Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Teledyski
Magiczne Forum > Kultura > Muzyka
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
kObra.
I tak to już jest. Człek napisze coś na FORUM , to potem fala dziwności spływa.
Ale co mi tam ;]

Dzięki Przemek : P

piszesz posty nic nie wnoszące do dyskusji

na podstawie tego zdania bylbym sklonny wydupcyc polowe postow w tym temacie/grim
Potti
jeszcze sporo zależy od tego CO napisze.
kObra.
Od tego jest Forum Potti aby wyrażać swoje myśli, prowadzić rozmowy itd.
Przeraszam, już nie robię offotopu blush.gif
Katon
Cholera zawsze tak jest. Zawsze musi nadejść dyskusja o dyskusji. Napisałaś posta i och, zgrozo, wywołał dyskusje. Jak rozumiem fajne dyskusje mają polegać na tym, że każda osoba wyraża własne zdanie, a potem inna własne, zaznaczając przez pół postu, że szanuje i właściwie prawie że podziela równorzędne w swej ważności zdanie poprzednika, ale ma własne, jednakże nie chce nikogo urazić.

Ok. Spoko. LORDI jest tak samo dobre jak Modest Mouse, zaś Happysad ociera się o geniusz kompletnie jak Pink Floydzi. Misiek, usuń to żałosne szyderstwo z sygnatury.
Rysiek_Kowal
QUOTE(Katon @ 07.03.2007 17:40)
Ok. Spoko. LORDI jest tak samo dobre jak Modest Mouse, zaś Happysad ociera się o geniusz kompletnie jak Pink Floydzi.
Nie możemy zakończyć tej dyskusji w ten sposób, bo jeszcze się ktoś trafi kto nie znajdzie tu ironii i co będzie?
Katon
Nie wiem. Może ktoś posłucha, zestawi i zmądrzeje.

Totalny relatywizm jest dogmatem naszych czasów. Zakaża mózgi i trudno się dziwić, że wkroczył też do muzyki. W końcu w świecie sztuki nawet łatwiej nim operować, bo faktycznie dość sporo relatywności jest w nim naprawdę.
PrZeMeK Z.
Cholera zawsze tak jest. Zawsze musi nadejść dyskusja o dyskusji. Napisałaś posta i och, zgrozo, wywołał dyskusje. Jak rozumiem fajne dyskusje mają polegać na tym, że każda osoba wyraża własne zdanie, a potem inna własne, zaznaczając przez pół postu, że szanuje i właściwie prawie że podziela równorzędne w swej ważności zdanie poprzednika, ale ma własne, jednakże nie chce nikogo urazić.

No bo nie wszyscy lubią się kłócić i gorąco polemizować. Stąd te deklaracje o szanowaniu czyjegoś zdania.

A w ogóle to KAŻDE twierdzenie da się udowodnić NIESKOŃCZONĄ liczbą argumentów i wszystko zawsze rozbije się o to, czy te argumenty uznamy.

Ale bo to taka cecha charakterystyczna tego (i chyba nie tylko tego) forum. Starzy wyjadacze są już przyzwyczajeni do określonego sposobu dyskutowania, do wzajemnych docinków itp., ale nowsi użytkownicy niekoniecznie muszą od razu "wpaść w rytm". To przyjdzie z czasem.

Edit do postu Katona powyżej:
A co w tym dziwnego, że zapanował całkowity relatyzwizm? A kto właściwie decyduje, że akurat to i tamto jest świetne bez dyskusji i każdy powinien tak sądzić, jeśli ma trochę oleju w głowie?
Potti
fajnie, tylko nie wiem o czym w tym wypadku dyskutować. czytając niektóre posty zastanawiam się czy ktoś znów nie wpadł na pomysł, żeby sobie z nas zażartować [jak kiedyś jakaś tam Leszczynka, czy jak jej tam było], tylko że i tak nie ma za bardzo o czym gadać. porównasz Lordi z Modest Mouse, a ten do kogo mówisz pewnie i tak nie ma pojęcia o czym mówisz. a że śmiejesz się z Lordi to pewnie nawet nie będzie mu się chciało sprawdzić co to. za to Ty wiesz, że nazwy tych dwóch zespołów obok siebie nawet głupio wyglądają, wiadomo na korzyść kogo i Bogu dzięki też nie masz raczej zamiaru zdania zmieniać...
raczej ślepa uliczka.
Katon
A kto decyduje o tym, że zabijanie jest złe?
A kto zdecydował, że jednak Mozart a nie Salieri?
A kto kazał cenić wyżej Herberta od Avady?
A kto wymyślił, że "Biały Album" The Beatles jest lepszy od "Alboomu" Liroya?

No kto? No kto?

Stary, litości.

Każde stwierdzenie nieskończoną liczbą argumentów? Zacznij od płaskiej Ziemi, zamieniam się w słuch. Może uznam. I będę tak samo mądry jak ten co nie uzna.
PrZeMeK Z.
Nie to miałem na myśli. Chodziło mi o stwierdzenia takie właśnie jak Twoje, że np. Thieron jest kiczowaty muzycznie. Tego możesz bronić nieskończoną liczbą argumentów, zaś ktoś o odmiennym zdaniu może tak samo długo dowodzić czegoś wręcz przeciwnego. Źle się wyraziłem, to był taki skrót myślowy. Przepraszam.

A kto decyduje o tym, że zabijanie jest złe?

Jako pierwszy chyba Bóg.
A na pozostałe pytania odpowiem: ludzie. Ludzie, którzy mieli takie zdanie.

Nieważne, nie będę ciągnął offtopu. Po prostu nie lubię, kiedy ktoś sztucznie i na siłę robi jakieś podziały. I nie mówię do Ciebie, Katon, raczej ogólnie. Ludzie jakoś strasznie lubią się odróżniać od innych ludzi.
Katon
No lubią. Niektórzy dobrze czują się jako część masy, niektórzy jako część grupy, niektórzy jako autonomiczne jednostki. Nie będę wartościował, które instykty cenię wyżej, które niżej, chociaż może miałbym ochotę.
PrZeMeK Z.
Nie musisz, można się domyślić.

TEN teledysk idealnie pasuje do piosenki. I mówi to, co powinien mówić.
Choć niektórzy mogą się poczuć nim zniesmaczeni.
Katon
Nie przepadam za nim własnie dlatego, że taki dosadny.

I że fałszuje pojęcie piekna, ale to juz inna sprawa. Tak naprawde nie lubię go, bo całujący się faceci nie są widokiem specjalnie biutifol jak na mój gust =>

Uwaga! Ostra profanacja =D
Neonai
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 07.03.2007 20:00)
Ale bo to taka cecha charakterystyczna tego (i chyba nie tylko tego) forum. Starzy wyjadacze są już przyzwyczajeni do określonego sposobu dyskutowania, do wzajemnych docinków itp., ale nowsi użytkownicy niekoniecznie muszą od razu "wpaść w rytm". To przyjdzie z czasem.
*

bo to forum trzyma wysoki poziom, że tak powiem, i jestem dumna ze z czysto harypoterowego rozwinelo sie tak a nie inaczej dzieki niektorym uzytkownikom.
PrZeMeK Z.
Neonai - no tak, racja. Ale mnie tu nie było, gdy to forum było "czysto harypoterowe" i dlatego trochę inaczej na to patrzę.

Katon - racja, całujący się faceci to akurat niespecjalnie udany element tego teledysku. Ale dosadny to on musiał być, żeby niektórymi wstrząsnąć i dać do myślenia. Oczywiście, mógłby być delikatniejszy, ale chyba cała jego siła oddziaływania leży właśnie w pokazaniu tego, czego większość ludzi nie lubi oglądać i powiedzenie tym ludziom, że to, co widzą, jest piękne. Bo piękno, w pewnym przynajmniej zakresie, też jest względne.
A w ogóle to on jest przeznaczony dla tych, którzy czują się nieszczęśliwi, brzydcy i osamotnieni. Pomaga w trudnych chwilach. Wiem coś o tym.

Edit: hej, ta piosenka Modest Mouse (w oryginale) jest fajna. Miło.
Katon
No bo widzisz. DObra, poruszająca muzyka ma to do siebie, że jest dobra i poruszająca. Czasem warto sięgnąć po to, co polecają 'bardziej osłuchani', bo to nie koniecznie musi onaczać kontakt z niesłuchalną, kakofoniczną alternatywą =)
PrZeMeK Z.
Nigdy tak nie twierdziłem. smile.gif
Neonai
wzrusza mnie
PrZeMeK Z.
Francuskie dziwo

Znalezione przypadkiem, muzyka jak dla mnie taka sobie, ale teledysk ciekawy.
Ahmed
Przemek, właśnie w tym momencie zarobiłeś wielkiego plusa od Ahmeda ;]
Uwielbiam ten kawałek. Malajube to jeden z niewielu "bardziej znanych" zespołów kanadyjskich, które śpiewają po francusku. Polecam, polecam, polecam!

Teledysku nigdy nie miałem okazji obejrzeć.
PrZeMeK Z.
Dzięki smile.gif

Pozostając przy R.E.M., wyjątkowo nastrojowa piosenka na noc. Mógłbym słuchać jej bez przerwy, a teledysk idealnie dobrany. I jaki klimatyczny...
R.E.M. - E - Bow The Letter
Rysiek_Kowal
The Teenagers - Homecoming
wow nie wiedziałem, że jest nawet do tego teledysk!
kurde, ta piosenka rozbraja za kazdym razem.
Neonai
Rysiek, wrzuć do tego mp3 ;>
Rysiek_Kowal
mówisz i masz:
The Teenagers - Homecoming (mp3)
dziekujcie Myśce, bo to ona rozprowadza takie nieprzyzwoite piosenki ;>
Neonai
dzięki;)
Rysiek_Kowal
Jacy faceci?
Piosenka fajna, z reszta tak samo jak cale 'Stories From The City, Stories From The Sea'. Moj faworyt z tego albumu to 'We Float' - uwielbiam jak przeciąga ten zaimek w refrenie.
Lilith
QUOTE(Rysiek_Kowal @ 13.05.2007 19:42)
Jacy faceci?
*

no White Rabbit's Trip, a o kim że ja mogę pisać? ;P
Avadakedaver
to nie oryginalny teledysk, ale chciałem wam przypomnieć tą jakże zajebistą piosnkę
http://youtube.com/watch?v=V8kiNMQIctg
MisieK
Fajny teledysk, świetna piosenka
Neonai
Feist - 1234 kosmicznie i pozytywnie;d
Child
komicznie i pocieszne

w czesci graficznej ;p
Rysiek_Kowal
The Car is on Fire - Oh, Joe
fajowy!
Lilith
Bjork. Było już?
Neonai
nie-po-do-ba-mi się ten teledysk. piosenka..sama nie wiem. ale nową płytę będę jeszcze długo trawić.
PrZeMeK Z.
Bjork - Pagan Poetry

Momentami drastyczne, ale jednocześnie dziwne i piękne.
Neonai
Bjork wogóle ma przepiękne i oryginalne teledyski. zobacz "Human Behaviour" czy "All is full of love",a to tylko nieliczne.
PrZeMeK Z.
Obejrzałem "All is full of love" i jestem wstrząśnięty. Teraz zabieram się za inne.
Dziękuję za zasugerowanie.

Kurczę, w internecie jest tyle pięknych rzeczy, których nie ma czasu obejrzeć.
Katon
Może się jeszcze Przemku na Open'era wybierzesz... =)?
PrZeMeK Z.
Za wysokie progi na moje nogi chyba. Choć miło byłoby posłuchać choćby Bjork. smile.gif

Ale za rok, kto wie...?
PrZeMeK Z.
Trochę letnich klimatów
Hypacja
Tak szukam i szukam czego możecie nie znać.... i mam.

Kid Harpoon - Riverside

Pewnie jakis znający Rysiek sie znajdzie, bo Katona i Lilith nie licze bo oni to znają dawno względami rodzinnymi.
GrimmY
klaus nomi - lightning strikes
Skaterin
Od Ciebie o krok...
MisieK
na Lennona.
odejdź diable.
Neonai
Misiek, dobry duch tego forum!
martusza
Matko! A ode mnie o miliard kroków (chociaż to zdecydowanie za mało)!
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.