Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: 3-gimnazjalisci - Dawajta Wyniki Z Examu! :p
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show
Pages: 1, 2, 3, 4
BeBe
QUOTE(TimmY @ 18.06.2005 16:09)
Podstawowka i gimnazjum - zalezy TYLKO I WYLACZNIE od ucznia. Mozna chodzic do Pipiduwy Wielkiej i osiagnac bardzo duzo, wystarczy ciutke samemu popracowac.
Liceum..
No lepiej jak Cie zmotywuje nauczyciel i pokaze lepsze, ciekawsze drogi.
Samemu tez mozna.
*

Ja się zgadzam. Nigdy nie miałam wyjątkowych nauczycieli. W III kl. gim.( po 5 latach nauki) z niemieckiego nadal byliśmy na poziomie „Wie heisst du?”. Gdyby nie to, że sama się uczyłam, wątpię czy dostałabym się do jakiegokolwiek liceum. A tak dostałam się do jednego z najlepszych liceów w mieście, zdałam certyfikaty z niemca( mimo że nie mam go w szkole) i francuskiego i przygotowuję się do matury. Nie mówcie mi, że poziom szkoły zależy od nauczycieli. Pewnie, że łatwiej jest jeśli nauczyciel wykłada ciekawie, ale nie liczcież takich jest wielu- to wymierający gatunek (osobiście znam trzech).
dementorek
hyh, kujony przebrzydle. ja sie z ludzkim wynikiem dostalem do kopra, z perspektywy czasu moge nawet powiedziec, ze kopra skonczylem nie robiac kompletnie nic.
Magya
I jak poszło? Test ogólnie prosty, jedfnak rozprawka zwaliła mnie z nóg. MAKABRA.
Lupek
Ja spodziewałem się o wiele trudniejszego testu, a na rozprawke szykowała nas nasza nauczycielka przez cały rok więc jest dobrze, a nawet lepiej wink2.gif
Nimfka
No, to fakt, egzamin nie był trudny. Było parę pytań, nad którymi zastanawiałam się dłużej, ale na szczęście trafiłam ze wszystkimi, przynajmniej na razie nic nie wiem o żadnych błędach. Nawet z tym Leonardem da Vinci mi się udało, chociaż rzutem na taśmę zmieniałam odpowiedź smile.gif Rozprawka na początku mnie tylko trochę rozbiła, ale w swoim życiu napisałam już tylke rozprawek, że ta szła mechanicznie. Ogólnie - pozytywnie.

Gorzej będzie jutro. :l
Magya
Też się zastanawiałam nad Leonardem wink2.gif

Jutro? Na pewno będzie gorzej. Chcociaż wychodzę z założenia, że jak human był łatwy to ma-przyr też ;]

P.S. po jaką cholerę oni robili trzy wersje testów? blink.gif

http://bi.gazeta.pl/im/4/3307/m3307964.pdf

;]
em
Kiedy ja pisałam egzamin, trudny human zwiastował prościutki matprzyr, więc tu akurat jest Magya ruletka ;p.
3 wersje są od naszego rocznika (egzamin 2004) - żeby nie ściągać.
Jak tak test przeglądam, nie wyglądał na trudny smile.gif Przynajmniej od razu napisali wam, że ma być rozprawka i jaka jest teza. U nas postawili na naszą domyślność i chyba się przeliczyli biggrin.gif
Bądź co bądź, będę trzymać kciuki i jutro smile.gif
Lupek
Jak tak przejrzałem te odpowiedzi z gazeta.pl to z zamkniętych mam 20 na 20, a z otwartych chyba dojdzie tak koło 18-20 więc może udało mi się dobić do 40 punktów ;p
dominisia888
Jak ja pisałam testy (ten sam rok co EM) nasz kochany dyrektor poinformował nas o tych grupach, ale moi znajomi w innych szkołach mieli bardzo mało punktów bo ściągali i okazało się, że jest to inna grupa, porażka. A co do testu mój młodszy brta dzis pisał i stwierdził, że był prosty, ja jeszcze tego nie przeglądałam.

Właśnie sobi porzejżałam i zrobiłam test gimnazajlny i stwierdzam, że był banalny w tym roku, przynajmniej jak dla mnie, bardzo ciekawy temat został poruszony bo np temat mojego testu nie podobał mi się. I musze się pochwalić, że testowe zrobiłam na maksa, no i te otwarte poza rozprawką i streszczeniem też wink2.gif

3mam kciuki za gimnazjalistów jutro smile.gif
Pawelord2
Sporo moich znajomych wyjechało do liceów do krakowa i innych takich... i potem zalowali ;p
ja zostałem sobie w moim małym mieści i jestem zadowolony jak zadko kiedy wink2.gif szkoda ze juz koncze... wink2.gif
Nawet najlepszy nauczyciel niczego nie nauczyc totalnego debila wink2.gif jak sie jest głupim to i dobre liceum nie pomoze, pracujta nad soba ;p

"...P..."
Shell
Pytania zamknięte to był banał.
Z otwartych na pewno coś pokręciłam, ale góra strata 3 pkt.
Natomiast rozprawka... temat był beznadziejny no ale jakoś sobie dałam rade ciężko mi było podać przykład z książki lubi filmu, ale w końcu wymyśliłam.

Bardziej się boje co będzie jutro, nie lubie przedmiotów ścisłych :/.

A wiecie co do ty wersji testów, to 2 lata temu po raz pierwszy były 3 wersje a jedna klasa w mojej szkole w całości zżynała od osoby najmądrzejszej. Nie zdawali sobie sprawy, że odpowiedzi mogą być inne w zależności od grupy. Efekty były takie, że 2 osoby miały powyżej 80 pkt, a reszta najwyzszych wyników to: 64 pkt, 51 pkt i 48 pkt. O pozostałych lepiej nie wspominać...

edit:
no juz po macie.
wszyscy mowia ze trudne.
a ja mysle ze to bylo jednak latwe. zrobilam wszystkie otwarte, mysle ze dobrze ;d. z zakmnietymi troche gorzej, bo z gegry i fizy zawalilam. najprostsze byly te z chemii.
nie ogolem uwazam ze poszlo mi swietnie jak na moj poziom ;d.

a wam jak poszło?wink2.gif
Lupek
A u mnie odwrotnie: Zamknięte były dla mnie bardzo łatwe, a z otwartymi musiałem dzisiaj trochę powalczyć, ale myślę, że dość dobrze ogólnie poszło.
Illusion
Ech. Źle poszło.
Z humana będzie jakieś 40 do 45, jak trafiłam z rozprawką, bo pisałam jakoś mało schematycznie. Z zamkniętych na pewno mam źle z da Vinci.

Ale mat-przyr... porażka. Zakmnięte sobie podliczyłam - około 22/25, z otwartych to tam niewiele zyskam. Mam tylko dobrze to z ekologii jedno, jedną całą część tabelki z podatkiem i część przedostatniego zadania z fizyki. Tego z 300 kg wodą i z ciepłem nie zrobiłam w ogóle. W reszcie powychodziły mi jakieś katastroficznie wielkie liczby, z 10 cyframi po przecinku ;/

Ogólnie - w tym roku human łatwiejszy.

nie rozumie jak sie mozna bylo w pytaniu z da vincim pomylic. matko jedyna... //s.
Shell
A wlasnie dla mnie to z woda bylo proste, bo nie mialo nic wspolnego z fizyka, robilo sie je matma.
A ja matme wole.
Z ta beczka na poczatku mialam problemy, ale skojarzylam ze z obwodu moge miec promien.
Nimfka
Ja pierdole.
Porażka. Nawet nie mam siły podliczać tych pojedynczych punktów. Kurde, wiedziałam, że jestem beznadziejna ze ścisłych - ale aż w takim stopniu?! Powinnam pisać ten test dla uczniów z upośledzeniem chyba ;/

(...) W reszcie powychodziły mi jakieś katastroficznie wielkie liczby, z 10 cyframi po przecinku ;/

To tak jak mi ;/ Kurde, po prostu żyć się odechciewa.

Źle zrobiłam pół zadania z tym dachem, pół ostatniego (nienawidzę siebie), kilka zamkniętych, z beczką i bateriami słonecznymi. A, no i drugą połowę tabelki z procentami ;/ A to tylko część...

Do 14 czerwca spokój.
Nienawidzę przedmiotów ścisłych.
grlouiee
Porażka. Nawet nie mam siły podliczać tych pojedynczych punktów. Kurde, wiedziałam, że jestem beznadziejna ze ścisłych - ale aż w takim stopniu?! Powinnam pisać ten test dla uczniów z upośledzeniem chyba ;/

Jak bym wiedziała, że to będzie takie poryty, to bym sobie załatwiła oświadczenie, ż emam dyslekcje, zawsze to o godzinę wiecej ;(

To tak jak mi ;/ Kurde, po prostu żyć się odechciewa.

Heh, nie jestes sama, mi to wszystko z przecinkiem wychodziło i to w połowie zadan ;/ i jeszcze to dzielenie pisemne...

Do 14 czerwca spokój.
Nienawidzę przedmiotów ścisłych.

Nam powiedzieli, że to 16.czerwca.. ja też nie...; (

a po egz. pozostał mi tlyko syf w pokoju.

Magya
Makabra.

W tym zadaniu z dachem wychodziły mi jakies niebotyczne liczby. Zamknięte były dośc łatwe, z otwartych całe mam zrobione tylko to z bateriami. Ceny netto w ogólew nie chciały mi wyjść, beczkę zwaliłam (nie doczytałam jak zwykle) z ciepłem nie pomnożyłam przez 20... żyć nie umierać.

Miejmy nadzieję na jakieś 35 punktów... i może humanem nadrobię ;]
Myśka
jako jedna z tysiecy powiem, ze z rozprawki dalam dupy. ale i tak wydaje mi się, że powyżej 80 pkt uzyskam.
Avadakedaver
QUOTE(mayi @ 23.06.2005 12:30)
ja mam 46 z humana i 36.Z punktamiz swiadectwa 149,67 i jak sobie przeczytalam ten temat to wpadlam w kompleksy smile.gif
Nikt  z was oczywiscie nie jest z Poznania i nie będzie konkurencją???
*

a bu!
ja, z Poznania ukochanego jestem. W której budzie sie uczysz?

edit:
nie ma jak to odpowadać na roczny post.
Vilanda
jeżeli ktoś jest załamany swoimi wynikami z części matematyczno-przyrodniczej to palec pod budkę.

jak donoszą przecieki od matki koleżanki, która to sprawdza egzaminy z krakowa i okolic, średnia oscylowała w okolicach 10 punktów.

matematyczka moja według swych źródeł podaje, że osoby z wynikiem 34 są bardzo dobre, jest się z czego więc cieszyć.

wniosek jest taki - albo wszyscy równo spier., albo egzamin był pofajdany.
Sumiko
10 punktów?
jakoś w to nie wierze.
BeBe
QUOTE(Vilanda @ 08.05.2006 16:57)
wniosek jest taki - albo wszyscy równo spier., albo egzamin był pofajdany.
*

Albo twoje źródła informacji są kiepskie. Tak jak mówi Sumiko, taka średnia jest po prostu niemożliwa. A juz napewno nie w okolicach Krakowa.
Wybacz, ale osoba, która dostaje 10pt na egzaminie gim. musi być całkowitym ignorantem.
Sumiko
po za tym zakładając, ze średnia jest 10, to przy 'świetnych' wynikach 34 musiałby być wyniki 3 albo 5? no sorry, ale to już więcej ze strzelania w zamkniętych dostaniejsz.
Pawelord2
zawsze wiedzialem ze gimnazjum jest gópie
"...P..."
Vilanda
takie ploty. może 10 jest przesadzone, ale trzeba dodać sytuacji dramatyzmu ;d
Atina
W ubiegłym roku średnia z matematycznej części wynosiła bodajże 24 pkt, co przy humanistycznych 34 pkt i tak wydaje się śmieszne. 10 pkt? Chyba nikt nie ma wątpliwości co do nieprawdziwości tej informacji wink2.gif
em
oj, chyba wyszlibyście na wyjątkowo mało sprytny rocznik z taką średnią wink2.gif
czyli w to nie wierzę.
Vilanda
przyznawać się patałachy ile macie ;>
Shell
U mnie nie wiadomo jeszcze, bo wyniki nie przyszly ;p
Jak bede wiedziec to powiem ;d pochwalcie sie inni! ;>
Nimfka
Ja mam dopiero o 16.30 ;p
Ale wiem, że kkate (wybacz Kaśka, że Cię uprzedzę, ale muszę ;p) ma 94 punkty ^^ Such a genius.
Magya
ja dostanę dopiero wieczorem ;p

kkate - geniusz.
Illusion
Pff. Jeden, wielki szajs.
71/100.

Z humana 45. Z matmy 26. W ogóóle... W mojej klasie tylko jedna osoba z matmy miała powyżej 40 XD Zdolni jesteśmy, nie ma co.
Nimfka
Zjebałam sprawę =/
79/100.
Niby 5. wynik w klasie, ale w życiu nie byłam taka wkurwiona na siebie. Ok, jeśli chodzi o matmę to jestem zadowolona nawet, marne 34, ale mnie cieszą. Ale polski. 45. Mówiąc szczerze - liczyłam na więcej, kurde.
A w sumie... 79 za test, 50 za oceny, 10 za olimpiadę z polskiego, 3 za wolontariat = 142 punktów.
Do mojego wybranego LO się dostane.

Zaraz coś rozwale.

A w ogóle nastroje średnie, wiele osób mających paski, cholernie wysokie średnie i Bóg wie co jeszcze ma po 50-, 60-kilka punktów.
I opisy z Gadu: "Zjebałam", "Zaperdolcie mnie", "Idę się zabić" itp. i jeden ":D" - Magda ma 91 punktów :]
Vilanda
ja mam 77 za egzamin, 65 za świadectwo.
dostanę się tam gdzie chciałam, resztą pierdolę.
MisieK
Dzieci w Etiopii głodują a wy się kilkoma punktami w tą czy w tamtą martwicie;p no ludzie.;>
Zresztą wszystkie te Egzaminy(matura i gimnazjalny) to bzdura;p SESJA jest ivil dopiero ;C

Vi. prawidłowo.
em
Well, średnia na gazecie nie powala. ale test był dość trudny, nie da się ukryć.
Illusion
No. Nie macie się czym martwić jak się dostaniecie. Ja się nie dostanę. Cały rok miałam gdzieś naukę, uczyłam się na dziesięciominutowych przerwach i jechałam na czwórkach wink2.gif Także jeżeli coś nie pójdzie, to raczej przez oceny, bo test jak na nieuka napisałam dobrze. Dziwi mnie to, że w klasie tylko jedna osoba z paskiem ma 90 parę punktów.

A średnia krajowa rzeczywiście niska. Czyli wychodzi na to, że następny rocznik będzie mieć banalnie proste testy.
Myśka
86.
i jestem dumna, bo w koncu ludzie przestali mnie postrzegac jako przyglupa.
Shell
U mnie nic nie wiadomo, mielismy dzisiaj skrocone lekcje przez konferencje i wyniki nie doszly przed 14. Dowiem sie dopiero w poniedzialek.
AAAAAAAAAAAAAAA! Panika ;d
Potrzebuje conajmniej 130 pkt zeby sie dostac do wymarzonej szkoly, za swiadectwo mam 69 pkt, wiec dalej pojdzie prosto.
A tak szczerze to wisza mi te wyniki ;d
Child
praktyka uczy, ze najwiekszy glab ma szanse przepisac sie do najlepszej szkoly chocby po pierwszym semestrze.

wystarczy ladnie posciemniac w uzasadnieniu ;p

zeby nie bylo, ze pisze z autopsji. ja sie dostalem w normalny sposob - jakies 150 punktow i pewne miejsce 'w kadrze' ;d
Quizer
Ej gdzie sie dostane jak dostalem w sumie 46 pktow?
Shell
ijeee Child sie dostal po znajomosci, wiesz ty co ;p

ja mam nadzieje ze przyjmuja na ladne oczy ^^

Quizer, a przystojny jestes?;>
Quizer
QUOTE(Shell @ 14.06.2006 21:23)
Quizer, a przystojny jestes?;>
*

To zalezy od tego czy Ty ladna tongue.gif
Aylet
Ja mam pytanie (może głupie) jak pisałam egzamin w szpitalu to po wyniki musze jechać do Centrum Zdrowia dziecka gdzie to zdawałam, czy może mi jakoś prześlą do domu? Bo w szkole nie posiadają czegoś takiego jak moja punktacja.
Shell
To wez pokaz jakas fote to ci powiem gdzie sie dostaniesz ;D

No tak wiesz, ja po prostu piekna jestem ^^ phahah ;d
Quizer
Znajdz sobie =p Bo mi sie szukac nie chce ;]
Shell
Leniu ty ;p nie posiadasz nawet wlasnej fotki pod reka?

phi, jak tak to dostaniesz sie tylko do zawodowki ;p
Quizer
=(( szkoda..
Shell
Bo widzisz zeby isc do liceum trzeba sie postarac i poslac mi swoja fotke ;p ja decyduje kto gdzie sie dostanie ;d
a wlasnie rocznik 88, nie za duzy ty jestes zeby isc do lo?;d
Quizer
Ech.. no czepiasz sie ! To ze juz 3ci raz pisze ten egzamin to mnie od razu wyklucza co?! tongue.gif tongue.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.