Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Dzieci, Których Nie Ma
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
Sihaja
Czasem Bóg zrzuca z nieba kropelki,
zamknięte w złotej perle
dzieci elfów i wróżek,
których tak troszkę nie ma.

Świat powstaje za szklanymi oczyma
Słowa w ustach nigdy nie otwartych
I tylko z brzegu, przy koniuszku
wykwitnie z rzadka pozaziemski uśmiech.

Można je widzieć, dotknąć, obejrzeć
z bezsilną miłością pokiwać chwilę głową,
pomyśleć - nieszczęśliwe -
są jak śnieg zamknięty w szklanej kuli.

One są nie z naszej krainy
ich świat ma barwy troszkę inne.
Spieszą zawsze właśnie tam
gdzie nawet noc ma smak nadziei

Neonai
kurcze.
czytam i czytam, i ni w ząb nie rozumiem.
Sihaja
To o dzieciach autystycznych jest smile.gif
Moonchild
Ja też nic nie rozumiałam, ale skoro to o dzieciach autystycznych... to już łapie o co chodzi smile.gif
Niestety nie umiem jakos profesjonalnie skomentować tego wiersza, bo nie znam się na poezji. Powiem Ci tylko że bardzo mi się podoba, bo ten wiersz w bardzo trafny sposób opisuje jakie są dzieci dotknięte autyzmem.
muszka Me
Oooo tak. Właśnie o tym mówiłam jak myślałam o poziomie. Tu jesteś Ty i Twoje piękne słowa, myśli, które biegną jak drobne perełki gdzieś tam między mózgiem a kręgosłupem. Naprawdę czytam i czytam, jak zrobiłam to po raz pierwszy -- nie bardzo wiedziałam, co napisać -- bo aż mnie zatkało i byłabym w stanie powiedzieć tylko, że jesteś Poetką.

Bo jesteś Poetką i tworzysz Poezję. To chyba wystarczy, już wszystko wiesz, prawda?
Ewelka
Nie bedę sie powtarzać i mówić że twój wiersz jest piękny bo mówie Ci to przy kazdym nowym wierszu. Chociaz nie, mozę jednak powiem. >>>>Twój wiersz jest piekny<<<<Jakaż ja jestem orginalna smile.gif

Bardzo ciekawy temat wiersza, jak czytałam to prawie sie popłakałam cry.gif
voldzia
a ja bede oryginalna: nie podoba mi sie. Nie spodobały mi się niektóre fragmenty, wydawały mi się za bardzo ograne, jakieś takie... pospolite, i może brzmiały by ładnie w wierszach kogos innego, ale Ty to Ty i stac Cie na wiecej. Tak mysle.

ostatnia zwrotka mi się jakoś nie podobała. I ogólnie jakoś za dużo było tych szklanych kul, śniegów, kropli... jakaś taka niezdrowa lekkość.

Ale w sumie to moją opinie możesz spokojnie sobie ominąć, bo hmm... mało wiem o autyźmie. Jedyna moja wiedza na ten temat to ta nabyta, w świecie realnym nie znam (a przynajmniej nic mi na temat takiej znajomości nie wiadomo) nikogo cierpiącego na autyzm, wiec problem jest dla mnie dosc odległy. Może dlatego jakoś ten wiersz do mnie nie trafił?
NeMhAiN
podoba mi się, ale ja jednak musiałam się najpierw dowiedzieć o kim smile.gif

mam tylko jedno małe ale o ile moge przy takim ładnej poezji...nie pasuje mi tutaj to "troszkę", tak jakby nie do tego wiersza :/ ale ogólnie git tongue.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.