Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: House Md
Magiczne Forum > Kultura > Klan, Plebania, Niewolnica Isaura
Pages: 1, 2
PrZeMeK Z.
Siedziałem do tej pory przed komputerem, żeby obejrzeć otwarcie szóstego sezonu House'a i nie żałuję ani sekundy. Najlepszy kawał rozrywki, jakiego miałem przyjemność doznać od dawna.
hazel
Ostatni odcinek jest absolutnie genialny, zwłaszcza scena w restauracji.
Eva
Umarłam i już nie wstałam.
PrZeMeK Z.
Zachwycony jestem.
Avadakedaver
overhyped.
but fun.
em
nieeech miii ktoooś daaa
PrZeMeK Z.
Mogę Ci podrzucić we środę.
PrZeMeK Z.
Libby w Housie. Critical fandom collision!
A tak poza tym, lubię ten sezon.
em
exactly my reaction! *high five*
also, midnight train to georgia <3

zostały jeszcze 2 odcinki raptem
PrZeMeK Z.
Ej. Smuteczek :<
Ramzes
Ano. Finał sezonu zapowiada się znowu przygnębiająco (szczególnie, że tytuł odcinka to Help me).
em
tej
to był jeden z najlepszych odcinków hałsa ever imho! narracyjnie super ("reżyserowanie" sceny wilson-cuddy i ten wchodzący i wychodzący taub, super!), czarny humor podszyty real issues, alvie wrócił i w ogóle gites

pewnie, że koniec pesymizm w czystej postaci, ale sam odcinek mega!
PrZeMeK Z.
Zgadzam się, tej.
Bardzo przemyślnie skonstruowany, uwielbiam takie rzeczy.
Eva
Ach, chyba sobie obejrzę jeszcze raz ten odcinek, bardzo ładny poziom trzymają (przymykając delikatnie oko na średniawy Lockdown). Bardzo mi się podoba to, że ciągle potrafią wyłamać się ze schematu, jednocześnie zachowując koncept serialu.
PrZeMeK Z.
Tak sobie pomyślałem, że ten serial powinien się już skończyć.
Jakoś... nie wiem, co sądzić.
Avadakedaver
dobrze ze nie rzuciles spoilera, bo nie wiedzialem ze finałowy już wyszedł. zaro byde targoł!
Ramzes
Powiem tak - po finałach czwartego i piątego sezonu pewnie wielu się spodziewało czegoś prawdziwie wielkiego. Tego nie było, ale na przestrzeni sezonu jeden z lepszych odcinków. Mnie się bardzo podobało i uważam, że serial nadal trzyma wysoki poziom. Nawet ta nagła zmiana w zachowaniu Cuddy mnie nie razi. I wreszcie scenarzyści nie kopnęli House'a w dupę.

A podsumowując cały sezon, muszę stwierdzić, że podobała mi się w nim zabawa schematami. Były odcinki, w których postacią centralną nie był House, gdzie medycyna była nieistotna, fabuła była potraktowana jako fragment rozmowy, jak tydzień temu. W dodatku dialogi bywały wybitnie wręcz genialne (hiperbola zamierzona). Naprawdę przyjemnie się to wszystko oglądało.
em
mnie się strasznie podobało, dwa ostatnie odcinki to najfajniejsze odcinki sezonu! było trochę średniawki w tym roku, ale były też odcinki wybitne
nie wiem, czy ten był wybitny, ale ruszyli pairing, który lubię i zrobili to w sposób, który lubię :^
Eva
Wszystko to, co powiedziała Em plus jeszcze małe awwww <3
PrZeMeK Z.
Chcę zobaczyć, jak to pociągną, bo póki co takie zakończenie wydaje mi się troszkę... wymuszone. Odcinek bardzo mi się podobał (poza zakończeniem właśnie), świetnie skonstruowany, dobre wykorzystanie muzyki. Zobaczymy.
em
a, zapomniałam dodać jeszcze, że ze wszystkich eksperymentów najbardziej podobają mi się zabiegi z kamerą. właśnie dwa ostatnie odcinki pokazują to najlepiej, zdjęcia były świetne!

Chcę zobaczyć, jak to pociągną

ehe, mam wrażenie, że pierwszy odcinek się skończy zerwaniem :P
PrZeMeK Z.
House is baaack!

Zabawnie, sympatycznie, house'owo - więcej nie wymagam. Trochę ten odcinek przypominał zawiązywanie nitek z poprzedniego sezonu, ale okej, w gruncie rzeczy podobny był początek szóstego.
"Tell me where I'm wrong" - wub.gif

Żal mi tylko trochę bardzo mocno drugoplanowego wątku pacjenta - ej, może i jestem jedynym człowiekiem na świecie, który tak uważa, ale ja tam lubiłem te medyczne zagadki :]

I wciąż żywię złudną nadzieję, że na tym sezonie się skończy.
Child
Po 3-cim już zaczęło przynudzać, czwarty przebrnąłem, piąty skończyłem w 1/3, bo ileż można. tongue.gif
Avadakedaver
Ty w ogole jestes dziwny.

odcinek bardzo fajny, uważam że dadzą radę poprowadzić ten związek tak, aby house został housem i żeby wszyscy byli szczęśliwi choć ostatnia scena sugeruje ze bedzie inaczej, choć wcale nie będzie.
hazel
O ile pierwszy odcinek był bardzo ok i miałam nadzieję, że twórcy na stałe już postanowili odejść od schematu, o tyle drugi od kopa rozwiał moje nadzieje. Nie jest co prawda źle, odcinek ma swoje momenty (scena w gabinecie Wilsona czarodziej.gif ), o tyle ogólny poziom i przede wszystkim powracający motyw zagadek medycznych (które dla mnie przestały być w ogóle interesujące w połowie drugiego sezonu) to w sumie spory zawód.
PrZeMeK Z.
Swoją drogą, jeśli ktoś oglądał z napisami, w moich był straszliwie straszliwy błąd. Zamiast przełożyć na"płuco", autor napisów konsekwentnie tłumaczył "lung" jako "żebro". Mniej więcej w połowie odcinka się zorientowałem.
Co więcej, mam silne podejrzenie, że autor zrobił to nie przez pomyłkę, ale po to, by przełożyć pojawiające się pod koniec odcinka "They want me to pass the lung in here" jako "chcą WYŻEBRAĆ jej brak" (???). Koniec świata!

A sam odcinek faktycznie przeciętny, miło, że wróciła klinika. Wątek medyczny trochę mało fascynujący, House'owi trzeba dawać ciekawsze przypadki.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.