Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Lord Voldemort's Request
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2
Lupek
W ogóle to mnie jedno zastanawia.....!!! Skąd Lucjusz Malfoy wiedział że w pamiętniku jest Horcrux Voldzia przecież podobno tą informacją Tom się z nikim nie dzielił huh.gif Czyżby to była pomyłka, a może Lucjusz nie wiedział o Horcruxach tylko wiedział że pamiętnik pomoże Voldkowi z powrotem dojść do władzy??? no cóż zastanawiające dry.gif
anagda
QUOTE(Lupek @ 12.08.2005 11:22)
W ogóle to mnie jedno zastanawia.....!!! Skąd Lucjusz Malfoy wiedział że w pamiętniku jest Horcrux Voldzia przecież podobno tą informacją Tom się z nikim nie dzielił huh.gif Czyżby to była pomyłka, a może Lucjusz nie wiedział o Horcruxach tylko wiedział że pamiętnik pomoże Voldkowi z powrotem dojść do władzy??? no cóż zastanawiające dry.gif
*

on właśnei NIE wiedział... myślał, że to po prostu przedmiot związany z czarną magią czy co...
Lupek
Więc co myślał że ta Czarna Magia zabije np. Weasleyów? .....A może wiedział że ta księga pomoże w otworzeniu Komnaty Tajemnic?...... Ciekawe huh.gif i w ogóle ciekawe jest skąd ją miał (czy Voldemort kazał mu ją gdzieś schować przed swoim upadkiem czy po prostu po zniknięciu Voldka ją zabrał....?)
elza
Wydaje mi się, że Lucjusz był świadomy, że ta książka jakąś moc posiada, która jest związana z Czarnym Panem. Chociaż na pewno nie znał całej istoty tego przedmiotu. Dumbledore wspomniał o tym Harry'emu podczas tej rozmowy gdy po raz pierwszy powiedział mu o Horcruxach. I dlatego dobrze że Lucjusz siedzi w Azkabanie, bo za tak bezmyslną utratę Horcruxa ma "z lekka" przerąbane. A pewnie Vold oddał Lucjuszowi ten Horcrux na przechowanie (jako swemu najwierniejszemu słudze) z przykazaniem, że ma czekać na dalsze instrukcje i że nie wolno mu tego pamiętnika użyć bez jego zgody; w końcu Lord V. nie spodziewał się, że zostanie pokonany i prawie zabity. No i Lucjusz nie doczekał się dalszych instrukcji, więc postanowił zadziałać, bo wiedział, że ten przedmiot. należący niegdyś do Volda, wyrządzi wiele złego. Oj Lucjusz nie prędko wróci do łask, a Vold to pewnie się nieźle wściekł. Tak to mniej więcej Albus tłumaczy i zapewne ma rację, bo jego przypuszczenia chyba zawsze się sprawdzały.

A czy ktoś czytał może na oficjalnej stronie pani R (www.jkrowling.com) w dziale FAQ o Marku Evansie? Jak ktoś czai bazę to niech mnie oświeci, o co z nim chodzi? No i jest tam niby prawdopodobny tytuł VII cz.; ciekawe...
Ahmed
A czy ktoś czytał może na oficjalnej stronie pani R (www.jkrowling.com) w dziale FAQ o Marku Evansie? Jak ktoś czai bazę to niech mnie oświeci, o co z nim chodzi? No i jest tam niby prawdopodobny tytuł VII cz.; ciekawe...

Mark Evans jest wskazówką prowadzącą do nikąd. Jest to postać stworzona przez JKR, ale nie miała ona na myśli żadnego pokrewieństwa do rodziny Evansów. Tytuł VII częsci też nie jest podany. Spekulacji zawsze w tym temacie jest mnóstwo, ale prawda zawsze wychodzi na jaw z ust pani Rowling, więc musimy być cierpliwi.

Lucjusz musiał mieć pojęcie o tym że dziennik ma w sobie ukryta moc, chciał pomóc Voldiemu w reaktywacji, ale trochę mu nie wyszło tongue.gif
elza
QUOTE(Ahmed @ 13.08.2005 17:22)

Lucjusz musiał mieć pojęcie o tym że dziennik ma w sobie ukryta moc, chciał pomóc Voldiemu w reaktywacji, ale trochę mu nie wyszło tongue.gif
*

Oczywiście, że miał pojęcie...jakieś. Ale chyba nie zupełnie do końca, bo załatwiłby to inaczej i Draco by mu z chęcią pomógł. Chociaż nie wykluczam, że znał całą prawdę, tylko, że to by nie pasowało do Volda- nie chciał polegać na nikim, a gdyby tę najwiekszą tajemnicę komuś powierzył to właśnie by był w jakims stopniu od tego kogoś zależny! Więc raczej Malfoy'owi nie powiedział całej prawdy.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.