Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Sumy i Owutemy
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Child
byleś w ortograficznym nie startował ;}
Ronald
Dom: Gryffindorr lub Huplepuff
Sumy i Owutemy: transmutacja, OPCM, ONMS, zaklącia i eliksiry
Turniej Trójmagiczny: raczej nie bo bym nie przezył pierwszeo zadania biggrin.gif
Strona: dobra, ale raczej niewychylałbym się z tłumu
Profesorzy: McGonnagall, Hagrid, Trelawney, Flitwick
Quidditch: NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! nienawidzę sportu biggrin.gif
WSZA: nigdy, nie jestem samobójca biggrin.gif
smerffie
ja bym chciala nalezec d Gryffindoru. Sumy i Owutemy z :obrony przed czarna magia, zielarstwo, eliksiry, transmutacja i nie wiem co jeszcze potrzebne do aurora. oczywiscie wstapilabym do turnieju i chcialabym wygrac... biggrin.gif:D nie wstapilabym do WSZY
Herma
Dom: Gryfindor lub Ravenclaw
Sumy i Owutemy: obrona przed czarna magia, transmutacja, zielarstwo, zaklecia, moze astro(nomia?)
Turniej Trójmagiczny: jak ktos wrzucil by za mnie kartke do czary tongue.gif
Strona: dobra
Profesorzy:McGonagall, Hagrid,Flictwick
Quidditch: tak, ale nie chce stac na bramce!!!
WESZ: a po co mi to?
Ronald
Droga Hermo, WESZ została założona po to, aby chronić biedne skrzaty domowe. Oraz po to, abyś mogła być potępiana przez stare rody czarodziejskie, które nie potrafia zrozumiec ze skrzaty, też mają uczucia tongue.gif
Herma
a szczegolnie potepiona przez Hermione... tongue.gif
em
Ankieta! Lubię ankiety biggrin.gif

OWLs i NEWTs: OWLs zdawałabym oczywiście ze wszystkiego, co wybrałam w trzeciej klasie, czyli z Opieki, Numerologii i Runów (i oczywiście puli przedmiotów obowiązkowych). Natomiast NEWTs najchętniej zdawałabym (o ile uzyskałabym odpowiednią ilość pkt na OWLs) z Numerologii, Zaklęć, Transmutacji, Eliksirów, Runów, Obrony i Astronomii.

TT: ciężko jest mi się zdecydować. Jeśli miałabym 17 lat, to jak najbardziej, I want eternal glory, w przeciwieństwie do Pottera (]:->), ale ponieważ nie mam... Smoki - ciężka sprawa, latać na miotle nie umiem, więc pewnie postawiłabym na różdżkę, jakiś Conjuctivus jak Fleur... Jezioro - nie umiem pływać ;( Ale bąblogłowy to dobre zaklęcie dla mnie. Labirynt - tutaj trzeba być wszechstronnym. Przede wszystkim starałabym się nie zgubić różdżki biggrin.gif

Dom: Ravenclaw!

Nauczyciele: McGonagall to mój profesor idealny. Poza tym Flitwick. Czyli standard.

WESZ: zależy od mojego nastroju biggrin.gif gdybym była nastawiona rewolucyjnie, pewnie tak biggrin.gif

Strona: raczej dobra.
Hito
Dom - Ravenclaw
Egzaminy - ciężko powiedzieć, musiałbym wiedzieć, jaką ścieżką kariery chciałbym w przyszłości podążyć. Ale na pewno zdawałbym Obronę, Transmutację i Uroki.
Strona - pewnie dobra, aczkolwiek najlepsza dla mnie byłaby neutralna :]
Turniej - za żadne skarby nie wziąłbym w nim udziału.
Nauczyciele - McGonnagal, Flitwick, no i Lupin. Ewentualnie Firenzo.
WESZ - raczej nie, chyba, że mógłbym być tak aktywnym członkiem, jakim jest Harry czy Ron :] Nooo, chyba, że zdecydowałbym się uderzać do Hermiony, wtedy jak najbardziej mógłbym zostać Zastępcą pani Przewodniczącej smile.gif
Mroczny Wiatr
Dom - Slytherin
Przedmioty na egzaminy - ogólnie za wybitne osiągnięcia w czasie pobytu w szkole nie musiałbym zdawać, ale gdyby to: OPCM, CM wink2.gif , eliksiry, transmutacja, zaklęcia.
Strona - dry.gif co to jest dobro?
Turniej - pewnie nie
Nauczyciele - Snape, ucieleśnienie wspomnienia po Salazarze Slytherinie
WESZ - zamiast tych plakietek wole "Potter Cuchnie" laugh.gif

Ronald
Mroczny Wietreze, czyżbyś był po ciemnej stronie mocy? Może razem z Lupkiem tworzycie jakąs tajemną armię, która miałaby nas zniszczyć od wewnątrz? tongue.gif
Mroczny Wiatr
czarodziej.gif avada.... tongue.gif nie no może się powstrzymam jeszcze
ale żeby tak łatwo nas rozgryźć dry.gif
czyżby obudziło się w tobie wewnętrzne oko Ronaldzie ? wink2.gif
Czarodziejka
SUMY i OWUTEMY: OPCM, ONMS, zaklęcia, transmutacja, zielarstwo
DOM: GRYFFINDOR na 100%
NAUCZYCIELE: Lupin, McGonagall, Dumbledore, Moody
TURNIEJ: jak najbardziej
W.E.S.Z. - TAK, ale pomagałabym tylko tym skrzatom, które by tego chciały
STRONA: oczywiście, ze DOBRA, chciałabym być aurorem

Mam małe pytanie, lekko odbiegające od tematu. Jeżeli ktoś może i chce, to czy napisałby posta z ocenami? Są w V tomie, ale aktualnie go nie mam. Są mi bardzo potrzebne.
Herma
Oceny-
O-Okropny
N-Nędzny
W-Wybitny
P-Powyzej oczekiwan
Z-Zadowalajacy

acha...zapomnilabym, jeszcze T- Trolla smile.gif
December
W takim razie ja też się wypowiem:

1. Dom: Hufflepuff. Dziwię się czemu tak mało osób chce tam iść. Wszyscy wolą być albo odważni albo mądrzy albo sprytni. Wszyscy myślą, że to dom dla całej reszty. Tak wynika z V tomu, a przecież w I tiara mówi,że to dom prawych, wiernych i spawiedliwych.
2. Sumy: na pewno zaklęcia, transmutacja, runy, mugoloznastwo (o tym też wszyscy zapominają smile.gif ) oraz astronomia. Zastanawiałabym się nad eliksirami.
3. Turniej: zdecydowanie nie dla mnie, padłabym w pierwszej minucie pierwszego zadania. Zresztą nie potrzebuje takiej dawki adrenaliny
4.Nauczyciele: McGonagall-za bezstronniczość i surowość, Lupin-za zaangażowanie w nauczanie,
5.WESZ: sądzę,że tak. Stanęłabym w obronie uciskanych skrzatów.
6. Strona: dobra, nie widzę dla siebie innej opcji
Katarn90
Dom: Gryffindor
Sumy: OPCM, Zielarstwo, Transmutacja, Eliksiry, Wróżbiarstwo biggrin.gif i jakby był jakiś "sportowy" przedmiot...
Turniej: Nie, nie lubie być w centrum uwagi ("Katarn Cuchnie":D)
Nauczyciele: Moody, McGonagall, Vector (podobno zadaje mało zadań domowych:D)
WESZ: raczej Stowrzyszenie WOZSD (walki o zniewolenie skrzatów domowych)
Strona: PRawica biggrin.gif
Absolution
Dom: Slytherin
Sumy:OPCM, zaklęcia, transmutacja, eliksiry i wróżbiarstwo
Turniej: Nie dzięki, to nie dla mnie :]
Nauczyciele: Alastor Moody , MinevraMcGonnagall, Remus Lupin, Flitwick...i Albus Dumbledore( ale ten chyba już nie uczy)
WESZ: Raczej nie...
Strona: Dobra smile.gif
Lupek
QUOTE(Lupek @ 08.08.2005 01:32)
Dom : Slytherin ( to chyba jasne wink2.gif )
Sumy i owutemy : Transmutacja, Eliksiry, OPCM (choć ja bym wolał uczyc się samej Czarnej Magii a nie obrony przed nią wink2.gif ), Zaklęcia
Turniej 3magiczny : oczywiście (jako zły charakter chce zdobywać sławe wink2.gif )
Quidditch : szukający ( to co wyżej wink2.gif )
Ulubiony nauczyciel : hmmm nie nawidze ich wszystkich (gdy skończe szkołe zemszcze się za wszystkie pały  wink2.gif )
W.E.S.Z. : Prędzej powybijam wszystkie skrzaty niż będe walczył o ich prawa
Strona : Mroczna ( stanę się drugim Czarnym Panem a moje nowe imię będzie brzmić ........ lepiej żebyście nie wiedzieli bo się zaczniecie bać je wymawiać wink2.gif )
*

Proszę oto moje upodobania... tongue.gif

QUOTE(Ronald @ 06.12.2005 16:01)
Mroczny Wietreze, czyżbyś był po ciemnej stronie mocy? Może razem z Lupkiem tworzycie jakąs tajemną armię, która miałaby nas zniszczyć od wewnątrz? tongue.gif
*

Hehe wy już zaczynacie się rozpływać tongue.gif :
-Avada Kedavra(Absolution nie żyje)
-Avada Kedavra(Katarn90 nie żyje)
-Avada Kedavra(December nie żyje)
-Avada Kedavra(Herma nie żyje)
-Avada Kedavra(Czrodziejka nie żyje)
-Avada Kedavra(Ronald nie żyje)
....... tongue.gif tongue.gif smile.gif smile.gif tongue.gif tongue.gif
em
Ha ha ha!
A ja żyję tongue.gif
czarodziej.gif Avada kedavra! [Lupek nie żyje tongue.gif]

Nie ma to jak członek Specjalnej Brygady Aurorskiej ph34r.gif na miejscu zbrodni :]
Katarn90
Katarn robi unik i spada z krzesła przed kompem biggrin.gif Po chwili przychodzi stara i karze Katarnowi zamiatać podłogę... mad.gif
Lupek
QUOTE(emoticonka @ 06.12.2005 21:12)
Ha ha ha!
A ja żyję tongue.gif
czarodziej.gif Avada kedavra! [Lupek nie żyje tongue.gif]

Nie ma to jak członek Specjalnej Brygady Aurorskiej ph34r.gif na miejscu zbrodni :]
*

HAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA tongue.gif Ty przy mnie wyglądasz jak mugol (wciąż żyje) zaraz zadam ten ostateczny cios (Crucio- Emoticonka błaga mnie o śmierć) i co mam zrobić???? tongue.gif

PS. Katarn podoba mi się twój avatarek blush.gif
Hito
huh.gif
Dajcie spokój, bo jakiś Moderator zastosuje Avadę i to o wiele skuteczniejszą.
Mroczny Wiatr
Najpierw niech mod się opowie po której jest stronie. tongue.gif
Hito
Tak właściwie (jako że nazwy grup niewiele mi mówią), kto jest Modem działu głównego? Całe te grupy? (jeśli dobrze pamiętam - fikcyjnie głodni i jeszcze ktoś)
Ronald
QUOTE(Mroczny Wiatr @ 06.12.2005 16:43)
czarodziej.gif  avada....  tongue.gif  nie no może się powstrzymam jeszcze
ale żeby tak łatwo nas rozgryźć  dry.gif 
czyżby obudziło się w tobie wewnętrzne oko Ronaldzie ?  wink2.gif
*

Zawsze myslałęm,ze jestem stworzony do jasnowidzenia. Ono się nie odzywa, ono jest. W moim pokoju na sczycie wierzy w wonnych oparach olejków wterecznych zawsze mam jasne wizje tongue.gif

Lupek> niestety mnie nei zabiłeś, gdyż ja potrafie odradzac się z popiołów
Wrona
Może zacznę od końca... Chyba byłabym po stronie zła, ale jeszcze nie wiem... Na pewno chciałabym być w Slytherinie (chociaż więcej cech mam Krukońskich...) Na pewno chciałabym SUMy i OWUTemy zdawaćz OPCM i ONMZ i jeszcze z eliksirów i zaklęć ( hmmm... jeśli jestrem dobra z chmii to z eliksirów chyba też) wink2.gif Na pewno nie z wróżbiarstwa mugoloznastwa, historia magi (nieznoszę wszystkiego co wiąże sięz historią!, no może poza starożytnością i prehistorią)
Katarn90
QUOTE(Lupek @ 06.12.2005 23:24)
PS. Katarn podoba mi się twój avatarek  blush.gif
*

Dzięki, znalazłem go na jednej z satanistycznych stron biggrin.gif
Miyu Sora Yamano
Sumy i owutemy: czarna magia, obrona przed czarną magią, eliksiry, transmutacja, runy, numerologia, wróżbiarstwo, zaklęcia, zielarstwo, historia magii, mam nadzieje że o niczym nie zapomniałam tongue.gif
Nauczyciel: S. Snape
Dom: Slytherin
Strona: Oczywiście zła
Turniej trójmagiczny: Napewno wygrałabym, bo ZAWSZE wygrywam w szkolnych konkursach, nie zawsze czysto oczywiście.
WESZ: Nie, nie i nie. Skrzatom dobrze tak jak jest, więc po co to zmieniać?

Ale te odpowiedzi brzmią. Jakbym była jakąś wredną, złą wiedźmą, choć może i tak jest tongue.gif
Absolution
QUOTE(Miyu Sora Yamano @ 08.12.2005 21:46)
Sumy i owutemy: czarna magia
*

a można z czarnej magii :>?

Turniej trójmagiczny: Napewno wygrałabym, bo ZAWSZE wygrywam w szkolnych konkursach, nie zawsze czysto oczywiście.
*

Taaa...??? ...a ja zawsze mam zatwardzenie.
Miyu Sora Yamano
QUOTE(Absolution @ 08.12.2005 20:51)
Sumy i owutemy: czarna magia
*

a można z czarnej magii :>?

*

Taaa...??? ...a ja zawsze mam zatwardzenie.
*

Z tego co widziałam w poprzednich postach to z czarnej magii można. A jeżeli chodzi o konkursy szkolne to jedyna rzecz w której jestem naprawde dobra sad.gif Poprostu je lubię. A na zatwardzenie rady nie ma pocierpisz i przejdzie smile.gif
Hito
Mam wrażenie, Miyu, że gdybyś zobaczyła łeb smoka o, powiedzmy, pięć metrów od siebie i wiedziała, że zaraz Twoje ciało może osiągnąć temperaturę topnienia żelaza - już być taka pewna co do Turnieju nie była :]

Właśnie - czy w Hogwarcie jest wykładany taki przedmiot jak czarna magia? Wydaje mi się, że nigdzie wzmianki o tym nie znalazłem w książkach, a duża liczba osób w tym temacie podaje taki przedmiot.
Absolution
nie można zdawać egazminów z czarnej magii, przecież jest ona zakazana tongue.gif ...
chyba, że jakby Voldemort został ministrem magii i wprowadził ustrój pozwalający na jej używanie ...
Hito
Szczerze mówiąc, gdyby taki przedmiot istniał, z chęcią bym się go uczył. Wiecie, nigdy nic nie wiadomo...
evil.gif
Lupek
QUOTE(Katarn90 @ 08.12.2005 19:03)
Dzięki, znalazłem go na jednej z satanistycznych stron  biggrin.gif
*

Hehe podaj link z chęcią se zobacze te stronki smile.gif

QUOTE(Hito @ 10.12.2005 16:04)
Szczerze mówiąc, gdyby taki przedmiot istniał, z chęcią bym się go uczył. Wiecie, nigdy nic nie wiadomo...
evil.gif
*

No nie wiem czy ktoś kto nie jest śmierciożercą może nauczać takiego przedmiotu (jeśli by istniał). Podchodząc to tej sprawy głębiej myśle, że ten przedmiot był by bardziej przydatny niż OPCM. W końcu uczniowie wiedzieli by na czym polega Czarna magia i mogli by lepiej nauczyć sie przed nią bronić, nie huh.gif ?
Wrona
Hmmm... Chyba nie uczą w Hogwarcie Czarnej Magii (a szkoda), bo A. Moody demonstrował uczniom zaklęcia niewybaczalne na OPCM, a przecież poznaliby je (przynajmniej z teorii) na zajęciach Czarnej Magii. Przynajmniej takie jest moje zdanie... wink2.gif

Wiecie co? Dokonałam odkrycia, chociażNobla pewnie za to nie dostanę sad.gif ! Czytałam właśnie przed chwilą HP i KT i zauważyłam, że na stronie 166 pisze, że na toalecie Jęczącej Marty jest napis "Nieczynne", a na stronie 241 napis głosi "Nieczynna". A wy coś zauważyliście? (tylko nie piszcie o tych wszystkim zannych pomyłkach, publikowanych na każdej stronie o HP)
Mroczny Wiatr
QUOTE(Hito @ 08.12.2005 20:44)
Właśnie - czy w Hogwarcie jest wykładany taki przedmiot jak czarna magia? Wydaje mi się, że nigdzie wzmianki o tym nie znalazłem w książkach, a duża liczba osób w tym temacie podaje taki przedmiot.
*

W Durmstrangu OPCM była podobno wykładana jak czarna magia, takża wystarczy mała zmiana dyrektora i kadry nauczycielskiej.
Absolution
hm... chyba niektórzy nie wiedzą czym jest OPCM, a czym czarna magia... otóż...
OPCM : TO OBRONA PRZED CZARNĄ MAGIĄ, a to drugie to używanie czarów zakazanych, wykorzystywanie ich do niecnych zamiarów i zwykle wiąże się z wykonywaniem jej na mroczne sposoby
Cat
QUOTE(Katarn90 @ 08.12.2005 19:03)
QUOTE(Lupek @ 06.12.2005 23:24)
PS. Katarn podoba mi się twój avatarek  blush.gif
*

Dzięki, znalazłem go na jednej z satanistycznych stron biggrin.gif
*

nie ma się czym chwalić.
hazel
QUOTE(Natalia-Hermi @ 09.02.2004 16:58)
bardzo szkoda że naprawdę nie jesteśmy w

tamtym świecie! zobaczcie jakie to byłoby piękne! lekcje są

wykładami, nie ma żadnych odpowiedzi ustnych, kartkówek, sprawdzianów, tylko

wypracowania jako zadania domowe i tylko testy na koniec roku, a te

najpoważniejsze to własnie piąta i siódma klasa-poprostu przepiękny raj dla

takiego znerwicowanego ucznia jak ja!

*

Jasne, jasne, mnie też się zdawało że to wszystko takie piękne, śliczne...Na studiach masz tak samo, możesz się opieprzać cały semestr, a potem tylko "spokojnie" pozdawać egzaminy...ja chcę z powrotem do podstawówki!

Co do Hogwartu, to jestem za stara, poza tym nie uczą tam matematyki, a dużo historii (której niecierpię w każdej postaci, nawet jak jest to historia magii).
Herma
chyba nikt nie lubi historii magii, nie? czy mnie sie tylko tak zdawalo?
hazel
No nie słyszałam o kimś takim, ale jakbyś miała wiadomości to się podziel laugh.gif
Wrona
Ja nie cierpię nie tylko historii magii... Zwykłej historii też dry.gif Za to pewnie uwielbiałabym: eliksiry, zielarstwo, ONMS, OPCM i zaklęcia wink2.gif (nno i latanie gdybym miała dobrą miotłę - sprzęt to podstawa)
Herma
to proponuje cie Zmiatacza Siódemke tongue.gif
Wrona
QUOTE(Herma @ 14.01.2006 20:48)
to proponuje cie Zmiatacza Siódemke  tongue.gif
*

Nie dzięki... W drużynie Ślizgonów dają darmowe Nimbusy 2001 tongue.gif
Ronald
Ja bym wolał latać na miotle ze składzika Filch'a, niż na NIMBUSACh w drużynie Ślizgonów. W drużynie w ogóle nie chciałbym być ale na miotle polatałbym chetne. biggrin.gif
Wrona
Nie chciałbyś być w drużynie Ślizgonów czy w żadnej? blink.gif A tak wogóle to co masz do Ślizgonów? huh.gif Takie milutkie osoby... wink2.gif smile.gif happy.gif
Herma
Ronald:najpierw musialbys sie nauczyc latac
Wrona: naprawde, milutkie, zwlaszcza palkarze, ktorzy, jak to powiedziala albo Angelina, albo Alicja, albo Katie, nie pamietam "zawsze dziwilam sie jak potrafia dotrzec na boisko nie gubiac sie"
Wrona
QUOTE(Herma @ 14.01.2006 21:33)
Wrona: naprawde, milutkie, zwlaszcza palkarze, ktorzy, jak to powiedziala albo Angelina, albo Alicja, albo Katie, nie pamietam "zawsze dziwilam sie jak potrafia dotrzec na boisko nie gubiac sie"
*

Żeczywiście urocze... kiss.gif Sama nie wiem jak takie głąby mogły trafić do Slytherinu... Jak oni mogą zdobyć jakąkolwiek moc? Cuż... Najwyraźniej Tiara Przydziału nie jest nieomylna...
Herma
mowisz o dwoch poprezednich palkarzach (jak oni sie nazywali???) czy o Crabbie i Goylu?
Wrona
O tych wszystkich uczniach (niezależnie od płci, wieku, pozycji itp.) którzy nie zasługują na to by się nazywać Ślizgonami. W końcu dlaczego Crab i Goyle trafili do Slytherinu?
Herma
bo ich ojcowie tez tam byli chyba
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.