Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Kto Odpowie Na Moje Pytanko:)
Magiczne Forum > Talk Show > Talk Show > Bzziuuummm!!!
Pages: 1, 2, 3
Merlin
1) Na tapczanie siedzi dwóch ojców i dwóch synów. Jak to możliwe jeśli na tapczanie siedzi tylko 3 osoby???

2)Wyobraź sobie, że Idziesz drogą, napotykasz wkońcu rozgałęzienie w lewą i prawą stronę. Jedna z tras zaprowadzi cię do Celu druga do zguby. Lecz powrotu niema. Pośrodku stoi namiot, a w nim dwóch bliźniaków. Jeden zawsze kłamie drugi zawsze muwi prawdę. Jakie pytanie zadasz im żeby wskazali ci właściwą drogę???? Uwaga: możesz zadać tylko jedno pytanie!!!!

W pokoju jest Coś I Nic. "Coś" wyszło oknem. "Nic" wyszło drzwiami. Co zostało w pokoju???

Te łamigłówki są dość znane, dlatego prosze osoby, które znają odpowiedzi, o niepodawanie za szybko rozwiązańbiggrin.gif

Czekam też na inne podobne zagadki:)
smagliczka
1. na tapczanie siedzi ......i ........ i ....... biggrin.gif - na toznam odpowiedzi więc nie podaje, jak prosiłaś (eś)
2. pytanie: którą drogę wskazałby twój brat jako włąściwą- to też znam biggrin.gif , a dlaczego takie właśnie pytanie pozostawiam do własnych rozmyślań...no i jaką drogę należy wybrać po udzielonej przez braci odpowiedzi też nie powiem i do rozmyśmań pozostawiam, całkowitej odpowiedzi nie podaje jak prosiłaś(eś)
ale co z tym pokojem????

tego nie znam, czy odpowiedź zawiera się w jednym słowie???
bo jak nie to odpowiem, że zostaną ściany, podłoga i sufit...oraz drzwi i okno biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Merlin
hehehe, ani to podłoga, ani sufit, nawet nie okno i drzwi, Odpowieź kryje się w jednym słowie:D
dominisia888
a ja znam odpowiedz na wszystkie trzy pytanka tongue.gif ... a to trzecie trzeba potraktowac w pewien sposob biggrin.gif
grlouiee
1) Na tapczanie siedzi Ojciec, jego Syn i Wnuk (czyli syn syna).A więc 2 ojców i 2 synów.

2) Tak jak smagliczka smile.gif
którą drogę wskazałby twój brat jako włąściwą.

3) Jak powiem, ze nic, to bedzie zle, bo przeciez Nic wyszło smile.gif
Okno, drzwi, sufit, podłoga.

edit: czyżby nic, pisane z małej litery ? :>
smagliczka
%$#*&%(*&)*)*) blink.gif cholercia!!!! nic niemoge wymyślić!!!!!

może jakaś podpowiedź????
dominisia888
podpowiedzec :

cos i nic to sa jak trzy "osoby" tongue.gif
grlouiee
Trzy "osoby" ? Ale w jakim sensie ??:>:)
dominisia888
no potraktuj to tak jakby cos bylo pierwsza osoba... i druga... a nic trzecia... wyszlo nic, wyszlo rowniez cos... wiec co zostalo???...
grlouiee
Coś I Nic

Coś - poszło
Nic - tak samo
wiec zostało "I" ??:> biggrin.gif
dominisia888
BRAVO biggrin.gif

czekolada.gif czekoladka w nagrode tongue.gif
grlouiee
Dziękuje, dziękuje ;***
<dzieli się czekoladą>
Jednak logiczne myślenie, pomaga, pomaga ...;D
mida
a znacie to:

1.Idą gęsi jedna za drugą. Ile było gęsi? (Stara zagadka,jak świat albo i lepiej!)

2.Cegła waży kilo i pół cegły. ile waży cegła? (też stare, trochę na matmę...)

em
1. trzy - skoro jedna szła za drugą... ([jeszcze] jedna za drugą w kolejności)

2. 2kg
grlouiee
A to się nada? :>
Na granicy polsko-czeskiej siedzi kogut. Nagle zniósł jajko, do którego państwa będzie ono należec ? ;]
em
Żeby od razu ludziom nie psuć zabawy:
koguty nie znoszą jajek

No to może ja też jakąś zagadeczkę zapodam:

1. Pewna osoba następująco nazwała swoje dzieci: Sebastian, Lucja, Michał, Kuba, Monika. Jakie powinna dać imię kolejnemu dziecku, jeśli wiemy, że będzie to syn: Marek, Bartek, Czarek czy też może Piotrek?
2. Przez bystrą i głęboką rzekę chce się przeprawić dwóch przyjaciół. Mają oni tylko jedną łódkę, którą może udżwignąć tylko jedną osobę. Obojgu jednak udało się przeprawić. Jak to zrobili ???
Dorcas Ann Potter
dry.gif Nie będę psuć zabawy, ale znam odpowiedź na oba tongue.gif
ELF
Ja znam inną zagadkę:
Gdy wypowiesz moje imię już mnie nie ma. Kim lub czym ja jestem??

Życzę miłej zabawy wink2.gif wink2.gif
dominisia888
To moze teraz ja...
Jest 5 domów, każdy w innym kolorze,
W każdym domu mieszka człowiek innej narodowości,
Każdy pije coś innego,
Każdy pali coś innego,
Każdy trzyma inne zwierze domowe.

Fakty:

1. Anglik mieszka w czerwonym domu
2. Szwed ma psa
3. Duńczyk pije herbatę
4. Zielony dom stoi na lewo od białego domu
5. Posiadacz zielonego domu pije kawę
6. Palacz "Pall-Mall" hoduje ptaszka
7. Człowiek mieszkajšcy w środkowym domu pije mleko
8. Posiadacz żółtego domu pali "Dunhill"
9. Norweg mieszka w pierwszym domu
10. Palacz "Malboro" mieszka obok człowieka, który posiada kota
11. Człowik, który hoduje konia mieszka obok palacza "Dunhill"
12. Palacz papierosów "Winfield" pije piwo
13. Norweg mieszka obok niebieskiego domu
14. Niemiec pali "Rothmans"
15. Palacz "Malboro" ma sąsiada, który chętnie pije wodę
Pytanie: Kto hoduje rybkę?

mam propozycje wysylajmy odp na PM do osoby, ktora dakje zagadke... zeby nie psuc innym zabawy a powiedzmy po dwoch dnaich ktos poda dobra odp... np. autor postu z zagadka;p

Co Wy na to??
Dorcas Ann Potter
Ła.... Jak nie wiem, to już coś znaczy.

W tamtym roku w ostatniej klasie gimnazjum miałam w klasie tytuł najinteligentniejszej, bo znałam bardzo dużo zagadek (oczywiście, że z odpowiedziami). Więc może teraz ja dam jakąś ciekawostkę:

Pewnie wszysyc to znają, ale co tam tongue.gif

Masz wybrać przywódcę dla całego świata. Jest trzech kandydatów:

Kandydat A:
konsultuje się z astrologiem, ma powiązania ze skorumpowanymi politykami, ma dwie kochanki, nałogowo pali i wypija 8 do 10 martini dziennie.

Kandydat B:
Został wyrzucony ze stanowiska dwukrotnie, śpi do południa, używał opium w szkole i wypija ćwiartkę whisky każdego wieczora.

Kandydat C:
Odznaczony bohater wojenny, Wegetarianin, nie pali, czasem pije piwo, jest monogamista.

Który z kandydatów byłby twoim ideałem?

Kandydat A to Frank lin D. Roosevelt
Kandydat B to Winston Churchill
Kandydat C to Adolf Hitler

xD
Merlin
QUOTE(grlouiee @ 12.11.2005 11:11)
A to się nada? :>
Na granicy polsko-czeskiej siedzi kogut. Nagle zniósł jajko, do którego państwa będzie ono należec ? ;]
*

Kogut nieznosi jaj hehehe
avalanche
Masz wybrać przywódcę dla całego świata. Jest trzech kandydatów:

trochę nieaktualni ci kandydaci ;p
dominisia888
a ja mam zadanko matematyczne tongue.gif

Pomysl sobie jakas liczbe dodatnia, oblicz jej kwadrat, do ktorego dodaj potrojona pomyslana liczbe, otrzymany wynik podziel przez liczbe pomyslana, a potem pomnoz przez 100, odejmij 300 i wynik pomnoz przez pomyslana liczba. Otrzymalam wynik 4900, jaka liczbe pomyslalam??

milego rozwiazywania biggrin.gif
Dorcas Ann Potter
Wiem, wiem, ale wam nie powiem czarodziej.gif
Nie na darmo jestem w mat-fiz tongue.gif
Merlin
hehe do tej zagatki nie trzeba mat-fizu, wystarczy logicznie pomyśleć. Znam tą zagadką, taką z opowiastką

Idzie zmęczony podróżnik. Przeszedł już ciężką długą drogą. Nagle napotyka wysokie drzewo na którym są banany i głupkowate biggrin.gif małby, podrużnik jast głodny i chciałby zjeść banana, ale jest zmęczony, a drzewo bardzo wysokie. Niemoże się na nie wspiąć bo od kamieni na ziemi, nogi go już bolą i krwawią, Jak ten podrużnik może zdobyć banana, niewspinając się na drzewo????????
Ahmed

Pytanie: Kto hoduje rybkę?

Niemiec ma rybkę :] ale troszke trzeba pogłówkować żeby to rozkminić.
dominisia888
to fakt trzeba bylo pomyslec tongue.gif trzeba wszystko rozpisac podobno tylko 3% ludzi potrafi rozwiazac ta zagadke biggrin.gif

nie chce byc nieskromna ale jak bylam w gimnazjum to rozwiazalam to jako jedyna osoba w klasie tongue.gif
Dorcas Ann Potter
Ahmed, mi to zajęło 10 minut ;]
Może jestem jedną z 3% inteligencji społeczeństwa xD?
mida
Może powinien rzucić kamieniem w Małpę a ona wnerwiona chcąć mu oddać rzuci w niego bananam.
Zgadłam?
blink.gif
Czarny Pan
Wieczorem, od strony podwórza, na pierwsze piętro domu wchodzi po drabinie złodziej. Spogląda dyskretnie przez szybę do pokoju i w półmroku widzi leżącego w łóżku Johna Smitha, który nie śpi. Spokojnie wyciąga nóż do szkła, wycina otwór w szybie i wchodzi do pokoju. Cały czas patrzy na Johna, a John na niego. Złodziej bez zbytniego pośpiechu otwiera wszystkie szuflady i nagle znajduje małą szkatułkę, a w niej cenne klejnoty, od wielu lat należące do rodziny Johna Smitha. Bez nerwów wkłada je do kieszeni i wychodzi przez okno.

Dlaczego John Smith nie reaguje? John, że jest w pełni zdrowy, nie ma żadnych problemów psychicznych, ma w pełni sprawne wszystkie zmysły, nie jest związany, nie zna złodzieja.

Pewnie to znacie. nutella.gif
hazel
QUOTE(dominisia888 @ 13.11.2005 13:57)
a ja mam zadanko matematyczne tongue.gif

Pomysl sobie jakas liczbe dodatnia, oblicz jej kwadrat, do ktorego dodaj potrojona pomyslana liczbe, otrzymany wynik podziel przez liczbe pomyslana, a potem pomnoz przez 100, odejmij 300 i wynik pomnoz przez pomyslana liczba. Otrzymalam wynik 4900, jaka liczbe pomyslalam??

milego rozwiazywania biggrin.gif
*

7

Edit: wymyśliłam tego Smitha! To dziecko, małe takie co jeszcze ni9e gada i nie chodzi.
Kara
Hihi to też się zabawie...ciekawe kto rozwikła to:

1.Na 10 piętrze mieszka starsz bardzo niska pani...Codziennie chodzi do pracy zjeżdża na parter idzie do pracy po pracy robi zakupy. Normalnie wjeżdża na 7 piętro i idzie do swojego mieszkania po schodach chociaż jest chora i nosi bardzo ciężkie zakupy.A w Zimie i jesień dojeźdża normalnie na 10 piętro...Dlaczego??

Do tego potrzebna jest pomysłowość tongue.gif

2.No i zagadka matematyczna

Pewien chłopiec zapytany o swój wiek powiedział:
Dwadzieścia lat temu moja babcia była dwa razy starsza od mojej mamy. Dziś moja babcia ma dwa razy tyle lat ,ile moja mama w dniu, gdy ja się urodziłem.

Ile lat ma ten mądraliński tongue.gif

Pozdrawiam i życzę pracy silnika na najwyższych obrotach

Kara
hazel
Dzieciak ma 10 lat
20 lat temu jego babka miała 40 lat, dwa razy więcej od matki, która miała wtedy 20. Teraz babka ma 60, czyli matka miała 30 jak go urodziła, teraz ma 40, więc to było 10 lat temu.

Ale z tą babcią z 10 piętra to nie mam zielonego pojęcia.
Czy
A w Zimie i jesień dojeźdża normalnie na 10 piętro
to tak specjalnie sformuowane, czy tylko ciężko u Ciebie z gramatyką? laugh.gif tongue.gif
Eva
Dojezdza do 7 bo do guzika nie dosiega. Ale dlaczego zima i jesienia dosiega to nie wiem :d
Child
bo pomaga sobie parasolka ;]
hazel
Albo ma wysokie buty zimowe tongue.gif
U mnie w bloku przyciski w windzie "zaczynają się" od góry, znaczy na samej górze jest przycisk P, a 11 na dole. Nie mam zielonego pojęcia kto to wymyślił.
Eva
Pewnie peerel ;d
hazel
A właśnie, że nie, bo blok stio od pięciu lat bodajże, ale czuję że w tej epoce twórcy mieli swoją inspirację.

Zagadka: Masz rzucić kamyk na środek jeziora, ale tak, żeby nie wpadł do wody. Nie ma tam żadnej łodzi ani wyspy. Jak to zrobić?
Katon
QUOTE(dominisia888 @ 11.11.2005 16:36)
no potraktuj to tak jakby cos bylo pierwsza osoba... i druga... a nic trzecia... wyszlo nic, wyszlo rowniez cos... wiec co zostalo???...
*

Typowałem, że gówno.

Leci leci skrzydeł nie ma, siada siada dupy nie ma.

Co to?
Kara
Dobrze... Chłopak ma dziesięć lat, a babcia dojeżdża do góry zmą i jesienią gdyż jesienią właśnie pomaga sobie parasolką, a zimą ma na butach snieg co ją trochę podwyższa bo ogólnie to jest niziuteńka...

Kara
Meryl
Zagadka jest to przyzwoita
Ma to Ojciec Jezuita
Ma to pani Starościna
Na "d" to się zaczyna
Z 4 liter to się składa
Chłop to często w portki wkłada
A panna gdy proszą ogniście
oddaje to uroczyście
Czasem swędzi -
ale z rzadka
Przyzwoita to zagadka!

hazel
Dłoń, chociaż pierwsze skojarzenie miałam odpowiednie;)

Leci leci skrzydeł nie ma, siada siada dupy nie ma.

Inflacja? tongue.gif

Pawli
QUOTE(hazel @ 24.01.2006 03:14)
Zagadka: Masz rzucić kamyk na środek jeziora, ale tak, żeby nie wpadł do wody. Nie ma tam żadnej łodzi ani wyspy. Jak to zrobić?
*

Najlepiej zrobić to zimą, gdy jest lód. biggrin.gif
Kara
Zagadka jest to przyzwoita
Ma to Ojciec Jezuita
Ma to pani Starościna
Na "d" to się zaczyna
Z 4 liter to się składa
Chłop to często w portki wkłada
A panna gdy proszą ogniście
oddaje to uroczyście
Czasem swędzi -
ale z rzadka
Przyzwoita to zagadka!

Proste jak sikanie
dupą to się zwie moje panie tongue.gif

Kara
hazel
Miało być przyzwoicie.
Avadakedaver
QUOTE(hazel @ 24.01.2006 03:14)
A właśnie, że nie, bo blok stio od pięciu lat bodajże, ale czuję że w tej epoce twórcy mieli swoją inspirację.

*

To proste - a nie znałem tego wcześniej - jezioro jest zamarznięte, teraz moja zagadka:

wybierz liczbę od 1-9. pomnóż przez 9. Jeśli wyszła ci liczba 2-cyfrowa, to te cyfry

do siebie dodaj, np. 35=3+5=8 ; 21=2+1=3. Jeśli wyszła ci liczba 1cyfrowa to nic

nie rób. następnie odejmij 5. jesli wyszła ci liczba 1-masz literę A (jak w alfabecie)

2-B, 3-C, 4-D, 5-E itd. na literę jaką otrzymałeś, wymyśl państwo w Europie. Na

trzecią literę tego państwa - kolor. Na ostatnią literę tego koloru - kwiat.

Sądzisz, że ci się udało?

Tak?

Nie: w Danii nie rosną niebieskie irysy!

Co wy na to??
hazel
To proste - a nie znałem tego wcześniej - jezioro jest zamarznięte
Trudno w to uwierzyć, zwłaszcza że odpowiedź znajduje się trzy posty wyżej.

Twoja "zagadka" polega na psychologii. Koncentrujesz się na liczeniu, a nie na wymyślaniu nazw, więc podajesz pierwszą odpowieź jaka ci przychodzi na myśl, a jest ona taka jak podałeś w 90% przypadków.
Hefaj
co to ma wspólnego z iluzją ?

toż to czysta logika!

O_O
Avadakedaver
QUOTE(hazel @ 08.02.2006 02:46)
To proste - a nie znałem tego wcześniej - jezioro jest zamarznięte
Trudno w to uwierzyć, zwłaszcza że odpowiedź znajduje się trzy posty wyżej.
Twoja "zagadka" polega na psychologii. Koncentrujesz się na liczeniu, a nie na wymyślaniu nazw, więc podajesz pierwszą odpowieź jaka ci przychodzi na myśl, a jest ona taka jak podałeś w 90% przypadków.
*

A czy ktoś twierdzi, że jest inaczej...?
hazel
Nie. Ale to nie jest zagadka wink2.gif
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.