Po przeczytaniu HBP wielu z was zapewne zastanawiało się, gdzie znajduje się reszta Horcrux'ów.
Wydaje się mi, że znam na to pytanie odpowiedź:
1 Horcrux -> dziennik Riddle'a
2 Horcrux -> pierścień Salazara
3 Horcrux -> jakiś medalion być może zatruty sądząc po liście który zostawił RAB
4 Horcrux -> Coś należące do Gryffindora... Tiara? Miecz? Coś nowego?

5 Horcrux -> Coś należące do Hufflepuff/Ravenclaw
6 Horcrux -> Now i teraz jest tricky. Otóż uważam, że szóstym Horcrux'em jest blizna Harr'ego.
Voldemort tej pamiętnej nocy nie chciał zabić Pottera. Nie chciał go zabić lecz wyuczyć na wiernego sługę. Sami powiedzcie czy Potter nie byłby wspaniałym sługą Volda jeżeli przypuszczenia Toma co do jego mocy byłyby słuszne?No dobra może trochę przesadziłem. Ale nawet jak go chciał zabić to najpierw umieścił w nim Horcrux'a a dopiero potem walnął w niego Avadą.
QUOTE(26 June @ 2003: "Harry Potter and the Magic of the Internet." (Royal Albert Hall live webcast). MSN.)
The shape is not the most significant thing about Harry's scar.
Więc jaka jest przyszłość Pottera? Zginie ale mały trick polega na tym, że nie może umrzeć przed Voldem. A Vold nie może umrzeć przed śmiercią Pottera bo jest nieśmiertelny. To też mówi mi, że Vold to wszystko zaplanował.
A dlaczego zginie? Bo zniszczyc tego Horcrux można tylko przez zniszczenie blizny, a bliznę można zniszczyć niszcząc ciało Pottera.
to co na czerwono w trakcie pisania wyszło na bzdure
Powiem ci, że zajebista sprawa i nawet zgadza się z niektórymi przewidywaniami (Harry i Voldemort muszą umrzeć razem).... popieram.
Alexa666
17.07.2005 22:15
aleeee o co chodzi? XD
kubik ty tak czasem gmatwasz, że oczopląs bierze XD
no troche racji kubik faktycznie masz... to może a nawet JEST bardzo możliwe.... to by wyjaśniało to, że harry by nie przeżył VII części
6 Horcrux -> Now i teraz jest tricky. Otóż uważam, że szóstym Horcrux'em jest blizna Harr'ego.
mógłby zginąć Harry przy tym likwidując raz na zawsze Voldemorta... to jest całkiem prawdopodobna teoria....
Ale trick polega na tym, ze Harry nie może się zabić przed zabiciem Volda... może będzie tak:
Harry wskazuje na swoje czoło różczką i szepce "Avada..."
http://chrzaszcze.strefa.pl/badania.htmla następnie na Volda i dokańcza "...Kedavra."
QUOTE(kubik @ 18.07.2005 12:50)
Ale trick polega na tym, ze Harry nie może się zabić przed zabiciem Volda... może będzie tak:
Harry wskazuje na swoje czoło różczką i szepce "Avada..."
a następnie na Volda i dokańcza "...Kedavra."
tia... i każdemy odpadnie ręka...
ja myślę, że Voldemort zabije Harry'ego bo nie będzie wiedział, że zabijając go zabije również siebie...
Ha dzieki
HUNCWOTKA
18.07.2005 13:13
Hej,może ktoś wytłumaczy o co chodzi z tymi Horcrux'ami.??
Goomisia
18.07.2005 13:14
Ale zaraz wypale – co to jest Horcrux

?? Czy jak to się tam pisze..

sprostowanie bo ja nie czaję
1 Horcrux -> dziennik Riddle'a
2 Horcrux -> pierścień Salazara
3 Horcrux -> jakiś medalion być może zatruty sądząc po liście który zostawił RAB
4 Horcrux -> Coś należące do Gryffindora... Tiara? Miecz? Coś nowego? smile.gif
5 Horcrux -> Coś należące do Hufflepuff/Ravenclaw
Voldemort podzielił swoją duszę na 6 właśnie horcruxów. aby go zniszczyć trzeba je wszystkie zniszczyć. no i tu kubik zgaduje czym są te horcruxy
Goomisia
18.07.2005 13:35
Dzięki

!!! to ja teraz czaję o czym gadacie...

uff ulga .

..
To z tej listy zostaje 5 bo dziennik został już zniszczony

. Pewnie resztę zniszczy HP w 7 tomie chyba ze się w 6 szarpnął na coś takiego – nie wiem nie czytałam 6 tomu i długooo nie przeczytam ... ach ten styczeń..wypatruje z utęsknieniem

...
z tego co kubik mówił zrozumiałam że już sa 3 zniszczone czy cos w tym stylu...
medalion jest na Grimmuald place 12
no widzicie. więc z dwoma nie ma problemu
a co z resztą?
Hmm, mi się wydaje, że Kubik ma rację! Harry zginie razem z Voldemortem... Bo żeby zabić Voldemorta, musi zabić najpierw siebie... Tylko nie rozumiem dlaczego Harry nie może zabić się pierwszy...
bo tylko on moze zabic Volda?
No dobra wiem, że trzeba zniszczyć 6 jakichś tam rzeczy, żeby voldki zginął, ale skąd to wszystko wiecie? No i skąd wiecie jakie to są rzeczy...
Nie wiemy domyslamy się
QUOTE(kubik @ 18.07.2005 16:20)
bo tylko on moze zabic Volda?
i właśnie dlatego to voldzi zabije Harry'ego przy czym sam zginie. i będzie się wszystko zgadzało
Golden Phoenix
18.07.2005 19:54
Oj kubik kubik, coś chyba nie tak z tymi twoimi horcrux'ami

Wlasnie czytam angielskiego HP i oto co mi się udalo wyczytać:
1. Dziennik Riddla - zniczony
2. Pierscien Slytherina - znisznony przez Dumbedora
3. i 4. Jakiś medialion i puchar Huffelpuff
5. Cos Gryffindora lub Ravenclava
6. ukochany waż Voldzia - Nagini
no i 7. - wiadomo - sam Voldemort
A tak poza tym, to ja chce polska wersje
Dokładnie.... A ósmy tom nie wyjdzie... ;p I dobrze, i tak Rowling już wszystko sknociła.
QUOTE(Golden Phoenix)
1. Dziennik Riddla - zniczony
2. Pierscien Slytherina - znisznony przez Dumbedora
Z tym się zgadzam ale:
QUOTE(Golden Phoenix)
3. i 4. Jakiś medialion i puchar Huffelpuff
z tym i
QUOTE(Golden Phoenix)
6. ukochany waż Voldzia - Nagini
tym nie.

ale już
QUOTE(Golden Phoenix)
5. Cos Gryffindora lub Ravenclava
to do mnie przemawia.
Więc tak:
Dzinnik - Riddle
Pierścień - Slytherin
Naszyjnik - nie wiadomo
Puchar - Hufflepuff
xxx - Ravenclaw
Blizna - Harry
Dusza - Voldemort
Ale dlaczego się nie zgadzam by coś Gryffindora miało w sobie Horcruxa. Pamiętajmy, że tiara i miecz były i są w gabinecie Dumbledora. Jakoś nie wydaje mi się aby Albus pozwolił się nimi pobawić Voldowi.
Nagini była czystą spekulacją. Taką jak to, że Draco ma w sobie jednego. Czy nawet Tonks.
Co do tego naszyjnika, to może to ten za sklepu Borgina i Burkesa z Nokturnu... Był tam jakiś naszyjnik z opali (sprawdziłam), na którym ciążyła klątwa (ofiary:19 mugoli).
To były tylko moje urojenia
GooD AnGeL
18.07.2005 20:12
jakie spekulacje
Pszczola
20.07.2005 00:19
Heh, naszyjnik sie pojawi,ale nie do konca taka jaka mysliesz role odegra ;P
Ej, to z ta blizna nie jest takie glupie O_o Bo niby jak Harry posiadl niektore z mocy Voldemorta? Nagini, no i owszem, tez moze byc. Jak inaczej tak silnie Harry poczulby,ze jest wezem w V czesci? Natomiast kto mowi,ze koniecznie rzecz Revenclaw lub Huffelpuff takze kryje kawalek jego duszy?
Alas, to sie kupy nie trzyma ;P , bo Voldemort chcial zabic Harry'ego. I zostalo to wg. mnie wystarczajaco dobrze wyjasnione przez Dumbledora podczas jego rozmowy z Harrym kiedy to objasnial mu znaczenie i nature proroctwa. Poza tym,zeby podzielic dusze najpierw trzeba zabic, a to decydujace morderstwo, szczegolnie zreszta okrutne, mialo byc dokonane na tym wlasnie dziecku, smierc rodzicow nie byla az tak znaczaca. Ta blizna, przeciez niezywy pojemnik na wiele by sie Voldemortowi nie przydal, nawet jako Inferni, bo cialo to cialo, kazdy sie moze do niego dobrac. Ale jezeli nie to, to gdzie w takim razie Voldemort mial zamiar zamknac kolejny kawalek swojej duszy? Skoro morderstwo Harry'ego bylo tak wazne? A co jesli przez przypadek kawel duszy Czarnego Lorda zostal zamkniety w Harrym? Logicznie rzecz biorac, jedno musialoby nastapic od razu po drugim, czyli tuz po zabojstwie. Ale to znowu dosyc slaby argument, bo Harry musialby najpierw zabic siebie, a potem jeszcze Voldzia, co jest raczej nielogiczne ^^" Niestety pwnie i tak obaj dokonaja zywota ;((( Niee!!! Glupie to wszystko, olewam, nie chce, ide spac!
Goomisia
20.07.2005 10:52
Boże.... dostałam oczopląsu...
Jeżeli dusza Voldzia jest ukryta w 6 rożnych przedmiotach to zapewne kilka z tych rzeczy jest w szkola jak np. jakaś rzecz Revenclaw lub Huffelpuff. Może i jest dusza zaklęta w Harrym lub jego bliźnie – na jedno wychodzi. Jeżeli chce zniszczyć bliznę to musi sobie „pokaleczyć” głowę. Podobno magowie mogą usuwać blizny ale pamiętacie jak w 1 tomie Dumbledora mówi że nie usunął Harry'emu blizny bo one czasem się przydają, sam ma taka co wygląda jak rozkład metra czy czegoś tam... nieważne.. ale skoro nie usunął blizny to znaczy ZE ONA JEST WAZNA i ze może to blizna ma dusze Voldzia???
No a co do reszty to się nie wypowiem bo 6 cześć przeczytam dopiero po polsku.. wersje piracka może wcześniej, ale i tak za jakiś czas... czemu ja nie chciałam iść na dodatkowy angielski za czasów podstawówki...jaki to człowiek bywa czasem – nieprzewidywalny??
z tą blizną to faktycznie prawdopodobne... voldzi przecież dał Harry'emu cząstkę siebie (jak to nawet Dumbledore powiedział). i może ona jest zawarta nie tyle co w chłopcu co w samej bliźnie. dlatego dyrektor nie chciał jej usuwać...
hehehe.... a ciekawe co ma do tego blizna Dumbledora pod kolanem, która jes doskonałym planem londyńskiego metra ;p
Sami wiecie,że Dumbledore używa przenośni,żartów,a w jego wypowiedziach czasem mozna znalezc podwójne znaczenie,doszukac sie sensu. Ta blizna totaki epizod.A może blizna Dumbla coś znaczy? :D
QUOTE(Agnessa @ 20.07.2005 12:48)
Sami wiecie,że Dumbledore używa przenośni,żartów,a w jego wypowiedziach czasem mozna znalezc podwójne znaczenie,doszukac sie sensu. Ta blizna totaki epizod.A może blizna Dumbla coś znaczy?

a może... ej! to jest nawet dobre! może to dumbel był jednym z tych horuxów dlatego chciał by go Snape zabił!
NO tak. Blizna Dumbla może wiele znaczyć. Ale mi też się kołacze coś takiego, że jednym z horuxów może być różdżka Harry'ego. Przecież jest taka sama jak Volda :| No nie wiem już
nie wiem...może.Ale to tylko ten sam rdzeń,nic więcej (chyba).
Goomisia
20.07.2005 12:25
Tak pióro Fenixa- bo ptak oddał dwa pióra jedno poszło w różdżkę Czarnego Pana a drugie Harry'ego - ale którego ptaka - tego co jest w gabinecie dyrektora??? może to ten ptak ma zaklętą w sobie dusze Voldiego?? ...i tak możemy spekulować w nieskończoność...
Pszczola
20.07.2005 22:27
O matko -_-".
Dobra, teraz na powaznie. Jak dziala w takim razie Horcruxe? Nie moze byc tak,ze obecna powloka Voldemorta jest niesmiertelna? Czy nie jest moze tak,ze w przypadku smierci glownego naczynia dla duszy, przenosi sie ona do najblizszego Horcroxa? Albo,ze ktorys z nich sie uaktywnia? Popatrzcie, dusza Voldemorta przez dlugi okres wedrowala... A jesli w chwili odbicia sie Avady Kadavry dusza Voldemorta podzielila sie jednak na dwa? I proces nie zostal ukonczony? Moze tylko czesc przeszlaby na Harry'ego? ;P Dlatego Voldi byl tak slaby. A potem okaze sie,ze w chwili zabicia ciala Voldemorta ta czesc w bliznie Harry'ego sie uktywni? *_* Albo sam Harry bedzie musial zginac, albo lepiej, zrobic tak, zeby dac sie posiasc i jakos tak wykombinowac,zeby sie zabic? I razem pojda na dno?
...to nie ma sensu O_o
Jak dziala w takim razie Horcruxe?
normalnie. trzeba go zniszczyć (a właściwie je) aby zniszczyc Voldemorta
Nie moze byc tak,ze obecna powloka Voldemorta jest niesmiertelna?
powłoka czyli co? ciało? jest zniszczalne. jesli je znów ktoś zniszczy to znów się koleś odrodzi i tak do upadłego. aż nie zniszczą jego duszy czyli tych wszystkich horcruxów.
Czy nie jest moze tak,ze w przypadku smierci glownego naczynia dla duszy, przenosi sie ona do najblizszego Horcroxa? Albo,ze ktorys z nich sie uaktywnia? A jesli w chwili odbicia sie Avady Kadavry dusza Voldemorta podzielila sie jednak na dwa? I proces nie zostal ukonczony? Moze tylko czesc przeszlaby na Harry'ego? ;P Dlatego Voldi byl tak slaby. A potem okaze sie,ze w chwili zabicia ciala Voldemorta ta czesc w bliznie Harry'ego sie uktywni? *_* Albo sam Harry bedzie musial zginac, albo lepiej, zrobic tak, zeby dac sie posiasc i jakos tak wykombinowac,zeby sie zabic? I razem pojda na dno?
nie łapie...
to nie ma sensu O_o
zgadzam się w stu procentach...
Pszczola
20.07.2005 23:39
Wiem ;P
Ale kiedy o dzialaniu Horcruxa staram sie myslec logicznie. Jak w taki razie Horcruxy czynia wykonawce niesmiertelnym? Czy sa tylko wspomagaczem? To banalne. W kazdym razie cialo powinno byc zniszczalne. Skoro przy zabojstwie Harry'ego mialo dojsc do ostatniego podzialu duszy, istanialy juz inne Horcruxy. Dlaczego wiec Voldemort nie wykorzystal ich kiedy dzialajac, przez Wormtaila albo Quirela (czy jak go sie tam pisalo? O_o) W ktoryms ze swoich wywiadow Rowling powiedziala,ze gdyby Riddle wylazl ze swojego pamietnika i dolaczyl do Voldemorta, ten bylby znacznie silniejszy. ALe wyhodzi chyba tylko na to,ze jest tutaj jakas niekonsekwencja w ksiazce albo w moim rozumowaniu ^^"
Ale zaraz, zaraz. Ostatni Horcruxe nie moze byc bliznie Harry'ego, bo po co Voldemort chcialby go zabic? Swoj kawalek zabic? Bo chyba nie w taki sposob Voldemort chcialby wyciagnac z niego swoja dusze ^^"""?
Eee tam, ja i tak twierdze,ze nawet jesli Harry przezyje, co by bylo mile ;), to ta blizna mu zniknie.
owczarnia
21.07.2005 21:44
Czy ja też mogę coś powiedzieć

?
Po pierwsze, nie zgadzają mi się te cholerne Horcruxy liczebnie. No bo, jeśli Voldemort podzielił swą duszę na siedem części, to logicznie rzecz biorąc, jedna część została zniszczona tej nocy, kiedy śmiertelne zaklęcie odbiło się od Chłopca, Który Przeżył. Czyli Horcruxów powinno nam zostać w sumie sześć. Jednego Czarny Pan musiał wykorzystać, by nie umrzeć po wpadce z Nocy Duchów 1981, a to zostawiałoby
pięć, a nie sześć pozostałych gadżecików do odnalezienia. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Dalej: teoria odnośnie blizny Harry'ego jako jednego z Horcruxów ma zasadniczy i gigantyczny minus - Voldemort praktycznie w każdym tomie poza trójką usiłował go zabić. Jaki miałoby to sens, gdyby uprzednio zdeponował był w nim kawałek czegoś tak cennego?...
Anagda, dziecko kochane, weź Ty może najpierw tę książkę przeczytaj, a potem zabieraj głos, dobrze?...
Gdzie ja napisałam, że Harry jest Horcruxem? No gdzie? I zastanów się nad tym, co piszesz: gdyby umierając traciło się tylko ciało, a nie duszę, to po jakiego grzyba by były Voldemortowi te Horcruxy w ogóle? Hę? Wystarczyłoby się pobłąkać w poszukiwaniu ciała i git. Zresztą, już Ci powiedziałam - przeczytaj najpierw książkę. Dokładnie przeczytaj. Dumbledore wypowiada się w tej kwestii.
Po pierwsze, nie zgadzają mi się te cholerne Horcruxy liczebnie. No bo, jeśli Voldemort podzielił swą duszę na siedem części, to logicznie rzecz biorąc, jedna część została zniszczona tej nocy, kiedy śmiertelne zaklęcie odbiło się od Chłopca, Który Przeżył. Czyli Horcruxów powinno nam zostać w sumie sześć.
Owczarni chodziło chyba o to, że gdy próbowal zabić Harry'ego, prawie umarł. Może jest to jednoznaczne ze straceniem horcuxa?
W ogóle, wszytko z nimi związane jest takie poplątane!
owczarnia
21.07.2005 22:21
QUOTE(Ania* @ 21.07.2005 22:11)
Po pierwsze, nie zgadzają mi się te cholerne Horcruxy liczebnie. No bo, jeśli Voldemort podzielił swą duszę na siedem części, to logicznie rzecz biorąc, jedna część została zniszczona tej nocy, kiedy śmiertelne zaklęcie odbiło się od Chłopca, Który Przeżył. Czyli Horcruxów powinno nam zostać w sumie sześć.
Owczarni chodziło chyba o to, że gdy próbowal zabić Harry'ego, prawie umarł. Może jest to jednoznaczne ze straceniem horcuxa?
Otóż to.
Prawie umarł, bo miał te swoje Horcruxy. Siódmy, ten w nim, został zniszczony w momencie odbicia zaklęcia, więc "uruchomił się" któryś z sześciu pozostałych, pozwalając mu istnieć dalej na pograniczu życia i śmierci. Czyli teraz ten szósty jest w nim, w odrodzonym ciele, a zostało pięć. Tak ja to widzę. Przy czym oczywiście mogę się mylić, może być inne wytłumaczenie, ale jakie?...
hoho- połapałam
Najgorzej będzie, jak sprawdzi się ta teoria z blizną
łoki... niezrozumiałyśmy się widzę...
owczarniaKiedyś powiedziałaś, [mam nadzieję, że to byłaś Ty

] że horcrux po zniszczeniu 'naczynia' łączy się z innym najbliższym horcruxem. Zgadzam się z tym. A mówie to dlatego, że się nie zgadzam jakoby cząstki duszy Toma dało się zniszczyć. Niszczymy tylko naczynie.

Dalej: teoria odnośnie blizny Harry'ego jako jednego z Horcruxów ma zasadniczy i gigantyczny minus - Voldemort praktycznie w każdym tomie poza trójką usiłował go zabić. Jaki miałoby to sens, gdyby uprzednio zdeponował był w nim kawałek czegoś tak cennego?...
Tu nie chodzi o to, że tam jest coś cennego. Mógłby pozbawić Pottera członków i osadzić w lochu po wsze czasy [czasami go odwiedzając na małe sesje crucio] i na to samo by wyszło. Horcrux w ciele a raczej w bliźnie byłby bezpieczny dopóki powłoka byłaby cała. Bo niby kto powiedział, że martwe ciało nie może mieć Horcruxa?
Tu chodzi o to w jakim momencie Harry został 'obdarowany' horcruxem. Czy było to wtedy kiedy zaklęcie Avada odbiło się od niego czy w trakcie formowania blizny? A może już po kiedy Vold pozbawiony ciała i kawałka duszy opuścił dom Potterów. Taak to by pasowało. Dusza Volda została przyciągnieta do Harry'ego, do jego blizny. Bo ta blizna była śladem starożytnej magii.
Czyli Vold NIE WIE. O Horcruxie w Harrym.
Co w takim razie zrobił Vold? Udał się na poszukiwanie najbliższego Horcruxa.
Zestawienie.
Pewne Horcruxy:
Diary - nie wiadomo kogo zabił... pewnie jakiegoś mugola.
Ring - zrobiony przez zabicie rodziny Riddley
Locket - nie wiadomo
Vold
Horcruxy podsunięte przez Dumbla:
Czara
Nagini
Coś Ravenclaw'a
Horcruxy fanowskie
Blizna Harr'ego
Ginny
Draco
Więc ile ich jest? Policzmy:
4 + 2 + 1 = 7
lub
4 + 3 + 1 = 8

A teraz. Pierwszy [orginalny] jest w bliźnie Pottera. Zgodnie z tym co mówię, to Vold musiał udać się na poszukiwanie jednego ze swoich Horcruxów by zacząć odzyskiwanie ciała. Ale coś mu nie wychodziło skoro przez 11 lat wegetował. Dopiero jak Quirrel się napatoc... dobra zmierzam do tego, że Vold
musiał użyć jednego ze swoich Horcruxsów by móc zostać wskrzeszony. Czyli Horcruxów jest nadal tyle samo. [Znaczy się teraz już nie bo 7 - 2 - 1{Vold} = 4]
Pytanie który to był? Czyli który okaże się pusty?
owczarnia
21.07.2005 22:57
QUOTE(kubik @ 21.07.2005 22:46)
owczarniaKiedyś powiedziałaś, [mam nadzieję, że to byłaś Ty

] że horcrux po zniszczeniu 'naczynia' łączy się z innym najbliższym horcruxem. Zgadzam się z tym. A mówie to dlatego, że się nie zgadzam jakoby cząstki duszy Toma dało się zniszczyć. Niszczymy tylko naczynie.

Nope, to nie byłam ja

. Nie mogłam być ja, bo ja się z tym nie zgadzam. Gdyby przyjąć tę teorię, to Horcruxa w ogóle nie dałoby się zniszczyć - a przecież Dumbledore wyraźnie twierdzi, że Harry dokonał tego poprzez dewastację dziennika Toma. Plus on sam wywalił w powietrze kolejny, czyli pierścień. Chyba że... Tak, chyba widzę o co Ci chodzi... Ale czy to ma sens?... To znaczy, po zniszczeniu wszystkich wcześniejszych naczyń, cząstki duszy zmuszone są połączyć się w ciele swojego właściciela, tak? I wówczas jest on znów śmiertelny, można go zabić, o to chodzi? Nnno może i jest w tym coś... Kurka wodna... No nie wiem. Ale jest to jakaś myśl, na pewno.
Co do reszty, to właśnie Ci się udało ogłupić mnie kompletnie

. Muszę się nad tym porządnie zastanowić, wtedy Ci odpowiem.
Pszczola
22.07.2005 00:47
To bylam chyba ja ^___^
Ej, rzeczywiescie, Harry trup, ale jako Infrni nadal moze dobrze jako Horcrux sluzyc! ;P Tylko powstaje teraz jedna watpliwosc...skoro kawalki duszy dolaczylyby do Voldzia, to te z dziennika, pierscienia i locketa zasilylyby dusze glowna. Czy rzeczywiscie wlasciciel nie wiedzialby o tym? Kiedys Rowling mowila,ze stalby sie Voldzio potezniejszy... chyba na swojej stronie, zaraz skocze sprawdzic.
Wiecie co, czuje ze jestesmy blisko, tylko dotrzec do celu nie mozemy. Ciekawe jak to sobie pani Rowling obmyslila? O_o
Matko...Draco!? Ginny!!?? O_o No coz, nie sadze aby Ci mogli byc naczyniami ;P
QUOTE(Pszczola)
Czy rzeczywiscie wlasciciel nie wiedzialby o tym?
To tak jakby jego dusza miała wrócić do normalnego stanu. Czujesz gojące się rany?
Czy rzeczywiscie wlasciciel nie wiedzialby o tym? Kiedys Rowling mowila,ze stalby sie Voldzio potezniejszy
http://www.jkrowling.com/textonly/faq_view.cfm?id=17
In 'Chamber of Secrets', what would have happened if Ginny had died and Tom Riddle had escaped the diary?I can’t answer that fully until all seven books are finished, but it would have strengthened the present-day Voldemort considerably.
Bo faktycznie. Będzie się stawał potężny. I w końcu spełni się przepowiednia, że powróci jeszcze potężniejszy niż przedtem. Ale jest mały kruczek. Będzie śmiertelny i prawdopodobnie nie będzie o tym wiedział
Pszczola
22.07.2005 01:15
Nom, rzeczywiscie, przepowienia Trelawney. Tez mi sie przypomniala. No, jezeli rzeczywscie tak to by mialo wygladac (tylko skad wiadomo,ze jest potezniejszy ;P Moze sie w koncu Voldemort zorientuje? ^^"), to teoria jest bardzo mocna ;))
To, że się zorientuje to raczej napewno. Stanie się silniejszy i nie będzie wiedział czemu. Złozy to pewnie na garb swojego talentu czy czegoś innego.
Będzie wiadomo jak zabije spokojnie połowę zakonu [spoko Remus i Tonks będa ukryci]
Pszczola
22.07.2005 01:24
W takim razie co z dziennikiem Toma? Przeciez zostal zniszczony. I co? Gdyby tamta czesc duszy dotarla do ledwo zipiacego Voldemorta, ten stalby sie silniejszy...ale zaraz, zaraz...dorwe sie rano do IV czesci, tam Voldemort opisuje co sie z nim dzialo przez te lata. Moze tam jest cos, co mogloby swiadczyc o polaczeniu sie tych czesci? O_o....
Ugghhh... -_-"
Ja się nie zgodzę tylko z tym, że Horcruxa można stworzyć nie wiedząc o tym. Pierwszy powód: 99% zaklęć o których wiemy wymaga świadomej decyzji i wypowiedzenia zaklęcia ("ciche" zaklęcia także, tylko że w myślach - jakby nie patrzeć świadomie). 2 powód: Tom Riddle zajmował się Horcruxami więc wiedział zapewne o każdym kruczku jaki mógł się zdarzyć. Ergo, jeśli Vold stworzył Horcruxa w Harrym (w co wątpię, acz raczej intuicyjnie niż z jakichś konkretnych powodów) - to o tym wie.
A tak w ogóle, Kuba, jaki masz fajny podpis
EstiejQUOTE
1. Sam Voldemort w czwartym tomie mówi, że chciał zabić Harry'ego w kołysce - "You all know that on the night I lost my powers and my body, I tried to kill him". (No chyba, że kłamie łobuz jeden, ale tutaj akurat wygląda to na przypływ szczerości). W tej samej scenie i następnej usiłuje go zabić jeszcze raz.
Ja bym raczej domniemywał, że wraz z śmiercią nosiciela ginie też przechowywana w nim dusza.
I tu się różnimy. Ja sądzę, że dusza nawet rozerwana jest niesmiertelna. Ty, że się ją niszczy. Powtarzam, niszczy się tylko pojemnik a w zasadzie jego zdolność do noszenia w sobie kawałka duszy.
2. Aby powstał Horcrux, po morderstwie musi być wypowiedziane odpowiednie zaklęcie, na które nie mamy żadnego dowodu.
Nie mamy równierz, że musi być wypowiadane po morderstwie [chyba, że źle przeczytałem ^^"]. A może przed? A może w trakcie? A nawet jeżeli to:
3. Dumbledore wierzy, że to śmierć Harry'ego miała być katalizatorem rozerwania się duszy Voldemorta niezbędnego dla utworzenia horcruxa. Jeśli chodzi o tego typu przypuszczenia, to z reguły Dumble miał rację.
Może 'śmierć' Toma wystarczyła do spełnienia zaklęcia? Wszak jego ciało było martwe.
Harry więc nie musi zginąć. A nawet jeśli blizna jest horcruxem, to można ją chyba usunąć w mniej drastyczny sposób.
To jest bardziej [znając Jo] skomplikowane 
W dalszym ciągu nie wiadomo, dlaczego Voldemort chciałby zabić Harry'ego - horcrux.
Martwy Potter też mógłby być Horcruxem 
Matii
Problem rozdzielenia duszy polega na tym, że nie wiemy dokładnie jak to się odbywa. Może zaklęcie tworzące Horcruxa jest juz zaklęciem zabijającym.
Zmierzam do tego, że to był pierwszy przypadek w takim stylu. Przed tym nikomu sie mnie udało. Być może rozdzielenie duszy było niejako nieprzewidzianymi konsekwencjami odbicia się zaklęcia od Pottera. Biorąc pod uwagę jak wyglądała dusza Volda tamtej nocy.
Hmm, musze wycofać. Faktycznie Vold może zdawać sobie sprawę z ilości Horcruxów. 
A tak w ogóle, Kuba, jaki masz fajny podpis
'Przez akt zła - wielki akt zła. Zabijanie rozdziela duszę. Czarodziej mający na celu stworzenie Horcruxa posłuży się zniszczeniem na swoją korzyść: [zamknie?] rozdzierający napój -'
'Jest zaklęcie, nie pytaj mnie, nie wiem!'
Hej co to znaczy encase?
Chyba się mylę co do Horcruxa Harr'ego hmm. Musze się zastanowić jak by to się mogło wydarzyć.
Ale jeszcze jedno:
QUOTE(Estiej)
Moim zdaniem zero szans, od własnej śmierci nie rozerwałaby mu się dusza, to nie jest "act of supreme evil" tylko "act of supreme Darwin Award".
Ale samym actem było przeciesz zabicie Lily i Jamesa.
Dobra nie musisz odpowiadać. Nie miał zamiaru zabijać Lily.
I think you've had won this one Estiej
Congratulations
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę