Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Porady Babci Jadzi
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
PrZeMeK Z.
Czy istnieje jakakolwiek możliwość, by film, w którym dźwięk i obraz są względem siebie przesunięte, naprawić?
em
próbuję przepuścić to przez virtualduba, ale jeszcze nie wiem, czy zadziała.
hazel
QUOTE(matoos @ 05.01.2008 08:01)
Hazel, skoro się blokuje na sprawdzaniu pamięci to podejrzewam że przyczyną jest pamięć...
*

W kompie są cztery kości po 128 włożone. Możliwe żeby wszystkie się spiepszyły? No i dziwi mnie to, że do biosa wejść nie można. No ale sprobuję pozamieniać, miałam gdzieś kość 256...

Bo rozumiem, że nie chodzi o dysk. Jak u mnie się dysk wyrypał, to komp sie darł dopiero później, że nie może systemu załadować, jak była płyta w cd-romie, to próbował z cd-romu system załadować. Tu się nic takiego nie dzieje.

Edit: dobra, już wiem, co się spsuło. Wentylator na procesorze. Procek się wyłącza zapewne z braku chłodzenia. Tylko gdzie ja kupię taki zabytek...
PrZeMeK Z.
Podrzućcie jakiś dobry, darmowy program do edycji zdjęć. W pełnej wersji. Moja siostra (11 lat) lubi się bawić takimi rzeczami, ale wszystko, co udało nam się wyszukać, było albo ubogie (dwa filtry na krzyż), albo przesadnie skomplikowane, albo w wersji demo.
Najlepiej, żeby był możliwie niezbyt skomplikowany w obsłudze i miał fajne bajery typu filtry, efekty itp.
Child
Cos w stylu IrfanView, AC/DSee. Ewentualnie Picasa od gógli
hazel
Z tego co mi wiadomo, to GIMP jest darmowy. MI nie podchodzi co prawda, ale niektórzy używają i sobie chwalą.

Mogę ewentualnie podrzucić instalkę PS 8.0 po polsku.
PrZeMeK Z.
Ściągnąłem Picasę i chyba na razie wystarczy. Zobaczymy, co powie Ada.

Dzięki za pomoc.
hazel
ZARAZ-MNIE-SZLAG-TRAFI.

Miesiąc temu wyciągałam z kompa kośc ramu, żeby dać bratu, co by sobie pograć mógł. Wszystko ok. Wczoraj wzięłam ją i włożyłam z powrote do siebie. I co?

Windows wykrył zmiany sprzętowe i chciał się od nowa aktywować. Ok. NIe pierwszy raz, przy każdym przełożeniu dysku się o to pluje. Kliknełam "przeprowadź aktywację przez internet". Zawsze działało, winda się aktywowywała ( smile.gif ) i spokój. Natomiast wczoraj wyskoczył komunikat: na ten numer seryjny jest już zarejestrowana kopia systemu windows, wprowadź nowy kod (czy coś w tym guście). Hmmm.

Ok, poszukałam naklejki z numerem seryjnym, wklepałam numer.

I co?

I k.... dalej to samo.

Spróbowałam jeszcze raz. Z tym samym efektem. Wkurzyłam się i wyłączyłam kompa. Rano spróbowałam jeszcze raz, tym razem z numerem seryjnym windy z laptopa i windy z kompa mojej siostry. Oczywiście efekt był ten sam (co mnie nie dziwi akurat).

Wkurzyłam się i zadzwoniłam do pomocy technicznej, gdzie mi powiedzieli, że skoro taki komunikat wyskakuje, to na pewno musiałam użyć numeru seryjnego na innym komputerze i proponują mi zakup nowej kopii systemu z nowymm unikalnym numerem.

Oczywiście nie używałam tego numeru seryjnego na żadnym innym stanowisku, przynajmniej od ostatniej rejestracji, która przebiegła bez problemow, a poprzednie komputery na których winda była instalowana też należały do mnie i już dawno glebę gryzą. Powiedziałam panu z serwisu technicznego parę ciepłych słow i się rozłączyłam.

Komunikat windy radzi w takich sytuacjach skontaktowac się ze sprzedawca oprogramowania, ale to odpada, bo sy6stem kupowany był kilka lat temu, nie pamietam nawet gdzie.

Macie jakieś pomysły, co mogę z tym fantem zrobić? Nie chciałabym robić reinstalki systemu (chociaz podejrzewam, że to też niewiele pomoże), ani tym bardziej instalować pirackiej wersji, skoro mam legalną.

edit: aha, no i winda ofkorz odlicza dni, po których nie będzie można z niej korzystać. Zostały dwa.
Ludwisarz
TCP8W-T8PQJ-WWRRH-QH76C-99FBW or smth
hazel
Zaraz spróbuję biggrin.gif
matoos
Nie przechodzi przez validation.

Musisz wytłumaczyć dokładnie panu na infolinii co zrobiłaś - że zmieniłaś hardware componenty i daltego windows chce się ponownie aktywować. I on MUSI ci pomóc, nie ma wyjścia, bo masz oryginalną wersję windowsa.

Bądź grzeczna i nie daj się zbyć a wszystko osiągniesz.
hazel
Na początku byłam miła. 15 razy tłumaczyłam co jest, gość mi 15 razy odpowiadał, że to nie ich wina.

Ch*j. Zainstalowałam piracką windę, a potem zmieniłam cd-key w rejestrze na legalny. Działa.
GrimmY
przydałaby się mi pomoc wasza, albowiem zakładam, że ktoś wie jak się nazywa autor zdjęcia, które wam tu wrzucę:
user posted image
facet na zdjęciu to dali, on też jest autorem pomysłu z tego, co wiem, ale chodzi mi o fotografa.
Eva
Kumpel mi to ostatnio podsylal. Zapytam :p
Potti
Philippe Halsman
matoos
Get back to /r/, newfag!
Zeti
Dostał mi się taki wirus:

user posted image

Nie mam pojęcia co z tym zrobić.Pomóżcie proszę.
Child
CWShredder powinien to zalatwic
Zeti
Próbowałem, ale nic to nie daje.

Czy do formatowania komputera zawsze potrzebna jest dyskietka startowa?
Ja nie mam stacji dyskietek.
Wcześniej obywałem się bez dyskietki, ale może jednak jest potrzebna?
Zwodnik
Niekoniecznie. Jesli instalkę systemu operacyjnego masz na płycie bootowalnej (znaczy takiej, z której możesz wykonać rozruch) nie potrzebujesz dyskietki.
Zeti
Mam. Biorę się za format, bo mnie te wirusy wkurzają. I w końcu mam motywację, żeby się za niego zabrać. Ostatni robiłem w marcu 2007
MisieK
ludu. robcie formaty c: co 2 miechy i nie bedzie problemów. to niecałe dwie godziny bez magicznego.pl, do przeżycia.
PrZeMeK Z.
Ha. Na dysku C mam tyle rzeczy, że nawet gdybym chciał, to się na D i tak nie zmieszczą, gdybym chciał formatować :]
Child
QUOTE(MisieK @ 15.01.2008 15:44)
ludu. robcie formaty c: co 2 miechy i nie bedzie problemów. to niecałe dwie godziny bez magicznego.pl, do przeżycia.
*

ja ostatni format robilem... 3 lata temu? Jak na razie nie narzekam ;p
MisieK
ja też dawno, ale dla tych co nie potrafią to przydałby się raz na te pare miechów.
Eva
Ja juz ponad rok bez formata zyje :p I, odpukac, nic sie jeszcze nie sypie.
hazel
Ostatnio przeżyłam pół roku bez formatu, i gdyby nie &^$%# windows, który postanowił, że się ponownie nie aktywuje, to pewnie wytrzymałabym drugie poł roku. Ale przynajmniej szybko poszło - windows się instalował ze 20 minut może, drugie tyle zajęło instalowanie sterownikow (w tym dochodzę do perfekcji powoli smile.gif)
Ludwisarz
Hmm, a po co formatowac komputer?
PrZeMeK Z.
Timmy od Maców się odezwał smile.gif
Child
Maci sa tak nudne, ze ludzie uznali dodawanie opcji, ktora da kolejna godzine nudnego nic-nierobiena, za zbedna ;)
Ludwisarz
Dzis wprowadzili na rynek laptopa grubosci palca.
1,3 kg.

Kit ze nie ma napedu CD smile.gif

edit: Przemon wogole dobrze odczytales moje intencje.
CHild: za Chiny ludowe nie rozumiem co napisales biggrin.gif
Child
Nie wymagaj ode mnie literackich popisów, jestem 'fizykiem' wink2.gif

Ver 2.0: Maci sa nudne.
GrimmY
QUOTE(TimmY @ 15.01.2008 23:31)
Dzis wprowadzili na rynek laptopa grubosci palca.
1,3 kg.

Kit ze nie ma napedu CD smile.gif

edit: Przemon wogole dobrze odczytales moje intencje.
CHild: za Chiny ludowe nie rozumiem co napisales biggrin.gif
*

mój waży 2,7kg i nie narzekam ;p

in before kit, że nie ma wejścia na kabel sieciowy (edit: o sorry, można sobie dokupić przystawkę na usb. lmao i tak wynikające z kolejnej rzeczy, którą właśnie przyuważyłem - 1 [słownie:jeden] port usb na cały laptop).
i tak dalej mógłbym sobie pierdzieć, a i tak wkoło będzie znowu dużo pitolenia jaki to nowy macbook nie jest ultramega (może nie na skalę iphone'a) i ludzie to kupią. no magia no.

ładny jest tak całkiem szczerze mówiąc.

edit #2
ohmy.gif - lapciok sprzed kilku lat (sześciu?) link ciekawostkowy.
Madziuś
Chciałabym grać na gitarze, najlepiej elektrycznej, ale nie wiem czy jest dobra na początek, a jeśli nie, to jaka? Ja się kompletnie na gitarach nie znam. blush.gif
Lilith
elektryczna jest łatwiejsza od klasycznej, no ale trzeba mieć jeszcze piec i różne inne dodatki
Marcin uczył się od razu na elektrycznej i wymiata ;]
Child
Cort x2 - najlepsza z najtanszych. Ewentualnie jakas uzywana x6. Sam mam dwojke i nie narzekam [co prawda do Gibsona mojego kumpla nie ma startu, no ale nie kazdy ma gitare za 5k i przystawki za nastepne 1,5 ;p]
Lilith
Child, a sam sobie tak pykasz, czy moze masz mega zespół i zaraz się nam tu pochwalisz? smile.gif
em
gdzie spac w londynie przez ok tydzien pod koniec lipca zeby bylo tanio i dojazd metrem do centrum? ktos byl moze?
Lilith
w Londynie generalnie jest drogo, ale pod Londynem już mniej.
Ja mieszkałam w Slough (nie polecam) i średnio wynajem za tydzień wynosi ok 50 funtów. To z tych tanszych.
Madziuś
Dzięki, ale nie jestem może za stara, żeby teraz zaczynać uczyć się grać na gitarze?
Child
QUOTE(Lilith @ 16.01.2008 21:04)
Child, a sam sobie tak pykasz, czy moze masz mega zespół i zaraz się nam tu pochwalisz?  :)
*

Pykam to dobre okreslenie. Rok sie opierdzielalem z ta gitara i mam co nadrabiac ;)

Ja zaczalem w wieku 18 lat. I ciula w to, ze Laiho w tym wieku wydawal pierwsza plyte z CoB. Np. taki perkusista Toola - kiedy wypuszczali Undertow mial 31 lat ;)
owczarnia
Polecam zawsze wszędzie i każdemu hotele Formule 1, z sieci Accor Hotels. Są na całym świecie, wszędzie jest ten sam standard, czyściutko i ładnie. W Londynie z tego co widzę są dwa, cena 30 funciaków za noc. Ciut droższy jest Etap (w tej samej sieci), bo 45 funciaków, ale za to łazienka jest w pokoju (w Formule tylko umywalka). Śniadanie z tego co pamiętam i tu, i tu płatne dodatkowo, zawsze jest to szwedzki stół i pyszna kawka. Hotele rzecz jasna nie są w centrum, ale na ogół znajdują się w strategicznych punktach dojazdowych.
Eva
Na gwalt potrzebuje materialow z historii walii okresu 1 wojny swiatowej, jakiegos tekstu o relacjach angielsko-walijskich, cos o gornikach - Ci ktorzy nie poszli walczyc na froncie (tez 1WŚ), informacji o fikcyjnej gorze Ffynnon Garw i jej realnym odpowiedniku.
Child
kto jest mi w stanie jakos przystepnie wytlumaczyc obliczanie niepewności złożonej (bezwzględnej) DA za pomocą metody różniczki zupełnej?

to chociaz samą metode rozniczki zupelnej

planowanie i analiza eksperymentu sux0000r ><

dobra, mam sucz ;c
Madziuś
Zdecydowałam się na gitarę elektroakustyczną. Może ktoś mógłby mi polecić jakąś fajną?
Child
na takich to ja sie nie znam ;x
Ludwisarz
Kogos ze znajomoscia jezyka niemieckiego, bardzo.
MisieK
child, z kim masz PiAE?
Eva
Plebiscyt.

Kolczyk w wardze:
a) po srodku
b) po lewej
PrZeMeK Z.
Bez!

Ale jak już musisz, to pośrodku.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.