Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zagadki..., ZASADY W PIERWSZYM POŚCIE
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak nie ma na imie prababcia profesor Sybilli i kim nie jest.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie nazywała się Kasandra Trelawney i nie była jasnowidzem, jeśli o to chodzi (bo to była praprababcia).
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ok, pytanie Twoje.
Trochę głupia była ta moja zagadka, ale byla łatwa. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Ramzes |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Prefekci Postów: 1237 Dołączył: 06.08.2007 Skąd: Cz-wa/Krk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hm... <zastanawia się> hm... <jeszcze głębiej się zastanawia> coraz trudniej wymyślić zagadkę...
Kto jest autorem książki pt. Myślenie potoczne: dlaczego mugole wolą nie wiedzieć? -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
aurorka_gryfonka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.11.2007 Skąd: z Doliny Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Mordicus Egg
A jakiego jest wydawnictwa i w którym roku została wydana? -------------------- |
Ramzes |
![]()
|
Dobrze.
Czy to pytanie? Bez potwierdzenia? Wydawnictwo Kurz i Pleśń, 1963. -------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
Zeti |
![]()
|
Pytanko: Skąd wzięliście tą książkę? Za nic sobie jej z HP nie przypominam.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.11.2007 Skąd: z Doliny Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
To była jedna adnotacja w ,,Magiczne zwierzęta i jak je znaleźć". Nie czytałam ,,Tezaurusa" i nie zamierzam.
-------------------- |
Ramzes |
![]()
|
Czy aurorka wie, że zadaje pytanie?
-------------------- As the philosopher Jagger once said - "You can't always get what you want"
|
aurorka_gryfonka |
![]()
|
Eeee...? MAM!!!
Kto ostatecznie zdefiniował ,,istotę" i ,,zwierzę"? -------------------- |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Grogan Kikut
-------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
Dobrze.
-------------------- |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Która drużyna quidditcha nosi krwistoczerwone szaty ze srebrnym toporem na piersi?
-------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Wędrowcy z Wigtown
-------------------- Gryffindor
KLL |
kate711 |
![]()
|
ok
![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Oddaję pytanie Gryfonom - zero pomysłów...
-------------------- Gryffindor
KLL |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
Skoro żaden Gryfon nie ma nic do powiedzenia to ja dam zagadkę.
Dlaczego mugole lękali się magii najbardziej w średniowieczu? -------------------- |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Ponieważ niewiele o niej wiedzieli i nie potrafili rozpoznawać jej przejawów, a wiadomo, jeśli czegoś nie znamy, to się tego obawiamy.
-------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
aurorka_gryfonka |
![]()
|
Brawo. Dobrze.
-------------------- |
Kit_fan |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Prefekci Postów: 344 Dołączył: 24.07.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Brakuje mi pomysłów. Puchoni, zrzekam się zagadki na Wasze konto
![]() -------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
kate711 |
![]()
|
No, to ja zadam. ;-)
Chyba proste pytanie. Mam nadzieję, że jeszcze nikt go nie zadawał... Na jakim piętrze Veron Dursley ma swoje biuro? -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Zeti |
![]()
|
W swoim gabinecie na dziewiątym piętrze pan Dursley zawsze siedział plecami do okna. Tego dnia okazało się to okolicznością sprzyjającą, bo gdyby siedział przodem, trudno by mu było skupić się na świdrach. Nie widział sów przelatujących jawnie w biały dzień, choć widzieli je ludzie na ulicy; pokazywali je sobie palcami i gapili się na nie z otwartymi ustami. Większość z nich jeszcze nigdy nie widziała sowy, nawet w nocy. Natomiast pan Dursley przeżył normalne, całkowicie wolne od sów przedpołudnie. Na-wrzeszczał po kolei na pięciu pracowników. Odbył kilka ważnych rozmów telefonicznych, a potem znowu na kogoś nawrzeszczał. Był w wyśmienitym nastroju aż do pory lunchu, kiedy pomyślał, że dobrze by było wyprostować nogi, przejść się na drugą stronę ulicy i kupić sobie w piekarni bułkę z rodzynkami.
kate711 |
![]()
|
O, jaka wyczerpująca odpowiedź, oczywiście poprawna.
![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Zeti |
![]()
|
Nie miałem nic do roboty, to pisałem jak popadło. Przynajmniej się czymś zająłem.
Podaj imię szwagierki matki kuzyna Harrego. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Kit_fan |
![]()
|
cioteczka Marge była bardzo podobna do wuja Vernona: wielka, tęga, z purpurową twarzą, miała nawet wąsy, choć nie tak krzaczaste jak on...
-------------------- ![]() członkini Klubu Luny Lovegood |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 00:30 |