O! Ja się też wypowiem!
Więc tak.
"Jeźdźców smoków z Pernu"czytałam 5 tomów i bardzo mi się podobały - chociaż moim zdaniem pierwszy był najlepszy, najbardziej trzymał w napięciu i najbardziej mnie zaskakiwał

Książkę wykopałam gdzieś w bibliotece i się zachwyciłam. Od tego zaczęła się moja miłość do smoków

Generalnie książkę polecam każdemu, kto lubi lekką i łatwą fantastykę. Aktualnie jest chyba 20 (!) tomów, ja czytałam 5, chciałam sobie kupić, ale po pierwsze, aktualnie nie jestem przy kasie

, a po drugie, w księgarniach ich raczej nie ma, tylko rzadko jakieś pojedyncze egzemplarze. Napotkałam całą serię na Allegro, za 399 zł (

), ale, jak się zapewne domyślacie, nie kupiłam.
Co jeszcze mogę polecić? Hmm...
Na pewno
"Świat Dysku" Terry' ego Pratchetta. Tutaj też korzystałam z usług biblioteki, jednak zdecydowanie polecam, ze względu na cięty, błyskotliwy humor autora i zawoalowane, ukryte aluzje do czasów dzisiejszych

Uśmiałam się przy tym jak nigdy!
Jeżeli można to zaliczyć do fantasy, to
"Opowieści z Narnii". Przeczytałam jeszcze , zanim zaczął się wielki boom związany z wejściem na ekrany kin filmu o takim samym tytule (który, nawiasem mówiąc, bardzo mi się podobał). Wciągnęło mnie i nie mogłam się oderwać, czytałam bez przerwy

To jest po porostu FASCYNUJĄCE, sama idea o świecie, który istnieje tuż obok nas, wystarczy wejść do szafy i już! W tej sadze od razu się zakochałam, za pomysł, bohaterów (szczególnie Aslana, wielkiego lwa), miejsce i ogólnie wszystko! Każdemu polecam tę cudowną książkę, która wcale nie jest przereklamowana

.
Polecę Wam jeszcze
"Władcę Pierścieni", ale dopiero, jak skończę czytać

Jestem w połowwie "Drużyny Pierścienia" i już mnie wciągnęło, więc aż się boję, co będzie póżniej!