Eee, ja może nie do końca w temacie... A może i nie. No w każdym razie właśnie przed sekundą wlazłam na stronę i czytam tam, że zdjęcia się pojawiły nowe, w tym jedno z ceremonii sprawdzania różdżek... No i chciałam zapytać które to z tej ceremonii, bo ja tak raczej mocno na bieżąco jestem ze sprawami dotyczącymi najnowszego filmu HP i jako żywo żadnego takiego zdjęcia jeszcze nie widziałam... Kliknęłam na link, tam owszem znane mi foty, ale ceremonii jak nie było tak nie ma...
-------------------------------
QUOTE(MalGanis @ 18.04.2005 09:43)
Tak, mam uwierzyć że Rowling czytała jakiegoś tam Kleskla, przecież Rowling nie zna polskiego, a wątpie żeby takie bzdury były tłumaczone na angielski. Po za tym JAKI związek może mieć ten cały Kleskl z HP? Przecież to jest tylko bajeczka dla malutkich dzieci, a HP to wkońcu Fantasy! No i Rowling pisała HP w bardzo trudnym dla siebie okresie HP, nie miała pieniędzy ponoć mieszkała na jakimś strychu ze szczurami itd. I KUPIŁA SOBIE KLESKLA! Na pewno! Zresza na początku Rowling nie miała nawet zamiaru wydać tej książki... NIKT nie chciał jej wydać tak naprawdę, bo każdy obawiał się utraty forsy, zresztą tak było w większości przypadków, kiedy ktoś napisał książkę ktora opowiada o mało przyziemnych sprawach i jednocześnie nie jest kierowana do najmłodszych. Powiesić głupców, którzy uważająże HP to plagiat.
Aha, ja czytam czasami Angore, i artykułu nie czytałem o tym, że HP to plagiat, chociaż w tej gazecie jest dużo niekiedy o HP... Na pewno napisałbym im maila!
No wszystko wszystkim, ale przeciwko nazywaniu klasyki polskiej literatury dziecięcej "jakimiś tam bzdurami", to ja stanowczo protestuję

!!! Pomysł z plagiatem jest oczywiście niedorzeczny, ale co to ma do genialnego skądindąd
Pana Kleksa?!??