Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: iPhone i inne komorki?
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2
PrZeMeK Z.
A co to jest telefon?
Bo ja tylko takiego na kablu używam.
owczarnia
Chyba: co to jest komórka wink2.gif? Skoro takiego na kablu jednak używasz...

Timmy - no, jeszcze miesiąc. Ale faaajny będzie, fakt.
matoos
Przynajmniej się z exchangem komunikuje. Powoli zaczyna wyglądać na to że jednak Apple jak chce to potrafi zrobić coś poza laptopem. Ale wciąż trzeba mieć ITunes a to duży minus.

Ja tam i tak czekam na androida, ale ten nowy IPhone przynajmniej wygląda w miarę fajnie.

Chciałem tylko zwrócić uwagę że moje gardło jest zaciśnięte i mam lekkie spazmy z obrzydzenia pisząc tego posta wink2.gif
owczarnia
cheess.gif

Matoos, słońce Ty moje. Ale przecież on wygląda dokładnie tak samo.

Edit: artykulik znalazłam. Podekscytowała mnie informacja, że będzie w dwóch kolorach, ale zaraz się ostudziłam, bo ma być cały z tworzywa. Nieee! No i coś tam kręcą w tym artykule. Jak to, "będzie nawet WiFi"? Posrało ich?

Reasumując, 3G to chyba trochę za mało, żeby mnie skusić na młodszego braciszka. No owszem, ten GPS brzmi niezwykle kusząco, prawdziwa nawigacja wreszcie, ale bez przesady. Mnie tam moje mapki googlowskie wystarczają póki co, normalną nawigację mamy w aucie oprócz tego, zresztą telefonu w życiu bym jako właściwego i jedynego nawigatora nie używała, po to są specjalnie w tym celu stworzone urządzenia, wygodniejsze i szybsze. Aparat ma być taki sam... Łee tam.
Rysiek_Kowal
Nie. Jest 22% cieńszy biggrin.gif

Tymon, jak będziesz kupował to i ja chce! :> Skąd sprowadzamy?
owczarnia
Ła! 22% cieńszy biggrin.gif!

Na razie to Wam chyba Stany zostają, ale na jesieni ma być już w Polsce podobno normalnie dostępny.

Edit: a tu macie szczegółowe porównanie obu modeli. Ale jestem zdolna, nie cheess.gif?
Rysiek_Kowal
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 10.06.2008 17:45)

A mie. To jednak nie prawda biggrin.gif
Ten jest lżejszy tylko.
Ludwisarz
QUOTE(matoos @ 10.06.2008 10:50)

Chciałem tylko zwrócić uwagę że moje gardło jest zaciśnięte i mam lekkie spazmy z obrzydzenia pisząc tego posta wink2.gif
*

:*

QUOTE(owczarnia @ 10.06.2008 17:39)
Reasumując, 3G to chyba trochę za mało, żeby mnie skusić na młodszego braciszka. No owszem, ten GPS brzmi niezwykle kusząco, prawdziwa nawigacja wreszcie, ale bez przesady. Mnie tam moje mapki googlowskie wystarczają póki co, normalną nawigację mamy w aucie oprócz tego, zresztą telefonu w życiu bym jako właściwego i jedynego nawigatora nie używała, po to są specjalnie w tym celu stworzone urządzenia, wygodniejsze i szybsze. Aparat ma być taki sam... Łee tam.
*

TomTom wlasnie oglosil, ze wprowadzi swoje oprogramowanie do iPhone'a, wiec nawigacja GPS z osobnym urzadzeniem w tej chwili zdaje sie byc juz nie potrzebna. Tymbardziej, ze samo urzadzenie okaze sie drozsze od iPhone'a.
3G jest blogoslawienstwem dla ludzi z tego korzystajacych. Ja narazie nie jestem w tej grupie, ale jak juz bede businessmenem? smile.gif

QUOTE(Rysiek_Kowal @ 10.06.2008 17:45)

Tymon, jak będziesz kupował to i ja chce! :> Skąd sprowadzamy?
*

Wielka Brytania, sklep bezclowy. Wakacje. smile.gif
owczarnia
QUOTE(TimmY @ 10.06.2008 18:44)
TomTom wlasnie oglosil, ze wprowadzi swoje oprogramowanie do iPhone'a, wiec nawigacja GPS z osobnym urzadzeniem w tej chwili zdaje sie byc juz nie potrzebna. Tymbardziej, ze samo urzadzenie okaze sie drozsze od iPhone'a.
3G jest blogoslawienstwem dla ludzi z tego korzystajacych. Ja narazie nie jestem w tej grupie, ale jak juz bede businessmenem? smile.gif
*

No ja wiem, że ogłosił, dlatego mówię, że prawdziwa nawigacja. Ale niestety, aczkolwiek jak na telefon wyświetlacz iPhone'a jest rewelacyjny, to jak na nawigację już nie bardzo. Nie ma siły, jak jedziesz autem to musisz mieć ten ekran większy, bo nie możesz sobie pozwolić na ślepienie z nosem w urządzeniu. No i macanie palcami na oślep raczej nie wchodzi w grę, musi być odpowiednio ustawiony uchwyt, rysik - żeby to zdało egzamin. Niby panienka gada (i w iPhonie też będzie pewnie gadać), ale z doświadczenia wiem, że to gadanie to można traktować raczej wspomagająco, niż jako jedyną wskazówkę.
Ludwisarz
Ogolnie z doswiadczenia z jezdzenia z GPSem to bym cala nawigacje samochodowa traktowal
raczej wspomagająco, niż jako jedyną wskazówkę.

Wymysla czasem takie drogi, ze glowa boli. A juz najgorsi sa taksowkarze, ktorzy nie maja pojecia o Warszawie, wklepuja sobie w TomToma dane i wioza Cie z centrum na zoliborz przez mokotow smile.gif
Ja tam GPSa nie obsluguje rysikiem, lecz palcem. A jak mam juz tacie zaprogramowac trase to przed jazda, a nie w trakcie.
owczarnia
Ojej, no pewnie, że wspomagająco. Chociaż czasem naprawdę ratuje dupsko. A trasa trasą, wiadomo że nie w trakcie jazdy. Ale jak się zdarzy zagapić, źle skręcić? Jak chcesz sprawdzić ile do cholery jeszcze i czy ta nawigacja aby na pewno dobrze pokazuje? Kiedyś jak zaczęłam palcem po tym macać, bo mi rysik gdzieś spadł i nie chciało mi się w trakcie jazdy szukać, to myślałam że tę nawigację przez okno wyp... wyrzucę.
Ludwisarz
Wiecej melisy owczarnio, wiecej melisy. Kozlek lekarski tez ponoc pomaga.
ZEN!
PrZeMeK Z.
Ktoś mnie wołał?
matoos
QUOTE(owczarnia @ 10.06.2008 18:39)
cheess.gif
Matoos, słońce Ty moje. Ale przecież on wygląda dokładnie tak samo.
*

Nie wiem czy to sarkazm z twojej strony owco, mam nadzieję że nie, ale i tak sprostuję tongue.gif

Mówiąc wygląda miałem na myśli, że pod względem funkcji. Akurat wygląd zewnętrzny telefonu jest dla mnie tak samo mniej więcej ważny jak to czy Polska wygra z Niemcami w piłkę nożną. Znaczy nie bardzo wink2.gif
em
QUOTE(matoos)
ten nowy IPhone przynajmniej wygląda w miarę fajnie.

nowai.

W MIARĘ! W MIARĘ! TO ZNACZY ŻE SAM GO NIE KUPIĘ I TAK W ŻYCIU ALE JUŻ NIE BĘDĘ OBŚMIEWAŁ TYCH CO KUPUJĄ tongue.gif //Matoos

still, I lold.
GrimmY
muszę przyznać, że iphonę od daty swej premiery przeszedł dużo zmian (stety tudzież niestety:P) i teraz jest jak najbardziej znośny.
hazel
No dobra, doszedł ten Iphone, pobawiłam się, fajnie, teraz niech mi ktoś powie, jak tu klawiaturę zablokować?

No dobra, nie klawiaturę, źle się wyraziłam... Telefon zablokować.
Ludwisarz
Gdzie zamowilas? Za ile?

Moja siostra kupila 3g. Fajny jest. Ale kurcze ona nie musi lamac, w AppStorze jednak maaalo darmowych dobrych aplikacji.

Hazel: a po blokowac? Przeciez w torebce czy kieszeni Ci sie nie wlaczy, bo nie dotyka niczego co przewodzi impuls.
Child
Siła przyzwyczajenia zapewne. Ja juz z automatu blokuje klawiature w swojej komorce, nawet jezeli ma lezec na stole, klawiszami do gory
hazel
QUOTE(TimmY @ 13.08.2008 20:44)
Gdzie zamowilas? Za ile?

Moja siostra kupila 3g. Fajny jest. Ale kurcze ona nie musi lamac, w AppStorze jednak maaalo darmowych dobrych aplikacji.

Hazel: a po blokowac? Przeciez w torebce czy kieszeni Ci sie nie wlaczy, bo nie dotyka niczego co przewodzi impuls.
*

Z blokowaniem mam taki odruch i źle sie czuję, jak jest niezablokowany. Kupowałam na allegro, dałam tysiaka za wersję 8GB.
owczarnia
Hazel, guziczek masz u góry, ten sleep/wake. Naciskasz raz i klawiatura się blokuje smile.gif. A w torebce czy w kieszeni może się jak najbardziej wzbudzić, jeśli się włoży niezablokowany. Normalnie się otwierają aplikacje, zresztą nietrudno dotknąć po prostu podczas wkładania do tej kieszeni czy torebki. Automatycznie klawiatura się blokuje sama po minucie (tak jest ustawione fabrycznie), aczkolwiek można zmienić ten czas bądź w ogóle wyłączyć automatyczną blokadę.

A co do Apple Store, to proszę Cię kobieto Timmy, nie grzesz. Darmowych aplikacji jest około trzystu, i wciąż ich przybywa. Dodatkowo niemal codziennie któraś z płatnych jest w "promocji", czyli przez kilka dni do pobrania za free. Że już nie wspomnę o tym, ile kosztują te płatne... Najczęściej kilka euro, a nierzadko nawet i kilkadziesiąt centów.

I tak Ci po cichu jeszcze powiem, że nie masz siostrze czego zazdrościć... Nie dość, że w 3G zasięg tegoż 3G słaby, to jeszcze pękają im obudowy wink2.gif. Notabene, w Polsce będzie można kupić (legalnie mam na myśli) 3G również bez simlocka i bez abonamentu.

Właśnie siadłam i policzyłam: mam w telefonie zainstalowane trzydzieści cztery aplikacje czarodziej.gif. Wszystkie z Apple Store, ani jedna nie jest piracka. Trzydzieści trzy darmowe, za kompas tylko zapłaciłam niecałe dwa euro. Fajowski był, to się skusiłam cheess.gif. Tak między Bogiem a prawdą, to łamanie telefonu ma sens li i jedynie w przypadku simlocka oraz jeśli ktoś ma fioła tak jak ja i lubi się bawić temacikami. Jak zrobiłam upgrade do 2.0 i później wyszło 2.0.1, które usuwało jailbrejka, ale nie przywracało simlocka, to zanim wyszedł pwnage na 2.0.1 chodziłam z tym niezbrejkowanym i nic a nic mi to nie przeszkadzało. Złamałam je tylko dla temacików, bawi mnie podmienianie ikonek. Ale jeśli komuś się wydaje, że w tej Cydii (czyli nowym Installerze) nie wiadomo co znajdzie, to się gruuuubo przeliczy. W porównaniu z Apple Store, nawet jeśli brać pod uwagę tylko darmowe aplikacje, to po prostu bieda z nędzą. Jedyny wypas to WinterBoard, czyli programik do wgrywania temacików/skórek w telefon oraz inne aplikacje związane z grafikami. Na tym koniec, żadne programy sprzed 2.0 na nowym sofcie nie działają, a zanim wyjdą apgrejdy... Zresztą, część hakerów już siedzi grzecznie w Apple Store i tam całkiem legalnie oferuje swoje dobra cheess.gif...
matoos
Jak dostanę dobrego klienta ssh na Iphone to wtedy powiem że Apple Store się nadaje do czegokolwiek. Albo klienta Voip. Albo prawdziwy GPS.

A racja, API nie pozwala. Cóż, chyba moje PDA nie straci użyku.
owczarnia
Bardzo bym chciała zrozumieć co tam wyżej napisałeś, ale niestety - ni chu chu. W związku z czym pragnę Cię poinformować, że takie niekumate blondyny jak ja są ze swoich iPhonów bardzo zadowolone (nawet z tym nieprawdziwym GPSem) dementi.gif.
Rysiek_Kowal
ej matoos a jaka jest alternatywa? znaczy połączenie telefonu z bardzo intuicyjnych, funkcjonalnym i dość pojemnym odtwarzaczem mp3. no i wifi oczywiscie. do tego całość zamknięta dość zgrabnie w jakiś przyzwoicie wyglądający sposób? chętnie posłucham i się czegoś dowiem.
Child
za worldgsm.pl

Wybrane parametry: Bluetooth, Podczerwień, WIFI, Karta pamięci, Odtwarzacz mp3 .
BenQ-Siemens P51
BlackBerry iPAQ hw6910
BlackBerry iPAQ hw6915
HP iPAQ 514
HP iPAQ h6310
HP iPAQ h6315
HP iPAQ h6320
HP iPAQ h6340
HP iPAQ hw6940
HP iPAQ hw6945
HP iPAQ rw6815
Motorola MPx
Motorola MPx300
Nokia 6086
Nokia 9300i
Nokia 9500
Nokia E51
Nokia E60
Nokia E61
Nokia E61i
Nokia E65
Nokia E70
Nokia E90
Nokia N80
Nokia N80 Internet Edition
Nokia N82
Nokia N93
Nokia N93i
Samsung Blackjack
Samsung SGH-i600
Samsung SGH-i607
Samsung SGH-i760
Samsung SGH-i858
Sony Ericsson P1i
Sony Ericsson P990i
matoos
Nokia N810

I nie potrzeba ci niczego więcej. Jedyny minus to rozmiar, jest odrobinę większa niż IPhone. Chodzi na linuksie, ale takim dla ludzi więc jest zarówno prosta w obsłudze, jak i w pełni konfigurowywalna, jeśli masz taką ochotę.

A i kosztuje mniej niż Iphone.
Rysiek_Kowal
Lol Child.
Nie o to mi chodzi, żeby wybrać cokolwiek innego, tylko coś lepszego. Nie wystarczy posiadać pewne parametry, żeby być dobrą alternatywą.

A co powiesz na to matoos: BRAK MODUŁU GSM/3G ! Czyli N810 NIE JEST telefonem komórkowym.
Czyli jak rozumiem bez wifi nigdzie nie zadzwonie? Sambój.
Child
go lol urself.

pytales o wifkę, mp3 i inne pierdzielniki-ozdobniki to je dostales. enjoy. albo podawaj konkretnie o co Ci chodzi, bo na razie to zachowujesz sie jak koles ktory wchodzi do restauracji i na pytanie kelnera 'co podac' odpowiada 'cos do zjedzenia', a potem wybrzydza, ze nie o to mu chodzilo.

a jezeli chodzi o alternatywę - Nokia N93 robi bardzo przyjemne wrazenie. O HTC Touch Pro nie mowiac, bo to to juz połyka wszystkie te telefony, jakby to byly zabawki od koreanczyka z targowiska.

btw - tak mi sie przypomnialo - co jest najtrudniejszego w kupnie iBooka? powiedziec rodzicom i znajomym, ze jest sie gejem :C
Rysiek_Kowal
Przecież wyraziłem się jasno, ale powtórzę. Bardzo intuicyjny, funkcjonalny i dość pojemnym odtwarzacz mp3 + telefon + wifi + estetyczny wygląd.

Oczekiwałem dyskusji na argumenty a nie bezsensowej listy telefonów.

Dopiero teraz napisałeś coś sensowego z czym można polemizować. N93 z mojego punktu widzenia przegrywa z iphonem na przykład wielkością pamięci - maksymalne obsługiwane karty do 2GB, poza tym waży więcej i wygląda gorzej.
HTC Touch Pro to rzeczywiście dobry przykład alternatywy i na takie przykłady czekałem. Chociaż cenowo wypada gorzej.

owczarnia
Nokia N93 jest na Symbianie? Nie ma chyba nic gorszego. A to drugie coś ma dużo słabszy wyświetlacz, tylko 640 tysięcy kolorów. I mniejszy, że o Nokii nie wspomnę (jeszcze mniejszy i jeszcze gorszy). Do tego oba są cięższe i maja gorsze parametry pamięci. Jedyne co, to aparaty fotograficzne lepsze.

Ja nie kumam tego, naprawdę. Jak tylko trafi się coś fajnego co robi furorę, zaraz musi znaleźć się ktoś kto konieczne, ale to koniecznie będzie chciał pokazać jaki to on jest "pod prąd". Choćby nie wiem co wink2.gif.
matoos
Ależ nie chodzi o pod prąd, przecież ja nie mówię że IPhone to jest najgorsze co może ci się przytrafić, tylko że nie oferuje mi tego czego wymagam od MDA.
owczarnia
No dobra. A co to jest to MDA?
matoos
Mobile Digital Assistant. Zasadniczo jako to Apple reklamuje te telefony. Internet-enabled multimedia smartphone.
owczarnia
I see. No ale one są i internet-enabled, i multimedia, i smart wub.gif.

Ja nie wiem, czego Ty chcesz jeszcze huh.gif.

Conajmniej ssh ale to już jest offtop, więc skończę, sorki za edit wink2.gif //Matoos
Rany, co za Wersal cheess.gif. No, ale ssh przy jailbreaku hula jak złoto przecież. Chyba że ja czegoś nie kumam (bardzo możliwe).
Pawelord2
Kupilem tydzien temu HTC Touch Pro aka Raphael, jestem zadowolony z zakupu, TouchFlo 3D wymiata ;] sa pewne problemy z odtwarzaniem muzyki (zle segreguje utwory, irytujace z czasem staje sie to ze przy wyborze utworu zawsze zaczynamy od poczatku listy) ale to male niedociagniecia i na 100% z czasem zostana wyeliminowane - za tymi produktami stoi potezne wsparcie w postaci XDA developers ktorzy wycisna z Diamonda i Touch Pro 101% mozliwosci.
TomTom7 smiga, zamierzam sie do zakupu Automapy po powrocie do polski, z GPSem jest to moje pierwsze spotkanie wiec nie mam porownania - ale nie narzekam, sprawnie lokalizuje.
Swietna jest tez klawiatura, idealnie sie na niej pisze. Bateria trzyma okolo 2 - 3 dni, co jest dobrym wynikiem biorac pod uwage stopien zaawansowania urzadzenia
Internet przeglada sie dobrze, nie do konca odpowiada mi optyczny joy, ale mozna sie przyzwycaic.
No i ekranik...moze nie najwiekszy, ale ta jakosc... ustawilem najmniejsze czcionki, wszystko widac, cudo.

Ogolnie bardzo dobry zakup, kombajn, wszystko czego ci potrzeba w jednym urzadzeniu, polecam.
GrimmY
ten htc ma wejście na słuchawki via miniusb (dzisiaj się bawiłem jakimś htc, ale jednym z nieco starszych modeli) czy może ktoś jeszcze poza apple wpadł na pomysł żeby jack'i zastosować?tongue.gif

tu małe zestawienie pt. iphone u polskich operatorów komórkowych, dla tych, którym nie chce się czytać napiszę tyle, że kosztuje w ciul dużo.
Pawelord2
W starszych smartphone byly mini-jacki do sluchawek, na pewno w orange SPV C600 ( ma milion innych nazw) bo tego sam mialem ;] No i miniUSB.
Dobre to bylo bo moglem rownoczesnie sluchac sobie muzyki i ladowac baterie.

Co do wejscia miniUSB w nowych PPC - heh, otoz zminili nieco ksztalt gniazda - efekt jest taki ze musisz miec oryginalne kabelki bo taki zwyklu USB-miniUSB nie podejdzie.

Z moich obserwacji poczynionych na iPhone (zwyklym, 3G sie jeszcze nie bawilem)
-brak BT,
-brak GPS (w 3G jest ;])
-Brak 3G (jw ;p)
-odtwarzanie mp3 via iTunes,
-problemy z wrzucaniem plikow z komputera
-mizerne zaplecze z darmowymi programami (niezykle uzyteczne i czesto darmowe, sadze ze z czasem sytuacja sie poprawi, ale do urzadzen dzialajacych pod Windows Mobile ma baardzo daleko)
-Co do tych third-party programow, to apple zaimpletowalo w iPhone specjalny program ktory moze zdalnie konsultowac sie z serwerami apple i wylaczac to co sobie uzytkownik zainstalowal - epic fail...
-przegladarka safari... wole opere mini ;]
-koniec koncow - iPhone znaja wszyscy, a juz na pewno dresy z okolicy, beware ;p

No i sumujac to co wylalem na iPhone wychodzi mi ze... to mimo wszystko swietny telefon ;] duzy, niezlej jakosci ekran, multitouch (haha, moj Touch Pro tez niedlugo bedzie mial ;p) a jak kazdy sprzet ten tez ma swoje niedociagniecia, nastawiony jest glownie na zabawe, ja wole telefony z segmentu "powazniejszych" ;]
owczarnia
QUOTE(Pawelord2 @ 22.08.2008 11:10)
Z moich obserwacji poczynionych na iPhone (zwyklym, 3G sie jeszcze nie bawilem)
-brak GPS (w 3G jest ;])

W 2G też już jest smile.gif. Oprogramowanie 2.0 zawierało ten gadżet, uprgade uruchamia GPS automatycznie w każdym iPhone.

-problemy z wrzucaniem plikow z komputera

No, tu najlepiej działa jailbreak i Open SSH. Wówczas ściągasz sobie np. iPhone Browser i robisz, co chcesz.

-mizerne zaplecze z darmowymi programami (niezykle uzyteczne i czesto darmowe, sadze ze z czasem sytuacja sie poprawi, ale do urzadzen dzialajacych pod Windows Mobile ma baardzo daleko)

Może to wynika z braku porównania, ale mnie się osobiście od tych programów w głowie kręci. Wręcz powiedziałabym, że za dużo ich jest. 350 aplikacji dostępnych za darmo w Apple Store i przybywa każdego dnia. Oszaleć można.

-Co do tych third-party programow, to apple zaimpletowalo w iPhone specjalny program ktory moze zdalnie konsultowac sie z serwerami apple i wylaczac to co sobie uzytkownik zainstalowal - epic fail...

Why, may I ask?... Moim zdaniem zupełnie logiczne to jest - ludzie mają różne pomysły, i zdarzają się aplikacje, które się znaleźć w danym dziale (czy w ogóle w Apple Store) nie powinny. Wiadomo, że firma chce się zabezpieczyć. Mnie tam to nie przeszkadza zupełnie.

-koniec koncow - iPhone znaja wszyscy, a juz na pewno dresy z okolicy, beware ;p

Ty mnie nie denerwuj, dobra? Ja i tak już na ulicy staram się nie rozmawiać cheess.gif. Ale pocieszyć się należy, że zaraz będą po złociszu i po groszu i się skończy problem...

No i sumujac to co wylalem na iPhone wychodzi mi ze... to mimo wszystko swietny telefon ;] duzy, niezlej jakosci ekran, multitouch (haha, moj Touch Pro tez niedlugo bedzie mial ;p) a jak kazdy sprzet ten tez ma swoje niedociagniecia
*

I tak trzymać cheess.gif.
Pawelord2
gazeta.pl rozlicza iphone
http://www.technoblog.pl/blog/1,84943,5609...G___tanio_.html
GrimmY
man, dawałem ten link dwa posty wcześniej;d

mnie motyw z usługą(?), która nie pozwala instalować niektórych programów strasznie by irytował. mimo wszystko wolałbym mieć pełną kontorlę nad tym, co mam na telefonie, cóż może to kwestia przyzwyczajenia do polityki firmy 'my wiemy lepiej co dla ciebie dobre'.
owczarnia
Ależ ona pozwala Ci instalować co chcesz, chodzi o sytuacje nadużycia. W dodatku cała afera okazała się bezsensowna.
Pawelord2
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 16.08.2008 19:28)

HTC Touch Pro to rzeczywiście dobry przykład alternatywy i na takie przykłady czekałem. Chociaż cenowo wypada gorzej.

Cenowo niezle wyglada aktualnie za to Diamond, tez dobry telefon.
Z gornej polki dobre recenzje zbiera rowniez Omnia (i900).
Ciekawi mnie tez jak wypadnie Sony Xperia, ktorej premiera gdzies juz tuz tuz
GrimmY
polinkuj inaczej, bo otwiera mi się strona główna z mnóstwem gołych pośladów.
Eva
Bylo? :p
Hypacja
Trochę nie w temat, ale to ciągle Apple

przypomina mi o Reactable. Zastanawiam się czy poza tym, że w realistyczny sposób można sobie tam zorganizować bałagan, to ma jakieś ekstra ułatwienia/nowe rozwiązania. Ktoś zasięgną wiedzy gdzieś dalej?
mucho
QUOTE(Child @ 16.08.2008 15:59)
za worldgsm.pl

Wybrane parametry: Bluetooth, Podczerwień, WIFI, Karta pamięci, Odtwarzacz mp3 .
BenQ-Siemens P51
BlackBerry iPAQ hw6910
BlackBerry iPAQ hw6915
HP iPAQ 514
HP iPAQ h6310
HP iPAQ h6315
HP iPAQ h6320
HP iPAQ h6340
HP iPAQ hw6940
HP iPAQ hw6945
HP iPAQ rw6815
Motorola MPx
Motorola MPx300
Nokia 6086
Nokia 9300i
Nokia 9500
Nokia E51
Nokia E60
Nokia E61
Nokia E61i
Nokia E65
Nokia E70
Nokia E90
Nokia N80
Nokia N80 Internet Edition
Nokia N82
Nokia N93
Nokia N93i
Samsung Blackjack
Samsung SGH-i600
Samsung SGH-i607
Samsung SGH-i760
Samsung SGH-i858
Sony Ericsson P1i
Sony Ericsson P990i

*

Mało tego , zupełnie pominięto telefony HTC np HTC T2223 TouchVIVA CEE GSM/GPR/EDGE/WIFI/MP3
hazel
Odkopię sobie temat, bo mam pytanie.

Zmieniam operatora na Play (mam dość tego, jak Era mnie rżnie na każdym kroku), z racji, że podpisuję nową umowę to mogę sobie jakiś nowy telefon wziąć. Przez ostatnie trzy lata używałam IPhone'a 2G i dopóki się nie zepsuł, to był git.

Wstępnie upatrzyłam sobie to: HTC HD2. Muszę zapłacić za niego 450zł (w abonamencie Premium za 200zł), ale to i tak jakaś jedna dziesiąta tego, co musiałabym zapłacić za iPhone'a 4, na którego mam ochotę.

Niestety nie miałam okazji trzymać tego HTC w rękach, w zasadzie jedynym tworem HTC, jakim się bawiłam był Diamond i był mocno kiepski. Stąd moje pytanie: miał ktoś to cudo w rękach?

W szczególności interesuje mnie:
- czy ma dobrze działające WiFi (żeby nie gubił zasięgu na 5 metrze od routera, żeby się nie wieszał itp.) i łatwą w obsłudze przeglądarkę (preinstalowaną, albo coś, co się da zainstalować na Windows Mobile)?
- jaka jest jakość dźwięku przy odtwarzaniu mp3? Do niedawna nie zwracałam na to uwagi, ale przesiadka z iPhone na jakiegoś Sony-Ericssona, co go dostałam za piwo od kumpla, udowodniła, że nie mam racji.
- da się to obsługiwać bez noszenia ze sobą pięciotonowej instrukcji? i czy da się obsługiwać paluchami a nie myziaczem?
- jak wygląda sprawa z aplikacjami? Da się coś znaleźć za free, czy za wszystko trzeba płacić?

Ogólnie wali mnie:
- jak działa gps (nie korzystam, jestem hardkorem)
- jak działa aparat (ważne, żeby był, a jest smile.gif)

Ewentualnie - może ktoś polecić jakiś telefon o podobnych parametrach, żeby cena nie zwalała z nóg?
Avadakedaver
myślę że powinnaś spytać tu:
http://www.htchd2forum.com/

hazel
Nie wierzę ludziom z internetu.

Lubię to!

+1
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.