Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Może Jeszcze Żyje....
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2
owczarnia
Dlatego ja w tym widzę drugie dno wink2.gif. Też mnie dziwi, że ot tak to powiedziała...
owczarnia
Informacja z ostatniej chwili: Rowling powiedziała jeszcze, że Dumbledore "will not pull a Gandalf" (czyli "nie wywinie numeru w stylu Gandalfa").

Mało tego! Nie kto inny jak sam Salman Rushdie, który przyszedł na konferencję ze swoim synem, wystąpił z tłumu i zapytał Jo wprost o to czy Snape jest dobry czy zły. Rowling oczywiście nie odpowiedziała bezpośrednio, ale po wymianie zdań odrzekła: "twoja opinia jest właściwa". Wcześniej zaś Rushdie wspominał o tym, że uważa Snape'a za "tak naprawdę dobrego" czarodziej.gif.
smagliczka
Widzę, że są jeszcze tacy, co po wiadomościach z "ostatniej chwili" mają nadzieję na powrót Dropsa... Ech szczerze przyznam, że torchę mi to poprawiło humor, bo już sama nie wiedziałam, co mam o tym sądzić, ale skoro niektórzy NADAL obstają przy ..ehym... tak zwanym drugim dnie, przyznam, że jest mi raźniej.

Może jednak nie jestem nienormalna??? (tzn. zależy oczywiście w jakich kategoriach rozważać "normalność" tongue.gif )

Od samego początku skłaniałam się ku wielkiej teorii spiskowej, co nie naczy wcale, że nie targałay...i cały czas nie targają mną wątpliwości. Tym bardziej teraz po zapewnieniach Jo... ee... kurde ... NIECH MNIE KTOŚ PRZYTULI! cry.gif

Cóż przyznam, że sprawa sfingowania własnej śmierci jest chyba najciekawszysm rozwiązaniem, i wcale nie kiczowatym, jak twierdzą niektóry...oczywiście według mnie. Jednak, jak tak sobie o tym myślę, to wyobraźnie -wyobraźnią... możliwe poszlaki na poparcie tej tezy - poszlakami... no a Rowling...cóż, obawiam się jednak, że ona nie posunęłaby się do takiego zagrania ( co wprawia mnie powoli w paranoję! mad.gif )... może jaj po prostu mam za mało wiary w Jo???

Ale mimo wszystko chyba do samego końca będę miała cichą nadzieję, że jednak Drops nie zginął. Po prostu w tej sprawie zbyt wiele "smierdzi"... no sama już nie wiem. Obawiem się,że mam typowe objawy "przedawkowania" tego tematu i domniemanej intrygi i mózg zaczyna mi się lasować.

Nie pozostaje nic innego jak się zrelasować ( co będzie dośc tryudne zważywszy na targające mną wątpliwośc i samą tematykę rozmyślań) i poczekać spokojnie na 7 tom.

Rany! Chyba zjem sobie coś słodkiego....
paula19
Dumbledore umarł. Też na początku byłam rozczarowana, że umarł w taki głupi sposób! To było dla mnie bez sensu huh.gif Ale potem to wszystko przemyślałam - i to ma sens. Dumbledore nie żyje (powtarzam jeszcze raz, żeby nie było wątpliwosci). Ta 7 część będzie mroczna i nawet jeśli skończy sie dobrze (dziwne, gdyby nie) nic już nie będzie takie jak przedtem. Harry też może zginąć ... <idzie po chusteczke - zaraz sie rozpłacze cry.gif>
Pszczola
Kurcze, na to wygląda, że jak wszyscy przyjaciele Harry'ego pójda do piachu, śmierć Pottera właśnie, byłaby dla niego ulgą. A tak będzie musiał się nauczyć żyć ze stratą.

Dzisiaj wysiadam z metra, idę w stronę Pałacu Kultury i nagle uderza mnie to co Rowling powiedziała. Niby się wiedziało, że Dumbledore nie żyje, ale ta wypowiedź tak brutalnie zakończyła te słodkie spekalucje i powody do dyskusji. Definitywnie. Aż żal..gradło ściska.

A jeżeli chodzi o tego "dobrego Snape'a", to wcale nie musi znaczyć, że nie zdradził Dumbledore'a.
Hito
Mnie niczego nie żal, gdyż nad całą sprawą niewiele się zastanawiałem - wydawało mi się oczywiste, że Dumbledore nie żyje. Rowling miałaby wykręcić numer ,,zabili go i uciekł''? Mało prawdopodobne. VII tom oznacza walkę Harry'ego z Voldim bez Albusa, choć nie przeczę, że jego obraz może Potterowi pomóc.
Avadakedaver
a ja się rozczarowałem widząc temat "snape:zdjaca czy przyjaciel?" bo pomyślałem, że po szóstym tomie wszystko jest jasne, i temat powinien zostać usuniety. Wielce się zdziwiłem widząc, że snape może okazać się prawy i dobry ziom.

over.
kubaj0
QUOTE(Avadakedaver @ 05.08.2006 14:57)
a ja się rozczarowałem widząc temat "snape:zdjaca czy przyjaciel?" bo pomyślałem, że po szóstym tomie wszystko jest jasne, i temat powinien zostać usuniety. Wielce się zdziwiłem widząc, że Snape może okazać się prawy i dobry ziom.

over.
*

Avuś, ty chcesz wkręcić ludzi, żeby potem mieli niespodziankę, czy naprawde tak myślisz? Przecież Snape nie jest zły.

A co do Dumbledore'a. To nie w jego stylu, żeby sie chować i działać skrytobójczo.
Avadakedaver
ja nie kcem żeby Snape był good boy. nie kcem.
gucha
a tak teraz czytam...

i czytam...

i wiecie co? dlaczego w ogóle snape tak BARDZO chciał być tym nauczycielem, skoro wiedział o klątwie od początku i wiedział, że jej nie przełamie? że po roku odejdzie/zginie/przestanie uczyć etc. etc.? przecież już od pierwszego tomu chciał uczyć OPCM. kurczę, w tym na pewno jest haczyk...
Qbs
Cała teoria odnośnie Dumba wieje mi lekkim naciąganiem.
Chyba zapominacie o pocztaku książki. Zadaniem które Malfoy dostał od Voldemorta to między innymi zabicie Dumbledora. Gdyby Dumbledore przeżył Malfoy by zginął. Gdyby Snape nie zabił Dumbledora umarłby też (niezłomna przysięga). NIe raz słyszeliśmy "Czarnego Pana nie można oszukać" i sądze że są sposoby na sprawdzenie czyjejś śmierci, szczególnie przez czarnoksiężnika tej klasy co Voldemort. Grymas wściekłości obrzydzenia na twarzy Snape'a oznacza w mojej opini to, że nie chciał zabić Dumba, a ten musiał wiedzieć o niezłomnej przysiędze co prowdzi nas znowu do kwestii jego śmierci. Dumb prawdopodobnie wiedział że umiera (ręka, trucizna) dlatego przekazał Harry'emu całą swoja wiedzę odnośnie Voldemorta. Nie było innej możliwości na uratowanie Snape i Malfoya niż śmierć Dumbledora. Jak myślicie co Albus wybrał? Śmierć swoją czy też śmierć nastolatka i najbardziej zaufanego człowieka? Czy ktoś kto kocha ludzi mógłby pozwolić im umrzeć? Czy raczej poświęćił swoje życie...
Pszczola
Jasne, tylko Dumbledore może nie tyle wiedział, że umiera, co liczył się z tym niebezpieczeństwem.

Gucha, nie sądzę, że Snape wiedział o tym, że Voldemort chciał kiedys dostać tę posadę. Nie sądzę żeby Dumbledore, a tym bardziej Voldemort się tym chwalił.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.