Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: [ksiazki] Polska Fantastyka
Magiczne Forum > Kultura > Kultura
Pages: 1, 2
Ludwisarz
Ja znauem Piekare.
Toz to jeden z najwybytnieyszych przedstawyciely Polskey Fantastyky.
MisieK
I chwała ci za to;] Ale mówię, że 80% którzy

lubią fantastykę nie znało wcześniej Piekary...
MisieK
Ja słusząc pochlebne recenzje Katona sięgnąlem dziś do Ziemkiewicza, kupiłem sobie Polactwo konkretnie. No i musze przyznać Katon, że pan Ziemkiewicz wielkim publicystą jest;]
Katon
Cieszę się, że udało mi si rozpropagować owe dzieło:) Czytał ktoś już może "Bożych wojowników" Sapkowskiego? Zastanawiam się czy sobie przeczytać czy nie. "Narrenturm" trochę mnie rozczarował...
Eden_ka
Za Bozych Bojownikow na razie przeczytalam pare pierwszych stron w ksiegarni, bo ksiazka kosztuje prawie 50 zlotych, co jest dla mnie zdziebko wysoką sumą.... Przesada - znacznie grupsza "Pani Jeziora" kosztowala trzydziesci pare zlotych dry.gif ... Na dodatek wiekszosc moich znajomych nie poradzila sobie z Narrenturmem, wiec z porzyczenia na razie nici... ehhh...
kelyy
Nie bede zakładać takiego topica, więc mały offtop

Może mi ktos podać jakieś dobre stronki z e-bookami?
(to taki akt desperacji wacko.gif biggrin.gif )
MisieK
Timmy, nie to samo co Pilipiuk, ale zaprawdę fajne;D

Gdzies keidyś podawałem, i nie pamiętam, a z resztą nie czytam ebooków ostatnio wogóle...
vigga
hehehe... nie jakies powalające, ale dobre, dobre smile.gif. najlepsze to z tym nazwiskiem przekręconym XP...
vaampir
Co z polskiej fantastyki oprócz Sapkowskiego?
- Terakowska - była świetna, taka inna, szczególnie mi się podobała "Córka czarownic" i coś to drugie, z kotem XD

- Pilipiuk - czytałam tylko Kuzynki i księżniczkę i Jakub ?wędrowycz jakoś mnie nie ciągnie

- Białołęcka - cóż, "Tkacz Iluzji" jakos mnie nie zachwycił, p. Białołęckiej brakuje czegoś...

- Brzezińska - dlaczego nikt nic więcej o niej nie wspomniał??? przecież jest świetna!

- Dukaj - czytałam tylko "Inne Pieśni" ale były, co tu duzo mówić, niesamowite!

no, na razie więcej mi sie nie kojarzy znajomych autorów...
sasilla
Oj. Dla mnie to Bialolecka, Bialolecka po trzykroc Bialolecka!
Zarowno oficjalinie jak i incognito. (kto wie o czym pisze ten wie tongue.gif)

Wszystko co wyjdzie spod paluszkow Pani Ewy jest wprost genialne. Tkacza czytalam chyba z 15 razy i ciagle nie mam dosc. Teraz z niecierpliwoscia czekam na inna wersje pierwszego tomu Kronik II Kregu, tzn. Naznaczonych blekitem.

Bardzo lubie rowniez Brzezinska, Babcia Jagodka jest the best biggrin.gif

Terakowska, lubie choc zawsze mnie troche przygnebia. Choc musze przyznac, ze ksiazki bardzo ciekawe, filozoficzne, ale ciekawe.

Zauwazylam, ze ostatnio dosc dobrze rozwija sie polska fantastyka. Czesto odwiedzam strone Runy i musze przyznac, ze chetnie przeczytalabym wiekszosc ksiazek przez nia publikowanych. Niestety jest tylko odwieczny problem. Brak kasy ;( Ale mam nadzieje, ze kiedys sie jeszcze dorobie i bedzi mnie stac na wszystkie ksiazki, ktore chcialabym przeczytac. tongue.gif
Chyba musze zagrac w totka, bo znajac moja predkosc czytania to musialabym miec naprawde DUZO pieniedzy ^^

MisieK
Runa i Fabryka Słów wymiatają ostatanio, Runa ma Szostaka, Białołecką i Brzezińską, Fabryka Ziemiańskiego, Piekarę i całą resztę;]

Edit// Właśnie dostałem "Opowieści z Wijżyńskiej Doliny" ... Babcia Jagódka jest zajebista;D
vigga
dorwałam się do Kuby Rozpruwacza i szczerze

mówiąc podobał mi się mniej niż Kroniki i Czarownik [niestety Czarnej Kury

jeszcze nie przeczytałam, bo nie mogę nigdzie znaleźć, a koleżanka mówi, że

jest najfajniesza...:/]. jakaś taka troszkę słabsza. oczywiście Pilipiukowy

Jakub rozbrajał swoim 'czarnym' humorem i swoimi przygodami, ale

jednak nie było to tak świetne jak poprzednie części.
Aylet
Ja przeczytałam fajną książkę Terakowskiej

"Władca Lewawu" podobała mi sie... były tam też wielkie pająki i

była postac " Nienazywany" czyli taki, co sie go wszyscy bali

border='0' style='vertical-align:middle' alt='tongue.gif'

/>
vigga
a ja też czytałam Władce Lewawu, ale

daaawno. jeszcze wtedy nie znałam Terakowskiej. i to była moja pierwsza jej

książka przeczytana. fajna. taka bajka w sumie.
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/smile.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='smile.gif' />
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.