Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Merlin, Czyli Wszystkie Losty I Inne Mogą
Magiczne Forum > Kultura > Klan, Plebania, Niewolnica Isaura
Pages: 1, 2, 3
Avadakedaver
albo konto
managarm
QUOTE(asiatal @ 30.01.2009 17:24)
user posted image user posted image
no to już się rzuca w oczy
*

To 2. ujecie to jego odbicie w lustrze. To ktore "sie tlucze".
owczarnia
Ha!
owczarnia
Dodałam sondkę, tak żeby jak ktoś jeszcze nie oglądał i się na ten przykład zastanawia, mógł sobie jednym rzutem oka ocenić na ile rzecz jest popularna oraz co inni sądzą bez przekopywania się przez temat.

Tych co widzieli proszę o głosy smile.gif.
owczarnia
Aw, Fidel powiedział mi wczoraj, że jest na mnie zły, bo tak szybko obejrzeliśmy wszystkie odcinki i on teraz musi czekać tyle na drugą serię. Mogłam je przed nim chować cheess.gif.

A'propos drugiej serii, to tutaj można posłuchać, co sam król Uther ma na jej temat do powiedzenia. Tutaj zaś także potwierdzają iż Merlin powróci w 2009 roku (podkreślając przy okazji jak wielki odniósł sukces czarodziej.gif), wciąż tylko nie wiadomo kiedy dokładnie.
Eva
Mnie cały czas zastanawia to, jak właściwie rozwiązali tą całą sprawę pokrewieństwa Artura i Morgany, czy też związku Uthera z Igerną i tego, co tenże zrobił z Gorloisem. Bo przecież głównym sprawdzą poczęcia Artura był Merlin, kiedy to zamienił Uthera w Gorloisa, a że Morgana w odcinku o zabijaniu króla obwinia Uthera o śmierć ojca.. no ciekawa jestem jak to zamiksowali.
asiatal
psujesz zabawę!
owczarnia
No napewno zamiksowali z poczęciem, bo sprawczynią zrobili Panią Jeziora, znaczy się Nimueh. Co się tyczy ojca Morgany, to już było mówione, że był on najlepszym przyjacielem Uthera i zginął w bitwie, to znaczy sam Uther tak twierdzi. Więc - póki co - o pokrewieństwie nie ma mowy (podobnie jak o matce Morgany). Uther ma Arthura z prawowitą żoną, tyle tylko że bezpłodna była, stąd czary (jak wynikało z rozmowy Uthera z Nimueh).

Ej, Ewa nic nie psuje! Na tym właśnie zabawa polega, żeby sobie to zestawiać, cały rajc się z tego bierze smile.gif.
asiatal
ona chciała cię zabić, sir! Widziałem, jak używała magii! Ona jest czarownicą! Trzeba ją spalić na stosie! It's my destiny to protect you, sir!
owczarnia
Kto? Co? Gdzie? Jak?
asiatal
nvm
hazel
Obejrzałam cały sezon. Śmieszny jest ten serial. Chałowy, ale śmieszny. Nie wiem, czy dałabym radę go zmęczyć do konca, jeśli traktowałabym wszystko na serio, a;e tak to nawet nieźle się ogląda, zwłaszcza od 7go odcinka w górę. Trochę mnie tylko wkurza zachowawczość twórców i ich niechęć do dramatycznych zmian sytuacyjnych - kto jest dobry, zostaje dobry, kto zły, ten zostaje zły, kto żyje, ten żyje. A już miałam nadzieję, że utłuką Kryśkę na końcu, ale nic z tego. Bó.
owczarnia
No coś Ty, a Artur? Całośc skupia się przecież głównie na przemianie Artura z dupka w rycerza z prawdziwego zdarzenia wub.gif!

I eee... a kto to jest Kryśka?...

PS
"Chałowy, ale śmieszny" to jest inny serial, Demons mianowicie wink2.gif. Merlin jest kochany.
hazel
QUOTE(owczarnia @ 10.02.2009 19:34)
I eee... a kto to jest Kryśka?...
*

Gaius czarodziej.gif

Wygląda jak Bożena Dykiel w reklamie Pura, a mi się Bożena Dykiel zawsze myli z Krystyną Jandą.
owczarnia
<ściana>

cheess.gif

To jest jeden z bardziej uznanych brytyjskich aktorów...

Żeby on wiedział cheess.gif...
hazel
Ja nie umniejszam wcale jego zasług, jedynie stwierdzam fakt, ze wygląda jak Bożena Dykiel w reklamie Pura. A nie wygląda?

user posted image
owczarnia
Ja nie mówię, że umniejszasz, mnie tylko ubawiło Twoje porównanie cheess.gif.
MisieK
Ej pomimo tych wszystkich murzynów to ta pierwsza seria nawet spoko jest czarodziej.gif
asiatal
PrZyGoDy mErLiNa!!!!111 blink.gif
owczarnia
OH. MY. GOD!!!

*mdleje*

No, to się nasi szarpnęli!

I pierwszy odcinek już w sobotę 7 marca o 17:15!
Avadakedaver
Widzowie wraz z nastoletnim Merlinem (w tej roli: Colin Morgan, znany z serialu "Doktor Who")

rotflmaolol
owczarnia
Ta, też z tego lałam cheess.gif.
harolcia
QUOTE(owczarnia @ 26.02.2009 16:13)
OH. MY. GOD!!!

*mdleje*

No, to się nasi szarpnęli!

I pierwszy odcinek już w sobotę 7 marca o 17:15!
*

Właśnie chciałam się upewnić, że ten serial, to TEN serial. Ale jak przeczytałam wcześniejszy wypowiedzi, to wątpliwości nie mam. Pozostaje mi tylko obejrzeć pierwszy odcinek wink2.gif
asiatal
eeee.... To dzisiaj biggrin.gif

edit: dali lektora z Mody na Sukces dementi.gif
Eva
Ciekawszym zdaje mi sie fakt, ze go rozpoznalas czarodziej.gif
harolcia
OMG dementi.gif

Serial - miodzio jak do tej pory. Tylko przerwy na reklamy wkurzają, ale można było się tego spodziewać tongue.gif
asiatal
QUOTE(Eva @ 07.03.2009 17:46)
Ciekawszym zdaje mi sie fakt, ze go rozpoznalas czarodziej.gif
*

bo to ten... wiedza ogólna smile.gif
hazel
Obejrzałam dziś (wczoraj właściwie) kawałek w tv i moja ogólna refleksja jest taka, że oglądanie czegokolwiek z lektorem to porażka.
harolcia
Awww... Ja też chcę sobotę!! Zapowiada się... ciekawie dementi.gif Owco-tchnęłaś we mnie nadzieję, bo już myślałam, że zapomnieli o tym serialu blush.gif
Avadakedaver
ej, faktycznie świetny zwiastun.
owczarnia
Świetny zwiastun bo świetny serial czarodziej.gif.
Eva
Well... :P
owczarnia
Oh, come on!

Merlinek is back, mój kochany jedyny, i to w jakim stylu! Super odcinek, świetny! Paluszki lizać i w ogóle. Ale mi się micha jarzy czarodziej.gif!
owczarnia
czarodziej.gif
matips
Lubię ten serial. Całkiem przyjemnie się ogląda, ale i tak daleko mu do np. "Dextera", "Lostów", "Heoesów", "House MD" czy swojego czasu "Rzym". Główny mankament twórców, to strach przed dynamizmem. O ile w każdym odcinku jakoś się akcja kręci, jej wynik zawsze jest znany. Merlin, Artur, Gajus i reszta muszą przeżyć, a Ulthar pozostać królem. Bohaterowie są do bólu statyczni, Ulthar nie na widzi magii, Merlin się z nią kryje. Artur, Gajus i reszta są wierna królowi. Jedyna, powolna przemiana to zdrada Morgany. Zresztą przewidywalna - w Morganie przez ponad ćwierć setki epizodów narasta bunt przeciwko królowi (pomijając proroctwa smoka i role Morgany w legendach) - nawet kolaboruje z "opozycją". A jednak, mając okazje nie zabija. Żenada. Serial zawsze się kończy i zaczyna tak samo. Twórcom także kończą się pomysły - chyba trzykrotnie pospisywali pokój nie rozpoczynając i nie prowadząc wojny.
owczarnia
Lol. Słyszałeś kiedyś o Merlinie? I kto to jest "Ulthar"?
owczarnia
The series was produced by Shine in association with BBC Wales, whose Head of Drama Julie Gardner served as executive producer for the BBC.[5] Gardner had extensive experience of working on the BBC's Doctor Who, and said that show's chief writer Russell T Davies had been an important influence on the tone and style of Merlin. CGI special effects for the series were provided by The Mill, which had also worked on Doctor Who and its spin-offs.
Ja nie wiem, jak ja to mogłam przeoczyć? W każdym razie ta informacja bardzo wiele wyjaśnia w moim wypadku cheess.gif.

Btw, trzecia seria będzie (co wiadomo już od dawna, ale co tam) czarodziej.gif.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.