Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Tumistoicyzm
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
WildThing
Za lat nie parę,
Ale już wkrótce
Iść winno pojąć
ten tumiwisizm,
nie zdziwiłbym się
wcale a wcale
Ale kto zrozumie
tumistoicyzm?
Katon
Jak zwykle błysk geniuszu.

Panowie (i panie),
czapki z głów - niedługo zostanie
ten człowiek młody
nadzieję polskiej poezji. Nagrody,
wywiady, tłumaczenia nawet -
pamiętajcie tylko kto mu ową sławę

przepowiedział. I niech skapnie na mnie chociaż kilka kropel.
Odkryłem talent. Chwała mi za to. Jestem prorokiem.
Lilith
już wiem, to mi sie kojarzy z fraszkami Kochanowskiego
tzn Twoja twórczość
te puenty zwłaszcza
PrZeMeK Z.
Po trzykrotnym przeczytaniu stwierdzam, że nadal nie rozumiem. I zaczynam wątpić w swoją zdolność czytania ze zrozumieniem.

To nie przytyk, to frustracja. Nie lubię czegoś nie rozumieć.
Rookwood
Na koniec trzeba sie usmiechnac. Do sprytu wplatania takiej fajnej koncowki. Do calosci, ktora jest swietna.
Lilith
ale czego nie rozumiesz dokładnie?
PrZeMeK Z.
Tumistoicyzmu. I tego, że WildThing został nazwany "nadzieją polskiej poezji" przez Katona, a ja nie wiem, czemu. Bo nie rozumiem tego wiersza.
Katon
Och, ten wiersz nie służy do rozumienia. To zabawa słowem. Nad słowem trzeba sobie pomyśleć.

Przemku, odłóż na jakiś czas Słowackiego, a weź Tuwima choćby. A może nawet Białoszewski by nie zaszkodził =>
Lilith
tak tak
i w ogole jak to jest, ze faceci piszą tak fajnie?
Katon
Hm. A jak to jest, że komponują tak fajnie? Że wynajują wynalazki tak fajnie? Że odkrywają kontynenty tak fajnie....? Hmmmm turned.gif?
Sihaja
Katonie, to tylko dlatego, że brak kobiety pod ręką. Bo kobiety to robią "jeszcze fajniej" ;P

Wiersz skumałam za trzecim razem. Świetna gra słów, choć niestety treściowo średnio podbudowana. Ale jako impresyjka wierszykowa - świetne! Kupuję bez zastanowienia.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.