Ołówkowy Świat <- Tabletowy Teraz, ...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ołówkowy Świat <- Tabletowy Teraz, ...
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
Oj, ta też ci nie wyszła.
pracuj, pracuj, pewnie, co jak co, ale dłonie warto umieć rysować :) tylko niekoniecznie wszystkie prace trzeba rzucać na forum ;) -------------------- |
Croco |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 04.04.2006 Skąd: tam gdzie diabły z czekolady Płeć: Kobieta ![]() |
No wiesz, dla mnie nawet taka dłoń to PRZEOGROMNY sukces
![]() -------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
skoro tak twierdzisz... ;p
no, ja tam w ogóle nic nie umiem rysować, rąk już zupełnie, więc jak się za coś biorę to farby i gruby pędzel ;) ale nie zaprzeczysz, że przyda ci się jeszcze nieco ćwiczeń. practice makes perfect :> -------------------- |
Anavrith |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 01.05.2006 Skąd: Nowhere ![]() |
Dark light - przeprosiny za kartkę w kratkę nie przyjęte. Nie umieszczaj prac na takiej kartce, proszę! Zachowuj je jako szkic, cwic na zeszytowychkartkach, ale nigdy nie pokazuj ich szerszej publice!
A co do rysunku - nie jest źle. Mogło byc gorzej. Chociaz sama dłon jest taka sobie, rysunek lekko bez wyrazu... Da sie przezyc. -------------------- Nie ma chyba większego wysiłku, niż usiłować ładnie wyglądać od rana do północy.
Brigitte Bardot |
emka^ |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: StW Płeć: Kobieta ![]() |
ta kartka w kratke.. ale no nic mi też się zdarza więc rozumiem..
![]() Dark light- ogólnie mi się podoba bo ciemny motyw jest ;] Ja próbowałam rysować dłoń na religii ale niezbyt pięknie wyszła i poza tym kartka w kratke więc sama wiesz ![]() Pozdr ![]() -------------------- "Kiedy z serca płyną słowa
uderzają z wielką mocą Krążą blisko wśród nas ot tak dając chętnym Szczere Złoto.." Nobody Wins . |
Shmanii |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 28.05.2006 Skąd: Avalon ![]() |
Prace fajne i ładne. Zgadzam się z przedmówcam,i ze trosze ołowek za bardzo stępiony. A i radzę nei rysowac na kartkach w kratkę (i kto to mowi sama zawsze tak robię) Poza tym ok. Ale w smoku troszke głowa nieproporcjonalna do tułowia. Pozdrawiam.
-------------------- "Trzeba wiele lat, by znaleźć przyjaciela
wystarczy chwila, by go stracić" (Stanisław Lec) |
Croco |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 04.04.2006 Skąd: tam gdzie diabły z czekolady Płeć: Kobieta ![]() |
Testral
Tak, tak, błagam, nie trujcie mi o jakości, bo ja sama nad nią załamuję ręce (skanera jednak nie kupuję, bo do Francji się wybieram, jakoś ubrać się muszę bo w moich szmatach nie będę po paryżu łazić), ważne że jako-tako widać o co w rysunku chodzi. -------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
Chooo |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 124 Dołączył: 15.04.2005 Skąd: Tam gdzie marzenia się spełniają... Płeć: Kobieta ![]() |
Jeju! Bardzo ładny ten rysunek. Taki pełen miłości :] Coolowy xD Rysuj dalej bo świetnie Ci to wychodzi. Prace są estetyczne i nie zwracam uwagi na ich jakość bo i tak mi się podobają. Z moim talentem to daleko bym nie zaszła, no może mam talent ale tylko do robienia sesji zdjęciowych. Najczęściej sesji ludzi
![]() edit: Czekam z niecierpliwością na kolejne "dzieła sztuki". Ten post był edytowany przez Chooo: 15.06.2006 14:36 -------------------- |
alchemiczka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z lochów Płeć: Kobieta ![]() |
nie działa mi en Twój deviantart, a Psycho ma rację - za kiepskie skany powinni kastrować ludzi, szanujcie własne prace, żebyśmy my mogli je szanować! Nie ważne że się ma do k*nędzy 14 lat.
EDIT: No dobra, yen ostatni mi się załadował i choć jestem pzywycZajona do innego standardu rysunku, to z uwzględniemien co to za miesce i czas jestem na tak - tylko wypakowuj się ten maniery kreskówkowej, nie ważne czy to kreskówka japońska, koreańska, polska czy amerykańska. Maniera jak faje - zabija dzieci i potem człowiek nie rośnie. Ten post był edytowany przez alchemiczka: 02.07.2006 23:06 -------------------- Myśka (31-05-2003 12:35): Hazel, legendo forum..((; (...) i erotycznych snów [z udziałem dementiego^^] (...) - o to im chodzi, Dem? Ja też w ogóle tego nie rozumiem |
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Obrazek poprostu piekny. Jakość nienajlepsza ale na to nie zwracajmy uwagi Rysunek mi sie strasznie podoba na jego widok było takie 'Oooo '
![]() ![]() ![]() |
Croco |
![]()
|
QUOTE nie działa mi en Twój deviantart, a Psycho ma rację - za kiepskie skany powinni kastrować ludzi, szanujcie własne prace, żebyśmy my mogli je szanować! Nie ważne że się ma do k*nędzy 14 lat. Matko huto, dobra, tak, jasne, kupię wreszcie ten skaner, żebyście zaczęli zwracać uwagę na rysunek a nie jakość. I przykro mi, ale mnie się wykastrować niestety nie da, ha. edit: a deviantarty nie działają, bo wszystko wykasowałam z konta stwierdzając, że prace są beznadziejne. Wkleję nowe linki w najbliższym czasie. Ten post był edytowany przez Croco: 03.07.2006 12:30 -------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
alchemiczka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z lochów Płeć: Kobieta ![]() |
spoko spoko, a co, wolisz żebym napisała "och jakie słodkie masz talent"? Z resztą skaner nie jest koniecnzy, są programy graifczne na któych można korygować wady zdjęc i skanów.
A jakość ma bardzo duże znaczenie dla rysunku, ludziom odrzucają teczki na ASP tylko dlatego, ze rysunki węglem są brudne, bo ktoś oszczędza na lakierze i nie przyska a węgiel jak to wegiel - lubi brudzić. I nawet jak Michał Anioł zrobi syf, to to będzie przede wszytkim syf, a nie dzieło Michała Anioła. A rysunek też skomentowałam, co się czepiasz. -------------------- Myśka (31-05-2003 12:35): Hazel, legendo forum..((; (...) i erotycznych snów [z udziałem dementiego^^] (...) - o to im chodzi, Dem? Ja też w ogóle tego nie rozumiem |
Croco |
![]()
|
QUOTE spoko spoko, a co, wolisz żebym napisała "och jakie słodkie masz talent"? Nie. Co jak co, ale ja nienawidzę takich komentarzy, wolę... QUOTE No dobra, yen ostatni mi się załadował i choć jestem pzywycZajona do innego standardu rysunku, to z uwzględniemien co to za miesce i czas jestem na tak - tylko wypakowuj się ten maniery kreskówkowej, nie ważne czy to kreskówka japońska, koreańska, polska czy amerykańska. Maniera jak faje - zabija dzieci i potem człowiek nie rośnie. konstruktywną krytykę, za którą serdecznie dziękuję. QUOTE Z resztą skaner nie jest koniecnzy, są programy graifczne na któych można korygować wady zdjęc i skanów. Naprawdę, STARAM SIĘ. Mam Photoshopa, ale no cóż, ekspertem od posługiwania się tymi wszystkimi opcjami, pędzlami itd. nie jestem. Przepraszam za nabijanie postów. -------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
alchemiczka |
![]()
|
to tutaj nie wolno nabijać postów? Oj dobra, daj spokój, ma znajomości u Dementa (podobno...). I głowa do góry, juz ni bede krzyzec za ten skaner, i tak juz wszedzie wyjde na wstrętną, to trzeba to jakoś załagodzic.
-------------------- Myśka (31-05-2003 12:35): Hazel, legendo forum..((; (...) i erotycznych snów [z udziałem dementiego^^] (...) - o to im chodzi, Dem? Ja też w ogóle tego nie rozumiem |
Croco |
![]()
|
Proszę to wypić, profesorze...
Och, wiem, wiem, wiem! Do dupy! Starałam się jak mogłam pokolorować to w miarę po ludzku, ale nie bardzo mi wyszło, następnym razem jeszcze bardziej się postaram. Moja ulubiona scena z HPiKP. -------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
emka^ |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: StW Płeć: Kobieta ![]() |
No jak na pierwszą próbę kolorowania w photoshopie to całkiem nieźle ! ;d Nie mów, że do dupy, bo ja np. w ogóle nie potrafie
![]() Ogólnie spoczko.. ( no mogłby być troche mniej "poszarpany" ale to taki mały szczegół ![]() Scena b. fajna, mnie też się podoba ![]() Ten post był edytowany przez emka^: 18.07.2006 19:22 -------------------- "Kiedy z serca płyną słowa
uderzają z wielką mocą Krążą blisko wśród nas ot tak dając chętnym Szczere Złoto.." Nobody Wins . |
Croco |
![]()
|
Miłosny potwór
Kolejna szmira, może troche lepsza, ale ciągle idzie mi beznadziejnie, uch. -------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
emka^ |
![]()
|
to już lepsze .
![]() -------------------- "Kiedy z serca płyną słowa
koala |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 83 Dołączył: 23.05.2006 Skąd: z Centrum Dowodzenia Wszechświatem =3 Płeć: Kobieta ![]() |
Moja nauczycielka "metaliki" zawsze powtarza: "Talent to tylko 2% potrzebne do stworzenia dzieła wszechczasów. Reszta to ciężka praca, więc jeżeli się porządnie przyłożysz -coś zawsze wyjdzie." Poza tym, każdy od czegoś zaczyna ^.^
QUOTE(Croco @ 16.07.2006 12:17) To podoba mi się chyba najmniej z twoich prac. Dlaczego? Rysunek jest niedokładny i niestaranny (np. włosy Harry'ego), a światłocień (zwłaszcza tło) taki hmmm brutalny. ![]() Mam nadzieję, że następne prace będą lepsze. Zostawiam ![]() -------------------- Nie wiem jaka broń zostanie użyta w trzeciej wojnie światowej,
ale czwarta będzie na maczugi. [Albert Einstein] ![]() *** logiczna konsekwencja katolickiej ideologii |
em |
![]()
|
Gdzie tam, moja opinia jest dokładnie koala odwrotna ;p (kwestia gustu, a de gustibus...)
"Proszę to wypić..." jest dużo lepsze od "Lovemonstera", właśnie między innymi dzięki tej niedbałej kresce. Moim zdaniem najlepsza potterowa artystka, Marta, cały urok swoich akwarelek zawiera w tej lekkiej, niedbałej kresce. Wszystko, do czego się mogę tam przyczepić (nawet niedbałe kolorowanie tam pasuje, łącznie z tłem), to białe plamki ;p. A lovemonster jest jakiś taki... za gładki. Właśnie. -------------------- |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
Zgadzam się Emotko... Lovemonster szczerze powiedziawszy wogóle mi sie nie podoba... strasznie przesłodzony...
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
Croco |
![]()
|
Następne szmiry będą już (mam nadzieję) lepsze: zamówiłam sobie książkę "Rysowanie dla początkujących", za kilka dni powinnam ją dostać, może się w końcu czegoś nauczę. ^^
-------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
Croco |
![]()
|
Audrey Tautou
Czyli moja ulubiona aktorka. Pierwszy portret 'na poważnie', jak zwykle jakość kiepska, kontrast poprawiany w fotoszopie. -------------------- "Snape zawsze słucha przez zamknięte drzwi odgłosów chlapania, gdy Potter się kąpie. Młody czarodziej robi niesamowitą ilość hałasu podczas czynności tak fundamentalnej jak zwykła kąpiel. - Potter - kaczor - mówi do siebie cicho Severus i zanurza się nieco głębiej." Tak samotny beze mnie, Calligraphy |
emka^ |
![]()
|
Portret mi się najbardziej podoba. Taki.. no właśnie "poważny"
![]() -------------------- "Kiedy z serca płyną słowa
mida |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta ![]() |
Ladny portret... tyle że głowa troszkę spłaszczona. Ale twarz jak najbardziej ok.
-------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:49 |