Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: S³owa, S³owa, S³owa
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
asiatal
actually (ale z amerykañskim akcentem), fuck, ¿ycie
QbaNowy
hmm... ja bardzo lubie angielskie slowa: sacrifice (bo fajnie brzmi smile.gif ) i uncomfortable bo moja pani od angla fajnie to wymawia tongue.gif a z polskich slow to nie wiem... jak cos mi wpadnie to dopisze biggrin.gif
horror_kitty
Nielubiane - horror, thriller, terrorysta i wszystkie inne, które maja za du¿o rrr biggrin.gif
Lubiane - kamizela biggrin.gif Po prostu boskie biggrin.gif
Avadakedaver
"przypierdoliæ". w³a¶nie odkry³em moj± mi³o¶æ do tego s³owa.
Eva
W ogole przeklenstwa maja swoj subtelny urok. W odpowiednich ustach, odpowiednio melodyjnie.
Gem
pathetic - rulez
variety - 90% ludzi ma problem z wymow± tego s³owa... ale w Polsce
sasae - z japoñskiego przyjaciel i kto¶, na kogo zawsze mo¿na liczyæ, kto ciê wspiera
galatita - <chyba tak siê to pisze>xD z hiszpañskiego "ciastko"
skonfundowany- nie wiem, ale lubiê to s³owo :]
em
angelologia
Eva
llyfrgellydd - z walijskiego 'bibliotekarz' xP
Gem
"bibliotekarz" kojarzy mi siê z orangutanem... to przez Pratchetta.
Child
Uuk!
Gem
nie ma zmartwienia - ostatnio nadu¿ywany przeze mnie tekst... te¿ z Pratchetta. Uwielbiam wkurzaæ tym ludzi.
em
lovely.
w³a¶nie je odkry³am :))) a raczej jego brzmienie.
Ramzes
W³a¶nie odkry³em fascynuj±ce s³owo - heksakosjoiheksekontaheksafobia - lêk przed liczb± 666. Kto¶ posiada? tongue.gif
QbaNowy
ja mam lêk przed wymawianiem takich wyrazów cry.gif biggrin.gif
Zakohana w ksi±¿kach
A ja lubiê rosyjski biggrin.gif
Nie wiem czemu, ale to ca³e "poszo³ na zad", "daswidania", "strastwójdzieñ" i "spasiba" mi siê podoba smile.gif
No i czeski laugh.gif
Bo jak nie lubiæ jêzyka, w którym "koparka" to "ripadlo", "popsuty" to "poruhany", "zaczarowany flet" to "zahlastana fifulka", na "Batmana" mówi siê "Netoperek" a znany tekst z "Gwiedznych Wojen" pt. "Luk! I'm your father" brzmi "Luk! To sem ja, twój tatinek!" (czy jako¶ tak siê to ostatnie pisze)
Z polskich: bezczelnie, apatia i konstantynopolitañczykowianeczka. A tak¿e "wyindywidualizowa³am siê" i "rozentuzjazmowany".

A nie lubiê wszelkich s³ów z "r" (poza "rozentuzjazmowany") z prostego powodu:
wymawiam "r" bezd¼wiêcznie i one tak dziwnie brzmi±...

EDIT:
A, i nie lubiê jeszcze s³owa "s³ita¶ny". Nie wiem dlaczego, ale koja¿y mi siê z ró¿owym, którego to koloru nienawidzê.

Za to lubiê "jebut" i "wydumlaj".
Zeti
Te¿ uwielbiam takie s³owiañskie zwroty i wyra¿enia Zakohana.
Moje ulubione - 'Paszo³ won'
Golden Phoenix
Ulubione: paczka, b±belki i potrugalskie computador (komputer po prostu)
Nielubiane: dzi±³cha (czy jakkolwiek siê to pisze), bo g³upie jest i g³upio brzmi

¦mieszy mnie s³owo, które chyba nie istnieje w s³owniku polskim: kamerowaæ biggrin.gif
Neonai
neologizmy imprezy sylwestrowej:

Rihanna - Ruchanna
zboczony gej = heretyk
Child
ale to pierwsze to ledwo m³odsze od wegla ;p
Neonai
ojtam XD ja slyszalam pierwszy raz XD
MisieK
uwielbiam jak kto¶ mówi 'ciurururu' XD
Tajemnicza
Uwielbiam s³owa pierdoliæ, krzywy, ale juz nie krzywa tongue.gif ironia, fuck (w sumie z pierwszym na jedno wychodzi =P) i consciousness, mimo, ze sama tego nie umiem zbyt dobrze powiedziec.
Kocham "sasasasa" =PP
Poza tym "Ubierz sie, bo cie kamory zjedzom!" xP tekst babci... tongue.gif tongue.gif
Nie lubie jak kto¶ mowi "cicho byæ" grrr, az mi sie piesci zaciskaja.
O, slowa "w ogole", w sumie to dwoch, tez nie lubie.

A z "variety" i jeszcze "apliances" duzo ludzi ma duzy problem =P tongue.gif
Zakohana w ksi±¿kach
Nie lubie jak kto¶ mowi "cicho byæ"

Ja mia³am kolegê, który mówi³ "cio byæ!" biggrin.gif To dopiero by³o straszne

Lubiê jeszcze "b¼dzi±gwa" (choæ nie wiem co znaczy. Wie kto¶?)

I nienawidzê, jak nauczyciele przy sprawdzaniu oecno¶ci przekrêcaj± moje nazwisko mad.gif
Od ca³kiem nieszkodliwego "Daniec" przez "Dunajec" i "Dyniec" a¿ po "Odyniec".
Czy s³owo "Duniec" jest naprawdê takie trudne do odczytania?

A moje "r" nie tyle mi przeszkadza, co czasami denerwuje. Zw³aszcza przy slowach typu "narrator" i "horror"
Ramzes
Na pocz±tku liceum zdarza³o siê, ¿e moje te¿ przekrêcali. Ale tylko dlatego, ¿e kolega ma bardzo podobne, wiêc zazwyczaj jak nas nauczyciele nie znali, to traktowali nas jak braci i czytali dwukrotnie to samo nazwisko - albo moje albo jego. Zazwyczaj jego, bo jest przede mn± na li¶cie.

Co do "r", to te¿ mam problemy. W zasadzie to mia³em, bo teraz wymawiam ca³kiem poprawnie, tylko bez wibracji (to siê chyba "r" twarde nazywa).

A wracaj±c stricte do tematu. Odk±d pozna³em W³adcê Pier¶cieni, a zw³aszcza film, to uwielbiam brzmienie s³owa "precious". Ach ten Gollum biggrin.gif
PrZeMeK Z.
Fakt, Gollumowe "pressioussss" jest ¶wietne smile.gif

Moje nazwisko te¿ przekrêcaj±, g³ównie ci, którzy odczytuj± je po raz pierwszy. Z "Zañko" robiono ju¿ "Ziañko", "Zianko", "Ziajko" i "¯añko" dementi.gif

Lubiê s³owo "sprê¿ysty". Ma w sobie energiê i fajnie siê wymawia to "ê". Lubiê te¿ "¿ylasty", chocia¿ budzi we mnie dreszcze. Ale brzmi fajnie.
harolcia
Ulubione s³owa, hmm.. nice, mi³o, zwrot 'lajf is brutal and ful of zasadzkas and samtajms kopas w dupas' , no comments, bosko

Nie cierpiê tych wszystkich s³itasznych, kofanych i innych takich, no i wkurza mnie, gdy kto¶ co drugie s³owo to ku*wa... Zgadzam siê, z Ev±, ¿e czasami to przekleñstwa maj± urok, ale nie w niektórych przypadkach nadmiernie u¿ywane.

Moje nazwisko, to albo 'e' na 'ê' zamieniaj±, albo 'b' na 'p' dry.gif
Ludwisarz
Moje nowe szalenstwo jezykowe to, za sprawa grimmyego:

WRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
asiatal
nie lubiê jak kto¶ na p³ytê CD/DVD mówi "p³ytka"
Neonai
jesli chodzi o nazwisko to nie wiem czemu ale wszyscy którzy musieli je kiedys napisaæ robili to przez 'i' krótkie zamiast 'j', i musialam ich poprawiaæ.

atak poza tym to lubie ostatnio wyrazenie "oszyt".
Claudia_Black
Hmmm.. Moje ulubione s³owa... Napewno "wydumlaj" wymy¶lone przez moj± kole¿ankê i "bezczelnie", którego u¿ywam bardzo czêsto laugh.gif...
I od jakiego¶ czasu lubiê motto mojego kolegi : "Nigdy nie dawaj"..
Przy ka¿dej okazji mnie tym rozbraja biggrin.gif

EDIT:
Nie lubiê s³ów : szko³a, budzik, "s³it", waga i zdjêcia klasowe.
Katon
Ja sobie od jakiego¶ czasu czytam "Lód" Dukaja. O samej ksi±¿ce siê jeszcze obszernie wypowiem jak skoñczê (warto), a tu napomknê jeno, ¿e jest pisana ortografj± sprzed reformy. Cudowne doznanie.
hazel
Ach, przed ¶wiêtami z³azi³am pó³ ksiêgarni krakowskich za t± ksi±¿k± :/

W koncu zamówi³am w merlinie i czekam a¿ mi przy¶l± w koñcu i we¼ mnie nie wkurzaj, bo ju¿ chcê przeczytaæ...
Katon
Szokuj±cy przypadek. Superceg³a i to w dodatku teoretycznie przeznaczona dla bardzo specyficznego i ograniczonego krêgu odbiorców sta³a siê ¶wi±tecznym hitem na prezent. Polska nigdy nie przestanie mnie zaskakiwaæ.

Ksi±¿ka wspania³a.
hazel
Wrrr, w³a¶nie sprawdzi³am na merlinie, przesunêli wysy³kê z 7. na 14.01. - "ksi±¿ka niedostêpna, czekamy na 1".
Eva
"s³ita¶ny" by Child <3

^^
Zeti
Nie lubiê, jak kto¶ g³o¶no i z tak± dum± w g³osie mówi WIEM, ¿e to, to i to.
Atina
Skoro ju¿ w klimatach wiem-nie wiem:

Przez d³ugi czas wkurza³o mnie:
Zadajê jakie¶ konkretne pytanie (choæby np. by³a kartkówka?)
A w odpowiedzi: "A nie wiesz!"

hellloooo..
Zeti
Szczególnie irytuj±ce jest, kiedy w szkole, gdy pytam nauczyciela o jakie¶ spawy organizacyjne on odpowiada: "Powiniene¶ wiedzieæ! "Sk±d niby, jak mnie na danej lekcji nie by³o?
Eva
Sie pytosz. Najsmieszniejsi sa dla mnie ludzie ktorzy przychodza po tygodniu na zajecia/lekcje i mowia ze nie maja np. pracy zrobionej bo ich tydzien temu nie bylo i NIE WIEDZIELI. Ja juz bym wolala powiedziec ze zapomnialam, mniejszy obciach.
PrZeMeK Z.
No w³a¶nie.

A propos, mój kolega przez pó³ pierwszej klasy liceum t³umaczy³ swe z³e oceny s³owami: "Bo ja siê jeszcze nie przestawi³em po gimnazjum!". W listopadzie przesta³o to byæ ¶mieszne.
abstrakcja
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 02.01.2008 18:51)
Fakt, Gollumowe "pressioussss" jest ¶wietne smile.gif

Moje nazwisko te¿ przekrêcaj±, g³ównie ci, którzy odczytuj± je po raz pierwszy. Z "Zañko" robiono ju¿ "Ziañko", "Zianko", "Ziajko" i "¯añko"  dementi.gif

Lubiê s³owo "sprê¿ysty". Ma w sobie energiê i fajnie siê wymawia to "ê". Lubiê te¿ "¿ylasty", chocia¿ budzi we mnie dreszcze. Ale brzmi fajnie.
*

A ja dos³ownie nienawidze swojego nazwiska. Czasem ludzie mówia mi po nazwisku, bo imie mam tak popularne, ze w klasie mam zawsze conajmniej 4 inne osoby o tym samym imieniu, a pseudonimu zadnego nie mam, wiêc siê wysluguja nazwiskami, ¿eby nas jako¶ odró¿niæ. :/ Do sza³u mnie to doprowadza, nie wiem w sumie czemu, ale nie podoba mi sie to nazwisko i jak je s³ysze to od razu robiê siê nerwowa.
asiatal
my mieli¶my 5 Karolin w 25-osobowej klasie, ale jedna umar³a i s± tylko 4. Ale za to dwie maj± tak samo na nazwisko i drugie imiê takie samo (Agnieszka) i nie jest to rodzina
PrZeMeK Z.
Rozumiem, ¿e nie chcesz go nam zdradziæ. Powiedz chocia¿, z czym siê kojarzy, ¿e a¿ tak go nie lubisz?
abstrakcja
QUOTE(asiatal @ 05.01.2008 17:19)
my mieli¶my 5 Karolin w 25-osobowej klasie, ale jedna umar³a i s± tylko 4. Ale za to dwie maj± tak samo na nazwisko i drugie imiê takie samo (Agnieszka) i nie jest to rodzina
*

;o
My mamy w klasie bli¼niaczki - Ole i Jole. ;D

Przemek - w³a¶ciwie to z niczym. Najprêdzej z bañk± mydlan±. Chociaz ludziom kojarzy siê z poci±giem.
Eva
Do mojego czasem leca jakies durne komentarze, ale bardzo rzadko bo to w sumie nadal nieco drazliwy temat.
em
u mnie te¿ siê zdarza³y. ale szybko siê skoñczy³y *piorun grzmot*
QbaNowy
eee... tam ja swoje zdradziæ mogê... w sumie jak nikt nie wydedukowa³ z mojego nicka to jest to najbardziej popularne nazwisko w Polsce... Nowak... czasami dra¿ni±ce to ¿e jest "nas" tak wielu tongue.gif
PrZeMeK Z.
Nie jest ¼le, przynajmniej nie kojarzy siê z niczym g³upim. Ot, zwyczajne nazwisko. Moje nie jest mo¿e zwyczajne, ale te¿ normalne.

Nie ma siê czego baæ, nie mamy tu zbyt wielu morderców smile.gif
MisieK
ostatni przebój sylwestrowy. 'sztryyyyyn'
QbaNowy
Ale kilka korzy¶ci to ja z tego jak siê nazywam mam, np: to ¿e syn chemiczki nazywa siê tak samo wink2.gif i gdyby nie to, ¿e chemia jest moim konikiem to na pewno by mi to pomog³o tongue.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masê
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.