Jestem ciekawa, czy Wy jako uzytkowinicy neta korzystacie z botow?
Czy moglibyscie podac mi ich spis?? Ja dotychczas posiadam tylko
jeden nr wygrany z WOSP 16 pod Gadu gadu. Jesli mielibyscie cos wiecej
piszcie:)
Najlepszy sposob na posiadanie bota to nauczenie sie programowania i stworzenie wlasnego!
Nieprawda, po co pisać od nowa coś co ktoś już napisał? To prędzej nauczyć się programować i przerobić innego, jeszcze bym się zgodził
E tam, nie masz w sobie artystycznego ducha tworcy.
Jestem pragramistą
Miętówka
07.08.2008 20:07
Programistą, który woli oszczędzić sobie roboty.
programistą, który chce mieć czas na wii i xboxa :P
tak btw, czytałam ostatnio "fachowy" artykuł, ktory mówi, że nie można być jednocześnie designerem i programistą. że to się elementarnie kłóci. że designer z definicji nie może mieć pojęcia o programowaniu, a programista za grosz gustu.
ten sam artykuł mówił, że webmaster nie może zdefiniować font-family, ale to już inna para kaloszy.
Wiesz coś w tym jest, zwłaszcza że dobrze zaprojektowana strona potrafi oddzielić wygląd od kodu. Ale nie odważyłbym się artykułowania tego jako głównej zasady designera.
mhm, tak, ale to też część designu.
ja osobiście stoję po przeciwnej stronie niż twórca artykułu. moim zdaniem nie ma szans być dobrym czy efektywnym designerem nie mając pojęcia o programowaniu, a i nie da się fajnie skodować projektu, nie mając wyczucia designu - to się przenika i uzupełnia. inaczej są takie konflikty, jak w tej firmie, gdzie pracowałam, gdzie koder był prostym człowiekiem, który nie widział różnicy między georgią i tnr i, co więcej, nie był skłonny poprawiać, bo to przecież wszystko jedno.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę