Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Egzamin Gimnazjalny?
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3
Luthien
hmm, dziś dostałam wyniki jeszcze jednego testu próbnego, z komisji wałbrzyskiej [wymysł przeprowadzania by moja szkoła]. z mat-przyr. miałam 42 pkt, a z polskiego 40 [!], kiedy nic się na to nie uczyłam. no, więc raczej jestem dobrej myśli co do napisania tej matmy. w końcu trzeba uzbierać te 140pkt do lo...

a tak co do offtopa o bierzmowaniuu
hyh, moje zdanie egzaminu wyglądało tak: ksiądz zorganizował obowiązkowe czuwanie w kościele dla młodzieży i tylko jakieś 15 osób ze 100 przyszło. wkurzył się lekko i żeby ukarać tych, co nie byli, pozwolił nam nie zdawać egzaminu ;] jeszcze pomogliśmy coś tam w wystroju uroczystości no i fajniutko, żadnych pytań, żadnych modlitw czy coś. trzeba było tylko sobie imię znaleźć ;] a biskup fajny gość, posmyrał nas po czole jakimś woskiem czy czymś i o nic nie pytał.
nie bójcie żaby, ja w czerwcu będę świadkiem przy bierzmowaniu kumpeli, huh [ale ze mnie autorytet moralny;]]
Anulcia
Znam parę osób (Anulciu...?), które przejmują się tym strasznie, uczą się po całych dniach, czasem nocach, rozwiązują tony testów próbnych...

W każdym razie na pewno nie chodzi o mnie, bo ja po całych dniach i nocach się nie uczę tongue.gif
Nie no, kto co miał umieć, to i tak już umie i ewentualnie może sobie teraz nieco przypomnieć. A kto nie umiał, to wiele się już nie nauczy.
Ja na próbny wogóle się nie uczyłam i miałam 40 pkt z humanistycznego i 38 pkt z mat - przyr. Mam tylko nadzieję, że tym razem nie będzie gorzej.
Meave
Klucz odpowiedzi do spr z bioli? Jeszcze się z tym nie spotkałam. Zresztą nasza nauczycielka, choć z takowego nie korzysta, wyłapie wszystkie nawet najdrobniejsze braki. A najzabawniejszy w tym wszystkim jest fakt, że za zadania opisowe, w których trzeba pisać dosłownie wszystko co się wie na dany temat, dostaje się jeden, góra dwa punkty. dry.gif
czadowa_
.... jeszcze 4 dni....
Kira
na teście humanistycznym tematem przewodnim może być wojna
8 maja mija okrągła rocznica zakończnia II wojny światowej...
Teodora
jak narazie to pamietam tylko wzory z fizyki
z chemi luzz biggrin.gif
gejografia?? te trudne rzeczy są na pp więc raczej ich nie bedzie
z biologi, uuu tu polegne chyba że bedzie układ krwionośny, ucho albo tkanki roślinne XD komplitnie nic nie pamietam
z matmy jakos to bedzie
humana próbnego nie pisałam, ale tu wystarczy umieć czytac ze zrozumieniem i pamietac jak się analizuje wiersz, no i gramatyka...
na mój gust w tym roku będzie charakterystyka...
voldius
hyhy, pouczylem sie dzis ;]
Smerfka
Przynajmniej się ktoś uczy... dry.gif
Ja tez piszę we wtorek, a uwaga, uwaga - w całej swojej wspaniałomyślności wytężyłam umysł i... nabuchałam 2 testy sleep.gif
Ehhh... Wolę nie myślec, ile punktów nawyrywam...

Ale co tam - grunt to pozytywne nastawienie ^^
Głupi ma zawsze szczęście - kiedyś nawet dostałam na gegrze bardzo trudny test... z poprawnie zaznaczonymi odpowiedziami - może i tym razem nie będzie tak źle? happy.gif
A wracając na ziemię - 2/100 ?
Agulka88
Ja za wszytskich co jutro zdaja TRZYMAM KCIUKI!!!
Nie zapomnie tego stresu..na sale wchodziłam cała zdygotana, ale było DOBRRZE!!
czadowa_
QUOTE(Agulka88 @ 25.04.2005 13:51)
Ja za wszytskich co jutro zdaja TRZYMAM KCIUKI!!!
Nie zapomnie tego stresu..na sale wchodziłam cała zdygotana, ale było DOBRRZE!!
*

Nie dziekujemy, żeby nie zapeszyć smile.gif
Puszczyk
A dajcie spokój ! Jeden z tych ważniejszych egzaminów właśnie jutro... ale ten czas zleciał. Bardziej sie boje tego humanistycznego. Ale co ma być to będzie
Show must go on ...
Janiska
wierzę w nas

pozitif, pozitif

choć pojutrze gorzej będzie! pf, a powtórki co je miałam robić to ich nie było. trudno, najwyżej.
Smerfka
QUOTE(Janiska @ 25.04.2005 18:05)
wierzę w nas

pozitif, pozitif

choć pojutrze gorzej będzie! pf, a powtórki co je miałam robić to ich nie było. trudno, najwyżej.
*

Ta... ja też sobie optymistycznie zaplanowałam powtórki od lutego.
Potem było : Oj tam, przecież jest jeszcze marzec.
Potem : I co się będziesz głupia uczyc? Jeszcze tyyyyyyle czasu biggrin.gif
20,04 - co by to zjesc...
21,04 - Hmm... zjadło by sie cos
22,04 - głodna jestem
23,04 - Może pójdę na spacer.... albo lepiej - zjem frytki smile.gif
24,04 - jakoś mnie brzuch boli...
25,04 - To kiedy te egzaminy?

I oto niniejszym spadła na mnie bolesna prawda dry.gif
Ale jutro będzie kaszana...
No ale nic - 3mam kciuki za wszystkich wink.gif
Janiska
nieno ale wiecie, 'od tego egzaminu całe nasze przyszłe życie zależy'

;>

avalanche
jakby zależał to bym z tym moim kiepskim wynikiem już zamiatała ulice biggrin.gif biggrin.gif
Eden_ka
QUOTE(Kira @ 22.04.2005 22:13)
na teście humanistycznym tematem przewodnim może być wojna
8 maja mija okrągła rocznica zakończnia II wojny światowej...
*

Ah, co roku coś przewidują... rok temu miało być o Unii, w tym roku też sie tka mowi, bo podobno te testy to musza byc duzo, duzo wczesniej napisane i zatwierdozne. Nawet jesli bedzie o II wojnie, to dadzą tekst w ktorym wszystko będzie... Przynajmniej mam taką nadzieję, bo do drugiej wojny swiatowej na historii jeszcze nie doszłam, a z podstawówki to raczej nie wiele pamiętam.

Kurcze, że rok wczesniej nie poszłam do szkoły - ja chce miec coś takiego jak było rok temu! Było o historii mody, czyli sama przyjemnosc czytac cos takiego, byl obraz Velazqueza "Panny dwoskie" o którym moge mówić i pisać nie patrząc na niego i fragment Pana Tadka - nauka Podkomorzego o zachowaniu, zwyczajach itd. który wałkowałam tysiąc razy wciagu ostatnich lat biggrin.gif
BlackOmen
Bardziej sie boje tego humanistycznego. Ale co ma być to będzie
Show must go on ...

Ten jest najlatwiejszy.
Child
dadzą wam średniowiecze i będzieci pisali o herezji oraz milionach spalonych na stosie czarownic ;>

Kurcze, że rok wczesniej nie poszłam do szkoły - ja chce miec coś takiego jak było rok temu! Było o historii mody, czyli sama przyjemnosc czytac cos takiego
Apage! Żebym nie ściągnął, to byłaby lipka ;>
Eden_ka
QUOTE(Child of Bodom @ 25.04.2005

20:09)
dadzą wam

średniowiecze i będzieci pisali o herezji oraz milionach spalonych na stosie

czarownic ;>

/>Byłabym za, chociaż raz (no, poza tym ubiegłorocznym) coś ciekawego, a nie

odramacie antycznym, historii listu czy coś w tym stylu...
KaFeCkO
No wiec... eee... no jutro... no tak, faktycznie, 26... no.. eee.. troche mnie brzuch boli... ale to moze od frytek... wiec... eee.. zycze Wam i mi powodzenia... no i damy rade, badzmy duma MF tongue.gif tongue.gif tongue.gif no... eee.. tongue.gif troche mnie ponioslo... tongue.gif no wiec jeszcze raz powodzenia, damy rade!! wink.gif
Eden_ka
A jak! Ja już jestem gotowa - mam szczęśliwe pióro, szczęśliwy wisiorek i szczęśliwą zastrugaczke młodszego brata w kształcie łodzi podwodnej (mowil mi jaki to typ ale juz zdarzylam zapomnieecXD). No i jak z takim sprzetem moze cos nie wyjsc? biggrin.gif
Child
a na salę nie wolno nic wnosić. jak kruca nie przymierzając na maturze ;>

btw - dzisiaj maturzyści mieli w moim elo bombowy dzień. można rzec - dosłownie ;>
Agulka88
Dla mnie humanistyczny to był pikuś w porównaniu do matematycznego! No poprostu jak ja zobaczyłam te wszytskie pytania to z krzesła bym spadła! tongue.gif:P

Boshem ludzie.. Jestem ciekawa jak ja będe panikować za 2 Lata... blink.gif
anagda
i już po tescie... jutro matematyczno - przyrodniczy. gorzej...
Puszczyk
nie było tak źle - tylko ten plan nie jestem pewien czy dobrze napisałem ... ale kupi sie wyborczą i wszystko jasne ...
Jutro drugi test - następne starcie ...
voldius
jeden punkt juz zgubilem. ale jestem buc. ojapierdziele. niewazne. i tak prosto. jutro bedzie walka...
Janiska
dupatam

pytania otwarte chyba coś nieten, czuję że niekonkretnie pisałam. ale za to jutro mam lepszą komisję ha!
Lilly Lill
Eee, nie martwcie się. Ja w zeszłym roku byłam pewna, że kompletnie skopałam rozprawkę, a póżniej się okazało, że chyba 1 pkt na niej tylko straciłam.
Zresztą z perspektywy czasu myślę, że warto byłoby powtarzać gimnazjum, taka oaza spokoju... Ale mnie się do liceum chciało iść i teraz cierp ciało, jakżeś chciało... tongue.gif
Puszczyk
Taa - jutro walka o punkty
A ma ktoś wyniki humantistycznego ?
mayi
no wlasnie ktos moze wyniki puscil w obieg???
A pozatym mam pytnko jesli w liscie nie napisalo sie do kolegi ale do kolezanki(w temacie tylko kolega byl)to za temat odejma punkt???
I jeszcze jedno: do planu wycieczka do miasta europejskiego w 1 dzien??? co wybraliscie bo ja Rzym (z ciekawosci pytam)
Kira
ja pisałam o Auschwitz... musiałam jakoś wybrnąć z tego listu, bo nie znam się na polskich zabytakch szczególnie... pisałam do koleżanki [czy tam kolegi ; ] z Ameryki. o tym, że prawie jedna trzecia młodych Amerykanów nie słyszała obozach koncetracyjnych itd. że wielu ludzi nie ma pojęcia o tym, co działo się na świecie kilkadzisiąt lat temu. o ogromnym cierpieniu milinów. i że kazdy powinien zobaczyc to miejsce, żeby uświadomić sobie, czy było to cierpienie, wojna, holocaust... bo to część naszej wspólen historii. może dostanę chociaż jeden punkt za oryginalność?

w planie wycieczki pisałam o Moskwie i zwiedzaniu m.in. Mauzoleum Lenina O.o ręce mi się trzęsły i zasmiast plac czerwony napisałam pałac czerwony i chyba już tego nie poprawiłam...

generalnie dół. tak jakoś myślę...

nie dostanę się do żadnej szkoły tongue.gif
Teodora
mam nadzieję że nie zaznaczyliście w pierwszym pytaniu renesansu??biggrin.gif
byłaby polewa biggrin.gif
plan napisałam o paryżu, za to zadnyc punktów nie dostanę...nie ma bata mój plan wydladał tak:
-przyjazd do paryża
-śniadanie
-zwiedzanie wersalu
-drugie śniadanie
-wyprawa do Luwru, w celu obejrzenia eksponatów
-obiad
- przyjazd na pola elizejskie i wejście na wierze Eiffla
-wyjazd z paryża
jeden dzień to jeden dzień kurde weź i zwiedz paryż w jeden dzień! a w innych miastach pamietałam tylko po dwa zabytki.. kurcze

w liście napisałam o krakowie, a wiersz miłosza był w cudzysłowiu bo był napisany w mowie niezależnej (napisałam ze w zależnej mad.gif k....
Milva
Kira w Ameryce też nie zawsze było wesoło. Weźmy na przykład wojnę secesyjną... A tak w ogóle to uważam, ze ciekawy temat na list. Na prawdę, mnie jako egzaminatorowi na pewno by sie spodobał. Mam nadzieję, że poszło wam dobrze. Przyda sie pokolenie geniuszów tongue.gif
voldius
sruszów dupuszów. kurde, ja już geniuszem nie jestem. tez pisalem o Krakowie, a plan do Rzymu. prosto.

a wlansie, co do wierszu to chodzilo o to, ze to mowil ojciec, mowa przytaczana.
vampirka
ja tez pisalam o paryzu bo mi nic innego nie przyszlo do glwy.

a czy plac pigalle jest obiektem? ;]

vold, widze Ci PROSTO.

heh.. oj oj oj wez bo nie moge. zupelne jak (nie)moj A.
voldius
ano PROSTO. /Pono, Hołd ;d/
pf.

ojapierdole, sprawdzilem na gazecie. i strasznie chujowo.

musialem

Syriusz_Black
Ej, no to tak źle nie było...
Humanistyczny jest prostszy od matematyczno- przyrodniczego tongue.gif
Teodora
a jaki napisaliście synonim do ,,plemiona,,
ja napisałam ,,grupy etniczne,,
dla osobników którzy napisali ,,narody,, źle! tak przynajmniej powiedziała moja nauczycielka, zresztą plemie bądź co bądz nie jest synomimem narodu,
KaFeCkO
eee... a ten list mial byc do kolegi z zagranicy? blink.gif

ja pisalam plan wycieczki po pradze ;P odejma mi pkt za to, ze napisalam, ze z okolic katowic do pragi jedzie sie 4 h? tongue.gif

a jutro to bedzie masakra ;D gera & chemia - bede miala pustki, albo narysuje tam jakies ladne domki, gory albo takie ladne rysuneczki ;P

EDIT:
ja napisalam lud tongue.gif
Ludwisarz
plemiona? grupy etniczne tylko i wylacznie.

ej. a w 5 to D bylo, nie? a w 6 chyba C.
biggrin.gif

Nie majac biologi i geografii w tamtym roku moglem wciaz zdobyc 42 punkty.
MeGi_16
a mieliście te same grupy? bo się rok temu wycfanili i zrobili ze 3.to znaczy,że w zamkniętych każda grupa miała inaczej odpowiedzi pustawiane i nie dało się tak łatwo od siebie ściągać tongue.gif
KaFeCkO
ja mialam C1 tongue.gif
vampirka
no ja mialam xyz00 ;]

KaFeCkO
klik! <= odpowiedzi do zadan zamknietych wink.gif ale nie wiem czy sa one wiarygodne tongue.gif wynika z nich, ze mam 19/20 z zamknietych ;D
czadowa_
no porsze, 20 na 20:)

Ale w liście to juz walnęłam gafę....

Pamiętając, że na konkursach i egzaminach nie wolno podpisywac pracy, doszłam do wniosku, ze w liście tez nie powinnam się podpisać.. i napisałam:

Twoja koleżanka
XXX
(podpis)

Zaliczą???

Pisałam o Londynie i Białymstoku, ale za ten podpis to jestem na siebie zła... Przedobrzyłam.
Child
jak tak czytam te pytania, to dochodzę do wniosku, że z tym średniowieczem trafiłem.
kto chce pytania na jutro ;>
KaFeCkO
dawaj ;P
BlackOmen
Mielista ziomale calkiem prosty i nawet fajny test. Jakos nawet bardziej podobal mi sie niz moj. user posted image
Ciekaw jestem jak bedzie wygladala wasza czesc mat-przyr.
Nes
jesli wierzyc ekspertom wyborczej to zamkniete mam dobrze.
przy pytaniu o role ojca w wierszu wyjechalem z podmiotem lirycznym :/

hm myslalem ze bedzie cos trudniejszego, a tu wlasciwie test na rozumienie czytanego tekstu ;] hah! przygotowny bylem nawet na ciezka artylerie w postaci rozprawki...
co do planu wycieczki i tego listu to mam dosc mieszane uczucia, ale chyba bedzie git. tongue.gif

aha wyraz 'plemiona' zastapilem wyrazem 'narody'.

Ludwisarz
re jakaś panna co tam u góry jęczy:

bardzo dobrze, że podpisałaś się XXX. Mogłaś również użyć formy ABC lub XYZ - obie są poprawne.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.