Nom. Genialne w swojej prostocie(nie mylić z prostatą

). Ale co by wybuchło i dlaczego????
Katarn90
23.12.2005 16:29
jak to co? całe śródziemie!

ale też myślę, że Lupin zginie "nieefektownie". Może ze starości, albo zapije sie na śmierć z żalu.
Aha i tytuł topica powinien brzmieć: Will Harry Die?
Dorcas Ann Potter
23.12.2005 16:32
Ja juz tu o tym wspomniałam, ktoś tu chyba kiepsko zna angielski ;/.
Albo Harry will die/Harry'll die, albo Will Harry die/Is Harry going to die/ Shall Harry die?
No to tyle ;P
Katarn, Dorcas>> Zgadza się!!!! Chyba każdy wie, że takie pytania tworzymy przez inwersje, nie

? Harry <-------->will die? czyli wychodzi Will Harry die?
Absolution
23.12.2005 22:00
o matko, niepotrzebnie dałam znak zapytania....
następnym razem postaram się o tym pamiętać i więcej nie grzeszyć, a Was proszę o pokutę i rozgrzeszenie.
Odmów różaniec oraz pięć razy "Pod twoją obrone" dziecko, Amen
Dorcas Ann Potter
23.12.2005 22:32
Nic się nie stało, Absolution.
Tyle, że moje zboczenie na punkcie błędów gramatycznych w j. angielskim się odezwało
Absolution
23.12.2005 22:38
Ok... Lupek, już się robi
Dorcas Ann Potter
23.12.2005 22:43
Słuchaj, moze bys zmieniła tytuł topic'a?
Na Will Harry Die?
Bo tak właściwie to nikt tego nie wie, czy umrze czy nie
Absolution
23.12.2005 22:49
ok, już zmieniam
nosferatu
29.12.2005 22:25
Z jednej strony chciałabym zeby Harry zginął

NIe wiem czemu ale tak jest ! A z drugiej strony to kto zabije Lorda Jakmutam

Może Neville ?
Dla mnie to moze kazdy umierać byle nie Ron i Hermiona. Marzę o tym, zeby dowiedzieć się jak potoczą się losy tej pary. Kibicuję im po cichu i chyba nie darowałbym Rowling, gdyby któregoś z nich zabiła
QUOTE(Ronald @ 03.01.2006 23:47)
Kibicuję im po cichu i chyba nie darowałbym Rowling, gdyby któregoś z nich zabiła

A to obydwoje są chłopcami?
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, czasami wyłazi ze mnie dusza polonisty
Ech, matoos, o tym samym pomyślałam

Mam nadzieję, Ronaldzie, że mnie za to nie zjesz, ale osobiście jestem (niestety) przekonana, że zginie Ron. Dlaczego?
Bo to doda książce tragizmu. Bo po śmierci Dubledore'a większy ból może zadać Potterowi już chyba tylko śmierć Rona, Hermiony lub Ginny. Bo szachy (patrz: konkurs na zakończenie VII tomu). Bo "Die, Ron, die" w V części.
Może i liche argumenty, ale i tak zdania nie zmienię. Jeszcze się przy tej scenie popłaczecie.
Wcale nie wykluczam. Jakkolwiek śmierć Freda i Georga wydaje mi się bardziej prawdopodobna. Wogóle jak sobie coś ubzduram to już w to wierzę, stąd moja niezachwiana pewność, że Olivander odegra ogromną rolę i że zginą bliźniacy. Przed szóstym tomem też miałem kilka karkołomnych teorii i w zancznym stopniu się sprawdziły...
matoos>Nie czepiaj się. Późno było.
emoticonka>Nie zjem Cię. Nie jestem ludożercą.
To jest możliwe, że zginie Ron. Ale prawdobodobieństwo jest takie samo jak w przypadku Hermiony, Ginny, Luny, Neville'a czy choćby Dracona. Ja się skłaniam bardziej ku teorii Katona. Bo jeśli zginie ktoś z Weasley'ów(co jest baaardzo prawdopodobne) to zginą bliźnacy. Wydaje mi się, że w 7 tomie zrobią coś wywrotowego. Coś przeciwko Voldowi i bandzie.
a gdyby tak zostali śmiercożercami?
umysły mają nie od parady więc sie przydadzą Voldkowi. Oczywiście 1 test zabce starych.
Pamiętajcie, że oni nie wiedzą o przepowiedni. Może będą chceli zbliżyc sie do Volda i go ugodzić jednocześnie Avadą.
Potter powinien dostać kopniaka z półobrotu... a tak an serio (w sumie to było serio..) Harry powinien zginąć bo ejst za głupi by poradzić sobie w życiu... za często działa pod wpływem impulsów, sam na nic nie wpada, zawsze Hermiona albo inni mu pomagają i zawsze (niestety) udaje mus ie przeżyc przez zwykłe szczęście...
Potter powinien dostać kopniaka z półobrotu... a tak an serio (w sumie to było serio..) Harry powinien zginąć bo ejst za głupi by poradzić sobie w życiu... za często działa pod wpływem impulsów, sam na nic nie wpada, zawsze Hermiona albo inni mu pomagają i zawsze (niestety) udaje mus ie przeżyc przez zwykłe szczęście...
No bo w ogole ten Harry to on głupi jest...i ja nie wiem czemu JKR uczyniała go głównym bohaterem. Ja nie wiem jak można mieć takiego farta, ale jednak jakoś milionom dzieciaków to nie przeszkadza i cieszą się dalszymi przygodami młodego czarodzieja. No i gdyby czytelnicy HP byli nieco bardziej rozgarnięci to z pewnością by zauważyli że Harry'emu to wszystko zawsze się udaje na farcie no i tak poza tym to on na pewno nie umrze, on z półobrotu kopnie w kalendarz ;P
oł maj Gosh...(musiałem...)
Avadakedaver
05.02.2006 03:47
nie zapiminajcie o Ginny!! teraz trzymają się w czwórkę!! - nie możemy móić o wiekiej trójce, tylko o Wielkiej Czwórce!
A lorda moze zabic tylko harry, wić jesli on zginie(harry) to ludzkosc do czasu zgasniecia slonca bedzie pod wplywami Sami-Wiecie-Kogo.
QUOTE(Absolution @ 15.12.2005 20:56)
Cytując za onet.pl:
Narrator kaset audio z powieściami J.K. Rowling twierdzi, że Harry Potter umrze w ostatnim tomie słynnej sagi
Aktor Jim Dale wyjawił, że Rowling jest zmęczona postacią Harry'ego i postanowiła uśmiercić go w siódmym tomie cyklu, aby ostatecznie się z nim pożegnać. Daniel Radcliffe, który w kolejnych ekranizacjach wciela się w postać młodego czarnoksiężnika, również uważa, że przeznaczeniem Harry’ego jest śmierć w ostatnim tomie. - Chciałbym, żeby Harry umarł pod koniec siódmego tomu. Myślę, że to byłoby bardzo dobre zakończenie, ale nie chcę, żeby było zbyt sentymentalne, ponieważ nie cierpię sentymentalnych zakończeń filmów lub książek. Moim zdaniem sentymentalny finał podkopałby mroczny charakter dotychczasowych tomów – powiedział
Daniel Radcliffe chciałby żeby HArry umarł w ostatniej części bo marzy mu się dramatyczna scena, Ja osobiście mam nadzieję,, ze Harry przeżyje bo jego śmierci wszyscy sie spodziewają. Liczę że ta seria skończy sie w jakiś nieprzewidywalny sposób!!!
QUOTE(matra @ 05.02.2006 04:19)
QUOTE(Absolution @ 15.12.2005 20:56)
Cytując za onet.pl:
Narrator kaset audio z powieściami J.K. Rowling twierdzi, że Harry Potter umrze w ostatnim tomie słynnej sagi
Aktor Jim Dale wyjawił, że Rowling jest zmęczona postacią Harry'ego i postanowiła uśmiercić go w siódmym tomie cyklu, aby ostatecznie się z nim pożegnać. Daniel Radcliffe, który w kolejnych ekranizacjach wciela się w postać młodego czarnoksiężnika, również uważa, że przeznaczeniem Harry’ego jest śmierć w ostatnim tomie. - Chciałbym, żeby Harry umarł pod koniec siódmego tomu. Myślę, że to byłoby bardzo dobre zakończenie, ale nie chcę, żeby było zbyt sentymentalne, ponieważ nie cierpię sentymentalnych zakończeń filmów lub książek. Moim zdaniem sentymentalny finał podkopałby mroczny charakter dotychczasowych tomów – powiedział
Daniel Radcliffe chciałby żeby HArry umarł w ostatniej części bo marzy mu się dramatyczna scena, Ja osobiście mam nadzieję,, ze Harry przeżyje bo jego śmierci wszyscy sie spodziewają. Liczę że ta seria skończy sie w jakiś nieprzewidywalny sposób!!!
Ja też liczę na nieprzewidywalny koniec. Ale ostatnim słowem musi być blizna.
dominika00
05.02.2006 15:22
Ja byłam pewna, ze na VII części cała opowieśc sie skonczy. Finito i nie ma mowy żeby to dalej ciągnąć. Nie rozumiem czemy JKR miała by meczyć postac Harry'ego

Nie wydaje mi sie. Mysle, ze ksiażka może mieć happy end i równiez może byc to jej koniec. Nie sądze ze byłby mniej widowiskowy. POza tym zło zwycieżające dobro. Hmmmmm mysle, ze nie o to chodzi w tej opowieści. Nie chciałabym zeby Harry umarł na koniec, bo to by było troche dziwne zakonczenie. Nie widze w tym nic orginalnego. No może jedynie to, ze glówny bohater ginie( bo rzadko się to zdarza) Szczerze mówiąc bardzo ciezko bedzie Pani R napisac coś oryginalnego. Śmierc Voldzia była by taka hmmm przewidywalna. Smierc Harry'ego zbyt szokująca, Mysle, ze zginie znowu ktoś bliski Harry'emu, ale nie on sam. Zresztą zobaczymy

A jeszce co do blizny. To możę Harry doczeka sie potomka i on odziedziczy blizne

Wiecie, możę JKR pominęła jaks "wazną" scene z Ginny
Oczywiście zartuje. Niech Bóg broni, przed czyms takim
Stawiam na Rona lub Hermionę. Ale Snape zręki Harryego zginąć musi!
Luna Lovegood
05.02.2006 15:45
QUOTE(Zeti @ 05.02.2006 15:26)
Stawiam na Rona lub Hermionę. Ale Snape zręki Harryego zginąć musi!
Też mi się wydaje , że go Harry zabije.
A co do końca książki, to w tym samym momencie Harry i Voldzio zginą.
Ostatnie zdanie może być np. takie: I już nigdy nie zabolała go blizna

Chyba gdzieś to czytałam...
Avadakedaver
06.02.2006 00:24
QUOTE(dominika00 @ 05.02.2006 15:22)
A jeszce co do blizny. To możę Harry doczeka sie potomka i on odziedziczy blizne

pod kiniec VI tomu harry przecież (jakoś tak - to nie jest dosłowny cytat)"nie słuchał , co do niego ówi, tylko przypominał sobie upojne chwile z Giny nad stawem..."
więc czemu nie? może Giny bedzie w lutym matką??
dominika00
06.02.2006 14:27
QUOTE(Avadakedaver @ 06.02.2006 00:24)
QUOTE(dominika00 @ 05.02.2006 15:22)

pod kiniec VI tomu harry przecież (jakoś tak - to nie jest dosłowny cytat)"nie słuchał , co do niego ówi, tylko przypominał sobie upojne chwile z Giny nad stawem..."
więc czemu nie? może Giny bedzie w lutym matką??
Nie, ja raczej mysle, ze nad stawem obok którego sa inni uczniowie, nie da się począć potomka, tzn możę i sie da,ale wątpie
ruanda10
10.04.2006 22:57
Ostatnie starcie z Voldemortem, Harry stoi z przygotowaną różdżką i czeka co zrobi przeciwnik, jednak w tym momencie obraz zanika, Harry słyszy jakieś krzyki, to ciotka Petunia !! krzyczy żeby wstawał zrobić śniadanie Dudziaczkowi, bo się spóźni do szkoly. Harry zaczyna rozumieć co się stało, to wszytko było tylko snem, nigdy nie dostał żadnego listu z Hogwartu, Ron i Hermiona nigdy nie istnieli, to był tylko sen, a teraz musi wrócić do rzeczywistości. Zawiedziony powoli zwleka się z łożka i wychodzi ze swej ciasnej komórki pod schodami, aby rozpocząć kolejny nudny dzień.
Może taki scenarisz pani Rowling dla nas przygotowała, to by było zaskoczenie
Coś długi w takim razie ten sen...

Ja takich długich nie mniewam, a może jestem jakaś inna? I nigdy nie są takie szczegółowe i dopracowane
Snape z ręki Harry'ego? Litości. Na jakim wy jesteście etapie rozważań wogóle... Phi.
o_cholibka55
14.04.2006 12:08
A moze rowling znowu nas czyms zaskoczy i na koniec wymysli cos zupelnie innego od wszystkich nasych domyslów. Nie zadna tam smierc Harry'ego czy inne nudy tylko cos takiego co bedzie zarazem dobrym zakonczeniem niosocym jakies przeslanie a takze utnie wszystkie prosby fanow o kolejny tom. Nie potrafie konkretnie wymyslic co to moze byc no ale ja rowling nie jestem.
Ja już wiem... okaże się że Zgredek miał romans ze Stworkiem i Harry jest ich synem, a Snape z zazdrości o skrzaty zabił Dumbledore'a.
No, wreszcie ktoś zaczyna mądrze gadać
No zgadzam sie z Hazel, ale dlaczego Snape zabije Dumbla z zadrosci o skrzaty?
estiej edit: zdaje się, że temat umarł, skoro to wszystko na co nas stać. Zamykam
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę