Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Strona Jk Rowling
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
em
smile.gif
To była pierwsza część zadania. Przed tobą jeszcze druga smile.gif No, nie bójta się połazić po stronce Jo i poeksplorować smile.gif Szukaj w innych działach czegoś, co ci się z tym kółkiem skojarzy!

Ech, chciałam sobie to AD3 teraz zebrać, ale coś mi się naprawdę psuje i nie mgoę nic na tej stronie zrobić dry.gif nawet na IE nie działa... No, może zainstaluję Operę w geście bezsilności xD
avalanche
teraz znowu coś złapałam czego nie masz ;ddd

ale jaja. fajne to.
em
Argh. No obraziłam się na firefoks, ie i operę, a przede wzytskim na macromedia. Czemu mi ten flash nie chce działać dementi.gif
kubaj0
To jak ci na Operze nie idzie, to spróbuj na windowsowym browserze odpalić. Jeżeli nadal nie chce isć, to wgraj macromedia playera i po kłopocie
em
kubaj, słońce, problem w tym, że sama strona działa. tylko że wybiórczo. np. w rubbish bin normalnie mogę rozwalić długopis, ale nie da rady zakręcić kubkiem ani ruszyć układanki. myślałam, że problem leży w przeglądarce, ale widać nie - bo wszędzie działa (nie działa) to tak samo.
A najnowsza aktualka MFP jest z grudnia i mam ją zainstalowaną.
kubaj0
Emoticonciu, bliżej niezidentyfikowany ciele niebieski, twój komputer jest bardziej podobny do rozbudowanego kalkulatora, czy komputera? Bo jak się ma procesor 300mhz to trudno się dziwić że strona będzie działała pawidłowo.
A wiesz może wkońcu po co ten kubek?
em
Żadnych żartów nt. mojego procesora, kubaj. To, że ma 350 mhz jeszcze o niczym nie świadczy ;p. Problem leży w tym, że strona działała, a teraz nie działa (tzn, nie działa to, co jest na niej nowe dry.gif).
Ech. chyba wiem, w czym rzecz. Wczoraj aktualizowałam winde i wszystkie sterowniki. musiało się coś popierniczyć :/
kubaj0
Nio wiesz, ja mam naprzykład 500mhz i jak mam kilka progsów włączonych to mi wyskakują błędy na tej stronie. A tak wogóle to jak ty zaaktualizowałaś Windowsa ( i którą wersje masz?)?
I powtarzam moje pytanie: po co ten kubek?
anagda
No trzeba nim zakręcić, żeby potem można było zdobyć gdzie indziej certyfikat.

Nio wiesz, ja mam naprzykład 500mhz i jak mam kilka progsów włączonych to mi wyskakują błędy na tej stronie. A tak wogóle to jak ty zaaktualizowałaś Windowsa ( i którą wersje masz?)?

No wiesz kubaj... to że ktoś ma 300 procka to o niczym właśnie nie świadczy... Bo i po co... A okienka same sie aktualizują. Przynajmniej u mnie wink2.gif

Aha. I emo, nie przejmuj się. Ja kompa mam nowego, a też mi stronka JKR chodzi jak jej czapka stoi wink2.gif
kubaj0
Kręciłem i nic. Żaden certyfikat mi nie wyskoczył cry.gif
Możesz jaśniej opisać o co chodzi z tą filiżanką?
em
Szukaj. W. Innych. Pomieszczeniach. Czegoś. Na. Co. Mógłbyś. Kliknąć. Żeby. Dostać. Certyfikat. Panimaju?
Wszystko trzeba kawę na ławę? Nie lepiej samemu poszukać?
Jak już całkiem nie możesz, zajrzyj na HPL. Tam masz wyoślone.
kubaj0
Ale Emoticiu, ja mam prawie wszystkie certyfikaty. Brakuje mi tylko tego za kawę.
A na HPL to ja nie wchodze, bo mi religia nie pozwala. Więc pomożesz? Proszę
owczarnia
QUOTE(emoticonka @ 11.03.2006 18:04)
Co do tajemniczego napisu z działu Rubbish Bin:
Nie jestem pewna, czy trzeba układać. Zdanie powinno brzmieć: "Here I am no ring within, tap five times and you get in.", a odnosi się do puzderka i kulki w Fan Sites.
*

Tajemniczy napis idzie troszkę inaczej, a mianowicie: Here you get no ring within, tap five times and I am in.

Kubaj
Majtaj kubkiem spokojnie i równym, okrężnym ruchem - ja zakręciłam chyba 3 razy tylko, i też wystarczyło. A później, nie klikając po drodze na nic prócz świstoklików, leć do Extra Stuff i rozejrzyj się (nadal nic nie klikając po drodze!) za karteczką z czerwonym kółkiem. Kliknij kółko. I już.
kubaj0
Dzięki. A za ten napis to nie ma certyfikatu?

A tak przy okazji. To jak myślicie, te skany to są z oryginalnego brudnopisa pani Rowling, czy tylko to taki bajer jest?
owczarnia
Za napis nie ma, napis to wskazówka do pudełeczka smile.gif. I myślimy że i owszem, te skany to są z brudnopisu J.K. Rowling smile.gif.
kubaj0
Ale Owczareczko. Nie wiesz przypadkiem czy Rowling się wypowiadała o tym, że na stronie są same fakty bez żadnych kłamstewek rozśewanych nam przez tych ludzi żądnych pieniędzy?
owczarnia
Wiem. Wypowiadała się. Co tylko potwierdza to, co napisałam wcześniej.

A jeżeli jeszcze raz powiesz do mnie "Owczareczko", rzucę w Ciebie Avadakedaverem. Słowo.
owczarnia
QUOTE(emoticonka @ 13.03.2006 18:38)
Hm, Owca, wiesz, że ja aż tak dobra z angielskiego nie jestem blush.gif ,po prostu podałam cytat za HPL smile.gif
A mi strona dalej nie działa dry.gif.
*

Taa, na TLC też kombinowali na różne strony, ale w końcu zdaje się stanęło właśnie na tym, co ja podałam wink2.gif. Aczkolwiek Twoje zdanie było gramatycznie absolutnie bez zarzutu smile.gif.

Co do strony, to jakiej przeglądarki używasz? Z tego co ostatnio patrzyłam na TLC to coś tam ktoś pisał, że nie wszystko działa w Mozilli. Ja co prawda mam właśnie Firefoxa, ale najnowszą wersję, może sobie zaktualizuj?...

Edit: nie na HPL tylko na TLC, kunia. Poprawiłam. U mnie, znaczy. Ja jednak naprawdę o tej godzinie nie myślę cheess.gif...
Wilczyca
Heh. Za głupia na to jestem, kompletnie nie wiem, jak otworzyć te dzrwi;p. Proszę o podpowiedźwink2.gif. W miarę jasną i czytelną, jak na mój rozum;p.
owczarnia
Powiem tak: jeśli znacie angielski choć w miarę, to wszystkie podpowiedzi do tego co i jak znajdziecie tu i tu. Jeśli zaś nie znacie go wcale albo bardzo słabo, to będę brutalna: na nic Wam się zdadzą podpowiedzi, bo na końcu czeka cholernie trudny test W.O.M.B.A.T, w całości po angielsku, oczywiście.
anagda
A co się ma jak się "zaliczy" ten test????
owczarnia
Się kod dostaje identyfikacyjny, a za parę dni będą wyniki. Kod należy zachować.
Madame Rosmerta
Kurcze, i znów Ciocia Rowling nie chce, żeby jej przeszkadzać.....
Zamknęła mi drzwi przed nosem..... a tak chciałam sobie take'nąć WOMBATA, tylko nie miałam czasu...

teraz sprawdzajcie, Mądrale, jak Wam poszło wink2.gif

A ja czekam na ponowne Wielkie Otwarcie ;/

a tak przy okazji... mógłby mi ktoś poradzić, jak zmienić avatara ( gdy powyższy sobie nie winszuje ;P)? bo nie chce działać, nie mogę go wziąć prośbą ni groźbą karalną ;(

estiej edit: wybierz sobie nowy obrazek z komputera i 'aktualizuj avatar'.

em
Wypada jeszcze dodać, że zmienił się wpis w dzienniku: teraz Rowling opowiada nam o trudnościach ze zdobyciem papieru w linie w Edynburgu oraz o spotkaniu z aktorami na planie OotP smile.gif
Chciałam sobie przed szkołą sprawdzić WOMBATa, ale strzałeczka dalej na "Paper being marked" sad.gif
Amania
Kurcze, ja to mam pecha angry.gif
Kiedy w końcu naszykowałam sobie słowniki, wszelkie pomoce do rozwiązania testu, to Rowling zamyka drzwi. cry.gif
owczarnia
QUOTE(emoticonka @ 06.04.2006 07:54)
Wypada jeszcze dodać, że zmienił się wpis w dzienniku: teraz Rowling opowiada nam o trudnościach ze zdobyciem papieru w linie w Edynburgu oraz o spotkaniu z aktorami na planie OotP smile.gif
*

Newsy trza czasem czytać na stronie, po co ja się męczę kurka wodna *sarka*?

QUOTE(Amania @ 06.04.2006 10:23)
Kurcze, ja to mam pecha angry.gif 
Kiedy w końcu naszykowałam sobie słowniki, wszelkie pomoce do rozwiązania testu, to Rowling zamyka drzwi.  cry.gif
*

Jeśli Cię to w czymkolwiek pocieszy (chociaż wątpię sad.gif), to testu nie można było zrobić już 2 kwietnia. Tzn. wywieszki jeszcze nie było, ale nie dało się już stłuc lustra, a co za tym idzie przejść dalej. To była okazja dla maniaków, po prostu wink2.gif.
em
Newsy trza czasem czytać na stronie, po co ja się męczę kurka wodna *sarka*?
Z tego co wiem, to forum jest dość wyraźnie... oddzielone od hp.org.pl i nie wszyscy (ja, na ten przykład, nie) na ową stronę zaglądają. Co innego, gdyby ta informacja pojawiła się, dajmy na to, w dziale "Wasze zdanie..."
Hito
Mój wynik W.O.M.B.A.T.u - Acceptable.
No, myślałem, że będzie lepiej, ale jako student powiem - najważniejsze, że zdane smile.gif
owczarnia
user posted image

*hiperwentyluje*
Hito
Znaczy się, spodziewałaś się ,,Outstanding'' czy się cieszysz?
Swoją drogą, W.O.M.B.A.T.u Grade 2 to ja już chyba nie zdam sad.gif
owczarnia
Ieee tam, "Outstanding". Pewnie, że się cieszę! czarodziej.gif

Przy takich pytaniach niecałe półtorej minuty na zastanowienie (25 minut : 17 pytań = 1,47 minuty na jedno) to kunia bałam się że w ogóle mogłam nie zdać.

I niech ją diabli wezmą z tymi następnymi ohmy.gif... Podobno ma być jeszcze SZEŚĆ!!!
Hito
Sześć? huh.gif Matko. Zostanę Trollem, nie ma szans.
Natomiast jeśli chodzi o czas - mnie zostało go dobre kilkanaście minut, gdy skończyłem. Pewnie za krótko się zastanawiałem nad niektórymi pytaniami :] (inna sprawa, że nie czytałem książek tyle razy, by cokolwiek więcej sobie przypomnieć)
owczarnia
No coś Ty?! Kilkanaście minut?!? Ja byłam bliska palipatcji serca, jak mi zabuczało "zostało pięć minut", to tak spanikowałam, że ostatecznie też chyba ze dwie mi jeszcze zostały w zapasie jak klikałam "koniec", bo przestałam już kobminować i zaznaczałam wszystko jak leci cheess.gif. Ale przy tych pytaniach z Prawa Czarodziejskiego przecież nie trzeba było szczególnie super dobrze znać książek, tylko zastanowić się porządnie właśnie. Podobnie przy Transporcie. Najbardziej chyba wymagała znajomości treści HP Magia na Codzień i to ostatnie, o magicznych zwierzakach (popieprzone na maksa swoją drogą)...
Hito
Przy magicznych zwierzakach przydałaby się wiedza z Tezaurusa+ekstra znajomość angielskiego. Obawiam się, że nie mam obydwóch.
Przy Prawie - wiesz, nie wiem, ale czy przypadkiem w książkach Artur nie tłumaczył tego w wystarczającym stopniu? (choć pewnie nie, raczej nie skupiał się na latających na ziemią rowerkach. Btw - co zaznaczyłaś przy pytaniu z tym rowerkiem?)
owczarnia
Przy magicznych zwierzakach rozpaczliwie usiłowałam sobie przypomnieć co czytałam w posiadanym przez siebie (na szczęście w oryginale) egzemplarzu Fantastic Beasts and Where to Find Them, ale niektóre pytania i tak były podchwytliwe. No i o roślinach to już w ogóle trzebaby było być Hermioną, żeby to cholerstwo spamiętać tak szczegółowo.

Arthur w książkach tłumaczył to akurat tak sobie - przynajmniej z punktu widzenia wiedzy do testu, moim zdaniem.

Zresztą, było napisane na stronie pierwszej zaraz bodajże tego W.O.M.B.A.T.u, że nie jest to sensu stricte quiz ze znajomości HP, raczej kombo polegające na wykorzystaniu wiedzy i własnego wyczucia oraz inteligencji *ha, ha*.

Jeżu kolczasty, i żebym to ja pamiętała co zaznaczyłam w pytaniu z rowerkiem *myśli intensywnie*... Na PottersKeys.com mieli chyba te testy, zaraz sprawdzę jak to tam dokładnie szło, to może sobie przypomnę co zaznaczyłam... A, mam. Chyba "Biuro Niewłaściwego Użycia Produktów Mugoli". Tak mi się wydaje... Chociaż nie wiem czy ostatecznie nie zmieniłam na "żaden z powyższych" w przypływie zdroworozsądkowej litości cheess.gif.

em
Owca, możemy przybić sobie piątkę wink2.gif EE, jupi!
Celnie strzelam, ot co. A skończyłam duuużo przed czasem - jak się większość strzela, to i nie ma się co zastanawiać smile.gif
Aż sześć? To znaczy, to miałoby sens (magiczna siódemka i te sprawy), ale na ścianie jest miejsce na trzy dyplomy, tak na moje oko... wink2.gif
owczarnia
*przybija piątkę* smile.gif

Brawo, moje gratulacje *tuli i wali po plecach*!

A ściana to się rozciągnie w razie co, no problemo wink2.gif. Aczkolwiek dla własnego zdrowia psychicznego wolałabym tylko trzy testy, słowo cheess.gif.

Quietus Snape
Ja się na ten test nie załapałem. Poza tym jestem w angielskim tak dobry jak z kury pisarz... Nie odpowiedziałbym chyba na żadne pytanie.
Strona Rowling jest bardzo tajemnicza, zagadkowa. Lubię spędzać czas na rozwiązywaniu tych wszystkich zagadek.

Quietus Snape
Amania
QUOTE(Quietus Snape @ 18.04.2006 00:01)
Strona Rowling jest bardzo tajemnicza, zagadkowa. Lubię spędzać czas na rozwiązywaniu tych wszystkich zagadek.
*

Nie tylko ty. Myślę, że wszyscy tu to lubimy. Fajnie by było, gdyby była polska wersja językowa. Dla wielu niewprawionych w języku angielskim w sposób zaawansowany byłoby to wybawieniem i frajda byłaby jeszcze większa biggrin.gif
Hefaj
QUOTE(Amania @ 18.04.2006 16:25)
QUOTE(Quietus Snape @ 18.04.2006 00:01)
*

Nie tylko ty. Myślę, że wszyscy tu to lubimy. Fajnie by było, gdyby była polska wersja językowa. Dla wielu niewprawionych w języku angielskim w sposób zaawansowany byłoby to wybawieniem i frajda byłaby jeszcze większa biggrin.gif
*

to musiała by być jeszcze po Chińsku , Hindusku , Rosyjsku etc. etc.
Shmanii
Zagadek jest dużo to fakt. poszukaj a znajdziesz. A za drzwiami jest jak myślę gabinet Rowling. Czasem nie ma tej plakietki nei przeszkadzac i wtedy można wejść np. ukazał sie tam kawałek HP iKP jeszcze przed wydaniem, i tytuły kilku rozdziałów. Odwiedzajcie więc stronę to moze czasem dzwi będą otwarte ;]] Mam też nadzieję ze w przyszłości będzie tam do wyboru także strona w języku polskim ;]. na początkui były dow yboru tylko 3 jjęzyki a teraz jest już więcej. Mozę neidługoi będzie w języku polskim? Byłoby mi wtedy troszke łatwiej, bo nie zawsze wszystko dobrze rozumiem niestety sad.gif
owczarnia
Polecam nieco dogłębniejszą lekturę tematu tongue.gif. Ten topic bowiem służy śledzeniu nowinek i zagadek ze strony J.K. Rowling właśnie.
ruanda10
Wie ktoś, czy są może jakieś nowe zagadki na stronie Rowling,
poza tymi 12-toma ??
owczarnia
Nie, na razie nic nie ma. Ale w najbliższym czasie ma być następny W.O.M.B.A.T., więc stała czujność!!! smile.gif
pleon
Jak mówiła owca stała czujność a więc tak od nie chcenia weszłam na strone Rowling i co tam widze? Strona główna wyglada troche innacej W.O.M.B.A.T. narazie nie działa, zamiast motylki są pajaki i.. a co ja wam będe mówić sami wejdźcie i zobaczcie. Mam nadzieje że bedą nowe zagadki a nie takie małe zmiany. Tak czy siak informuje że są po prostu małe zmiany dokładnie sie jeszcze nie rozgladnełam ale wiem juz że drzwi sa zamknięte sad.gif

Pisze jeszcze w tym poście bo nie ladnie pisać tak w dwóch. Pobuszowalam troche na stroniew ale na razie nic nie znalazłam niektóre rzeczy zmieniły swoje miejsca, i sa nowe ale narazie chyba nic więcej. dry.gif
owczarnia
Hm. Aż polazłam zobaczyć, i prawdę mówiąc nie widzę, żeby się coś zmieniło... Wombat też działa jak działał...
Pszczola
Cóż, mnie się od paru ładnych dni strona otwiera tylko przez "re-enter site" i nie moge oglądać certyfikatów, ale poza tym jest wszystko, jak było. Czy przypadkiem nie zalogowałaś się z innego komputera/konta na stronę?
pleon
Znaczy sie zmian to takich super jak zreszta napisalam wczesniej zmian nie ma. Tylko taki szczeguly po stronce przeciez lataly motylki czy tam cmy a teraz jeszcze pajski chodza i takie tam pierdoly prawda.
owczarnia
Erm... Pająki chodzą od dawna, reszta pierdołów takoż wink2.gif...
pleon
A to sorrki nie wiedzialam ze tam chodza a reszta pierdolow no oki owca ty zawsze mnie naprostujesz biggrin.gif (ale zanim posta napisze ok)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.