Koncowka 6 odcinka nowego House'a - czekalam na to 5 sezonow!!
ogląda tu ktoś 'true blood'? bo chcę wiedzieć, czy po pilocie coś się w tym serialu dzieje.
Jeszcze nie zaczelim ale niedlugo mamy zamiar sie za to zabrac.
hoho. właściwie to staram się trzymać z dala od większości seriali, szczególnie takich, które potrzebują ogarniania każdego/prawie każdego odcinka, a mają już kilka sezonów. ale raz na jakiś czas się trafi i najczęściej zauważam to w telewizji, tym razem padło na "House'a". moja drużyna generalnie, bo jeśli chodzi o końcówkę drugiego i teraz trzeci idę równo z TVP2, sama obejrzałam sobie kawałek pierwszego, prawie całą resztę drugiego, finał czwartego i teraz lecę z piątym. i jest spoko, nic mnie nie dziwi, a 'jaram' się na bieżąco. właśnie oglądam szósty, czwarty wymiata

p.s. jak mogłam zapomnieć, jakie soundtrack ma momenty. Al Green, The Replacements, Bon Iver, !!!.
poczytalibyście jakieś książki, pffff...
Ha, ostatnio nawet czytam, bo sie sama na siebie zdenerwowalam, ze taki ze mnie addict serialowy.
Co do True Blood - obejrzane 6 odcinkow, calkiem wciagajace, tylko nie wiem czy z powodu glownej postaci nieumarlej (oh he's just so pretty to look at) czy mojej wielkiej zwały z akcentu ludnosci Luizjany.
dead like me, po 7.5 odcinka stwierdzam, ze jest dziwny i nie wiem, czy sie zmiesci w mojej top 10... glowna bohaterka ma tak niesamowicie irytujaca osobosc, ze nie moge jej juz sluchac, ale postaci drugoplanowe sa wystarczajaco ciekawe, zebym ogladala dalej. dobrze, ze to ma tylko dwa sezony i nie bedzie wiecej (znaczy, jakas kinowka ponoc)
managarm
12.11.2008 12:07
Twarda jestes, ja zrezygnowalem po pilocie
taa, ale CALLUM BLUE! warto bylo chociazby to see him that miserable :D
btw, widziałam 26 minut pilota firefly, nie bylo fajne
To ja może się włączę... Nie chciało mi się czytać 11 stron o.O Dlatego przeczytałam tylko parę... Więc mogę się powtarzać z niektórymi...
Mój ulubiony serial to Gilmore Girls... Obejrzałam wszystkie 7 serii i c zasem do niego wracam... Przegadany serial, ale cudnie przegadany...
Bardzo też lubię Friends'ów... Parę razy widziałam z siostrą wszystkie 10 serii. Często nam się zdarza w rozmowy coś wrzucić, tekst albo sytuację z tego serialu XD
Przed Prison Break'iem broniłam się bardzo długo... Bodajże półtora roku. Wszyscy wracali do domu w niedziele na 20 żeby tylko zdążyć na kolejny odcinek a ja się dziwiłam. Dopiero jak nie miałam co robić w wakacje, to w cztery dni obejrzałam obydwie serie... i? Stwierdzam, że na drugim sezonie powinno się skończyć. Co za dużo to niezdrowo. Teraz od czasu do czasu włączę polsat w niedziele.
Bardzo lubię Grey's Anatomy... Przyznaje, że bardzo podobne do ER, ale jednak do tego mam większy sentyment...
Koleżanka namówiła mnie kiedyś na The Tudors. Widział ktoś? Jeden z niewielu seriali, który oglądam regularnie co tydzień...
Jeżeli chodzi o polskie seriale, to ktoś trafnie stwierdził, że wszędzie dzieje się to samo i ci sami aktorzy są... Mi to bardziej przypomina seriale brazylijskie. Takie odmóżdżacze...
Zbieram się już jakiś czas do Dr House'a, Six Feet Under i Rzymu... No cóż, zobaczymy

Jeżeli chodzi o oglądanie Naruto przed sesją to ja robię podobnie, tylko że Friends'i wtedy lecą non stop na moim tv

no i oczywiście mam dom na błysk, żeby usprawiedliwić brak nauki czymś pożytecznym XD
Mycie podlogi o 5 nad ranem, tak. Wg mojej wykladowczyni to sie nazywa active learning.
Avadakedaver
19.11.2008 09:50
QUOTE(Eva @ 08.11.2008 13:15)
Koncowka 6 odcinka nowego House'a - czekalam na to 5 sezonow!!

a ja na koncowke 7 czekalem od kiedy wyszedl 6.
w sensie... Huddy? come on.
Oj ja mam wnioski, ze he wants her, he just doesnt realise it yet, wlasnie po odcinku 7 koncowce.
no serialnie. w końcu nie rzucał niczym w Wilsona ani nawet nie ironizował, gdy ten gadał o ich potencjalnym rilejszonszipie
Sam fakt, ze on do niej przyszedl, mimo ze nie wszedl, is dripping with meaning! :P
ha! A ja mam kolejny odc. House'a ale nie zobaczę, póki się nie nauczę na jutrzejszy sprawdzian z historii. I jestem bardzo kon-fuckin'-sekwentna!
The Big Bang Theory - ha, dawno nic mnie tak nie rozbawilo. Polecam wszystkim, obojetnie czy w dziecinstwie ogladali Star Treka i czytali komiksy czy nie xD
Bez kitu, the big bang theory jest rewel, SHELDON <3!!!
O tak, Big Bang i geek out to the max!
Uwielbiam jak Sheldon mówi, mógłbym go słuchać bez przerwy, jak mi się znudzi Daleckie Exterminate! to sobie jakiś jego wywód wrzucę na smsa
Ile radosci z tego klingonskiego boggle i kamien, papier, nozyce, jaszczurka, Spock =D Cholera, gdybym nie byla humanista, bylabym geekiem.
Zdążyłam ściągnąć tylko 10 odcinków w weekend, wiec resztę obejrze w święta, ale kurde im dluzej go (Sheldona) slucham, tym bardziej pewna jestem, ze skoro sama nie moge byc geekiem, to wyjde za geeka :> i swear to god i will!
Nate kocha Sleater-Kinney! <3<3<3
Byłem w życiu fanem tylko jednego serialu "JAG-wojskowe biuro śledcze", jeśli ktoś ma wiedzę o tym że ten serial gdzieś jest pokazywany to prosze o kontakt, niestety nie lubię oglądac na ekranie monitora.
o, też oglądałam, Harmon Rabb wymiata ;]
a tam teraz jakaś Polka gra podobno.
Tam wszyscy są świetni łącznie z admiralem i Calytonem Webem;> A właśnie, czy teraz powstają jakieś nowe odciniki? Z tego co pamiętam to fabuła nie sięgałą 11 września i dalej...
managarm
20.12.2008 12:31
ej nie ogarniam, jak to Nate umarł i przeżył? śmierć kliniczna? spoko, lepiej, bo zaczęłam wierzyć, że nakręcili następne serie bez niego. i czemu do cholery on jest z tą WEIRDO z Seattle?!?!?!?! Brenda niezbyt dobra z tym swoim byciem "such a slut" ale, że odrazu ta wariatka...? co z tego, że urodziła mu dziecko... to nie obliguje do żenienia się z nią!
hahahah
tak samo miałam po trzech pierwszych odcinkach 3 sezonu

poczekaj do finału!
PrZeMeK Z.
22.12.2008 00:24
Też mnie to dręczyło, ale jestem dopiero w jednej trzeciej trzeciego sezonu, więc sza!
nicniemówięnicniemówię! :x
wpadłam powiedzieć, że zaczęłam drugi sezon tbbt i absolutnie nieskonczenie KOCHAM sheldona.
QUOTE(Hypacja @ 21.12.2008 20:59)
ej nie ogarniam, jak to Nate umarł i przeżył? śmierć kliniczna? spoko, lepiej, bo zaczęłam wierzyć, że nakręcili następne serie bez niego. i czemu do cholery on jest z tą WEIRDO z Seattle?!?!?!?! Brenda niezbyt dobra z tym swoim byciem "such a slut" ale, że odrazu ta wariatka...? co z tego, że urodziła mu dziecko... to nie obliguje do żenienia się z nią!

fajnie Marta, że tak przezywasz. będziemy miały o czym rozmawiać jak już skończysz
No, skończyłam wczoraj. 4 dni, dwa sezony ;] Wiedziałam, wiedzialąm ze ona musi umrzeć! W ogóle, ona taka beznadziejnie nijaka, Brenda puszczalska, ale jakaś przynajmniej. BTW nie chcę, żeby Nate i Brenda byli razem. To głupie by było. No i biedna Clare... ten jej ex, jakmutam, napewno wróci w czwartym sezonie, ale tylko po to zeby się zabić
Moim zdaniem godnymi polecenia sa dwa angielskie seriale- Gossip Girl i One Tree Hill, w prawdzie trzeba sie nameczyc przy sciąganiu ich z neta ale są naprawdę świetne. POLECAM w 100%
managarm
21.01.2009 17:12
Wreszcie ruszyla reszta seriali: Supernatural, Himym, TBBT, House.
Jestem w trakcie ogladania ale Supernatural trzyma poziom:)
Gossip Girl angielskim serialem? Seriously?
managarm
22.01.2009 20:59
Yeah, nowe odcinki HIMYMa miazdza.
Ogladal ktos Town Called Eureka? Dzis o tym uslyszalem i sie zastanawiam czy warto.
Ludwisarz
22.01.2009 21:23
QUOTE(Eva @ 21.01.2009 18:25)
Gossip Girl angielskim serialem? Seriously?
One Tree Hill angielskim serialem? Seriously?
oj czepiacie sie szczegółów...

Ważne, że fajny
skończyłam z nudów dead like me, drugie sezon dużo lepszy, choć całościowo wypada mocna przeciętna. dla calluma i jego plot z daisy adaire było warto.
bierem sie za true blood, chociaz pierwszy odcinek malo zachecajacy.
Dead like me - superprzeciętny zapychacz czasu miedzy jednym serialem a drugim. Calluma faktycznie sie bardzo przyjemnie oglada, a calosc nie jest na tyle zla, zeby to zarzucic.
PrZeMeK Z.
06.02.2009 20:08
How I met your mother.
*nie trzeba komentarza*
btw, ostatni odcinek - barney - awww. uwielbiam tegoroczny plot ^^
ahahahh
zaczynam oglądać "dead like me - the movie". nie będzie wielkim spoilerem, jak powiem, że w tym filmie nie ma ruba... zastępuje go inny aktor: henry ian cusick. I call it a fandom collision, quite a funny one this time :D (also, recast on daisy was a one STUPID IDEA)
byłam wczoraj u babci uczyć się szyć na maszynie, ale niestety nic z tego nie wyszlo, bo szły akurat 3 seriale babcine pod rząd no i po pierwszym niemieckim nawet znośnym (wiadomo, miłość, nienawiść, pieniądze), poszłam do domu, bo zaczął się meksykański z trwożną muzyką w trwożnych momentach i gromami w oczach, więc nie wytrzymałam ;]
obejrzałam 10 minut life on mars us - do momentu kiedy pojawia się "gene geenie". nie dam rady więcej
Widział ktoś 'Skins'? Warto się za to zabierać?
Dość mocny się wydaje.
owczarnia
03.03.2009 21:58
Ja nie widziałam, ale mam zamiar. Podobno rewelacyjny.
Avadakedaver
05.03.2009 20:59
ten zwiastun trwał zdecydowanie kilka razy za długo.
harolcia
02.05.2009 23:14
Słyszał/ widział ktoś serialu "Dynastia Tudorów"? Bo jest w piątki na TVP1, obejrzałam wczoraj kawałek i zapowiada się nieźle, ale nie wiem, czy się w to 'wciągać', czy raczej sobie darować?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę