Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Alpen Gold - Bąbolada
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Pages: 1, 2
Avalon
to bedzie najkrotsza recenzja w moim zyciu.
nie kupujcie tego syfu bo nie dosc, ze kosztuje 2,20 to jeszcze wcale nie czuje sie na podniebieniu bąbelków ktore tak zachlannie reklamuja w reklamach! a przy trzymaniu tego na jezyku zaczyna cie bolec szczeka bo sie beznadziejnie rozplywa w ustach. jedynym sposobem na poczucie czekolady jest jej szybkie rozgryzienie i zjedzenie przez co czekolade je się w niecalą minute...
balcerewicz musi odejsc!
Magya
<wali głową o biurko>
No dobra, ale i tak najgorszą czekoladą jest kurna Wedel. Niedobra jest.
I po co wypuszczają do sklepów wyroby czekoladopodobne? Jak się znajdzie jakaś osoba, która lubi to gówno to osobiście mu ją kupię. Naprawdę.
Shell
Nieprawda ;p najgorsza czekolada jest Terravita :[
em
Terravita sux. ;p
Najlepszy jest Alpen Gold, mleczna, zwykła, ta niebieska. I Wedel mleczny, zwykły. I jeszcze Wedel gorzki, mrrau.
A z takich całkiem egzotycznych, jadłam niedawno waniliową bourbon, pyszota.
I dobre są jeszcze Lindty i Stollwerki.

Nie jedzcie BARONA!!! Straszny syf, poza tym kolega dostał od niego uczulenia na laktozę (xD)
Shell
Baron rzeczywiscie obrzydliwy ;p ja najbardziej lubie Goplane taka w rozow-fioletowym opakowaniu mmmmmmm ;))))
Magya
Nikt nie wspomniał o doskonałej, wykonanej bez pospiechu milce ;] pychota ;]
BlackOmen
QUOTE(emoticonka @ 24.01.2006 18:51)
Nie jedzcie BARONA!!! Straszny syf, poza tym kolega dostał od niego uczulenia na laktozę (xD)
*

Kolega już wcześniej musiał mieć jakies problemy bo od jednej czekoladki uczulenia na lakotze by nie dostał. Ale ja bym miał traume jakbym jedząc czekolade dostał pierwszych oznak uczulenia....
Ja tam w zasadzie lubie większość czekolad ;p nie narzekam na żadne. Najlepsze są jakieś które na rynku koło domu kupuje (bo sprowadzane z niemiec \m/)
Shell
że niby jak niemieckie to lepsze ;p?
anagda
Ja chciałam kiedyś zrobić babci przyjemność i powiedziałam, że pyszną czekoladę kupiła. I od tego czasu za każdym razem, kiedy babcia przyjeżdża do mnie to dostaję dwia białe i jedną czarną bąboladę. A ja ich baaaaardzo nie lubię i zawsze komuś oddaje biggrin.gif

A najlepsza jest Milka. Taka z dwukolorowa lub z chrupakami tongue.gif
grlouiee
Nikt nie wspomniał o doskonałej, wykonanej bez pospiechu milce ;] pychota ;]

Dobra, dobra, własnie konsumuje, ta taka najzwyklejsza. Mmmm rozpływa sie w ustach ;]
Eva
LINDT.
Ahmed
Elva>>burżuj!!!

Ja tam uwielbiam czekoladę z ryżem. Jadł ktoś?
Shell
mm czekolada z prazonym ryzem jest boska! *-* mmmm ;d
niech mi ktos kupi czekoladdeee! biggrin.gif
Eva
Nie lubie czekolad ze smieciami. A blee.
MisieK
a ja lubię białą.
hazel
Najlepsza jest czerwona z okienkiem. Idę sobie kupić.
Mellisa
Nie lubie czekolad ze smieciami. A blee.

na prezydenta!
anagda
QUOTE(hazel @ 24.01.2006 22:18)
Najlepsza jest czerwona z okienkiem. Idę sobie kupić.
*

o... TAK! TAK! TAK!!! jako jedyna czekolada jest tak słodka, miękka i ma ogrooooooooooooomne orzechy!!!!!!
Shell
ja zaraz ide po jakas tez ;d czekolady ze smieciami sa fajneee! szczegolnie z ryzem albo z orzechami ;p
ale najlepsza i tak Goplana rozowo-fioletowa ;p!
Avalon
ja jestem fanatykiem zwyklej bialej czekolady firmy milka... ew... czekolada z nadzieniem jogurtowym tez jest cacy.
a bąbolade powinni wycofac z produkcji! i balcerewicza ;p
Shell
ja niecieeeeeeerpie bialej czekolady ;/

ale jogutowa jest pycha ;]
Avalon
jeszcze sie nawrócisz śmiertelniku...
Shell
odezwal sie pan Czekoladolandii ;p

a biala jest be! i tyle!
matoos
Najlepsza i tak jest truskawkowa wedla tongue.gif
Avalon
<lapie sie za glowe> i znow sierpem i mlotem trzeba bedzie nawracac.
Shell
powodzenia! ;p
avalanche
biaaaałaaa....

a zwykła to bez śmieci, jak ktoś słusznie wspomniał

a poza tym. gorrrąca czekolada. tylko nie takie śrututy z torebek tylko z 'lokalu' co jak robi to im dobrze wychodzi XP
Child
czekolada ze szkolnego automatu roxxx! 33% ze wygrasz wode ;}
avalanche
u nas jest dobra z automatu. jedyne co się nie nadaje z niego do picia to coś mlecznego, co jest podobno fu. reszta w porządku.
Ahmed
33% ze wygrasz wode ;}

a już myslałem że tylko u nas takie spytne te machiny ;P
MisieK
politechniczne automaty są super. wkładasz 2 zł, bierzesz cole w puszce a on ci jeszcze 5zł potrafi wypluć;D albo dwie cole.
tylko te automaty z kawą są złe!
em
Biała? W białej nie ma w ogóle kakao, sama chemia. A fe.
Jak nadziewana to tylko Wedel :] mrrau, truskawkowa :]
Płynna - w Camera Cafe w Krakowie piłąm pyszną czekoladę, gęstą, z syropem malinowym i malinami *.* Obiecałam sobie, że następnym razem wezmę piernikową (;

Też nie lubię śmieci w czekoladzie.
Chociaż kiedyś to było nawet ciekawe przeżycie - koleżanka częstuje mnie Milką, ja się głupia nie przyjrzałam, a tu mi coś nagle w gębie strzela. No i się okazało, że to te strzelające kryształki, sprytnie schowane.
Nie lubię Milki :p
Atina
emotka, biała to nie jest sama chemia, to głównie masło kakaowe otrzymywane z tego samego źródła, co i tzw. kakao właściwe :]
biała to raczej same kalorie, bo ze wszystkich czekolad jest najbardziej kaloryczna ^^'
Shell
i dlatego nie jemy bialej ;p
trzeba o siebie dbac!

a goracej czekolady nie lubie ;p jakies takie za slodkie mi to ;p
grlouiee
Najlepsza i tak jest truskawkowa wedla 

O taaak ! ;]

a ja wczorja by,łam na gorącej czekoladzie !
Mmmmmm ;D

a goracej czekolady nie lubie ;p jakies takie za slodkie mi to ;p

no własnei shell ja podobnie, ale jakoss sie dałam namówic i nie załuje !
ta byłaa innaaaa ;P
em
Istotą czekolady jest zawartość kakao (masy kakaowej). A, jak widać na załączonym obrazku (muzeum czekolady Stollwerk w Kolonii), w białej czekoladzie go NIE MA. Jest tylko masło kakaowe, które z kakao niewiele ma wspólnego, niestety. Wszystkie (większość) wartości odżywcze czekolady - poprawa pamięci, koncentracji itd. - zawarte są właśnie w masie k., więc biała nie dość, że jest przesłodzona (prawie 50% Zucker), to jeszcze nie niesie ze sobą żadnych korzyści.
Avalon
i co z tego? wazne ze S dobra. =0)
em
No właśnie, kurna, niedobra ;p.
Avalon
ja nie rozumiem jak biala czekolada moze nie smakowac ;p spaprane kubki smakowe ?
grlouiee
Biała jest pyszna !
;]
Avalon
banan dla tej pani
grlouiee
Denki, denki ;]

Avalon my po prostu wiemy, co jest dobre ! ;D
em
Kiedyś (jak byłam mała) zajadałam się margaryną zmieszaną z cukrem. Smakowała całkiem podobnie. I chyba stąd się moje uprzedzenie do białej wzięło.

Ale gorzka... mrrau.

Każdy ma kubki smakowe jakie mu Bozia dała tongue.gif
Katon
Biała czekolada to jakiś plebejski oksymoron.
em
[głośno bije brawo]

no jeden normalny. ;p.
Magya
A tu się nie zgodzę, bo biała czekolada jest pyszna. Chociaż nic nie przebije zwykłej mlecznej milki, mniam.
Emo - gorzka czekolada wymiata ;]
Shell
gorzka jest pycha, ale tylko jesli zawiera ponad 75% kakała ;d
grlouiee
Ostatnio polubiłam, te serie limitowana (?) czekolad gorzkich z milki ! ;D
Pyyyychaaaaa ; )
Magya
nie próbowałam, ale jak milki to na pewno dobre ;] Aaa i czekolada poprawia humor ;]
grlouiee
Aaa i czekolada poprawia humor ;]

Peewenie, bo podwyzsza poziom endorfin. ; )

A u nas w skzole Pani z biologii pozwala nam jest czekolade w czasie sprawdzianu, zebysmy sie nie martwili, gdy zobaczymy pytania ; ). No i oczywiscie, żebysmy mieli wiecej energii na myslenie, nad trudnymi pytaniami.

A ostatnio nawet przeczytałam, w jakiej gazecie, że czekolada pozytywnie dziala na prace serca. Bo o tym, że jest to 'lekarstwo' na stres, juz dawno wiedzialam ^^

Czekoolaaada swiatowa ;P

To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.