Tacy ludzie powinni byc wyrzuceni na zbuity pysk z oficjalnych struktur Kosćioła i mocno napietnowani. Powinni byc anty-wzorcami Kościoła.
Na jakiej podstawie? Za samochody, bufoniaste wypowiedzi i mieszanie się do polityki w wyjątkowo kiepskim stylu? Nie wydaje mi się, żeby był to dostateczny powód usuwania kogoś ze stanu kapłańskiego. Jest mnóstwo sankcji dyscyplinarnych i można dyskutować, czy ks. Rydzyk i ks. Jankowski powinni być nimi dotykani częściej i surowiej, ale sposób w jaki stawiasz sprawę naprawdę trudno traktować poważnie. Natomiast Papież natychmiast powinien wyrzucic Rydzyka z zakonu, gdyz nie respektuje on żandych standardów zakonnika, Jankowski powine byc ruzocny na jakąś głęboka prowincję w ramach kary za swoje antysemickie wystąpienia, choć moim zdfnaim e za to powinien być odrazu usunięty.
Matko.... Co to są 'stadardy zakonnika' i jak one wg. Ciebie wyglądają? Ja na przykład takowych nie znam, ale chętnie poznam. Co do 'zesłania' Jankowskiego - zgadzam się. Co do usunięcia - argumentacja jak wyżej.Taka reakcja Kośioła zniszczyła by ich imperia, bez sądu.
Zauważyłeś jakim się posługujesz językiem? A czemu niby Kościół ma cokolwiek niszczyć i to w dodatku bez sądu. A co my żyjemy w buszu?nie jestem wrogiem Radia Maryja, bo nic złego nei ma w modlitwie, ani nawet nic złego nie ma w tym, że ludzie niepotrzebnie dają datki na RM skoro wszystko idzie na konto Rydzyka.
Skąd to wiesz? To poprostu insynuacja. A może na tą całą jego szkołę i inne tam instytuty. Jatego nie popieram i się tym nie zachwycam, ale zgody na takie zarzuty bez choćby cienia dowodu nie ma.Tylko po co ten gnojek Rydzyk obnosi się z tytułem księdza, choć nie zasługuje na to nijak,
Od kiedy to na tytuł księdza się jakoś tam zasługuje?po co Jankowski dostaje datki jako symbol solidarności choc jest morlanym zerem?
Za mocno Hagridzie. Jankowski jest symbolem Solidarności. I zrobił w życiu mnóstwo dobrego. To, że teraz szamci swoją legendę to inna rzecz. Ale z wyzywaniem od moralnych zer bym się powstrzymał.Inkwizycje powolano w kosciele w XIII w. do zwalczania herezji, stosujac tortury i palenie skazanych na stosie. Zniesiono ja w
XIX w.