Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Moje gryzdoły;)
Magiczne Forum > Kultura > Galeria
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Edyta
A więc - najpierw trzeba je rozpakować.

(Uwaga - format *.abr z tego co mi wiadomo jest przeznaczony tylko dla

PS'a). Pliko w formacie *.abr kopiujemy do katalogu brushes, który

znajduje się w Presets w kat. z PS'em=] Potem włączasz PSa w jak masz

listę pędzli to klikasz takie kółko ze strzałką i klikasz w "Load

brushes". Proste, nie??
src='http://www.harrypotter.org.pl/forum/html/emoticons/tongue.gif'

border='0' style='vertical-align:middle' alt='tongue.gif'

/>
Bratiin
Właśnie skończyłam przeglądanie wszystkich

13 stron tego tematu
src='http://www.harrypotter.org.pl/forum/html/emoticons/wink.gif'

border='0' style='vertical-align:middle' alt='wink.gif'

/>. I pytanie, ktore mi się nasuwa to (nie, nie czym to

rysowałaś
src='http://www.harrypotter.org.pl/forum/html/emoticons/rolleyes.gif'

border='0' style='vertical-align:middle' alt='rolleyes.gif'

/> ): czemu tyle rysunków jest usuniętych? Chętnie bym je

obejrzała. Miło mi jest sycić oczy twoimi rysunkami
src='http://www.harrypotter.org.pl/forum/html/emoticons/smile.gif'

border='0' style='vertical-align:middle' alt='smile.gif'

/>. Ponadto: zazdroszcze (poza talentem

/>) Photoshopa po polsku - ja musze męczyć się z moim po

angielsku, więc o połowie funkcji nie mam w ogóle pojęcia.
Na koniec:

życzę ci, żebyś zawsze miała takie dobre pomysły na rysunki. Mam głęboką

nadzieję, że nigdy twoja wyobraźnie nie zacznie szwankować

/>.
Seba(NeO)
Jezus Marian czemu to jest takie ładne!!! Masz talent i to wielki! To są jedne z najlepszych rysunków jakie widziałem na tym forum! Nie będę oceniał po kolei bo mam skleroze i nie pamiętam wszystkich nazw! Piękne!(ja też tak chce rysować mad.gif >
Mordoklejka
Seba(Neo), nie pierwszy tak mówisz! tongue.gif

Ja mam pomysł. :B
Wydrukuję te rysunki i pokażę na plastyce. wink.gif
Aha, mały problem... NIE MAM drukarki.... sad.gif
Avalon
tAk I mI tEsH fFyDrUkUj czarodziej.gif czarodziej.gif czarodziej.gif
Edyta
sasilla --> Jak masz oglądać jakiekolwiek arty w biegu, to sorry, ale lepiej żebyś w ogóle ich nie oglądała;[ Nie można artów oceniać jedynie pod względem technicznym, ja nie rysuję po to, żeby potem mi wytykano błędy, nie rysuję po to, żeby usłyszeć że mogłam zrobić lepiej. Czy to takie trusne do zrozumienia, że nie wszystko musi być idealne i dopracowane jak nie wiadomo co?? Może mi bardziej zależy na otrzymaniu pewnego efektu, niż dbaniu o to, żeby ręka nie była krzywa, czy nos za długi dry.gif Nie męczę się 20 godzin przed kompem po to, żeby przeczytać że "umiem lepiej". Sorry, ale takie komentarze są straszliwie toksyczne i odbierają mi wszelką radość z rysowania.

Bratiin --> Sukcesywnie usuwam prace, bo im starsze, tym mniej mi się podobająXP Miło mi że moje pracki ci się podobają^^
Niestety PSa nie mam już po polsku, bo udało mi się zdobyć nowszą wersję po angielsku;3
Też mam nadzieję że nigdy nie zabraknie mi wyobraźni^^' Thx

Seba(NeO) --> Czemu takie ładne?? A bo siedzę nad nimi tyle czasu, żeby w końcu któryś wyglądał tak jak bym sobie tego życzyła;]

Mordoklejka --> >_>;;; Co ty chcesz urządzać, nielegalne printy?? tongue.gif

Avalon --> To może w końcu powiesz jak ci się tutorial podobał??XP
Neave Quar
Edyta,obrazki są superowe!!!!
Nie wiem co jest ładniejsze,ale chyba dinozaur...
W każdym razie,extra!
Neave Quar
Edyta,te "Pędzle"to ty malowałaś na prawdę? Jak tak,to jestem pełna podziwu.
Edyta
Nie ja robiłam pędzle do których dałam linka wcześniej>_>

O.o;;;;;;;;; - wrzucam w końcu coś nowego - rzecz ta chodziła mi po głowie już od dłuższego czasu, ale dopiero wczoraj byłam na tyle zła żeby to zrobić@___@
sasilla
Hmmm... Po ostatnich Twoich sugestiach napisze tylko:

bardzo ladne!!!!!!!! boskie!!!! rysój dalej!!!!!!!!!!!!! (koniecznie z "n" wykrzyknikow)

=="

Wielkie sorry, ale zrobilo mi sie troche przykro. Przepraszam, zrobilo mi sie naprawde przykro.
Zawsze staram sie oceniac Twoje prace jak najbardziej rzetelnie (szczegolnie Twoje, gdyz cenie Cie jako tworczynie i bardzo podziwiam Twoj talent). Usiluje wytykac Ci wszystko co mi sie nie podoba, abys moglo Ci to pomoc przy kolejnych pracach.
Skupiam sie tylko na tych najbardziej rzucajacych mi sie w oczy zgrzytach.

I naprawde jestem w stanie zrozumiec, ze nie wszystko musi być dopracowane jak nie wiadomo co...

Myslalam tylko, ze takie sugestie sa pomocne.
Mi na przyklad pomaga kiedy ktos wytyka mi jakie robie bledy.Dzieki temu moge nastepnym razem starac sie ich unikac.

Jesli Tobie to sie nie podoba, to od tej chwili moge tylko chwalic, niezaleznie od tego jak widze to naprawde... Nic trudnego... Chcialam tylko pokazac, ze traktuje Cie na powaznie, oceniajac Twoje prace tak jak na to zasluguja. Napisac "sliczne" bez prob pomocy autorowi jest naprawde latwo. Tylko co daje taki komentarz, oprocz chwilowego polechtania ambicji? Wedlug mnie nic...

Co do ogladania w biegu to chodzilo mi raczej o moje chwilowe, subiektywne pierwsze wrazenie, a nie o to iz nie poswiecam Twoim pracom uwagi. Jest wprost przeciwnie, bo bardzo dokladnie przegladam Twoje rysunki starajac sie nawet z nich czegos nauczyc...

A przy "umiesz lepiej" była jeszcze ikonka ";P", oznaczajaca ze jest to raczej cos czego nie nalezy brac calkiem serio, a przy okazji ogolna pochwała Twojego talentu, bez pisania wprost, iz akurat ta praca jest wedlug mnie slaba... Slaba jak na Twoje mozliwosci, bo wiem jak duzy masz talent... Subtelna sztuka eufemizmów, jak powiedezial to kiedys moj fiance... Coz, chcialam zeby to po prostu lepiej zabrzmialo. Przepraszam, ze dla Ciebie to bylo tak nieprzyjemne... =='

Ps. Przepraszam, wszystkich za ten leciutko przydlugi post, bedacy wlasciwie w pewnym sensie offtopiciem, ale czulam wewnetrzna potrzebe napisania paru slow na post Edyty. Coz, troche mnie ponioslo. Sorry.
Edyta
Jeny, mi nie chodzi o to że chciałabym czytać same pochwały>_> Dopiero na DA nauczyłam się pisać w miarę dobre komentarze, wcale niekoniecznie polegające na wytykaniu błędów.
Przeczytaj sobie te Komentarze :

I haven't seen anything like this in a while. Or done this way, trully a great concept.

A damn good Comment:

The man in the center the druid, I see him as being nervous. As if he doesn't know what he is getting into. Look at his facial expression through the shadows, wow... I mean look at all the facial expression, amazing. Then the male angels guidance, I don't know if something is up his sleee or what, cause, cause the female angel looks kinda evil. She loooks as if she is waiting to seal his fate... She can't way, her facial expression isn't as strong as the others, but its probably because she is think to far in the future. I see the male angel as being more in the moment, trying to get the job done for everyone. Looks a little antsy he does.

Background looks really cool. Looks like a great amount of detail and time went to this, very amazing. I kinda like the fact that, you were inspired by those words. I think those angels are going to be cast down to hell... though, don't know why. Though there actions seem noble they aren't following the rules. And well no, I think if you added those wooden antlers that druids have, it would look less like a monk, but you don't have to cause of the forest background in the moonlight. Thats how you know he don't look like a monk. The building on the bottom with the pillars really caught my eye, I just like the way it looks. I like the border around the picture, it presents the picture better. Gives it a good focus.

Please take a look at my gallery... You don't have to comment. Thanks.

Keep at your art, you have a really cool style. Pretty original I might I add.
- napisane przez jakegoś eli61087 (ktokolwiek to jest xD)

I drugi:
I'm stunned. It's a great piece!
The druid is very well done, nice shading .. the folds are perfect and the color well chosen. also the book in his hands is a nice focal point: very detailled and a warm reddish color.
The angels beside him: they fit nice into the composition and give a good contrast to the druid. However to my eyes the wings are too bright.. there should be some indication of the feathers, very light as not to ruin the contrast but still noticable. Also it would sooth the very intense white there is now, and let the eye travel inwards, while now they hold the attention! the clothing on the other hand is well done, they are white but not too bright, those folds take care of that!
The background is very detailed and fits right in. The moon coming through the trees is beautiful on the top. At the bottom the temple and graveyard are a nice touch.
The border is great. They have an ancient feel to it, especially with the corner attributes you gave them.
All in all a beautiful composition and a very good concept. The drawing is wonderfull!
- napisany przez jakegoś witamaO.o''

Przyjmuję każdą krytykę, jeśli jest konsktruktywna. Niestety, mam wrażenie że zwracasz uwagę niemalże wyłącznie na sprawy techniczne. W pierwszym komentarzu widać wyraźnie, że można bardzo dobrze pobawić się również w interpretację wink.gif
sasilla
Hmm, my po prostu mamy inna koncepcje dotyczaca tego, co powinno byc umieszczeone w komentarzu. Ja krytykuje technike bo to jest cos co mozna skrytykowac.
Intencji autora pracy nijak sie nie wykryje, mozna tylko snuc jakies, czesto bledne, domysly. Ale to jest swojego rodzaju interpretacja, do robienia ktorych ja nigdy nie pretendowalam, bo po prostu sie na tym nie znam. Jak juz gdzies pisalam jestem umyslem scislym i wszelkiego rodzaju "co autor mial na mysli" jest mi obce. Ja prace czytam w jakis tam wlasny sposob, ale nie widze potrzeby dzielic sie tym ze swiatem. To sa moje amatorskie wrazenia i tyle.
A krytyka techniki moze pozwalac rysownikowi udoskonalac swoj warsztat, co jak dla mnie powinno byc glownym celem umieszczajacych swoje prace na roznego rodzaju forach. Ja przynajmniej robiac to chce dowiedziec sie co robie dobrze, a nad czym musze jeszcze pracowac. I tyle.

Ps. A aluzje zrozumialam. Od tej pory nie napisze ani slowka na temat jakichkolwiek Twoich bledow technicznych. Mozesz jak dla mnie rysowac to w jakikolwiek sposob, ja siedze cicho. Wola autora jest rzecza swieta, wiec nie zamierzam sie narzucac. =='

Ps 2: Co do tych komentarzy, to przejrzalam, ale zaglebiac sie nie zamierzam. Nie moj jezyk, wiec wierze na slowo, ze sa takie cool.
Kira
ja tak a'propos 'czegoś nowego'. więc cholernie mi się podoba. chodzi głównie o klimat, który uchwyciłaś w tym arcie. i o tę czerwień. niesamowite niebo, księżyc, galęzie drzew; wymieszanie krwistej czerwieni ze złowrogą czernią. ^^ ten ptak [to chyba kruk, tak?] - twór absolutnie wyjątkowy i genialny, niczym wyjęty z jakiejś opowieści z dreszczykiem ^^ nie umiem tak jakoś komentować artów, bo nie znam się za bardzo na tym, a pisze to wszystko tylko po to, żeby po prostu poinformować że odjechałam kompletnie jak zobaczyłam ten rysunek.

klimat! klimat! i jeszcze raz klimat! i kolory. po prostu zajebiaszcze.
Seba(NeO)
Zajefajny. Ja też nie znam tych technicznych nie wiem co ale powiem że nie widze jakichkolwiek błędów. Wiem że tak łatwo pisać ale nic innego nie napisze bo się poprostu na tym dobrze nie znam. Może troche krutsze te posty bo ja nie wyrobie blink.gif . A tak ogólnie to jest spoxik.
Mordoklejka
Edyta, a mi wyswietla czerwony krzyzyk w białym kwadraciku sad.gif
Kwas
Mieszkasz we Wrocławiu?
Piękne rysunki,naprawdę.
Wiem,że koncert życzeń został zawieszony,
ale mogłabyś namalować samą siebie?
Jeszcze raz gratuluję talentu
Edyta
Nie, nie mieszkam we Wrocławiu tylko w Bydgoszczy:3 Z zamiarem narysowania swojego autoportretu noszę się już od dłuższego czasu, ale nie wiem czy go w końcu zrobię;]

Kira --> Tak tak, to kruk smile.gif

Dinozaury - coś weselszego niż zazwyczaj=3

Mini-kolczatek - coś szybkiego i prostego na odstresowanie:) Plus eksperymenty z cieniowaniem:3

Cmentarnik - a tego gościa nie rysowałam już od dłuższego czasu*.* Takie tam zabawy ołówkiem blush.gif

str. 5 - coś very special - 5. stronka z prologu=] Bez textów i onomatopei. Cięzko tu się skapować, ale tak to bywa z pojedynczymi stronami wink.gif

Smok - po raz pierwszy pokolorowałam cudzy lineart. Oryginał --> [link]
Kwas
A więc zachęcam cie do narysowania swojego autoportretu.
Rysowałabyś je z pamięci,czy stałabyś przed lustrem? biggrin.gif
Rysowałaś kiedyś czyjeś portety(prawdziwych osób)
albo prawdziwe pejzarze?Np. gdybyś gdzieś wyjechała mogły by ci wyjść bardzo fajne obrazy.Zajmujesz się tylko fantastyką?Na pewno dałabyś sobie rade z portretami i pejzarzami.Wierzę w ciebie.
Edyta
Kwas --> Jakbym go rysowala to pewnie z lustra wink.gif
Prawdę mówiąc nie lubię rysować portretów, a jak już to rysowałam takowe tylko na plastyce:3 Niestety przejawiam skłonności do idealizacji-_-
Pejzaże też tylko na plaście, prawdę mówiąc w ogóle ich nie "czuję";[ Popatrzeć to mogę, ale malować nie za bardzoXP
Kwas
Z tym lustrem to jaja se robisz tak?
(Ten dziwny grymas)
Nie lubisz portretów,faktycnie za bardzo idealizujesz ale sprobować zawsze mozna.
A lepiej i tak bym nie narysował.Mimo iz wieze że mozna bez talentu wyćwiczyć ręke i coś ładnego narysować coś mi nie wychodzi potrzebuje mnóstwa
czasu aby coś namalować.Wiele ludzi popełnia bląd bo próbuje namalować coś tak jak ktoś inny.A przeciez każdy ma inny styl i jak bedzies chciała coś namalować to i tak nie wyjdzie...No ale potrzebuje duzo ćwiczeń bo nie mam tak zwanego talentu i musze to nadrobić.
Jak mozna nie cuć pejzaży.Co ci w nich nie wychodzi?
Postaraj sie.Ten autoportret namalować tak jak potrafisz.
Napewno ci się uda.Zapomniałem cię za pytać jak masz na nazwisko?(to pytanie nie jest chyba z byt osobiste blush.gif )
Sihaja
Mój kochany Soulfinder! Jest świetny, jak zawsze. Ale licze także na wersję pokolorowaną? Czy nie męczyć Ciebie?
Ech, no. Jak wchodze tutaj to zawsze piszę to samo. "to jest doskonałe" Bo jest. I nie mam na to wpływu. I nawet błędów Ci wytknąć nie mogę, bo się na tym nie znam, moje rysunki wyglądają jak rysunki czterolatka o chorej wyobraźni.

P.S. Pamiętasz jak kiedyś miałaś narysować mnie? Znacyz nie mnie - tylko to jak sobie mnie wyobrażasz (ach, ten egocentryzm). Ta prośba jest nadal podtrzymana, jeśli będziesz miała kiedyś czas i ochotę.

Pozdrawiam i czekam na kolejne Arty, bo są prześliczne. Znowu się powtarzam.
NeMhAiN

O.o;;;;;;;;;

/>Smok- po raz pierwszy pokolorowałam cudzy lineart.

/>ooo....właśnie sie dowiedizłam ze znam twoje prace z deviantu ^^ a z tej

pierwszej nawet ava zrobiła mam nadzieje że nie masz mi za złe ^^

/>podoba mi sie oczywiście co ja tam gadać będę
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/smile.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='smile.gif' />
skicia
Dionozaury: przepiękne kolory, cudowne

wykonananie. Gdy patrzę na te dinozaury to wydaje mi się, że są one żywe.

Mini- kolczatek - taki ponury i mroczny, wolę coś weselszego, ale i

tak jest piękny.
Cmentarnik- piękny
str.5 - nie wchodzi
iskra
gdzie jest manga? T_T
Mordoklejka
Cmentarnika kocham zawsze i wszędzie pod

wszystkimi postaciami
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' />

/>

Iskra- Manga bedzie jak sie będzie Edence chciało...

border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif'

/>
Ciri
więc, jako ze zupełnie sie nie znam na

ocenianiu tworow wyobrazni ani tez sama tworzyc nie potrafie, napisze tylko,

ze mnie to sie podobają =)
Ewelka
Według mnie te obrazki są za piękne żeby

rysowała je taka zwykła osoba. Gdyby rysował je Picasso( nie iwme jak sie

pisze
border='0' style='vertical-align:middle' alt='tongue.gif'

/>) to Ok. Ale dobra- wierze Ci że to ty rysowałaś. te obrazki

są piękne po prostu COOL.

ps. Czemu tytuł tematy jest ,,moje

gryzdoły?

Temat powinien być:
1.moje piękne

rysunki
2.moje obrazki
3.Moje very good obrazy

itp.

itd. Pozdro! Powinnaś zostać malarką (ale komplement! Juz dawno

nikomu nie waliłam takich komplementów
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/tongue.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='tongue.gif' />
Hermioncia13
Świetne te rysunki!! Właśnie swietnie narysowane i skanowane!!! Ty masz talent plastyczny
Neave Quare
Właśnie. Gdzie jest manga?? A obrazeczki

cudne. tak właściwie, to o moich można powiedzieć "gryzdoły" ale

twoje to dzieła sztuki.
src='http://www.magiczne.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif' border='0'

style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' />
Pottermenka
Uno momento. Chcesz powiedziec ze tego mini-kolczatka narysowalas/namalowalas. Niewierze - w pelnym tego slowa znaczeniu.

Nie podoba mi sie motyw twoich rysunkow - dinozaury - stare, nudne, oklepane i identyczne obrazki mozna znalezc w ogromnych masach makulatury.
Moonchild
Niesamowite rysunki. Widać że sporo czasu spędzasz na ich rysowaniu - te wszystkie szczegóły! Najbardziej mi się podoba Soulfinder. Jest przepiękny! Ale tylko ten ołówkowy. Ten "podrasowany" już stracił na swojej głębi. W ogólne bardziej mi się podobają twoje prace narysowane ołówkiem. Na tych kolorowych coś jest nie tak z twarzami postaci. Niby wszystko jest ok, ale jednak coś mi w nich nie pasuje smile.gif
Wróżka14
Gryf jest cudowny biggrin.gif , (po pierwsze kocham ołówkowe prace), dinozaur to już nie w moim stylu, osobiście nie przepadam za kolorami
Kara
Gryf ze wszystkich prac wyszedł Ci najlepiej... Pottermenko jak tak uważasz to może sama narysujesz coś lepszego?? Jak w ten sposób krytykujesz znaczy się że musisz miec jakieś doświadczenie... Co do pisarki... To ona ma troche styl mangowy i naprawde fajnie Ci to wyszło...

Kara
Emilka98
Twoje prace są naprawdę świetne, bardzo profesjonalne i w ogóle, ja tam w tym kierunku jest zupełny kołek^.^, ale lubię oglądać dobre rysunki i jestem trochę wybredna, ale Twoje obrazki sa naprawdę świetne smile.gif No to tyle czarodziej.gif
emka^
Przeczytałam komentarze i oglądnełam prace, są naprawde świetne ! Dopracowany jest każdy najdrobniejszy szczegół. Tylko pozazdrościć. Sama chciałabym żeby moje rysunki były choć w połowie tak dobre jak twoje.. No ale o tym narazie mogę pomarzyć. (;
Oby tak dalej ! czarodziej.gif

Beatriz
Te rysunki z dA wyglądają, jakby spod innej ręki wyszły, niż te wcześniejsze.
Edyta
Obiecałam sobie nic już nie pisać na tym forum, ale ostatni komentarz mnie zaintrygował smile.gif
Beatriz --> Spod innej ręki? Możesz mi to wyjaśnić?
Pottermenka --> Dzięki, też czasem lubię komuś dopiec smile.gif
nightingale
cry.gif moge tylko powiedzieC:

[COLOR=red]GENIUUSZZZZZ!!!!!!!!!!!![/COLOR]
Hermiona1900
Baaardzo mi się podobają te obrazeczki. Po prostu talet..wielki talent. Ja też rysuję, ale nie tak dobrze sad.gif ale cieszę się, ze komuś wychodzi smile.gif biggrin.gif Rysuj dalej i pokaż jeszcze kilka swoich prac - czekam z niecierpliwością...
black butterfly
hm.... komentowalam juz wczesniej,ale z powodu braku czasu i talentu nie wnikalam glebiej smile.gif
twoje prace sa po prostu genialne.... i przejrzakam wszytskie, ktore tylko chcialy mi sie otworzyc
tematyka prac mnie zachwyca, a wykonanie,choc za bardzo sie nad tym nie znam jest boooskie
masz wielki talent i jak pisali juz poprzedni masz cos z nim zrobic!!!^^
a nie jakas inzyeria czy cos takiego...?? slucham ?? smile.gif

rozplywam sie ^^

pozdrawiam

ps. mange w twoim wykonaniu, tez chetnie bym sobie obejrzala :] czeeekam
puszka_po_konserwie
Ojej, to jest piękne *w*. Jestem pod wielkim wrażeniem talentu a moje poczucie estetyki jest żądne więcej prac i mam nadzieję że niedługo się ich doczekam ; ).
!Nagini!
Ten dinozaur jest boooooooooooski biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !!!!!!!!!
sinner
Dinozaur przypadł mi do gustu (świetne kolorki)^^
Ale gryf też jest cudny, masz talent wink2.gif
marta13
A mnie się najbardziej podoba smok ;-)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.