Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Matka ChrzesTna
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3
Avery
Matka chrzesta musial byc, ale zapewne juz nie zyje i dlatego nic o niej nie wiadomo
grlouiee
Nie ma to jak notka rocznie smile.gif
nowa
Ja myślę, że jeżeli Harry ma ojca chrzestnego to musi mieć też matkę chrzestną... Uważam także, że dowiemy się o niej w dalszych częściach. Podejrzewam, że jest to Petunia, gdyż w piątej części okazało się, że ona wie o świecie magii.
To tyle jeśli chodzi o moje zdanie.
Ahmed
JKR powiedziała wyraźnie w swoim wywiadzie po premierze VI tomu że Harry nie ma matki chrzestnej.

ES: Who is Harry's godmother?

JKR: Didn't have one.

ES: Really?

JKR:Well, Sirius never had time to get a girlfriend, let alone marry.

ES: They could have just picked some other close friend of the family.
http://forum.freeware.info.pl/gry/assassin.html
JKR: At the time that they christened Harry, they were in hiding. This was not going to be a widely attended christening, because he was already in danger. So this is something they were going to do very quietly, with as few people as possible, that they wanted to make this commitment with Sirius. And — yeah. Can’t say much more.
Ronald
Matki chrzestenj pewnie nie ma. Jest ojciec bo odgrywa dosyc ważną rolę, a mtka jesli jest to nie jest wymieniona bo widac nie jest potrzebna.
Daga
e?? dry.gif

Edit: I myślę że post wcześniej jest wystarczająco wyjaśnione.
Anulcia
Niby tak, ale myślę, że to zawsze będzie walka z wiatrakami tongue.gif
Ahmed
Ty mów a ja zdrów tongue.gif

Współcześni Don Kichoci....
grlouiee
A Sanczo Pansy, nikt nie słucha biggrin.gif
Doti
Ojej blink.gif A ja zawsze myślałam, że matką chrzestną Harry'ego jet Petunia blush.gif Niech mnie ktoś trzepnie <głową w klawiaturę>. Swoją drogą dziwny zwyczaj mieć tylko jednego chrzestnego...
Ronald
Nikt cie nie będzie trzepać bo sama już to zrobiłas biggrin.gif . Można mieć jednego chrzestnego. Ja np. mam bo mój drugi rodzic chrzestny ma mnie w dupie i mu raz powiedziałe, ze nie ma prawa mówic, ze jest moim chcrestnym ojcem. A matyką ch Pottera mogła byc kobieta, która zginęła podczas pierwszjej wojny z Sami-Wiecei-Kim.
Ahmed
A matyką ch Pottera mogła byc kobieta, która zginęła podczas pierwszjej wojny z Sami-Wiecei-Kim.

Du ju spik inglisz?

Człowieku!! Dałem ci fragment wywiadu z JKR na ten temat, jeśli nie znasz angielskiego to chętnie ci powiem co jest tam napisane:
Otóż pani JKR mówi że podczas chrztu Harry'ego jego rodzice chowali się i że miała to być cicha ceremonia, gdyż Harry już wtedy był w niebezpieczeństwie. Syriusz natomiast nie miał żadnej dziewczyny która mogłaby być matką chrzestną (w Anglii jest zwyczaj że rodzice chrzestni są małżeństwem/parą).
Luna Lovegood
Ta właśnie, więc jak już mamy odpowiedź na to nurtujące pytanie, to po co dalej wałkujemy to?? Może to ktoś nie długo zamknie...
Doti
Tak, zamknąć już ten topic tongue.gif Skoro nawet ja tak ciężko pojętna biggrin.gif zrozumiałałam, że Harry NIE MIAŁ matki chrzestnej, bo tak napisała pani Rowling i że wcześniej byłam w błędzie dry.gif
kubik
lol
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.