Avadakedaver
01.02.2009 01:01
albo konto
managarm
01.02.2009 02:38
QUOTE(asiatal @ 30.01.2009 17:24)

no to już się rzuca w oczy
To 2. ujecie to jego odbicie w lustrze. To ktore "sie tlucze".
owczarnia
01.02.2009 03:25
Ha!
owczarnia
01.02.2009 18:00
Dodałam sondkę, tak żeby jak ktoś jeszcze nie oglądał i się na ten przykład zastanawia, mógł sobie jednym rzutem oka ocenić na ile rzecz jest popularna oraz co inni sądzą bez przekopywania się przez temat.
Tych co widzieli proszę o głosy

.
owczarnia
02.02.2009 17:11
Aw, Fidel powiedział mi wczoraj, że jest na mnie zły, bo tak szybko obejrzeliśmy wszystkie odcinki i on teraz musi czekać tyle na drugą serię. Mogłam je przed nim chować

.
A'propos drugiej serii, to
tutaj można posłuchać, co sam król Uther ma na jej temat do powiedzenia.
Tutaj zaś także potwierdzają iż Merlin powróci w 2009 roku (podkreślając przy okazji jak wielki odniósł sukces

), wciąż tylko nie wiadomo kiedy dokładnie.
Mnie cały czas zastanawia to, jak właściwie rozwiązali tą całą sprawę pokrewieństwa Artura i Morgany, czy też związku Uthera z Igerną i tego, co tenże zrobił z Gorloisem. Bo przecież głównym sprawdzą poczęcia Artura był Merlin, kiedy to zamienił Uthera w Gorloisa, a że Morgana w odcinku o zabijaniu króla obwinia Uthera o śmierć ojca.. no ciekawa jestem jak to zamiksowali.
owczarnia
02.02.2009 17:51
No napewno zamiksowali z poczęciem, bo
sprawczynią zrobili Panią Jeziora, znaczy się Nimueh. Co się tyczy ojca Morgany, to już było mówione, że był on najlepszym przyjacielem Uthera i zginął w bitwie, to znaczy sam Uther tak twierdzi. Więc - póki co - o pokrewieństwie nie ma mowy (podobnie jak o matce Morgany). Uther ma Arthura z prawowitą żoną, tyle tylko że bezpłodna była, stąd czary (jak wynikało z rozmowy Uthera z Nimueh).Ej, Ewa nic nie psuje! Na tym właśnie zabawa polega, żeby sobie to zestawiać, cały rajc się z tego bierze

.
ona chciała cię zabić, sir! Widziałem, jak używała magii! Ona jest czarownicą! Trzeba ją spalić na stosie! It's my destiny to protect you, sir!
owczarnia
02.02.2009 19:10
Kto? Co? Gdzie? Jak?
Obejrzałam cały sezon. Śmieszny jest ten serial. Chałowy, ale śmieszny. Nie wiem, czy dałabym radę go zmęczyć do konca, jeśli traktowałabym wszystko na serio, a;e tak to nawet nieźle się ogląda, zwłaszcza od 7go odcinka w górę. Trochę mnie tylko wkurza zachowawczość twórców i ich niechęć do dramatycznych zmian sytuacyjnych - kto jest dobry, zostaje dobry, kto zły, ten zostaje zły, kto żyje, ten żyje. A już miałam nadzieję, że utłuką Kryśkę na końcu, ale nic z tego. Bó.
owczarnia
10.02.2009 20:34
No coś Ty, a Artur? Całośc skupia się przecież głównie na przemianie Artura z dupka w rycerza z prawdziwego zdarzenia

!
I eee... a kto to jest Kryśka?...
PS
"Chałowy, ale śmieszny" to jest inny serial,
Demons mianowicie

. Merlin jest kochany.
QUOTE(owczarnia @ 10.02.2009 19:34)
I eee... a kto to jest Kryśka?...
Gaius

Wygląda jak Bożena Dykiel w reklamie Pura, a mi się Bożena Dykiel zawsze myli z Krystyną Jandą.
owczarnia
10.02.2009 20:58
Ja nie umniejszam wcale jego zasług, jedynie stwierdzam fakt, ze wygląda jak Bożena Dykiel w reklamie Pura. A nie wygląda?
owczarnia
10.02.2009 21:17
Ja nie mówię, że umniejszasz, mnie tylko ubawiło Twoje porównanie

.
Ej pomimo tych wszystkich murzynów to ta pierwsza seria nawet spoko jest
owczarnia
26.02.2009 17:13
OH.
MY. GOD!!!*mdleje*
No, to się nasi szarpnęli!
I pierwszy odcinek już w sobotę 7 marca o 17:15!
Avadakedaver
26.02.2009 20:20
Widzowie wraz z nastoletnim Merlinem (w tej roli: Colin Morgan, znany z serialu "Doktor Who")
rotflmaolol
owczarnia
26.02.2009 20:44
Ta, też z tego lałam

.
harolcia
07.03.2009 17:19
QUOTE(owczarnia @ 26.02.2009 16:13)
OH.
MY. GOD!!!*mdleje*
No, to się nasi szarpnęli!
I pierwszy odcinek już w sobotę 7 marca o 17:15!Właśnie chciałam się upewnić, że ten serial, to TEN serial. Ale jak przeczytałam wcześniejszy wypowiedzi, to wątpliwości nie mam. Pozostaje mi tylko obejrzeć pierwszy odcinek
eeee.... To dzisiaj

edit: dali lektora z Mody na Sukces
Ciekawszym zdaje mi sie fakt, ze go rozpoznalas
harolcia
07.03.2009 18:56
OMG
Serial - miodzio jak do tej pory. Tylko przerwy na reklamy wkurzają, ale można było się tego spodziewać
QUOTE(Eva @ 07.03.2009 17:46)
Ciekawszym zdaje mi sie fakt, ze go rozpoznalas

bo to ten... wiedza ogólna
Obejrzałam dziś (wczoraj właściwie) kawałek w tv i moja ogólna refleksja jest taka, że oglądanie czegokolwiek z lektorem to porażka.
owczarnia
17.09.2009 17:04
harolcia
17.09.2009 20:16
Awww... Ja też chcę sobotę!! Zapowiada się... ciekawie

Owco-tchnęłaś we mnie nadzieję, bo już myślałam, że zapomnieli o tym serialu
Avadakedaver
17.09.2009 22:38
ej, faktycznie świetny zwiastun.
owczarnia
17.09.2009 23:20
Świetny zwiastun bo świetny serial

.
owczarnia
20.09.2009 03:27
Oh, come on!
Merlinek is back, mój kochany jedyny, i to w jakim stylu! Super odcinek, świetny! Paluszki lizać i w ogóle. Ale mi się micha jarzy

!
owczarnia
20.09.2009 23:41
Lubię ten serial. Całkiem przyjemnie się ogląda, ale i tak daleko mu do np. "Dextera", "Lostów", "Heoesów", "House MD" czy swojego czasu "Rzym". Główny mankament twórców, to strach przed dynamizmem. O ile w każdym odcinku jakoś się akcja kręci, jej wynik zawsze jest znany. Merlin, Artur, Gajus i reszta muszą przeżyć, a Ulthar pozostać królem. Bohaterowie są do bólu statyczni, Ulthar nie na widzi magii, Merlin się z nią kryje. Artur, Gajus i reszta są wierna królowi. Jedyna, powolna przemiana to zdrada Morgany. Zresztą przewidywalna - w Morganie przez ponad ćwierć setki epizodów narasta bunt przeciwko królowi (pomijając proroctwa smoka i role Morgany w legendach) - nawet kolaboruje z "opozycją". A jednak, mając okazje nie zabija. Żenada. Serial zawsze się kończy i zaczyna tak samo. Twórcom także kończą się pomysły - chyba trzykrotnie pospisywali pokój nie rozpoczynając i nie prowadząc wojny.
owczarnia
15.12.2009 02:39
Lol. Słyszałeś kiedyś o Merlinie? I kto to jest "Ulthar"?
owczarnia
17.02.2010 00:07
The series was produced by Shine in association with BBC Wales, whose Head of Drama Julie Gardner served as executive producer for the BBC.[5] Gardner had extensive experience of working on the BBC's Doctor Who, and said that show's chief writer Russell T Davies had been an important influence on the tone and style of Merlin. CGI special effects for the series were provided by The Mill, which had also worked on Doctor Who and its spin-offs.
Ja nie wiem, jak ja to mogłam przeoczyć? W każdym razie ta informacja bardzo wiele wyjaśnia w moim wypadku

.
Btw, trzecia seria będzie (co wiadomo już od dawna, ale co tam)

.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę