Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Moc Pokonania Voldemorta
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2
Pottermenka
Hehe te mozgi to jakies dziwne sa ... A tak wogole po co onie je marynuja i trzymaja?? Moze pozniej przyzadzaja z nich jakies eliksiry ktore Knot podawal swojej osobistej armii heliopatow( tekst stylu innych tej osoby - made by Luniaczka biggrin.gif)
Luna Lovegood
Marynują w sosie własnym.
A Knot nie ma armi, bo dyby miał to by nie wyleciał z Ministerstwa, a wiemy, że wyleci...

Made in Luniaczka.... hihihi laugh.gif
Pottermenka
Acha i to mowi Luna Lovegood??!! wink.gif
Luna Lovegood
A co może Luna wogóle nie mówi?? laugh.gif ohmy.gif

Dobra dobra bo powiedza ze nabijam posty. Wrocmy do tematu. Juz nawet nie pamietam o co chodzilo ale to nie wazne.
Aylet
QUOTE(Luna Lovegood @ 03.09.2004 21:46)
A co może Luna wogóle nie mówi?? laugh.gif  ohmy.gif

Dobra dobra bo powiedza ze nabijam posty. Wrocmy do tematu. Juz nawet nie pamietam o co chodzilo ale to nie wazne.
*

Ja mam takie jedno malutkie pytanie: o co Wam młaściwie chodzi?? Bo ja jakoś się już w tym wszystkim nie łapie... blink.gif
Luna Lovegood
Nie ja się nigdy nie naucze tej strony obsługiwać cry.gif A jeszcze niedawno ja uczyłam innych eee ja chce stare forum

Ok do tematu.
???--- odpowiem ci do tematu Ja jusz sama nie wiem, cos straciłam wątek, a w tedy nawet nie wiem o co mi moglo chodzic.
czadowa_
hee zaczęło się od mozy pokonania lorda voldemorta - a skończyło na sali mózgów biggrin.gif
Jak chcesz zobaczyc jak dotego doszło zajrzyj na poprzednie strony smile.gif
Luna Lovegood
Mi tam się nie chce zbyt wiele, czytać. Leniwym człowiekiem jestem i tyle.
No fakt jest faktem dziwnie, że taki zjazd z tematu zrobiliśmy. No ale błędy są dla ludzi biggrin.gif

A tak na marginesie, to o c chodzi z ta moca pokonania Voldzia.
Bellatriks
Yhmmm.. ale se posty nabijacie:PP

Nie chce mi sie czytać poprzednich stron ale własnie wpadłam na "genialną" wersję końca 7 części... może Harry i Vold w jednym czasie rzucą na siebie najsilniejsze zaklęcie zapomnienia, a potem obaj dotkną dwóch różnych świstoklików... więc Vold wyląduje w Meksyku i zajmie się szydełkowaniem artystyczym, a Hary w szkocji będzie polował na smoka z Loch ness ;D i jak się podoba? =P
Pottermenka
O kurcza i dlaczego ja na to nie wpadlam??

border='0' style='vertical-align:middle' alt='cry.gif' />

border='0' style='vertical-align:middle' alt='laugh.gif'

/>
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/laugh.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='laugh.gif' />

border='0' style='vertical-align:middle' alt='laugh.gif'

/>
Child
QUOTE(Bellatriks @ 16.09.2004

22:02)
Yhmmm.. ale se posty

nabijacie:PP

może Harry i Vold w jednym czasie rzucą na siebie

najsilniejsze zaklęcie

zapomnienia
*

/>
aha - jasne - Voldi osiemnaście lat

czekałby tylko po to, zeby miast zabić Pottera, sformatować mu pamięć?

/>
Luna Lovegood
Nie no świetna wersja, gratuluje

pomysłu.
Child--- a może Voldzio poprostu najpierw mu wymazać pamieć, a

potem przekabacić na swoją strone?? Przecież Potter, jest bardzo silny i

mogłby pomóc Czarnemu Panu w niszczeniu świata.
nastusia=)
no i co z tego ze jest silny?? hehe byl taki

teks ze obaj zyc nie moga i ktorys ktorego w koncu pokona
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/tongue.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='tongue.gif' />

<lol> na pewno harry wygra

border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif'

/>
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/czarodziej.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='czarodziej.gif' />
Pottermenka
No wiesz Rowling chcac byc oryginalna zrobi

tak ze Harry umrze
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/cry.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='cry.gif' />
Luna Lovegood
Do poprzednich wypowiedzi, to był tak

myśle, żart z tą historyjką i tyle.
No jeśli Rowling ma być orginalna

to za pewne coś ciekawego nam napisze. Tylko ciekawe co??!! ALe co

nam pozostaje?? czkeanie i tyle.
Pottermenka
No wiesz i gadanie na temat zostaje (co nie

bardzo robimy
border='0' style='vertical-align:middle' alt='wink.gif'

/> )

Co do tematu to chyba oczywiste dlaczego "

pan Potter " mialby pokonac Voldemorta ----> przepowiednia i tyle

.
Luna Lovegood
No w sumie to i

przepowiednia, ale nikt nie wie czy Pan Potter go pokona, a może będzie na

odwrót?? Jak już mówiłam tylko możemy spekulować
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/blush.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='blush.gif' />
Trish
Wracając do tematu
Mnie nadal interesuje wzmianka o tym pokoju w Departamencie Tajemnic.
Jeśli znajduje się tam sala pełna mocy której Harry ma mnóstwo a Voldemort
nie ma wcale to gdzie jest. Czy chodzi o miłość przyjaźń itp. nie wiem czy jakieś
miejsce może być tym wypełnione. Chyba nie sala mózgów (choć wobec Rona
były przyjazne aż do przesady) czyżby Sala Śmierci - napewno ma jakieś znaczenie to że tylko Luna i Harry słyszeli głosy zza kotary - ciekawe do czego służyło to pomieszczenie.
Nes
heh ja stawiam ze ta moc to jednak miłosc
w I tomie Dumbledor powiedzial ze jedyna rzecz jakiej Voldemort nie rozumie to milosc. W V przepowiednia mowi ze urodzony pod okniec siodmego miesiaca ma moc mogaca pokokan Czarnego Pana, moc ktorej on [Czarny Pan] nie zna.
No pozatym, Dumbledor powiedzial ze Harry posiada ta moc w wielkiej obfitości, a Voldemort nie ma jej wcale. Moc ktora kazała Harry'emu ratowac Syriusza itd.
W sumie najbardziej pasowałaby miłość tongue.gif

hmm Sala Śmierci, głosy słyszeli chyba tylko Luna i Harry [widzieli czyjas smierc]
Neville nie słyszal glosow [nigdzie o tym nie jest napisane] mimo ze widzial czyjas smierc :/ [byl nim tylko zafascynowany] natomiast Ginny która niewiedziala niczyjej smierci tez byla nim zaciekawiona [czemu?], Ron i Hermiona nieslyszali głosow i nie gapili sie w łuk [hm hermiona chyba była nawet troche przestraszona]. coz mozna chyba powiedziec ze Harry, Luna, Neville i Ginny byli blizej smierci niz Ron i Hermiona [co jest wzgledne]. malo wiemy o tej sali smierci :/

PS. Trish Dumbledor mowiac o komnacie w DT, ktora jest zawsze zmknieta mial na mysli ta, do ktrej Harry probowal wejsc w departamencie, ale stopil jedynie scyzoryk Syriusza.
Trish
Tak masz rację co do tej sali, dopiero teraz sobie o niej przypomniałam.

"Kryje w sobie siłę, która jest zarazem wspanialsza i straszniejsza od śmierci, od ludzkiej inteligencji, od sił przyrody"

Jeśli tą siłą jest miłość to ma ona rzeczywiście wielkie znaczenie w świecie czarodziejów.
Tylko co takiego trzymają w tej sali i jak to badają skoro jest zawsze zamknięta ?
Dziwi mnie też dlaczego Voldemort się nią nie zainteresował przecież powinien o niej wiedzieć skoro ma Rockwooda a jego śmierciozercy znają plan pomieszczeń departamentu.Prawdopodobnie nikt nie może tam wejść i nikt nie wie co tam jest ale mnieby to tylko zaciekawiło.

Sala Śmierci. Gdy słyszę tę nazwę od razu kojarzy mi się z miejscem egzekucji.
Jest podobna do sali rozpraw więc to chyba miejsce publiczne. W tym problem że
znajduje się w departamencie tajemnic. Jednak Lupin gdy Syriusz wpada za zasłonę od razu mówi Harry'emu że zginął skąd o tym wie, Bella też jest o tym przekonana i właściwie wszyscy dorośli w sali. Z tego wynika że ten łuk to żadna tajemnica i sądzę że w następnej części dowiemy się do czego służył.
Luna Lovegood
No a może ta sala służy do procesów i np. jeśli ktoś wie zadużo, to poprostu... Hop za zasłonke:D
Moja wersja:P
voldzia
dyskusja o mocy potrzebnej do pokonania Voldemorta przerodzila sie w dyskusje o departamencie wink.gif. no nic tongue.gif

ej, a moze sala mozgow to po prostu sala madrosci, a mozgi to takie same rzeczy jak zaslonki w sali smierci, i przepowiednie w sali hmm... przyszlosci (?). tylko to ich dziwne dzialanie... no nie wiem :/.

sala smierci to po prostu sala smierci, gdzie bada sie ta sprawe. nie sadze zeby miala jakies wieksze znaczenie. ale te zaslonki... hmm to cos w rodzaju przenosni do innego swiata... mozna stamtad uslyszec glosy zmarlych... ale czy wszystkich, czy tylko niektorych?

a powracajac do tematu glownego czyli mocy Herry'ego. w krwii voldzia 'plynie' milosc, ale nie milosc JEGO tylko HARRY'EGO. On jej nie odczuwa, tylko ja ma, i Harry moze go dotykac, bo milosc jego matki jest w pewnym sensie w Voldemorcie. ale kiedys cos czytalam o blysku triumfu w oczach Dumbla na wiesc otym ze Vold ma krew Harry'ego w zylach, nie wiem, moze Harry'emu tylko sie zawalo, a moze to tak naprawde moze tylko pomoc?

co o tym myslicie?
NeMhAiN
konkretne i bardzo daleko posunięte

rozmowy na ten temacik sa na piątym tomie...
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' /> w

Voldziu płynie teraz tez ta sama krem co w coitce Prtuni i jakos sa

połączeni w trójke ,ale nie chce mi sie tego wszystkiego tutaj

wypisywac...zajrzyjcie na 5 tom-polecam

czadowa_
nie na piaty tom, a na szósty
smile.gif
biggrin.gif
Luna Lovegood
Wiecie co?? Pogubiłam się o czym my właściwie gadamy?? O departamencie, czy tęz o tej mocy?? Bo ja tak już nie wiem.
Nes
QUOTE(Luna Lovegood @ 30.09.2004 14:50)
Wiecie co?? Pogubiłam się o czym my właściwie gadamy?? O departamencie, czy tęz o tej mocy?? Bo ja tak już nie wiem.
*

hm rozmawiamy o tej mocy, która jest w departamencie tongue.gif
Luna Lovegood
Acha, fajne połaczenie:D
A tak mi się wydaje, że temacik powoli się wyczerpuje... Może by tak ktoś coś nowego powiedział biggrin.gif ?? Bo ja nie mam pomysłu:D
Trish
Coś nowego - Mogę spróbować
Jakie jest wytłumaczenie niezwykłego szczęścia Harry'ego.
Jeśli świat Rowling jest kompletny musi istnieć jakiś powód inny niż przypadek, że Potterowi zawsze udaje się umknąć śmierci. Coś oprócz bariery od matki musi w ostatnich częściach pomagać Harry'emu.

Dlaczego tak się dzieje ? Decydującą rolę ma tu przepowiednia.
Pisałam już że Voldemort cały czas nieświadomie ją wypełnia. Jest bardzo prawdopodobne że używając krwi Harry'ego dał właśnie jemu jedyną możliwość pozbycia się go całkowicie jak to zostało przepowiedziane.
Przecież wcześniej nie miał chyba mocy by go zabić, nawet Avada odbita od tarczy jego matki nie spowodowała jego śmierci. Bardzo ważny jest fakt że przepowiednia cały czas jest w trakcie spełniania.
A teraz mogę przedstawić możliwy dalszy przebieg wydarzeń.

Nie wiadomo czy gdyby Potter trafił teraz Avadą w Voldemorta to ten by zginął. Czy to że w ich żyłach płynie ta sama krew ze śladem ofiary matki Harry'ego pomoże w tym wypadku. Poza tym warunek że tylko Potter ma moc by zniszczyć Czarnego Pana został spełniony dopiero niedawno. W przepowiedni napisano że
Voldemort naznaczy go jako równego sobie. Możliwe że naprawdę powinni mieć równe szanse na wygraną, a Harry jeszcze się czegoś nie nauczył albo nie odkrył (dlaczego nie udało mu się wejść do zamkniętej sali skoro podobno jest pełen mocy która tam się znajduje). Nie wiemy co takiego może być dla Voldemorta
gorsze od śmierci, Harry nie jest w stanie pokonać go w zwyczajnej walce więc pewnie odkryje co oznaczają słowa Dumbledora i ta wiedza da mu moc.
Ale dopóki warunki przepowiedni nie będą spełnione Voldemort może sobie próbować zabijać Pottera niczym właściwie nie ryzykując, ale za to niszcząc sobie nerwy, a gdy Harry będzie gotowy rozpocznie się walka która zdecyduje o
przyszłości świata czarodziejów.
Nikt nie powiedział, że przeznaczenie jest sprawiedliwe.
- Nigdy nie jest dla tych którzy chcą być nieśmiertelni i rządzić światem.
http://forum.freeware.info.pl/gry/last-of-us.html
Taka teoria wyjaśnia całkiem nieźle powód całego tego szczęścia Harry'ego i kłopotów Voldemorta ale to tylko jedna z możliwości. Powiedzcie co o tym myślicie.
Luna Lovegood
To bardzo proste... Czemu Harry ma szczęscie?? Poprostu JKR tak chciała... I nie myśle, żeby była tu jakas w tym tajemnica... A tak po za tym, może Potter zabije Volda jakąś bronią?? Przeciez avada raczej go nie załatwi, pił krem jednorozca:P
Pottermenka
Harry uzyje biala bron na czarny charakter czarodziej.gif
Luna Lovegood
Hehe , a ja słyszałam, że ma to być jakaś pochodnia czy cos... ciekawie co to moze byc... Jeśli ta "broń "pokona Voldzia to musi byc bardzo grozna...
Pottermenka
Ja tesh slyszalam ze to bedzie pochodnia. Ale slyszalam tesh ze 6 czesc ma sie nazywac "pochodnia zielonych plomieni" - wiec to bzdura...
Luna Lovegood
No w sumie ja też... Ale JKR zmienia cały czas tytuły więc może miał się tak nazwywać. I może jednak będzie to miało jakies znaczenie...... Kto wie , kto wie
żaba
i teraz zastanawiam się:
po pierwsze, czy inne ofiary volda NIGDY nie miały w sobie miłości, nikt ich nie kochał- naprawdę wśród tylu ofiar volda nie znalazł się ktoś za kogo, podobnie jak za harrusa, ktoś bliski poświęcił życie?!
nie chce mi się wierzyć. z tą miłością to jakaś przesada-napewno ktos jeszcze wśród ofiar volda miał kochających i skłonnych do poświęceń krewnych!

hm,moze sie myle,ale jesli dobrze pamietam,to Dumbledore powiedzial rodzicom Harry'ego,ze moga uratowac swoje dziecko,tylko oddajac zycie za nie.inne rodziny natomiast nie mialy tej swiadomosci ,ze to moze w jakis sposob pomoc.Dumbledore powiedzial,ze milosc pokona Lorda Voldemorta Lily i Jamesowi.(jak sie myle to mnie poprawcie)

reszta pozniej smile.gif

pił krem jednorozca:P

mniam Luna ,kremik tongue.gif
Pottermenka
hm,moze sie myle,ale jesli dobrze pamietam,to Dumbledore powiedzial rodzicom Harry'ego,ze moga uratowac swoje dziecko,tylko oddajac zycie za nie.inne rodziny natomiast nie mialy tej swiadomosci ,ze to moze w jakis sposob pomoc.Dumbledore powiedzial,ze milosc pokona Lorda Voldemorta Lily i Jamesowi.(jak sie myle to mnie poprawcie)

Gdzie tak powiedział?
kubik
QUOTE(Luna Lovegood Posted Yesterday @ 09:18 PM)
Hehe , a ja słyszałam, że ma to być jakaś pochodnia czy cos... ciekawie co to moze byc... Jeśli ta "broń "pokona Voldzia to musi byc bardzo grozna...

QUOTE(Pottermenka Posted Yesterday @ 09:40 PM)
Ja tesh slyszalam ze to bedzie pochodnia. Ale slyszalam tesh ze 6 czesc ma sie nazywac "pochodnia zielonych plomieni" - wiec to bzdura...

hahaha swietny dow-cip
QUOTE(Luna Lovegood Posted Yesterday @ 09:47 PM)
No w sumie ja też... Ale JKR zmienia cały czas tytuły

Mozesz to powtórzyc?
Pottermenka
hahaha swietny dow-cip

Nie widze w tym nic smiesznego...
Luna Lovegood

QUOTE(Luna Lovegood Posted Yesterday @  09:47 PM)
No w sumie ja też... Ale JKR zmienia cały czas tytuły

Mozesz to powtórzyc?
*

Co niby mam powtorzyć??
JKR może w każdej chwili zmienić znowu tytuł książki. Przecięz na początku było ich z 60....

Potteromanka----> też nie kumam o co mu chodzi...

kkate
Do jasnej chol**y, Ali tylko skacze po

wszystkich tematach po kolei i BEZCZELNIE NABIJA POSTY, PISZĄC NP. JAK

TUTAJ, CZTERY POD

RZĄD!!!!!!!!!

Człowieku,

jest coś takiego jak edycja posta, przycisk "EDIT", wiesz o

tym?????
border='0' style='vertical-align:middle' alt='mad.gif'

/>
kubik
spoko KKate wysłałem warna

/>

class='quotemain'>JKR może w każdej chwili zmienić znowu

tytuł książki. Przecięz na początku było ich z

60....

tak? Wymień je.

/>

class='quotemain'>Nie widze w tym nic

smiesznego...

no to trudno

border='0' style='vertical-align:middle' alt='dementi.gif'

/>
to była ironia wręcz sarkazm [gooosheee]
krevetka
hej, czy u się gada owarzysko czy o tej

dziwnej mocy o której już wiadomo ze nie wiadomo kto ją ma?

/>powtórzę jeszcze raz: w przepowiedni mówiono że harry zginie jeśli zginie

vold. więc harry popełni samobójswo albo pozwoli dumblowi o zabić. bo wtedy

zginie vold

proste?
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/smile.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='smile.gif' />

/>pozdro
kubik
nie
wyjasnij mi podając jako przykład

przepowiednie o co ci chodzi

krevetka
ty nadal nie rozumiesz?
w

przepowiedni jest napisane "żaden nie może żyć gdy drugi przezyje"

rozumiesz?
jak nie to nie mam co ci dłużej tłumaczyć bo to zwkłą

pokemońska zabawa

Hermioncia13
Tam chodziło o cos takiego że ta

ochrona Harry'ego prysła czy coś takiego . W IV tomie dumb tłumaczy to

harry'emu. Więc .....to tylko takie coś.
I Harry Powinien chociaz

raz użyć Avada Kedavry na Volda i było by po sprawie.

To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.