Zakładam temat bo chciałam wiedzieć co sądzicie o grze Harry Potter 4. Mi się ona nawet podoba...Grafika też jest fajna. Choć ciągle męczę się z przejściem zakazanego lasu. A propo...Znacie jakieś kody do tej gry? Czekam na odpowiedzi:*
Gra może być... Ale ja preferuję gry strategiczne... Gra HPiCO jest strasznie krótka i prosta i niektóre szczegóły w niej bardzo mi się nie podobały... np. gdy sterowałam (dajmy na to) Ronem i musiałam wracać po Harry'ego i Hermionę bo się gdzieś zgubili bądź zaklinowali
QUOTE(Wrona @ 15.01.2006 23:31)
Gra może być... Ale ja preferuję
gry strategiczne... Gra HPiCO jest strasznie krótka i prosta i niektóre szczegóły w niej bardzo mi się nie podobały... np. gdy sterowałam (dajmy na to) Ronem i musiałam wracać po Harry'ego i Hermionę bo się gdzieś zgubili bądź zaklinowali

Masz rację, gra jest fajna ale głupio z tym że czasem trzeba po nich wracać...To męczące chodzić w jedną i w drugą stronę..Ale m.in. podoba mi się to że można sobie wybrać kim chce się grać. A co to tego że gra jest krótka to racja. Mogli zrobić dłuższą i troche cięższą.
Goomisia
16.01.2006 20:42
Ja w HP i CO niegrała i niemam zamiaru. te gry sa dla mnie malo interesujace. wole strategie i RPG. po I i II grze sie tak rozczarowalam ze niesiegam po kolejne.
Jest już temat o grach i myślę, że tam też można napisać swoje opinie. Bezsensem jest zakładanie kolejnego tematu o takiej samej lub podobnej tematyce.
W ta czesc akuratnie gralem ale poprzednie wołają o pomste do nieba

grafika pozal sie Boże, stopien trudnosci mniej niz banalny a cala gre da sie bezproblemowo przejsc w 3h (albo krócej) no i warto jeszcze dodac ze jest droga jak sto diabłów
MOIM ZDANIEM GRY O HARRYM POTTERZE SĄ ROBIONE NA SIŁĘ PONIEWAŻ UWAŻAJA ŻE SKORO KSIAŻKA ODNOISŁA SUKCES TO Z GRĄ BĘDZIE TO SAMO UWAŻAM ŻE GRY TE SĄ NIEWYPAŁEM ...
Hej,
mam pewien problem, moja gra szwankuje w ten sposób, że nie mam głosu bohaterów, dźwięk też wydaje mi się, że powinien byc inny, jakos to wszystko niedporacowane, a patrzyłam na wersję francuską i tam wszystko jest okej.
Wiecie moze co z tym zrobic?
Aha, to moze sie okazać pomocne, w folderze z grą mam tajemniczy plik 'music' o rozszerzeniu .big . i nie wiem, moze z nim trza cos zrobc?
Nie grałam
Hermiona1900
18.12.2006 23:16
No cóż, nie grałam,ale słyszałam, że nawet dobra - przynajmniej lepsza od I i II części, bo III mi się spodobała.: szczególnie lot na hipogryie - fajnie to zrobili.

..
Trzecia część to była kompletna klapa! Jedyne co dobre to lot na hipogryfie, wszystko inne było beznadzejne. fabuły wogole nie było, tylko same zadania, które były nudne jak flaki z olejem. już dwie pierwsze chociaż też nie za dobre były lepsze jeśli chodzi o samą treść. O czwartej mam najlepsze zdanie, bo jest tam dużo roboty, grafika na dobrym poziomie porównując do innych gier o HP, jedynie co mnie tam wkurza to kamera.
Hej! wczoraj wrzucilam na pceta hpico. nie wiecie moze jak mozna ustawic grafike, dzwiek oraz czy jest mozliwosc zmiany kata widzenia, bo teraz widac sterowana postac z góry, a gdy idze w moja strone (do mnie) to nie widac gdzie ta postac idzie! Mialam takie spotkanie z salamandra ja jej nie widzialam! jak mam pokonac cos czego nie widze!!!! W menu jest tylko automatyczny zapis i napisy! Ta gra jest o wiele gorsza od pozostalych, wszystkie inne mialy wiecej opcji i skrytek. dobrze ze teraz jest tania zmarnowane pieniadze. ;( prosze pomozcie mi bo chc ja przejsc a tak sie nie da, "kamera powinna ie obracac wraz z postacia!
prosze pomozcie, trudno walczyc z czyms co sie tylko slyszy!
PrZeMeK Z.
28.12.2006 16:55
Poszukaj w dokumentacji dołączonej do gry. Jeśli w instrukcji nie ma słowa o zmianie ustawień kamery, to nie męcz się. Nic się nie da zrobić.
Ale coś podejrzewam, że faktycznie się nie da. Inaczej ludzie nie narzekaliby tak na kamerę.
Alatariel
29.12.2006 21:33
ech... Jak dla mnie to ta gra była najnudniejszą, najłatwiejszą i najkrótszą spośród wszystkich gier z serii "Harry Potter"... widze same minusy, no może oprócz grafiki, która była jak narazie "najbardziej udana

". Grę przeszłam w kilka godzin, jednak było to dawno więc raczej nie mogę udzielić rad

...
Mi czwórka wydawała się nawet niezła choć jak zwykle zbyt krótka i zbyt łatwa. Grafika jest na niezłym poziomie – każda kolejna odsłona gry jest coraz ładniejsza. Dźwięk też w porządku. Do spolszczenia nie można się przyczepić. Nie wykorzystano jednak wielu możliwości które dawała rozbudowana fabuła książki. Nie zmienia to faktu że gra się miło, pozycja w sam raz na zimowy wieczór, tak aby się zrelaksować, dreszczyk emocji raczej jej nie towarzyszy, a szkoda. Trójka chymmm – fabuła była faktycznie tak pocięta, że gdybym nie znała treści ksiązki to z pewnością miała bym problemy ze zrozumieniem czegokolwiek z gry. Dwie pierwsze gry prezentowały dość niski poziom grafiki, poziom trudności też zdecydowanie za niski, więc ogólnie ukazują się jako mało ambitne gry.
http://kibole.wroclaw.pl/sytuacje.htmlSzkoda że EA nie wykorzystuje jak na razie potencjału drzemiącego w książkach JR, bo z historii o Harrym można zrobić świetne gry. Ale zauważalne jest że z każdą kolejną częścią robione są coraz większe postępy – szkoda że w większości graficzne. Przydałaby się opcja zmiany poziomu trudności bo ten poziom jest chyba dopasowany do dzieci w wieku 8 – 12 lat (choć myślę że i one nie mają trudności z pokonaniem wszystkich przeszkód stworzonych przez EA). Pomimo tego Czara Ognia wywiera dobre wrażenie.
Mimo tych niedociągnięć w grach z serii „Harry Potter i…” zawsze z ciekawością i chęcią sięgam po nie, być może z sentymentu do książki
Ja w ogóle w nią nie grałam.Wole Sismsy, a jak już chodzi o Harry'ego to lubie jedynie III , gdzie się lata na Hipogryfie.
Gry z serii "Harry Potter i ..." powinny być lepsze , i postacie gdy się kieruje np.Ronem nie powinny( tzn Harry i Hermiona) się gubić. W III się nie gubiły , a jak przyszłam do koleżanki która ma IV , to odrazu mówiła że to bezsens i nie ma połowy tego co było w filmie. Ale Hermiona wyszła im ładniej.
immo_love
13.01.2007 05:39
Czwarta część miała skopane sterowanie według mnie, chociaż nawet mimo tego dosyć prosta.
A ja tak odbiegając troszkę od tematu, proponuję zagrać w trzecią część Harry`ego na Game Boy Advance - mozna spokojnie wlaczyc to na kompie

- nie trzema mieć konsoli - takie fajniutkie RPG - chociaz krótkie niestety. Jak dla mnie najprzyjemniejsza z gier ze świata HP .
EmmaLover
25.01.2007 17:29
No więc jak dla mnie to CO jest chyba najgorszą z tych gier ;]
Może i grafika była ładna, realizm postaci znacznie różnił się od poprzednich części, ale mimo to... Przestałem w nią grać po pierwszych 5 minutach.
Więzień Azkabanu miał to coś, czuło się klimat... W dodatku sterowanie było lepsze...
Ale i tak najbardziej podobają mi się MŚ w Qudditchu, w które gram bardzo często. Świetna symulacja kwiktycia!
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę