|
Dzięki.
![]() W którym roku Albus Dumbledore został dyrektorem Hogwartu? -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Skaterin |
![]()
|
1956?
-------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
Zeti |
![]()
|
Tak jest. Pytaj.
Skaterin |
![]()
|
hmmm...
nie wiem czy bylo, no ale. gdzie pracowala [dokladnie] pani Edgecombe. -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
Zeti |
![]()
|
Edgecombe, Madam Ministry of Magic
Works in the Floo Network Office, which is part of the Department of Magical Transportation. Madam Edgecombe helped Fudge police the fires of Hogwarts while Umbridge was High Inquisitor. Marietta Edgecombe is her daughter (OP27). -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Skaterin |
![]()
|
tak, a samemu pomyslec sie juz nie da...
czy mnie sie wydaje, czy tu chodzi o to, kto wiecej wie, a nie kto wiecej znajdzie w necie? litosci. no nic, pytanie twoje. /jesli juz szukacie w leksykonie, to chociaz postarajcie sie i napiszcie swoimi slowami po polsku ;/ / -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
Zeti |
![]() ![]()
|
Kim był Abraham Peasegood?
QUOTE /jesli juz szukacie w leksykonie, to chociaz postarajcie sie i napiszcie swoimi slowami po polsku ;/ / OK OK OK -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
owczarnia |
![]()
|
No właśnie Zeti, staraj się chociaż udawać że wiesz
![]() Abraham Peasegood, wynalazca Quodpota, amerykańskiej odmiany Quidditcha. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Zeti |
![]()
|
Pytaj.
Postaram się udawać. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 07.07.2025 04:40 |