WildThing
07.01.2007 21:17
Za lat nie parę,
Ale już wkrótce
Iść winno pojąć
ten tumiwisizm,
nie zdziwiłbym się
wcale a wcale
Ale kto zrozumie
tumistoicyzm?
Jak zwykle błysk geniuszu.
Panowie (i panie),
czapki z głów - niedługo zostanie
ten człowiek młody
nadzieję polskiej poezji. Nagrody,
wywiady, tłumaczenia nawet -
pamiętajcie tylko kto mu ową sławę
przepowiedział. I niech skapnie na mnie chociaż kilka kropel.
Odkryłem talent. Chwała mi za to. Jestem prorokiem.
już wiem, to mi sie kojarzy z fraszkami Kochanowskiego
tzn Twoja twórczość
te puenty zwłaszcza
PrZeMeK Z.
07.01.2007 23:01
Po trzykrotnym przeczytaniu stwierdzam, że nadal nie rozumiem. I zaczynam wątpić w swoją zdolność czytania ze zrozumieniem.
To nie przytyk, to frustracja. Nie lubię czegoś nie rozumieć.
Rookwood
07.01.2007 23:08
Na koniec trzeba sie usmiechnac. Do sprytu wplatania takiej fajnej koncowki. Do calosci, ktora jest swietna.
ale czego nie rozumiesz dokładnie?
PrZeMeK Z.
07.01.2007 23:39
Tumistoicyzmu. I tego, że WildThing został nazwany "nadzieją polskiej poezji" przez Katona, a ja nie wiem, czemu. Bo nie rozumiem tego wiersza.
Och, ten wiersz nie służy do rozumienia. To zabawa słowem. Nad słowem trzeba sobie pomyśleć.
Przemku, odłóż na jakiś czas Słowackiego, a weź Tuwima choćby. A może nawet Białoszewski by nie zaszkodził =>
tak tak
i w ogole jak to jest, ze faceci piszą tak fajnie?
Hm. A jak to jest, że komponują tak fajnie? Że wynajują wynalazki tak fajnie? Że odkrywają kontynenty tak fajnie....? Hmmmm

?
Katonie, to tylko dlatego, że brak kobiety pod ręką. Bo kobiety to robią "jeszcze fajniej" ;P
Wiersz skumałam za trzecim razem. Świetna gra słów, choć niestety treściowo średnio podbudowana. Ale jako impresyjka wierszykowa - świetne! Kupuję bez zastanowienia.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę