Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Kochamy Polskie Seriale...
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2
Pawelord2
to mały offtop był, zainspirowany listami do brawo...
Bo jak tu nie szydzić kiedy takie biedne dziewoje piszą (opieram sie na tym co swego czasu pokrzykiwaly kobiety w podstawówce i gimnazjum jeszcze ;]) o problemie dziewictwa w wieku 14 lat a zafoliowana gazeta kusi pomadką o smaku prezerwatywy

przykład listu :
Nigdy do Was nie napisałam żadnego listu. Po prostu dotychczas moje życie seksualne z chłopakami było fantastyczne. Nigdy nie miałam problemów w łóżku i poza nim.
Myślałam że z Kamilem będzie też fantastycznie, tak jak z poprzednimi. Z początku też tak było. Zawsze jak wracał z gimnazjum przychodził do mnie i kochaliśmy się dopóki rodzice nie wracali z pracy. Po dwóch miesiącach zamieszkaliśmy razem i od tamtej pory nasz zawiązek przechodzi kryzys.

Problemem jest różnica wieku. Paweł jest ode mnie starszy o dwa miesiące. Z początku mi to nie przeszkadzało, ale teraz jest nie do zniesienia. On jest taki dojrzały, aż do znudzenia. Odkąd zamieszkaliśmy razem, to jak wraca z gimnazjum to je obiad i wypija kilka piw. Potem kładzie się na kanapie i leży tak do wieczora. Tylko gapi się w telewizor. Jak kładziemy się spać to on nawet nie ma ochoty na seks ze mną. Czy ja go przestałam pociągać? A może z nim jest coś nie tak? Co mam dalej robić? Pomóżcie!

Patrycja [13]

tyle offa ;]
"...P..."
Child
jeżeli ten list jest autentico, to ja w ramach walki z głupotą zaopatruję się w kałacha i wiadro naboi.

Problemem jest różnica wieku. Paweł jest ode mnie starszy o dwa miesiące.
O kurna - mezalians, pedofilia, wyzyskiwanie emerytów i stary grzyb znudzony seksem na raz. Hardkor ;]
anagda
no proszę! a myślałam, że to tylko ja mam takie problemy! mój przyszły mąż ma 16 lat i jest odemnie starszy o cały miesiąc! ale aż taka głupia to ja nie jestem... najpierw ślub, potem dopiero wspólne mieszkanie. zapraszam w sobote na weselisko !!
Katon
Oglądam M jak miłość, kiedym pomny wielu klęsk i samotny mnie męczy bieg. Nie pytam czy mi da ją ktoś, sam se musze wziąć, je. A czasem wystarczy słowo jakiś gest i już wiem, czego od życia chcę. I choć alfabet uczuć znam (A - animozja, B - boleść, C - czułość, D - dupa, E - ekscytacja, F - frustracja, G - gniew, H - histeria, I - irracjonalne lęki, J - jestestwa męki wewnętrzna, K - kurwica, L - lęki racjonalne, Ł - łudzenie się, M............no właśnie......) litera ta taka nizwykła jest!!!!!

Serio oglądam. Moi znajomi tez. Nawet obciach nie oglądać, taką wywieramy presję biggrin.gif
anagda
M jak muszę się wyżygać... nienawidzę tego serialu... dry.gif
Vilanda
taaa... pewnie oglądasz go z zapartym tchem co do odcinka ^.*
to tak jak wyrzec się mody na sukces.
anagda
nie... nigdy nie oglądałam nawet jednego odcinka. ale nie przeczę, że bardzo lubię Na Wspólnej. chociaż ostatnio nieco nudne jest. biggrin.gif
Pawelord2
wiec dlaczego nie lubisz m jak milosc? ;] jeden i ten sam szit...
Marco! mi amigo! Adriana! porke?
"...P..."
Katon
Jeżeli nie oglądałaś ani jednego odcinka to jesteś wybitnie niekompetentna. O. A "On the zuzamen ales street" też lubię, ale mniej...
Madleen Jill Kay Whitecolumbelux
A w mojej koffanej szkole( którą chwała Bogu opuściłam na dwa miesiące... ) jest teraz wielka moda na "Egzamin z życia". Dziewczynki wzdychają sobie do Konrada, Michałka, litują się nad biednym Andrzejkiem i wyklinają czyjegoś tam ojca i Bartka flegmatyka, a chłopczyki( kiedy dowiedziałam się, że oni też to oglądają niemal ogłupiałam już doszczętnie... )mówią o urodzie Dominiki, jej pechu, głupocie Aśki, jakimś tam matematyku, Piotrze i o czymś tam jeszcze. Już nie pamętam. A ja...cóż trochę nie w temacie jestem, bo oglądnęłam bodajże jeden odcinek i to w dodatku pierwszy i taka jestem zainteresowana tym, jak zeszłorocznym śniegiem. A inni. Cóż...niech sobie wzdychają i gadają. Ja się tam nie wtrącam.
Jeśli chodzi o M jak Miłość...swojego czasu też to oglądałam, ale na plan weszła Tereska i jakoś mi to obrzydło...
anagda
oglądałam ze dwa odcinki tego "egzamin z życia". całkiem nawet ciekawy serial. ale wolałam "dzieciaki z klasą" tongue.gif
Puszczyk
A ja tam nie lubie seriali... wogóle nadają przecież w telewizji takie ładne reklamy - szkoda, że przerywają je takimi nudnymi filmami ...
Zdzihó
Dobrze zrobiły te stare seriale, wojna domowa w shreku biggrin.gif

"Ma pan suchy chleb dla konia?" xD
GrimmY
wiem ,ze temat jest o polskich serialach, ale nie moglem sie powtrzymac.
nasza kochana telewizja polsat postanowila uskutecznic magiczna przypadlosc naszych rodzimych stacji, to znaczy powtorzyc jakis serial na wakacje. a szczerze mowiac, to wlasnie na taka powtorke liczylem. jednego z moich (swego czasu) seriali - swiata wg. bundych. nie wiem dlaczego, ale czuje sie straszliwie odprezony po obejrzeniu przygod sprzedawcy butow i jego kochanej rodziny :}
BeBe
ja czasami ogladam M jak miłość. Dlaczego? Z braku innych propozycji w polskiej telewizji. Oczywiście kiedyś jeszcze był Klan i będzie mi bardzo smutno, kiedy juz nie bede mogła usłyszeć znakomitej kwestii Rysia: "Dzieci idżcie umyć rączki, bo za chwilę obiad"."absolutnie"
anagda
w rzeczy samej BeBe
Hagrid
Każdy serial schodzi na psy gdy gwiazdom znudzi siegrani i wpuszczja jakis drugoplanowe mieronoty. Polskei seriale sa o tyle spox że oglądają je wszscy i przez to o dziwo są bardziej 'życiowe" niz ich odpowiedniki gdziekolwiek w świecie. Tam oglądaja jet tlyko panie w srednim wieku i absotlunee nikt więcej, u nas trzymaja poziom. Ale zawsze następuje znudzenie, to samo co jest teraz z M jak M bylo z Nadobre i na złe a swego czasu wszscy naprawę zachwycali isę klanem calpodstawówka i o serialu mówiła;>
anagda
Hagrid ma 100 procentową rację... tylko na zachodzie jak się jakiś serial przeje, to przestają go kręcić i jest spokój. a u nas? jak z modą na skuces! 10000000 odcinków, nikt ich nie ogląda, a dalej kręcą...
Hagrid
Nie no, tutaj nie ma jasnych podziałów, Bonanza czy Moda na sukces po kilkanascie lat leciały, każdy serial ma zawsze "wiernych" oglądaczy i telewzije czasem na tym zerują robiac taniafuszerke modę na sukces kreća hurtem, po 50 odcinków, nraz, to niezbyt tturdne chyba...serial msui bycambitny i choć w drobnej cżęsci odkrywczy by cieszył sie prawdziwą popularnoscią.
GrimmY
QUOTE(Hagrid @ 12.07.2005 00:34)
Nie no, tutaj nie ma jasnych podziałów, Bonanza czy Moda na sukces po kilkanascie lat leciały, każdy serial ma zawsze "wiernych" oglądaczy i telewzije czasem na tym zerują robiac taniafuszerke modę na sukces kreća hurtem, po 50 odcinków, nraz, to niezbyt tturdne chyba...serial msui bycambitny i  choć w drobnej cżęsci odkrywczy by cieszył sie prawdziwą popularnoscią.
*

tak, dokladnie - wsytarczy spojrzec chocby na seriale serwowane w usa juz jakis czas temu np. znane u nas ' rodzina soprano' czy' 6 stop pod ziemia' (jeden z niewielu seriali ktore obejrzalem od poczatku do konca).
anagda
ja od początku (ale niestety nie do końca, bo w Polsce jeszcze nie leciały ostatnie odcinki) oglądałam ER. zostały mi do obejrzenia dwie serie, które nie były jeszcze u nas emitowane. cały serial również Czynnik PSI. fajny serial.
avalanche
A ja zapomniałam.

bo fajna jest "Fala zbrodni" ogląda ktoś? ;p

i "dowody zbrodni" tvn-ie.
anagda
dowody zbrodni oglądałam kiedyś jeden odcinek. całkiem nawet fajny

a POLSATU nie mam smile.gif
Eowina
No cóż, u mnie jeszcze rok temu jezeli ogladalas M jak Milosc,Na Wspolnej itp. bardzo zle o tobie swiadczylo. Natomiast od niedawna wielu ludzi oglada polskie seriale. Ja ogladam M jak Milosc i Na wspolnej. Ostatnio zaczelam ogladac Kryminalnych,calkiem fajny,ale inne tasiemce np.Klan uwazam za zwykle marnowanie czasu - tak jak ogladanie mody na sukces(a tak na marginesie: są przeciez ludzie ktorzy nie opuscili ani jednego odcinka mody na sukces i codziennie ogladają dry.gif )

anagda
Klanowi wyczerpały się pomsły ok. 250 odcinka. do tego czasu oglądałam. to jeszcze w podstawówce było. teraz to taki sam głupi (bez urazy) tasiemiec jak Moda na sykces czy złotopolscy...
BeBe
Wiele osób kończyło ogladanie mniej więcej ok. 250-300 odcinka. Ale pozostała stała widownia, dzięki której serial nadal jest kręcony. Na szczęście Klan ma niedługo się skończyć więc cieszmy się rodzinką Rysia i tak wyjątkowo kiepskimi dialogami( chociaż nie rozstajemy się z nimi naprawdę: powtórki na Poloni i TVP3).
Problem z polskimi serialami polega na tym, że autorzy za wszelka cenę chcą dorównac liczba odcinków Mody na sukces. Mogliby brać przykład z innych USowskich seriali: Gilmore girls i One tree Hill, które są krótkie i podzielone na serie.
anagda
tak jak np. Kryminalni. ale to sa seriale a nie tzn. tasiemce tongue.gif

mimo że NW ma już prawie 500 odcinków, nadal jakoś mnie wciąga. ale jak zacznę się nudzić to i przestanę oglądac. nic na siłe biggrin.gif
Child
Odwalcie się od Ryśka! :}

Rrrrryśku, a co robią dzieci?
Myją rączki, Bożenko.

:}}}
BlackOmen
Rysio Lubicz to przeciez kluczowa postac calego klanu bez niego cala ta mafia by padla. Rowniez taksowkarze poczuli by sie dyskryminowani \/
Magya
Podobno powstają już fankluby Rysia z "Klanu"
"Na Wspólnej" oglądam. Bo interesuje mnie ten serial. Najlepszy polski serial, który ostatnio mogłam obejrzeć to "Kryminalni". On wciągał od pierwszej minuty oglądania. Świetne smile.gif
anagda
kryminalni to wymiatają. ale z tasiemców wink.gif
Nadka
Moi znajomi z klasy i sąsiedzi oglądaja tylko "M jak miłość i "M jak miłość". Ja tego nigdy nie ogladałam i w najbliższym czasie nie mam zamiaru. Czasami aż człowieka dołuje jak ktoś się na ten temat rozgada. A ja oglądam tylko "Na wspólnej", "Samo Życie" i "Pierwsza Miłość"
anagda
"tylko".... tongue.gif
Nadka
LOL, no co? tongue.gif Dużo oglądam seriali [wow, aż 3! ;p], ale żadko ^^
Eowina
wink.gif Co wy macie do M jak Milosc ??? Taki tasiemiec - popatrzec zawsze mozna tongue.gif
Magya
Ja tam nic nie mam. Sama czasami oglądam biggrin.gif
Eowina
Pewnie ze nie jest zle.Nie trzeba oglądac codzinnie,zeby wiedziec o co chodzi wink.gif
Nadka
No, ale ja tego nie lubie... Chyba kiedyś oglądałam... Raz tongue.gif Ale nigdy więcej tego nie zrobię, strata czasu. Nie spodobał mi się i tyle...
Eowina
No coz,nie ktorych odcinkow nie lubie ogladac bo mnie irytuje marysia dry.gif

Co powiecie o pensjonacie pod różą ? Kilka osób w mojej klasie to ogląda.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.