Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Popmjuzik
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2
Ahmed
Reklama Sony z kuleczkami.
Jose Gonzalez - Heartbeats
Często leci w Trójce.
Nie mam pytań...
Żadna muzyka nie ma takiej siły rażenia jak popmjuzik (choc ciężko nazwa ww. utwór popem). Piosenki z reklam najłatwiej wpadają w ucho.
Eva
QUOTE(Ahmed @ 28.03.2006 16:57)
Reklama Sony z kuleczkami.
Jose Gonzalez - Heartbeats
Często leci w Trójce.
Nie mam pytań...
Żadna muzyka nie ma takiej siły rażenia jak popmjuzik (choc ciężko nazwa ww. utwór popem). Piosenki z reklam najłatwiej wpadają w ucho.
*

Ale ta pioseneczka jest ogolnie mowiac swietna. Ma swoj urok.
hazel
Od kilku dni nie może mi wyjść z głowy piosenka z "Planu doskonałego". Jak ktoś chce to można ją (Chaiyya, Chaiyya) znaleść tu, podobnie jaki inne bollywoodzkie perełki. Polecam smile.gif
Katon
Ostatnio moje hity to:
Bejbi if aj akt lajk dat - aj donłona bi a stjupid gerl
oraz
ale to hiphop

Powiedz na osiedlu że się nazywamy Płomień
Powiedz
że Ursynów jest naszym domem

grrrruuuuby sampel jest.
Pawelord2
lubie ta reklame z tym ziomem co rapuje o lodach algida wink2.gif
to nie ten co robił z paschalską małą chinkę cziku-cziku linkę? wink2.gif niezły shit
i arki szatana ostatnio slucham, wydali zacne nowości ;p
a-a-a-a czarna msza, czarna msza wink2.gif
(a z nowości-nowości to pedofeel song i czarne krocze, tez wypaśne ;p)
"...P..."
Katon
Dobra jest jeszcze ta supersztampowa piosenka Santany z Szonempolem i Joss Stone (która ma strasznie seksowny głow).

No i Pump it LAUDER!!!!! o o o o. turn on the radio blast your stereo... Podjebać fajny sampel to generalnie ostatnio podstawa sukcesu.
Nes
b. dobrze wkrecaja sie 'Crash' Gwen Stefani oraz 'If we're in love' Roisin Murphy [pani z Moloko. kto slyszal jej 'Sing it back' wie na co ja stac. ma talent w tworzeniu melodii od ktorych czesto trudno sie uwolnic ;P], ktore to poznalem dzieki znajomemu. choc piosenka zeszłoroczna i juz nie tak 'trendi' jak wtedy to i tak polecam.
Gem
Errr... to już stare, ale jak Gwen, to What U waiting 4.
Jakiś czas temu w radyjku leciał Donalds z Vlasovą w dueciku... świetne!

Sugababes "Follow me Home" , "Bruised" z (nowej?) płyty.

Ja trochę nie na czasie jestem, bo ostatnio na RMF Classic się przerzuciłam biggrin.gif, ale niezłe są:
- Filterfunk - Message in a Bottle
- Hi-Tack - Say say say
- i coś tam ... destroy everything you touch
:]
Ahmed
- i coś tam ... destroy everything you touch
:]

Jak Myśka tu wpadnie, to Cię za to "coś tam" zabije ;] Ladytron.

A tak poza tym:
Coldcut - True Skool
Jan Benedek - Blind the rainbow (z reklamy Vigoru)
Myśka
/me nie zabija, lecz troche kopie.

to u mnie ostatnio kroluje
c&c music factory - gonna make you sweat

everybody dance now tu tu tutututu :D
Katon
łu, a mnie nowa Rihanna. Es Oł Es plis! Co teledysk to lepszy, a Dżej Zi jako wyszukiwacz talentów spisał się lepiej niż jako raper. Pewnie chce wymienić Bijonse na lepszy model i wcale bym mu się nie dziwił.
Gem
A bo teraz to wszystko takie podobne do siebie!

Hip-hop, r&b...? O nie ! Wszystko tylko nie to! Mój brat, to niedługo zacznie się pasta do butów smarować... mam codziennie sporą dawkę Loyd'ów, G-Unitów i innych Ashanti... bleee! Chyba nigdy się do tego nie przekonam.
Myśka
byla loona i bailando, byla makarena, hot in here nelly'ego, junio senior z genialnym move your feet.
wakacyjne przeboje. gdzie one sie podzialy? czy ktos mi moze powiedziec, co w tym roku kroluje na dyskotekach, w radiu i telewizji? teskni mi sie za czyms typowo wakacyjnym, porywajacym ludzi w kurrortach do tanca i propagujacego letnie szalenstwa. ale nic, co dotychczas uslyszalam tu i owdzie mnie nie zadowala.
Katon
Mam to samo. Nic nie ma.
MisieK
w tym roku Mandaryna!
Ahmed
Wyście dopiero z drzewa zeszli? xP
Kalwi Remi - Explosion podbija dyskoteki całego świata. No i zapomnieliście o nieśmiertelnej Mallorce. To jest dopiero GRUBY hicior.
Kira
Jakiś czas temu czytałam ciekawy wywiad z Franz Ferdinand. Ale może zacytuję po prostu fragment:

- Dlaczego nalegacie, by muzyka FF była określana jako pop, skoro ten gatunek kojarzy się np. z Britney Spears?
Alex: Właśnie dlatego chcemy być określani jako zespół pop. Bo nie mamy nic wspólnego z tym chłamem. Dla mnie najlepsza muzyka pop to wcale nie tandeta. Dziś muzyka pop jest w opłakanym stanie. W Polsce, Wielkiej Brytanii, Ameryce, Niemczech, Grecji - gdzie nie pojedziesz, usłyszysz beznadziejny pop. To wielka szkoda, bo najlepszy pop jest produkowany przez zwykłych ludzi. Takich jak my. Jesteśmy grupą przyjaciół, która postanowiła wspólnie napisać kilka chwytliwych melodii (...), chwytliwą muzykę. Taką, której chcesz słuchać, do której chcesz tańczyć, która dociera do różnorodnych tłumów - to istota muzyki pop. Możesz nazwać to indie, grunge, nawet rock - esencja jest zawsze popowa. I to dobry pop. To wielka szkoda, że pop jest tożsamy z pieniędzmi, że jest produkowany przez ludzi, którzy nie kochają muzyki. Myślą tylko o zarobku. Nie tym powinna być muzyka pop.
Nick: Szkoda, że pojęcie "pop" zostało skradzione przez produkty, tam nie ma ludzi. A pop to znaczy "popularny". Pop to znaczy "dla ludzi". Przecież ma coś wspólnego ze słowem "populacja". W tym, co dziś rozumie się pod tym pojęciem nie ma człowieczeństwa. Ktoś pisze słowa, ktoś inny muzykę, ktoś inny zabiera się za produkcję. Co za nonsens. Co za sztuczność.
Ludwisarz
Mylisz się Ahmedzie. Kalwi i Remi i ich Explosion królowało w dyskotekach, ale mniej więcej do marca.. Potem coraz mniej. I mniej. I mniej.

A jak bylo juz najmniej jak tylko mozna to chlopaki nagrali teledysk. Tak slaby, ze normalnie fallus strzela i krew zalewa. Tani. O niczym. Joł, weźmiemy 3 średnioładne szmule z dyskoteki, mamy kamere, nagrajmy teledysk..
Jezu. Jak mozna tak slaby tak dupny tak aaaaa do tak krolujacego przez caly rok kawalka??

francfernandyn jest hiciorem tego lata.
vold
W tym roku to pani Furtado na beatach Timbo!
Nana, w zeszłym to BEP i Ameria [ojej te nogi, tentego!].
Neonai
no, Rhanna czy cos tam i jej 'SOS' jest nawet fajne. zabrała bity depeszom. a sorry, nie depeszom tylko soft cell. no.

a nelly fajna jest.
NeMhAiN
ale i tak prawdziwego króla parkietów <lata w ogóle> jak nie ma tak nie ma.....trza coś nagrać w takim razie....
Myśka
ja amerie do dzis slucham czesto gesto wcale :)
a furtado bym nie zaliczala. nawet amerie nie za bardzo. taki hit moglby podbic serca sluchaczy nawet zima. a latem trzeba goracych rytmow, slonecznych teledyskow! cos w stylu the underdog project - summer jam, hihi.

ja lubie pop, a twee pop to juz w ogole uwielbiam. powinno sie promowac takie pogodne piosenki o milosci, zamiast seks-dzesik simpson usw.

timmy - no nie mow ze cie ten teledysk nie podnieca! :D

vold
No Rihanna jest goraca i ma goracy teledysk i goracy kawałek, o.
Myśka
pupke ma goraca
Ahmed
a ja się przyznam bez bicia, że nie wiem kto to Rihanna, bo nie mam mtv. Czy to czyni mnie ignorantem? wrzućcie jakąś nutkę albo fotkę ;]
Neonai
bardzo Cię proszę. klik
GrimmY
QUOTE(Ahmed @ 19.07.2006 21:59)
Wyście dopiero z drzewa zeszli? xP
Kalwi Remi - Explosion podbija dyskoteki całego świata. No i zapomnieliście o nieśmiertelnej Mallorce. To jest dopiero GRUBY hicior.
*

jak już wspomniał TimmY to nie jest do końca towar pierwszej świeżości. cóż, niektórych wielkich docenili dopiero po śmierci. a z tego co słyszałem, to szykuje się, a może już jest, wersja teledysku przerobiona na standarty europejsko-amsterdamskie, czyli pośladki, mulatki i falujące cyce.
a tak w ogóle to chciałem się pochwalić ,że jeden z tych buców pochodzi z mojego miasta rodzinnego.
keke.
vold
Ahmed - to, że nie znasz Rihanny, to WIELKIE niedopatrzenie wink2.gif
Ahmed
Już się doedukowałem. Widziałem nawet teledysk. Nie robi wrażenia. Szkoda młodej dziewczyny. Odsysanka, silikon, make-up szpachlą nakładany. Popatrzeć można, ale wrażenia estetyczne naprawdę ubogie.
Ludwisarz
QUOTE(Myśka @ 19.07.2006 21:34)
timmy - no nie mow ze cie ten teledysk nie podnieca! biggrin.gif
*

zwis moja droga, zwis. serio.
sztuki-wcale-nie-fajne.

a ja wiem co rusza parkiety w tym roku! kil jor prajd i koltkat!
vold
I obowiązkowo szejk dat lafi tafi!
Ahmed - chyba powinienem zakończyć wszystkie dysputy z Tobą, widzę że nie mają sensu.
Ahmed
Tu nie ma o czym dyskutować ;> Rihanna to gorąca dziewczyna na sezon 2006. Zobaczymy ile pociągnie.
AgAvee
rihanna daje rade biggrin.gif choc z domków letniskowych ktore sa na plazy w moim siti cały czas dobiegają dzwieki My my my Armand van helden.co wiecej słyszałam ten kawałek w wielu klubach,barach,na imprezach,wiec moze to jest przebój lata 2006? tongue.gif moze Szansa dody bedzie miała szanse na zdobycie tytułu pRzEboJ LatA 2006 w koncu teledysk iscie wakacyjny:P osobiscie nie licze na nic godnego uwagi.co roku pojawia sie jakis hicior ktory ,wydobywajac'sie z okolicznych knajpek tylko zagłusza inne przyjemniejsze dla ucha dzwieki jak chocby warkot aut hehe:P ostatnio przezywam powrót do przeszłosci-->Omega,Barry White czy Depeche Mode,a gdy humor zły Gorillaz-Dare czy Takako Minekawa-Fantastic cat biggrin.gif
ps Ahmed niech Ciem usciskam!od dawna poszukiwałam tytulu utworu z reklamy sony z kulkami smile.gif
Neonai
a moze ten

krejzi frog - we are the champions

slyszal to ktos?XDDD
Child
daj Boże, żebym nie usłyszał :}
Katon
Ja słyszałem już dawno. Ale generalnie się z tym nie obnoszę. Ludzie. Ten krejzifrog jest gorszy niż dwa poprzednie. Znacznie gorszy. Get it?

O. Pierwszy singiel Rihanny to było coś. Ruszał naprawdę. Te następne też fajne (szczególnie tididididididadidej, so just call me whenever you're lonely), ale już nie to.
vold
http://rapidshare.de/files/26396621/VA-The...mizzle.rar.html

Wszystko legalnie, to taki mixtape. Pop najwyższych lotów jak dla mnie.
Myśka
AgAvee - jezeli jest to 'my my my' o ktorym mysle, to mi sie podoba haha ;P ale wydaje mi sie, ze to nienowy kawalek.

dzieki tymek, wlasnie zamierzalam sciagnac crazy ;)
AgAvee
pewnie dobrze myslisz.innego my my my ostatnio nie poznałam smile.gif nowy nie jest.słyszalam go juz w roku akademicko-szkolnym na gdansko-sopockich ,potancowkach' tongue.gif
Ahmed
Najseksowniejsze teledyski
Pharrel na pierwszym ;>
MisieK
TWS na trzynastym. dopiero;(
GrimmY
QUOTE(Ahmed @ 21.07.2006 13:41)
Najseksowniejsze teledyski
Pharrel na pierwszym ;>
*

jak zwykle, po raz 312532-gi, przy okazji takich list 'cośtam naj' pojawiają się cudowne 'buraczki'. bo jeśli 'smack my bitch up' to jest seksowny teledysk, to ja wysiadam -_-'.
Rysiek_Kowal
QUOTE(MisieK @ 21.07.2006 12:58)
TWS na trzynastym. dopiero;(

nie rozumiem
przeciez tu sa oceniane teledyski a nie wartosc muzyczna... a poza tym takie rankingi to zaden wyznacznik jest.. bo przeciez kazdy z nas uwaza inaczej...
btw zawsze sie tak przejmujesz jak ktos uwaza ze zespol ktory lubisz jest slaby itp...?
MisieK
hm. ten teledysk trafił w moje gusta, wcale nie chodzi o muzykę ;P

pozatym gdybym się przejął wyglądałoby to nieco inaczej.
GrimmY
a poza tym brakuje mi kilku ekhem pozycji ;d
ot choćby 'freedom' george'a michael'a, czy 'erotica' madonny i niezapomnianego 'i'm too sexy' zespolu, którego nazwy nie pamiętam.
ale w sumie to przedstawiono tam pierwszą 20-tke ze 100, więc dalej może uwzględnili kilka der klassiker.
aaa i na litość boską, niech wyrzucą paris!
vold
No ale musze przyznac, ze poza ujeciami z bialasem, to Lap Dance jest pierwsza klasa. Zreszta nie tylko teledysk.
A mi tutaj Jay'a - Z zabraklo. Fiesta, Sriesta czy cos.
Myśka
nie ma tez gunthera... ohmy.gif
Ludwisarz
lordi nie ma
Katon
To jest dopiero pop dla ubogich.
NeMhAiN
ja wracam do poszukiwania przeboju smile.gif...ja jednak myślę że por wymiata naj...
Topos Pora na MF nieustannie powraca, mniej wiecej co dwa tygodnie.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.