Bajka Na Dzień Dobry, Uwaga! Dozwolona do lat 18!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Bajka Na Dzień Dobry, Uwaga! Dozwolona do lat 18!
WildThing |
![]() ![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zwykle małym dzieciom opowiada się bajki na dobranoc, więc ta jest na dzień dobry;)
Chodź na chwilę Choć na chwilę Siądź mi na kolanie Powiem Ci historię Która wprawi Cię W niepokój Był raz kocur Który zwykł jeść Myszki na śniadanie Jęsli nie chcesz By kot zjadł Cię Wstawaj z łóżka śpiochu -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Łiii;)
Słodkie. Tylko mogłoby sie rymować. No. Tylko troszkę...bezsensu, nie uważasz? |
WildThing |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale dziecko samo znajdzie swój sens nawet w najbardziej bezsensownej bajce
-------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Urocze w swej prostocie.
Pierwsza zwrotka ujmująca ;) Podbają mi się szalenie takie twory. -------------------- |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Swietne. Coraz bardziej sie przekonuje do twoich wierszy. Ten musze sobie gdzies zapisac i bede czytala na poprawienie humoru :) W rymach mi tez cos nie gra, ale to nic, bo wchlonela mnie urocza strona opowiastki. Sliczne :)
|
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
Najlepiej oddała to Marry... Bo to jest słodkie i bezsensowne i dlatego takie... fajne
![]() -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Szczerze? Będę tak budziła dzieci, jak już będę matką ( czyli za kilka ładnych lat ) . Bo ładne miłe, proste i takie... ciepłe. Podoba mi się!
-------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Masz talent. Zdecydowanie.
|
Malamanda |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 84 Dołączył: 28.09.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Zgadzam się z estiejem, rym jest, ale trochę nietypowy. A Bajka Na Dzień dobry jest taka słodka i bezsensowna, co nadaje jej uroku. Żałuję, że kiedyś nie byłam budzona w ten sposób
![]() Ten post był edytowany przez Malamanda: 16.10.2006 15:11 |
Rookwood |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 266 Dołączył: 09.08.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Hm, a czy to nie jest do budzenia na przyszlosc? Tak nie do budzenia dzieci?
|
WildThing |
![]()
|
Wszystko można interpretować na swój sposób, każda bajka ma znaczenie dosłowne i metaforyczne. Należy ja interpretować zależnie od wieku, potrzeb, sytuacji, nastroju...
Pozostawiam to czytelnikowi do zastanowienia... -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
faktycznie rymy nie tego... ale w sumie czytalam gorsze rzeczy:)
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
WildThing |
![]()
|
Nobody's perfect
(nikt nie jest Grzegorzem Markowskim) -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
powiedziałabym raczej, że
nie wszyscy są Grzegorzem Markowskim =) brakuje mi już pozytywnych przymiotników, także problem mam z komentowaniem bo powtarzać się nie chcę. ^^ -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:25 |