Timmy -> Fajnie ze sie dzielisz ta muzyka ale nie rob aby forum sie rozjezdzalo.
A to nie jest tak, że każda muzyka jest dobra na swój sposób?
Przewaznie ale to rowniez zalezy co nazywac muzyka.
tylko zależy jeszcze to od indywidualnych preferencji. jeden widzi tylko gwizdek, manieczki i "dupcyś dupcyś umcyk dup
A to jest muzyka??
In Flames
W pyte sa! Z kolesiem od ang. w moim LO troche o nich debatowalismy.
dobrą muzyką może być i muzyka poważna i disco polo. to zależy od tego, co rozumiemy pod pojęciem 'dobra'. dobra, jako ambitna, dobra, czyli dobra do zabawy czy coś tam jeszcze innego.
Ja dobra muzyka nazywam muzyke poruszajaca. Ktora ma w sobie glebie i zywe instrumenty. Muzyke do ktorej stworzenia potrzebny jest talent a nie pare programow na kompie i absurdalny tekst.
Jeśli ktoś mówi, że dla niego dobrą muzyką jest O Zone lub Mandaryna, to ja mówię ok.
A ja ze maja spieprzony gust. Co w 99% sie sprawdza.
Moim zdaniem dobra muzyka to taka, która przede wszystkim nie jest robiona tylko i wyłącznie dla pieniędzy
Mnie tam Slayer sie podoba ale dziwnie sie czulem jak widzialem puleczke w hiper markiecie zawalona Slayerem. Zespol sie robi komercyjny ale maja dobre brzmienie. Rozwineli sie lepiej niz Metallica. Slayer jak dla mnie trzyma poziom a Metallica sie zeszmacila.
Zuważyłam że nieświadomie zaczełam się kierować zasadą Cobaina - "Wole być martwy niż modny".
Buntowniczka?
1. oszfak ale jestes trufan
Ej no jak to byc buntownikiem bez Nirvany?
2. ja mam wątpliwości i dyskusję podejmę. przepraszam dziewczynko, ale czy sądzisz, że Muniek będzie przez 90 lat śpiewał o buncie, seksie w ubikacji i pieprzonych żoliborzach? ludzie się zmieniają, są doroślejsi, czasami mniej, czasem poprostu zaczynają rozumieć pewne sprawy, które w młodości wydawały im się nie do pomyślenia. sama zobaczysz ;p
Ale wiesz zawsze mozna sie wycofac. Btw. ponoc wyszedl nowy album Kazika ktory drazni krytykow. Mnie jak narazie Kazik bardzo sie podoba i bardzo go cenie jako polskiego muzyka.
phi. taak, komercja jest okropna, modne zespoły mamwdupie, waalczmy ze wszystkimi pop gwiaazdami i z komeercją ! ! !
Wiek buntu czego sie spodziwalas?
....ludzie, któryś raz powtarzam, że to jest forum DYSKUSYJNE...
Wiesz wiekszosc tego nie wie zawsze trzeba to powtarzac.
Jak takie trudne jest do zrozumienia że komuś może się podobać zarówno Iron Maiden i The Clash to bym się w ogóle nie odzywała.
Przyklad ktory moze do ciebie trafi. Hunter i Sweet Noise. Ja bym nigdy tych zespolow razem nie podal. Nawet jezeli bym narzekal na Huntera to napewno nie zdegradowal bym go do takiej tantedy jaka jest Sweet Noise.
Wiem że to forum jest dyskusyjne, ale skoro tak się tu huczy o toleracji wobec homoseksualistów itp. nie potrafiąc tolerować tego że ktoś słucha jakiejś muzyki to wydaje mi się to nieco dziwne.
Bo sa gusta, gusciki i spieprzeone gusta.
jeśli dowiedziałabym się, że utwór, który uważam za przełomowy w moim życiu został stworzony na zasadzie: dobra, teraz trzeba napisać jakąś piosenkę, bo niedługo trzeba będzie wydać płytę, a na niej musi byc 13 utworów
Na takiej zasadzie dziala Cradle Of Filth.
a co do tego wymieniania w jednej linijce czy-jakos-tak, to o so w ogóle chodzi? ja sama słucham i Cradle of Filth i Janis Joplin, Tool'a i T.Love, więc... to znaczy, że tez jestem jakaś dziwna, bo mam tak rozbieżne gusta muzyczne? eeeeeeee ja w ogóle nie wiem o co chodzi, chyba naprawdę jakieś głupie dziecko jestem.
A ja slucham muzyki od Beethoven po Slayera.