Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: "czemu?"
Magiczne Forum > Harry Potter > Fan Fiction i Kwiat Lotosu > Poezja
Kate64100
Czemu śmierć, jest śmiercią?
Czemu życie, jest życiem?
Czemu szczęście, jest szczęściem?
Ludzie tyle pytań mają,
Lecz odpowiedzi na nie nie znają,
A więc, poco je zadawają?
Milina
A mi się od razu nasuwa odpowiedź: "a po co ten wiersz, skoro pytania sensu nie mają, a wiersz jest jednym wielkim pytaniem..."?
Ciekawe, co by było, gdyby śmierć była życiem wink.gif małe zamiesznie pewno...
A tak w kwestii interpunkcyjnej: czy przed "jest" na pewno powinny być przecinki?
Ewelka
QUOTE(Kate64100 @ 07.05.2005 21:23)
Czemu śmierć, jest śmiercią?
Czemu życie, jest życiem?
Czemu szczęście, jest szczęściem?
*

po 1. Smierć jest śmiercią bo czym ma niby być? Tak juz musi być i juz.
po 2. Napisałaś: ,,A więc, poco je zadawają?" Zadają bo są ciekawi i mają nadzjeje że znajdzie isę ktoś mądry kto im to wytłumaczy smile.gif

Milina
Doskonałe wytłumaczenie! Nic dodać, nic ująć. Podpisać się mogę i prawą, i lewą ręką smile.gif
Sihaja
To raczej proza poetycka niż wiersz, filozofowanie smile.gif I mówi się "zadają" a nie zadawają smile.gif

Ale próbuj dalej. Moim zdaniem potrzebyjesz w wierszach troszkę więcej lotności i abstrakcji bardziej abstrakcyjnej (ćśśś.... wiem, że masło maślane, ale nie umiem tego wyrazić inaczej. TłumaczenieŚmierć jest po części abstrakcją, ale u Ciebie jest zbyt filozoficzna, a za mało wierszowa.)

Pozdrawiam
muszka Me
Właśnie miałam objechać z góry na dół. Ale co tam, zobaczyłam wiek i uznałam, że nie mam prawa się wyżywać. Bo może...?

E, nie wiem sama. Nie nazwałabym tego wierszem. Khem, w ogóle to popracuj nad gramatyką i interpunkcją. Gdyby był dłuższy, pewnie więcej bym mogła "wytknąć". Najpierw poznajemy dogłębnie język, później zaczynamy pisać, poźniej piszemy, dalej -- piszemy i dopiero po tym wszystkim pokazujemy swą twórczość światu (:. Ok?
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.