QUOTE(Pszczola @ 05.09.2005 00:11)
Hej, toaleta to nie to samo co lazienka ;P Zreszta toalety sa na kazdym pietrze. Lazienki dla Prefektow i kapitanow druzyn sa poza Domami. Reszta jest pewnie w Domach. Albo przy wejsciu do dormitorium. Poko,poko. Moga miec tez toaletki w pokojach.Kazy swoja. W lazience z 5-10 kabin? Penwie nie jest tak zle ^_-. Mysle,ze Rowling tego nie opisuje, bo to dosyc intymne. Brytyjczycy nie lubia kiedy inni wtracaja sie w az tak prywatne sprawy. Chciaz zdanie "wstal i poszedl na sniadanie" moze rownie dobrze brzmiec: "wstal, wzial prysznic i poszedl na sniadanie" ^^"""""
Wiem wiem chodzilo mi ogolnie o miejsca higieny codziennej

To mozliwe i prawdopodobne ( i na dodatek jeszcze wygodne!

) ze maja lazienki w dormitoriach. Bo jak wiadomo prefekci sa z roznych domow wiec lazienka musi byc na korytarzu. Po za tym nie mozna sie wloczyc nocami po zamku wiec jesli ktos bedzie chcial sie wieczorem wykapac to nie bedzie problemu.
QUOTE(Ronald @ 05.09.2005 17:33)
QUOTE(Smerfka @ 05.09.2005 00:17)
Pszczoła - chyba za dużo od niego wymagasz - w końcu to tylko facet...

Bez urazy panowie of course... ;]
Ok bez urazy.
Ale to, że jest facetem nie znaczy że o siebie nie dba. Ja np. dbam. I facet dbający o siebie to wcale nie jest rzadkość.

RACJA! Tylko wlasnie tak jak Pszczola mowi...
QUOTE(Pszczola @ 05.09.2005 23:10)
No ja w to nie watpie (chociaz mozna czasami zwatpic np. latem w autobusie lub zatloczonej klasie

").
...zdarzaja sie wyjatki