Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Zobaczcie To!
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3, 4
Ronald
Czy takie mroczne to bym nie powiedział, raczej obrzydliwe. To może byc koniec rozmowy, ale szczerze w to watpie.

a mi się pobiera ale bardzo powoli.
Pszczola
O, sciagnelo mi sie ;) Dzieki Owczarnia!

Hmm...taki tez zwiastun normalny jakis ;P. Nic specjalnego.
owczarnia
No jak taki sam, przyjrzyj się dobrze - full nowych scenek jest!
Ronald
Sćiąghło sie i otwoerzyło. Fajny trajlerek, ale mógłby byc bardziej dynamiczny.
owczarnia
Na stronie IMDb (The Internet Movie Database), największej i najbardziej poważnej chyba witrynie poświęconej informacjom o filmach (swoje dane biorą bezpośrednio od producentów), pojawiła się już większa część kwestii z ostatnich trailerów smile.gif. Z tych podlegających dotychczas ewentualnym wątpliwościom wyjaśniło się, że Ron mówi jednak what (a raczej wha laugh.gif), a nie where tongue.gif, dodatkowo potwierdzić można już oficjalnie moje wysłuchane na mękach cheess.gif I love it when they do that cheess.gif. Największym i jedynym chyba zaskoczeniem jest dla mnie kwestia Harry'ego zaraz po tym, jak krzywi się z bólu łapiąc się za bliznę: Something's coming closer. I can feel it. Tak mocno zasugerowałam się faktem, że gdy Harry'ego bolała blizna, zbliżał się Voldemort (a nie jakieś "coś"), że słyszałam twardo So he's coming closer. I can feel him laugh.gif. Poza tym wszystko w zasadzie się zgadza i możecie nam (to znaczy Estiejowi i mnie wink2.gif) składać gratulacje cheess.gif.
kkate
Ja też byłam pewna że tam jest "So he's coming closer...".

A tamten zwiastun oczywiście mam na komputerze, tylko jakoś tak zapomniałam o nim napisać na stronie czy tutaj.... tongue.gif A, Beata, ten Twój link i mi nie działa, tzn jest uszkodzone archiwum...

Hej, a TO, to jest lepsza wersja tego zwiastunu? Bo jest jeszcze jeden taki mały TV SPOT, ale w sumie to nic ciekawego... tongue.gif Tzn ze dwie nowe sceny tylko.

EDIT: Aha, i ten Syriusz węgielkowy to jest niestety raczej cały czas, bo w tym małym filmiku mówi coś innego, i też są węgielki....
Ronald
QUOTE(kkate @ 25.09.2005 17:35)
EDIT: Aha, i ten Syriusz węgielkowy to jest niestety raczej cały czas, bo w tym małym filmiku mówi coś innego, i też są węgielki....
*

To słabiuchno. Mają taki gigantyczny budżet, a nie mogli wymyslić czegos z sensem mad.gif .
Xel
Szczerze ?
Ja bym sie bardziej martwil o samo oddanie tresci ksiazki. Jeszcze zniose to ze tak wyglada w kominku bo ciekawie to nawet wymyslili i nie jest to az tak istotne. Wiadomo ze ma byc luzna interpretacja ale bez przesady prawda wiec raczej martwi mnie upchniecie tylu stron w krotkim filmie. Ale ufam temu nowemu rezyserowi ze mu sie uda. Po ostatnim filmie juz nic mnie chyba nie zalamie wiec moge udzielic kredytu zaufania wink2.gif
owczarnia
Kasia, a co Ci nie działa blink.gif?... Mnie idzie jak burza, tylko trzeba tak jak napisałam - prawym klawiszem i "zapisz jako" i elegancko leci smile.gif.

Nie mam pojęcia czy to jest to samo czy nie, ale chyba nie. Tak mi się wydaje, bo w tym "moim" cheess.gif jest dużo więcej nowych scenek.
Pszczola
QUOTE(owczarnia @ 22.09.2005 03:54)
No jak taki sam, przyjrzyj się dobrze - full nowych scenek jest!
*

Nie chodzilo mi,ze taki sam, tylko taki jakis normalny ;P Zgadzam sie z Ronaldem, za malo dynamiczny.

Przez caly czas slyszalam u tego Rona "Wha?" A teraz uslyszalo mi sie "Where?" Cos ze mna nie tak ;P

Heh, na Veriteserum sa takie fotki,ze fani parringu Hermiona-Harry moga sie cieszyc ;PPPP
FOTKA
owczarnia
Lol, nigdy nie zrozumiem jak można swatać Harry'ego z Hermioną wink2.gif.
Ronald
po pierwsze to gdzies znikły moje gratulacje więc jeszcze raz
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O treśc się nie przestałem martwić, bo po HP i WA przestałem sie tym przejmować z jednego prostego powodu: WB zazwyczaj ksiązki "trichę" zmienia".

Hermiony z Harrym raczej nie łącze, bo:
a)od razu widać, że to tylko przyjaciele
b)nie pasuja do siebie w tym aspekcie
c) HERMIONA MUSI BYĆ Z RONEM!!!!!!!!!!!!.
Ale trzeba przyznac, ze na niektórych zdjęciahc z filmu to wyglada jakby Harry i Hermiona mieli sie pocałować zaraz albo cos między nimi było. Ale w trzecim filmie to było tak jakby Hermiona molestowała ich obu(takie jjest zdanie mojej kumpeli).
Pszczola
No coz film a ksiazka, dwie inne sprawy. Jak przeczytalam ksiazki (szczegolnie IV czesc), przestalam parringowac Harry'ego z Hermiona, ale fajnie by ze soba wygladali. Ale to by bylo takie sztampowe: glowny bohater z glowna postacia zenska ^^".
kubik
Heh, na Veriteserum sa takie fotki,ze fani parringu Hermiona-Harry moga sie cieszyc ;PPPP

To ten ship jeszcze istnieje? "oj wredny wredny kubik" hahaha

Ronald
A jak myslisz czemu znikło? dementi.gif ahh i LOL!!! good one emo kid!
Ronald
QUOTE(kubik @ 25.09.2005 22:26)
Ronald
A jak myslisz czemu znikło?  dementi.gif  ahh i LOL!!! good one emo kid!
*

CZEMU ZNIKŁES MOJE GRATULACJE?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Chyba, że to nie ty. Lae czemu ktokolwiek je zniknął????
em
A widzieliście już prezentowany na wp.pl 49 sekundowy urywek filmu? Jest naprawdę niezły, nie chcę go hotlinkować, więc tu macie linka na megaupload:
click!

to kawałek sceny na mistrzostwach świata w quidditchu, kiedy na niebie pojawiają się leprokonusy, reprezentacja Irlandii i Wiktor Krum.
W przybliżeniu dialogi z filmiku:

któryś bliźniak (przyjmijmy, że Fred): Haha! Wow! This is Irish, this is Troy...
George: and Mullet!
Fred: and Ryan!
tłum skanduje "Ireland, Ireland!"
ktoś: take off the Bulgarians!
(w tle: Oh yes!)
wszyscy: Whoah!
Hermiona: Who's that?
Ron: This is the best seeker in the world!
tłum skanduje "Krum, Krum!"
Ron, Fred, George: KRUM!

A więc po polsku:
Fred: Haha! Łał! (tongue.gif) To Irlandczycy, to jest Troy...
George: a to Mullet!
Frad: i Ryan!
tłum skanduje "Irlandia, Irlandia!"
ktoś: Załatwcie Bułgarów!
(w tle: Taak!)
wszyscy: Łooooł!
Hermiona: A to kto?
Ron: To jest najlepszy szukający na świecie!
tłum skanduje "Krum, Krum!"
Ron, Fred, George: KRUM!

Oczywiście mogą tu być błędy, za poprawki będę bardzo wdzięczna (: (pisane kursywą, czyli niedokładnie usłyszałam)
Hito
Jak tak dalej pójdzie, to cały film będzie dostępny online smile.gif
Te wszystkie klipy, które już widziałem, prawie zmuszają mnie, bym poszedł do kina. Film z pewnością ma klimat i będzie świetny. Ech, dlaczego ani w Częstochowie, ani we Wrocławiu nie ma IMAXu?

Aha, Emot, wydaje mi się, że ktoś krzyczy: ,,Here comes the Bulgarians''.
A ,,this is the best seeker in the world'' nie mówi przypadkiem któryś z bliźnaków? (ten po prawej stronie?)
owczarnia
A te trzynaście klipów z filmu widzieliście tongue.gif?

Edit: moja wersja ścieżki dialogowej z Quidditch Cup wink2.gif:

Bliźniacy:
- Haha! It's the Irish! There's Troy!
- And Mullet!
- And Moran!

Tłum: Ireland! Ireland! Ireland!

Komentator: Here come the Bulgarians!!

Bliźniacy: Bulgarians!

Wszyscy: Wooow!!

Ginny: Who's that?!

Fred (albo George cheess.gif): That, sister, is the best seeker in the world!

Dziewczyny i tłum: Yeah! Woooow! Krum! Krum! Kruuum!

Tłumaczenie:

Bliźniacy:
- Haha! Są Irlandczycy! To Troy!
- I Mullet!
- I Moran!

Tłum: Irlandia! Irlandia! Irlandia!

Komentator: A oto Bułgarzy!!

Bliźniacy: Bułgarzy!

Wszyscy: Wooow!! cheess.gif

Ginny: Kto to?!

Fred albo George: To, siostrzyczko, jest najlepszy szukający na świecie!

Dziewczyny i tłum: Taak! Woooow! Krum! Krum! Kruuum!
Hito
To tłumaczenie jest chyba najbliższe prawdy (też miałem napisać, że ostatni zawodnik wymieniony z imienia z drużyny Irlandii to nie Ryan smile.gif )
Oczywiście, że trzynaście klipów widziałem, plus kilka innych (przed pierwszym zadaniem, lekcja tańca - tak dla przykładu). Stąd właśnie moje pierwsze zdanie w poprzednim poście.

BTW - ależ ten film efekciarski (to broń Boże nie jest wada!), w książce wejście Kruma raczej tak (z takim rozmachem) nie zostało opisane smile.gif
Ronald
Film będzie super. biggrin.gif Emma jak zwykle piękna:wub: a pod wpływem tych filmików postanowiłem sobie zapuścić włosy na taką długość jak ma Rupert(w tej chwili ma włosy tylko ciutke krótsze niz Daniel) biggrin.gif . Ale, ąz mnie korci zapytac. Czy w komisji castingowej wszyscy byli pijani? Bo w książce jest napisane, że Cedrik był przystojny a Krum był brzydki, ale w filmie jest na odwrót(zdaniem moim i mojej sistry i moich kolezanek). A więc uważam, że to dobrze, że Cedrik ginie. A poza tym jesli widzieliście zdjęcai i filmy z niedzielnej premeiry filmu w Londynie to sami zobaczycie, że prywatnie on jest jeszcze bardziej OBLEŚNY wacko.gif
owczarnia
Nie, no taki aż strasznie obleśny to on nie jest, aczkolwiek mnie również nie zachwyca. Krum za to miał być mały, chudy, niepozorny i przygarbiony, z krzaczastymi brwiami i orlim nosem, a co my mamy w osobie Stanislava Ianevskiego blink.gif? Przystojnego, dobrze zbudowanego i pewnego siebie młodziana huh.gif. No trudno *wzdycha*...
Hito
Zabawne, mi akurat Stanislaw bardzo pasuje do roli Bułgarczyka Kruma.
Do Cedrika także nie mam zastrzeżeń. Już prędzej co do Clemensy mam wątpliwości wink2.gif
em
Hm, przepraszam za tamte błędy - jeśli mam być szczera, zauważyłam je już wcześniej i miałam poprawić, ale net nie pozwalał - forum nie chciało się wczytać, jakies błędy z bazą MSQl czy coś :/
i oczywiście dziękuję za uwagi (: wydaje mi się, że jak na to, jak zazwyczaj tłumaczę ze słuchu (vide moje listeningi na angielskim biggrin.gif) i tak nieźle mi poszło wink2.gif

Jak dla mnie, film i tak na pewno będzie lepszy od poprzednich. Nie wyobrażam sobie, żeby z Pottera można było zrobić coś jeszcze gorszego niż KF czy KT... wink2.gif
potterman
No trzeba przyznać, że film zapowiada się całkiem nieźle. Na HPiWA troche sie zawiodlem (latający dementorzy, wilkołak jak troll z Baldur's Gate biggrin.gif ), ale to nie zniechęci mnie do tego żebym poszedł na premiere smile.gif
Ahmed
a mnie zawsze zniechęca dubbing, bo w lublinie nie ma kopii w oryginale. Więc zapewne poczekam na wersje na kompa....(chłe chłe jestem piratem paskudnym) a wy idźcie do kin i oglądajcie wersje dubbingowane dla kategorii bo (bez ograniczeń). Zazdroszcze szczęściarzom którzy mają w swym mieście kina wypoasażone w kopie z napisami. A co do HPiCO to nie jestem żadnym wielkim entuzjastą, trailerów nie oglądałem, poczekam na całokształt...
Hito
O tak, wiem jedno - jeśli już pójdę do kina, to na sto procent na wersję z napisami. Jeśli dubbing sie od Komnaty nie zmienił, to współczuję każdemu, kto będzie na tyle odważny/twardy, by zobaczyć wersję zdubbingowaną.
owczarnia
Tralalala, a ja mam już bilety na premierę - noc z 24 na 25 listopada, 0:01, wersja Z NAPISAMI *juppiej!!*, Multikino, Gdańsk czarodziej.gif. Ktoś jeszcze będzie cheess.gif?
kubik
jeeeej
moze ja!
Dorcas Ann Potter
Fajnie wam dry.gif A ja idę z Gosią w sobotę, bo rodzice nie pozwolą się urwac ze szkoły... Dla HP? Marzenie ^^
dominisia888
nie tylko Ty nie mozesz isc na premiere z powodu szkoly... sad.gif
no ale moja klasa naszczescie ma zamiar wybrac sie w weekend... to zawsze lepiej niz nie isc wcale
potterman
Mam nadzieje, że u nas na premierze w Multikinie bedzie wersja z napisami bo wolałbym nie tracić nocy dla tego jakze ciekawego dubblingu wink2.gif

oh men post nr 100 biggrin.gif
owczarnia
QUOTE(kubik @ 10.11.2005 22:00)
jeeeej
moze ja!
*

To jak? Czerwony goździk czy hasło cheess.gif?
kubik
Ja bede tym zgarbiony okularnikiem ;p

o sorrry własnie zdefiniowałem wygląd 70% fanów potter płc meskiej co na premiere wszytskiego co HP ma w nazwie ida

hmmm

Prawdopodobnie będzie tak, że sie po prostu zdzwonimy ;D
avalanche
Kuba! jak śmiesz!

na premierze zawsze stado ludzi jest. i dzieci, które komentują. ja idę drugiego albo trzeciego dnia, dzieciarnia powinna grzecznie odsypiać ;ppp
Ronald
Ja chciałem pójść na prmeirę, ale doszliśmy z lusziami do wniosku, że jak nie stawimy się potem o 8 rano na klasówke z fizyki to nas pozabijają: rodzice, nauczyciele i reszta klasy(bo jak nie ma 100% uczniów do klasówki są przkładane).

A ja tak o tym marzyłem cry.gif cry.gif cry.gif

Dubbing mi nie przeszkadza, a wręcz ułatwia życie, bo ja jak ide pierwszy raz na film to siedze w kinie z rozdziawioną gębą i nie dał bym rady z podniecenia przycztać napisów biggrin.gif . Ale mam nadzieję, że jak będzie DVD to bedzie można wyłączyć dubbing i włączyć oryginał z napisami blush.gif .

Ja idę zaraz po skzole do kina, i zapewne klasówka mi pójdzie fatalnie bo nie będę mógł wysiedzieć w szkole oczekując na ostatni dzwonek blush.gif ,

Owca> ALE JA CI ZAZDROSZCZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tobie jest fajnie bo jesteś dorosłą i Ci rodzice nie mogą zabronić pójść w nocy do kina z powodu kalsówki z fizyki

Edit: a właśnie, że bardzo obleśny mad.gif
owczarnia
Kubik - cheess.gif

Ronald - lol, ale ze mną idzie też mój synek, który następnego dnia teoretycznie powinien udać się do szkoły, a praktycznie rzecz jasna pozwolę mu zostać w domu cheess.gif. W końcu nie co tydzień się idzie na premierę HP, nie holiday.gif? Btw, zabronić mi próbował mój własny mąż, który również jest wleczony z nami do kina (rodzinnie ma być cheess.gif). Protestował, protestował (film prawie 3 godziny, trzeba jeszcze wrócić z Gdańska, a w piątek nie ma zmiłuj i do pracy), ale w końcu uznał chyba, że i tak nie wygra z wiedźmą cheess.gif.
dominisia888
tylko pozazdroscic Twojemu synkowi takiej mamy... a meza trzeba sobie wychowac... a Tobie to sie najwyrazniej udalo tongue.gif
Hito
Czy przypadkiem obydwa te linki nie prowadzą tylko do filmiku po drugim zadaniu?
Szkoda, że ten wycinek jest taki krótki, miałem nadzieję na scenę z Hermioną smile.gif

BTW - już zdążyli zdubbingować film? Francuzi są szybcy.

EDIT - przejrzałem wszystkie Extraity, nie ma w nich scen otrzymywania szat wyjściowych. Coś przegapiłem, Owczarnio?
avalanche
łączy, łączy...

I CZARNO.

null.

edit: no działa.
Dorcas Ann Potter
A ja dubbing'u nie lubię. Wolę wersję orginalną lub z napisami. Po prostu mnie rozsadza, jak Harry mówi zupełnie coś innego niż w wersji angielskiej. Już się nie mogę doczekać ^^.
em
Właśnie mam włączony tvn (HPiKT, chociaż zaraz chyba wyłączę, bo dubbing mnie dobija) i zaraz przed filmem puścili polską zajawkę (Czary Ognia oczywiście): z dubbingiem, Ron i Harry mają inne głosy (Bogu dzięki!), a Ron do McGonagall mówił jednak "where" wink2.gif

szukałam linka, ale nie mogłam znaleźć.
dominisia888
nie tylko Ciebie mnie ten dubbing tez zabija... masakra... ale i tak bede ogladac... szkoda ze nie puszczaja w TV filmow w orginale z napisami tongue.gif

i jeszcze te reklamy... ehh
owczarnia
QUOTE(Hito @ 11.11.2005 16:59)
Czy przypadkiem obydwa te linki nie prowadzą tylko do filmiku po drugim zadaniu?
Szkoda, że ten wycinek jest taki krótki, miałem nadzieję na scenę z Hermioną smile.gif

BTW - już zdążyli zdubbingować film? Francuzi są szybcy.

EDIT - przejrzałem wszystkie Extraity, nie ma w nich scen otrzymywania szat wyjściowych. Coś przegapiłem, Owczarnio?
*

Sorry, to ja się dupnęłam i dałam dwa razy ten sam link blush.gif. Już poprawione smile.gif.
Ronald
Owca>JA CHCE BYĆ TWOIM SYNEM tongue.gif . Ja tez bym chciał, żeby moja mama mi tak pozwoliła, ale to nie wchodzi w rachubę cry.gif . I tak już moi domownicy maja mnie dosyc bo ciągle nawijam tylko o tym i już im się delikatynie mówiąć żygać chce.

Ale obiecaj, że zdasz relację z filmu, ok?

Hito>Czyżbyś był fanem Hermiony i ordy Emmy??? Jeśli tak to podzielam Twoje zdanie biggrin.gif .

Owca, jeszcze jedno: masz PIĘKNy avatarek z PIĘKNĄ dziwczyną blush.gif

ŚMIERĆ NAUCZYCIELOM FIZYKI dementi.gif
owczarnia
Lol, pewnie że zdam, i tak bym nie wytrzymała cheess.gif. A Emma jest prześliczna, to fakt smile.gif.
Hito
Owczarnia>>tak też myślałem. Wycinek filmu już widziałem dzięki uprzejmości Mugglenetu (chociaż pewnie ich link i Twój prowadzi w jedno miejsce).
Kolejna scena, która wyglądała inaczej niż w książce. Robi się coraz ciekawiej.

Ronald>>:] To ja się bałem, że bierzecie mnie za jakiegoś fanatyka, bo wspominam o Hemionie gdzie się tylko da, a tu takie delikatne pytanie :]
W każdym razie, tak jak napisałem w temacie o postaciach - Hermiona jest moją ulubioną bohaterką z całej sagi o HP smile.gif

Co do Emmy - bardzo pasuje mi do roli Hermiony, aczkolwiek, jak mi się wydaje, jest na nią za ładna smile.gif (nie, żebym narzekał, broń Boże)
Dorcas Ann Potter
Śmierć nauczycielom fizyki

O tak! Też ich nie lubię. Zmiana: Rodzice zwolnili mnie 1h wcześniej ze szkoły na seans o 15. To i tak duże osiągnięcie (na szczęście Gośki rodzice też się zgodzili ^^). Hurra! czarodziej.gif ^^

A Hermiona jest w sam raz ^^. Hito - nie narzekaj, nie narzekaj dry.gif .
em
A u mnie sytuacja trochę inna - ja mam 25 półmetek, a że w moim cudownym kinie "Luna" seanse są albo ok. 14 (jeszcze w szkole) albo 18 (już w Libiążu), więc wybieram się dopiero 27 (:

Szczęściarze, ludzie z dużych miast, gdzie można iść na wersję z napisami... w moim maleńkim kinie pewnie będzie tylko dubbing :/

Tak na marginesie, dubbing Pottera powoduje wzrost piractwa: kiedy ktoś z małej miejscowości nie chce oglądać dubbingu, ściąga z netu wersję angielską i napisy do niej wink2.gif
Dorcas Ann Potter
Emoticonko, pocieszę cię: u mnie też z pewnością nie będzie dubbing'u. Jak zwykle po obejrzeniu HP będę miała traumatyczne przeżycia. Będę się cieszyć jak dziecko, kiedy zakupię wersję DVD i wreszcie obejrzę HP z głosem normalnego chłopca. Dubbing Harry'ego jest momentami nie do wytrzymania sad.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.