Miałem na końcu języka słowo
Które mogłoby - ba! nawet musiało
Spowodować, że cała całość
W strzępy niczego zmieniłaby się
Wraz z wszystkim co było dzisiaj
Między mną a Tobą
Miałem w oczach (tak sądze...)
Coś takiego przez moment
Że gdybyś wtedy odwróciła głowę
I popatrzyła w nie, nawet przelotnie
Runąłby cały świat za oknem
Wszytkie sny i żadze...
Mam ciągle w uszach i w głowie
Śmiech gorzki i zimny jak herbata wczorajsza
Którego się wstydze i który narasta
I wiem już kiedy patrzę na Ciebie
Że byliśmy w piekle, nie w niebie...
Kłamałem Tobie......................i sobie
Jan Bez Domu
04.01.2006 13:16
Rytm wielce przyjemny, jest sens, nie ma patosu, jest swojość i prawda, tylko 3 ostatnie wersy trochę łopatologiczne się zdają. Ale zdecydowanie po wszystkim, co czytać mi tu przyszło, zaskoczenie i uśmiech. Potrafisz. Brawa umiarkowane, acz szczere.
Łączę ukłony, Jan.
Podoba mi się, naprawdę.
Bez tandety, czy przesadnych metafor, mających zapewne ukazac wielki polot ich autorów. Dużo, nie znaczy jednak dobrze.
I ty jestes tego przykładem.
Naprawde ładnie

Popracuj jeszcze, a możesz dużo osiągnąc
Dziękuję. Tak swoją drogą to druga część Twojego podpisu jest boleśnie prawdziwa.
QUOTE(Katon @ 06.01.2006 15:57)
Dziękuję. Tak swoją drogą to druga część Twojego podpisu jest boleśnie prawdziwa.
Oj taak, ja też sporo wiem na ten temat...
Absolution
26.01.2006 00:28
Wiersz, co prawda ma sens, jednak nie przypadł mi specjalnie do gustu. Najbardziej spodobała mi się ostatnia zwrotka.... nie wiem dlaczego, ale ma coś w sobie, moim zdaniem.
Tak szczerze to nie znam się za bardzo na pisaniu wierszy. Oceniłam według własnych upodobań.
Joanne Riddle
29.01.2006 01:25
Mnie najbardziej przypadła do gustu zwrotka druga
Kaaaaaton. To piekne jest. Jak ja lubię tę Twoją taką subtelność w wierszach. I dojrzałość.
Och dziękuję, polecam swoją subtelność i dojrzałość także na płaszczyźnie pozapoetyckiej...
wyciągam na wierzch
jest piękny
i smutny
bolesny
Katonie któż inny tak pisać umie?? Naprawde ładne... Poruszyło mnie...
Wiersz jet suuuuuuuuuper co tu dużo mówić:>
WildThing
11.10.2006 19:28
To jest... smutne. Niestety. Ale jednocześnie... ładne. NIe lubię smutnych wierszy, ale właśnie przedstawienie to w taki sposób pozwala nie pomyśleć sobie: "ło matko! kolejny taki sam, smutny wiersz!" Nie. To jest oryginalne.
I ten zwrot "cała całość". Ja lubić takie pisanie.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę