Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Najpopularniejsze Slowo Z Polskigo Tlumaczenia ?
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
hagrii
Jake waszym zdaniem jest najpopularniejsze slowo z polskigo tlumaczenia serii o Harrym Potterze ??

Prosze przedstawic swoje propozycje !

Moja to "mugol"
PrZeMeK Z.
Potter. A nie, Harry występuje częściej.
wincior
mi tez sie najbardziej mugol podoba:)
hagrii
piszcie swoje propozycje mam to wyslac do media rodzina a ona do gazety wyborczej, ktora umiesci najpopulrniesze slowa z Harrego Pottera.

Nie żartuję!

QUOTE(estiej @ 23.07.2007 15:20)
Rozumiem, że chodzi o słowo /a, które weszło do mowy potocznej raczej, niż słowo występujące najczęściej w książce, tak?

No to .... ja nie wiem.
*

Tak, slowa, ktore weszly do mowy potocznej , nie najczescie pojawiajace sie w ksiazce.
Tom
Nie spotkałem się żadnym.. Ogółem publiczne używanie słów zaczerpniętych z HP może być uważane za bycie dziecinnym, więc większość fanów raczej tego unika.. W końcu nie zawsze wiadomo z kim ma się do czynienia..
owczarnia
Quidditch. "Zanim zdążysz powiedzieć 'quidditch'" to jedno z moich ulubionych powiedzonek cheess.gif.
obi
a jak myślicie. Jakie przekleństwo Hagrid zamieniał na "cholibka"??
Zeti
Na brodę Merlina.
Quidditch
Tłuczek
abstrakcja
Mugol.
'Jeśli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanikła, zwłaszcza wśród dzieci, to niezawodny znak, że jesteś MUGOLEM' - nigdy tego nie zapomne. ;P

Sam Wiesz Kto. Uwielbiam tak o nim mówic. Smieszy mnie to. ;P

Ślizgon. Kojarzy mi się ze ślimakiem. ;P
Zakohana w książkach
Też jestem za mugolem. Jest jeszcze charłak (tymi dwoma słowami najczęściej określam dorosłych), tłuczek, cholibka, Snape i Lupin (połowa mojej klasy nazywała dyrę Snape'em, a swojego ulubionego nauczyciela Lupinem). A, i jeszcze Filch (jak ja lubię nazywać tak woźnego...)
Zeti
No i oczywiście KAFEL.
Nigdy nie zapomnę wiersza Avady o tym tytule.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.