Pomnik Głowackiego
Kopiec Kościuszki pod Racławicami?
Zakohana w książkach
13.02.2008 19:32
Ramzes był pierwszy, punkty dla Ravenclawu.
To może ja teraz wyjaśnię tę "podpowiedź" z prezydentem:
Na zdjęciu jest też Jan Nowicki, a jak słyszę to imię i nazwisko to ałtomatycznie myślę "Janowiczki", gdzie właśnie miała miejsce bitwa i gdzie stoi pomnik.
Przepraszam, że to, iż większa część Polaków nawet nie wie, że taka wieś istnieje dotarło do mnie już PO dodaniu podopowiedzi

Jak pisałam:
Gmina Racławice oraz gmina Radziemice to "moje" rejony. Większość nazw wsi jest dla mnie tak oczywista, jak dla niektórych isnienie "Mechanicznej Pomarańczy", o której wcześniej nie słyszałam
Zakohana w książkach
13.02.2008 21:41
Więc, kierując się zasadą "głupie pomysły wymiatają", zgaduję:
Krzyż, na którym ukrzyżowano Jezusa?
EDIT:
Głupia jestem

Znaczy, głupawkę mam.
Nie pytajcie, skąd mi to przyszło do głowy.
E, przepraszam bardzo co? Nie. Najpierw rozgryźcie kraj, co może nie być takie łatwe, jak się wydaje.
Tak w sumie, to może ma ktoś ochotę rozwiązać to?
Tak w sumie, jak nikt nie próbuje, to chyba znak, że nikt nie ma pojęcia, co to może być i przydałaby się podpowiedź?
Podpowiedż:

Teraz już chyba każdy zgadnie.
drewniane kościółki Małopolski, wpisane na listę UNESCO?
tudzież jeden z tych kościołów.
Konkretnie proszę. I nie tylko Małopolski. Małopolski i Podkarpacia.
Kościół Wniebowzięcia NMP w Haczowie.
Nie, aż tak łatwo by nie było.
Kościół św. Michała Archanioła w Binarowej?
Kościół Wszystkich Świętych w Bliznem?
Kościół św. Michała Archanioła w Dębnie Podhalańskim?
Kościół św. Leonarda w Lipnicy Murowanej?
Kościół św. Filipa i św. Jakuba w Sękowej?
Zdecyduj się na jeden z nich.
Zeti - nie pierwszy raz zdarza się, żeby ktoś pisał kilka odpowiedzi w jednym poście, ale ok, jeśli chcesz żebyśmy się bawili w kotka i myszkę i jednolinijkowe posty, to proszę bardzo.
Kościół św. Michała Archanioła w Dębnie Podhalańskim?
Podpowiedż:

Ale tu odpowiedź jest tak oczywista, tym bardziej, że z pierwszego zestawu obrazków dwa pierwsze wyraźnie wskazują na lokalizacje.
Ja nie wiem, czy tak wyraźnie, skoro kościoły o jakich mowa są w małopolskim i podkarpackim, a dąb Bartek znajduje się w świętokrzyskim.
Tu nie chodzi o Bartka, tylko o dąb. A kosz, to po angielsku bin... więc rozumując jak Zakohana...
Kościół św. Michała Archanioła w Binarowej?
Tak. 15 dla Orłów
Uff, już myślałem, że za ostatnim razem trafię z prawidłową odpowiedzią
PO DŁUGIEJ PRZERWIE ... KOLEJNA CARMEN GRYFONÓW

To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę