Hmmmm....
Pogardę zaciska
pod powiekami
tam inny obraz mgli się niewyraźnie
nieznany zapach,
twarz i usta,
na które ktoś czekał
i się nie doczekał.
Wyciągnąć
rękę łatwo,
zawiesić na niemarzeniu
sprzeniewierzyć się sobie
-
mieszać z błotem myśli
stwierdzając ze zdziwieniem,
że ich się
nigdy nie miało.
To nie ta bajka, ktoś drzwi pomylił
ktoś odarł
brutalnie świat
ze swej nadziei,
i stanął w bezczelnych
łachmanach
twierdząc, że to naturalne,
w imię wyższej
potrzeby
nauczył się mówić miłość
jak popadnie.
ciekawych slow uzywasz...
ale jakos ten wiersz 'nie jest Twoj'
nie czuć w nim tego, co zawsze prezentowala Sihaja...
takie troche banalne
'czekał i sie nie doczekał'
w sumie, nie wiem czego mi brakuje...
nie umiem dokladniej powiedziec...
ale brakuje na pewno...
Dwa ostatnie wersy to jest mistrzostwo swiata.
Reszta jakos nie zapadla mi w pamiec.
A szkoda, bo ładny jest ten wiersz.
Nawet bardz, ale Mellisa ma racje jakis nie Twoj.
muszka Me
27.08.2004 10:48
Sens mi się podoba, końcówka genialna, jednakże z drugiej strony -- mam głupie wrażenie, że się nie przyłożyłaś, miszczu (;
Przede wszystkim w niektórych momentach ma się wrażenie, że to proza, nienaturalnie pocięta na wersy (czasem to aż gryzie). Po drugie: "...na które ktoś czekał/ i się nie doczekał." Jakby to powiedzieć? "Siała baba mak/ nie wiedziała jak" (: No i jeszcze mnie denerwuje interpunkcja -- ale to tylko bardzo subiektywne zdanie, bo jedni to lubią inni nie -- Twój wybór i zero błędów.
Dobra, a teraz trzeba pogłaskać. Jak już mówiłam koniec jest ładny, no genialny, niech będzie. Jeszcze mi się "niemarzenie" podoba i kilka innych słów, które dodają tej esencji... No i coś przekazujesz w tych wierszach. Nie piszesz tak o, ale zawsze dajesz coś do wyciągnięcia i zapamiętania na szare dni. Dzięki -- to lubię u Ciebie. O. =)
Hmmmm....
Czy ja jestem jakaś inna?

Chodzi mi o te ostatnie dwa wersy - jak dla mnie najbanalniejsze z całego wiersza... No, może pomijając te:
QUOTE |
na które ktoś czekał i się nie doczekał. |
Jak dla mnie - nic rewelacyjnego. Nie jest źle, ale zabrakło koncepcji... Trochę to wysilone.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę