Seba(NeO)
22.08.2004 21:00
Prosze kogoś kto ładnie rysuje żeby mi
doradził co zrobić żebym ładnier rysował. Na przykład twarze. Z góry
dzięki...
Przechodzień pyta się spotkanego
mężczyzny:
- Przepraszam pana - jak dostać się do opery?
- Aaa... To
musi pan dużo ć w i c z y ć
Ćwiczyć? =)))
Podpatruj style, próbuj
przerysowywać, naśladować. Później kombinuj. Bazgraj kontury ust, oczu,
twarzy na całej kartce. Musisz sobie wyrobić ruchy ręki.
twarze? szukaj tutoriali w necie jest ich
naprawde mnooostwo...
Seba(NeO)
23.08.2004 10:15
Dzięki bałdzo, ale co to są tutoriale??
src='http://www.harrypotter.org.pl/forum/html/emoticons/blink.gif'
border='0' style='vertical-align:middle' alt='blink.gif'
/>
tutoriale - opisy najczesciej ilustrowane
krok po kroku jak cos narysowac/uzyskac jakis efekt itd.
a ja utrzymuje ze bez talentu nidy rydy.
Psychopatka
24.08.2004 21:54
jak nei umiesz rysowac to sie nie
nauczysz
mozesz spedzic godziny na trenowaniu szablonowych obraskow,
wkowac schematy i cwiczyc cwiczyc cwiczyc
ale i tak nie
osiegniesz takiego poziomu jak osoba obdazona jakimis zdolnosciami, zyskuje
bez specjalnego wysiłku.
Przykro mi, z rysunkiem jest tak jak ze
sluchem muzycznym... nie da sie tego nauczyc tak jak lekcji angielskiego.
według mnie mozna siem nauczyc, przynajmniej znam goscia który rysuje cudnie a mówi ze zaczał od przerysowywania...
oczywiście troche talentu potrzeba...
zacznij od przerysowywania obojętnie czego i z obojetnie czego np. komiksów...jesli bedzie ci siem udawało to znaczy ze jakiś tam zalążek talentu mash...
nie rysuj satku kreska po kresce...to dziala sama sprawdzałam...
Psychopatka
26.08.2004 19:13
nie ma czegos takiego jak ODrobina talentu
telent albo sie ma albo nie
niektorzy ludzie maja pewne zdolnosci... ale talent to cholernie rzadka sprawa
pfe, zadne tam tutoriale.
psycho, no nie do konca, ja widze po sobie, ile daje wytrwaly trening. jeszcze rok temu wogole nie potrafilam rysowac, a teraz sama widze u siebie postepy. co nieco jednak da sie wyrobic ćwiczeniem. oczywiscie nie bedzie to to samo co u utalentowanego artysty...no i nikt nie może nauczyć się wyobraźni, a to jest bardzo wazne.
QUOTE (Neonai @ 26.08.2004 21:58) |
pfe, zadne tam tutoriale.
psycho, no nie do konca, ja widze po sobie, ile daje wytrwaly trening. jeszcze rok temu wogole nie potrafilam rysowac, a teraz sama widze u siebie postepy. co nieco jednak da sie wyrobic ćwiczeniem. oczywiscie nie bedzie to to samo co u utalentowanego artysty...no i nikt nie może nauczyć się wyobraźni, a to jest bardzo wazne. |
sama jestes pfe nie tutoriale
tutoriale to zajebista sprawa jesli chodzi o np. rysowanie twarzy, proporcje, miesnie itd.
turtoriale do kolorowania są boskie , tylko , cholera nie chce mi się z nich korzystać XD . Ale moja siostra korzysta wyłącznie z podręczników i innych takich i w dwa lata od zera praktycznie [ czyli od poziomu niższego niż ja XD ] , doszła do zarąbistych , niemal fotograficznych efektów jak chodzi o pejzaze i martwe natury .
wszystko zalezy od chęci . a talent ... coż na pewno jest pomocny , ale nie jest wszystkim ^^"
ok, avalon, hm..moze nie jestem przekonana, bo jak zaczynałam uczyc sie rysowac (matko jak to brzmi) to nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje, i tak mi zostalo, ze ucze sie z tzw. "mądrych książek".
Seba(NeO)
27.08.2004 16:02
Ja jeszcze próbowałem się uczyć z "Kurs Malowania i Rysunku" ale dupa wyszła. Nio w sumie to rysować umiem ale nie umiem twarzy, ludzi itp.
QUOTE (Psychopatka @ 26.08.2004 18:13) |
nie ma czegos takiego jak ODrobina talentu
telent albo sie ma albo nie
niektorzy ludzie maja pewne zdolnosci... ale talent to cholernie rzadka sprawa |
Ale żaden talent Ci nie wyjdzie, jeżeli nie będziesz ćwiczył

Tak czy inaczej ćwiczyć zawsze trzeba :]
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę