Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Niedociągnięcia
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
obi
czarodziej.gif Wiem, że może to być jakiś durny temat więc jeśli nie będzie zbyt wielu dyskusji to możecie go zamknąć ale jednak coś w nim napiszę.

Nie tak dawno zacząłem czytać serię o Harrym Potterze od początku śledząc wszystko dokładnie i znalazłem kilka małych niedociągnięć, np:Dlaczego jak Voldemort się odrodził to ani Snape ani Karkarow nie dał znać Dumbledore`owi, że Mroczny Znak jest coraz bardziej widoczny i nikogo nie zdziwił fakt, że Karkarow uciekł.
Jeśli ktoś jeszcze zobaczył jakieś niedociągnięcia to proszę pisać. ohmy.gif

POZDRAWIAM czarodziej.gif
PrZeMeK Z.
Obi, nie powinieneś używać kolorów, jeśli nie jest to konieczne.

Snape przecież powiedział Dumbledore'owi, że jego Mroczny Znak staje się coraz wyraźniejszy. A ucieczka Karkarowa nikogo nie zdziwiła, bo powszechnie było wiadome, że jest tchórzem.
Zeti
Niedociągnięć było wiele, i były już tysiąc razy wałkowane. Ale największym jest to, dlaczego, James Potter zginął, chociaż przepowiednia mówi tylko o Harrym
Ramzes
Właśnie, poza tym Snape mówi nawet Knotowi pod koniec IV tomu o tym, że Mroczny Znak zaczynał go piec i pokazał mu to. Niemożliwe więc jest, żeby nie powiedział tego Dumbledore'owi. A co do Karkarowa- po co on miałby mówić Dumbledore'owi? Przecież miał go całkowicie gdzieś (zapewne się go obawiał, ale i starał ignorować), a ich stosunki były całkowicie kurtuazyjne.
Ramzes
Hm...a co miał zrobić Voldemort? Skoro miał okazję to pozbył się swoich przeciwników, bądź co bądź mocnych (3 razy przed nim uciekali). James musiał być naprawdę dobrym czarodziejem, a Voldemort po prostu nie chciał odwalić fuszerki, tylko wykończyć swoich rywali. Dla mnie jest to w pełni zrozumiała decyzja.
obi
no ale ta wzmianka o Snape nie jest jedyna. jest jeszcze kilka innych.
np:
skąd lupin miał pelerynę-niewidkę harry`ego we wrzeszczącej chacie skoro nie ma wzmianki o tym że on tam wrócił.
nie wiadomo też jak harry odzyskał mapę huncwotów od moody`ego.
owczarnia
Oh dear God. Please help.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.