Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Tłumaczenie 6 Tomu Ukończone :)!
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2
hazel
Hehe, dzieci miałyby urozmaicone lekcje wychowania seksualnego (o ile takowe jeszcze funkconuje)
Ronald
Funkcjonuje. U mnie w szkole nazywa się to WDŻWR(Wychowanie Do Życia W Rodzinie). Ale to sa same nudy i prawie nic o wychowaniu seksualnym nie ma. I potem się ludzie dziwią, że jest tak wiele młodych matek.
Chooo
Racja...Ja też mam w szkole Wychowanie Do Życia W Rodzinie, tylko że u mnie powszechnie nazywa się to tylko WDŻ. A co do HP i KP to jush nie moge się doczekać iedy będzie można go kupić tongue.gif A zresztą co ja się martwie tongue.gif Przecież moja mother pracuje w księgarni biggrin.gif To mi załatwi tongue.gif
em
Ech, zmiana planów. Okręgowe z polskiego, zgodnie z prawami Murphy'ego, wypadają 28. Więc na premierze o północy nie będę, ale po południu na pewno odwiedzę zapotterowiony Empik na rynku :>
Bratiin
A ja mam taki brutalny problem: 28 stycznia z samego rana wyjeżdżam na obóz. Ha, ha. I to do takiego miejsca, że księgarni tam na pewno nie ma smile.gif I zamiast sobie książkę przeczytać na obozie, będę musiała być jeszcze dodatkowy tydzień opóźniona (gdyż czytając tu wypowiedzi należę do zdecydowanej mniejszości, która nie zapoznała się z książką czy to w pirackiej, czy to oryginalnej wersji)
Taaak. Mi to zawsze wiatr w oczy smile.gif
hazel
Ronald, u nas Wychowanie seksuale nazywało się Wychowaniem Seksualnym i nawet nam fajne edukacyjne filmiki pokazywali...
Wrona
Taaa... Bezsensowne zajęcia... Więcej się nauczę z gazet... Ostatnia lekcja dotyczyłą tego, że "jak połączy się iksik (spolszczone wink2.gif ) z igrekiem to jest chłopczyk..." dry.gif
Ronald
QUOTE(emoticonka @ 16.01.2006 18:08)
Okręgowe z polskiego, zgodnie z prawami Murphy'ego, wypadają 28.
*

A co to takiego Emo???

Hazel> To miałaś szczęście, przynajmniej teraz nie jesteś młodą matką tongue.gif

A ja byłęm dzisiaj w EMPIKU, w którym odbędzie sie premiera, na która się wybieram. Nabyłem kalendarz HP i CO na 2006 rok oraz obejrzałem dekoracje na premeirę. Na wystawie zrobili wielkie "kamienne" koło z wyrytymi runami i sa na nim i wokół niego ustawione książki i filmy i rózne inne gadżety HP. W środku natomiast jest wielki "kamieny" łuk oraz tabliczka z napisem "Peron 9 i 3/4" Wsyzstko jest okryte czarną tkaniną, a na ścianie jest wielki Hogwart Eksspres. smile.gif biggrin.gif laugh.gif
em
QUOTE(Ronald @ 17.01.2006 20:51)
*

A co to takiego Emo???

Zawody okręgowe olimpiady literatury i języka polskiego. tzw. drugi etap. konkretniej zawody pisemne :/
Wrona
QUOTE(emoticonka @ 17.01.2006 21:07)
*

A co to takiego Emo???

Zawody okręgowe olimpiady literatury i języka polskiego. tzw. drugi etap. konkretniej zawody pisemne :/
*

Powodzenia ci życzę... wink2.gif Mi też się przyda, bo jutro piszę 2 etap z biologii... sleep.gif unsure.gif cry.gif (na samą myśl jest mi niedobrze dry.gif )

Co do książki to jak myślicie, jeśli 27 wyślą książkę z Krakowa to do Bielska-Białej (może ktoś wie gdzie to jest?) przyjdzie tego samego dnia? Bo się zastanawiam czy czekać na dostarczenie przesyłki, czy może wysłać chłopaka siostry, żeby w Krakowie odebrał blink.gif ? (eh... to dla mnie wielki zmartwienie, bo chcę zacząć czytać jesszcze 28 dry.gif )
Ronald
QUOTE(emoticonka @ 17.01.2006 22:07)
*

A co to takiego Emo???

*

Bżmi nudno i trudnie. W takim razie powodzenia. A to-> zelka1.gif na pokrzepienie serca smile.gif .

QUOTE(Wrona @ 17.01.2006 22:55)
Mi też się przyda, bo jutro piszę 2 etap z biologii...  sleep.gif  unsure.gif  cry.gif  (na samą myśl jest mi niedobrze  dry.gif )
*

Tobie tez życze powodzenia. A dla Ciebie to-> czekolada.gif ku pokrzepieniu serca.
Powinnaś wysłać chłopaka swojej siostry. Niech się chłopak przysłuży rodzinie, w końcu może kiedyś stać się jej członkiem biggrin.gif laugh.gif tongue.gif .
Wrona
Dzięki...

W polskim tłumaczeniu HPiKP ma 704 strony, a w angielskim?
owczarnia
W angielskim tłumaczeniu cheess.gif? Nie widziałam takiego cheess.gif.
Wrona
QUOTE(owczarnia @ 18.01.2006 11:49)
W angielskim tłumaczeniu cheess.gif? Nie widziałam takiego cheess.gif.
*

UPs... Źle się wyraziłam. W angielskiem JĘZYKU?
owczarnia
UK czy US edition? Paperback czy hardback cheess.gif? Ja mam British Adult, hardcover - 607 stron sobie liczy smile.gif.
Ronald
UK i US rozumiem. Paperback i hardback tez jakoś. British Adult, hardcover, ale tego za cholerę nie mogę zrozumieć. dry.gif . Moze droga owco pisac bardzie po polsku??
owczarnia
Hardback i hardcover to to samo - twarda okładka smile.gif. Paperback to miękka okładka, a Adult to wydanie dla dorosłych smile.gif. British chyba nie muszę tłumaczyć cheess.gif?
Ronald
Dziękuję smile.gif . Brithis nie musisz smile.gif . Ale na przyszłośc prosze CIę o uzywanie tłumaczeń w nawiasach, bo nabawię sie przez Ciebie jakiejś deprechy czy innej załamki psychicznej tongue.gif .
hazel
Nie łam się Ronald, znam jednego niezłego psychologa laugh.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.