Hermiona1900
01.07.2006 16:53
Moja różdżka ma 14 cali, jest sztywa, posiada włos rzadkiego jednorożca... ma duże umiejętości przy trasmutacji. Bardzo się przydaje przy nagłych, niespodziewanych sytuacjach. Bardzo dobrze mi służy
co ciekawe, sztywne różdżki mają nawet kobiety.
równouprawnienie, a co tam.
Avadakedaver
01.07.2006 19:32
Emm, to ty?
Hm.... do różdżki można wykożystać chyba różne magiczne stworzenia, moim zdaniem świadczy o tym min to że np. Olivander nie wykorzystywał np. włosu zgłowy Villi.
Twoja rózdzka swietnie nadaje sie do rzucania poteznych zaklec! (9 i 1/2 cala, giętka, Mahoń, srece smoka).
Swoją drogą to bym chciała, aby moja różdżka miała rdzeń z hm... jakiegoś stworzenia hm... jak tam ktoś napisał typu Wampir, itp itd no ale

u Olivandera takich nie ma.
Myślę, że różdżka magię tylko hm przekierowuje? Powiedzmy, ze nadaje jej kształt, celnie ją wykorzystuje. Poprostu pomaga, a swoją drogą to tak jak słowa wypowiadane łatwiej jest na początkużucić zaklęcie werbalne, niż niewerbalne. Słowa nie mają tam magii, ona tylko pomagają ją ukierunkować. Tak samo jest z różdżką moim zdaniem.
To chyba tyle.
Pozdrawiam
Moja różdżka ma 11 cali, jest z hebanowego drewna, sztywna, a jej rdzeniem jest pióro feniksa. Bardzo dobra w astronomii, za którą nie przepadam? ^^' Chyba zrobię to jeszcze raz, coś mi do mnie nie pasuje x]
Nowa ma 9 cali, przy odrobinie dobrej woli mogę zawiązać ją na uroczy supełek ^^', z dębu i z sercem smoka. Najprawdopodobniej zostanę... nauczycielem?! ^^''
To ja sobie daruję lepiej ten test ^^'.
ZDECYDOWANIE SOBIE DARUJĘ! Do trzech razy sztuka, tak?! Proszę, trzecia:
"Ta różdżka jest słaba w każdej dziedzinie magii. Niedobrze..."
Aaaaajjj...!
bartekmi
19.08.2006 20:54
Moja rózdzka-10 1/4 cali,przy machnięciu wydaje z siebie świst ,dąb ,serce smoka
Nadaje si dorzucania najpotzniejszych zaklenc (super

)
Ps Nie dziala mi ''Alt''
smagliczka
20.08.2006 20:39
Parę różdżek:
Harry'ego ponoć, choć cięzko stwierdzic, bo takich jest tysiące...
Hermiony choć jakaś taka podejrzanie gruba
Malfoya tak mówią...
Snape'a ładna
i jeszcze taka, nawet fajna...
proszę bardzoa tu takie
COŚ Cięko to różdżką nazwać
Moja różdżka byłąby 9-cio calowa, z drzewa cerdowego... (ale takiego nie wymienili) i byłaby w miarę giętka... z tym specyficznym "świstem". ... na rdzeń cięzko mi się zdecydować.... każdy nadaje różdżce specyficzne cechy. Ja wiem, może jednak Feniks?
Zapomniełabym o najważniejszej różdżce, która zaginęła bez śladu... różdżce
Dumbledore'a
Olivander
28.08.2006 08:45
QUOTE(Olivander @ 28.08.2006 09:42)
23cm czarna kremowa rączka dąb przy machnięciu wydaje świst.
Sam ją robiłem!
Oliwanderowie mają najlepsze rurzdzki!!!

abstrakcja
23.08.2007 20:12
12 1/4 cala
przy machnięciu wydaje z siebie świst
brzoza
pióro feniksa
werdykt : OPCM.
Nie tego sie spodziewalam;/
Windykatorka
23.08.2007 20:26
11 cali. Giętka. Jesion. Serce smoka.
Różdżka do wszystkiego! Twoja różdżka jest niezwykle potężna i przoduje we wszystkich dziedzinach magii! Gratulacje!
O matko i córko o_O
abstrakcja
23.08.2007 20:49
Ja tez taką chce ;/ ;p
Pomylunka
25.08.2007 02:10
11 cali,sztywna, pióro feniksa...Dobra w numerologii?! Przeciez ja mam alergię na cyfry! Może jeszcze nie odkryłam jakichś swoich ukrytych talentów:)
9 1/2 cala, przy machnięciu wydaje z siebie świst (:}), brzoza, pióro feniksa.
"Mozesz byc z niej dumny. Ta rózdzka pozwoli ci zostac poteznym czarodziejem lub czarownica!"
10 1/4 cala, przy machnięciu wydaje z siebie świst, grab, pióro feniksa.
"Różdżka do wszystkiego! Twoja różdżka jest niezwykle potężna i przoduje we wszystkich dziedzinach magii! Gratulacje!"
No, no, no O_o

fajna sprawa
9 i pół cala
giętka
hebanowa
z sercem smoka
"Mozesz byc z niej dumny. Ta rózdzka pozwoli ci zostac poteznym czarodziejem lub czarownica!"
Ha! Jestem dumna. Będę potężną czarownicą

.
11 cali, sztywna, przy machnięciu wydaje świst, hebanowa, z włóknem z serca smoka

"Twoja rózdzka swietnie nadaje sie do rzucania poteznych zaklec!"
Toujours_Pur
18.09.2007 18:11
Ja mam:11 cali,giątka z drewna dębowego, ma rdzeń z pióra feniksa.Natomiast unikalna cecha różdżki:Upewnij sie, ze wiesz co robisz! Twoja rózdzka moze czasami nie reagowac albo spowodowac wielki balagan!
Hm,no cóż ta cech to taka głupia trochę.
A co do wyglądu różdżek-wg. mnie nie powinny być nadmiernie ozdobne,bo wtedy tracą już trochę swojej "magiczności" i stają się kiczowate.Sama mam kilka różdżek własnej roboty(mój tata jest stolarzem)i muszę przyznać ,ze jakoś zawsze szerokim łukiem omijałam ozdobniki.Co oczywiście nie oznacza ,że rożdżka ma być zwykłym oszlifowanym kijem.
hugo[Pr0]
05.10.2007 21:15
A moja różdżka wymiata
11 cali
Giętka
z brzozy
a rdzeń z serca smoka
Mogę byc z niej dumny. Ta rózdzka pozwoli mi zostac poteznym czarodziejem!
;p;p
i co wy na to?
Claudia_Black
18.10.2007 17:38
A moja różdżka ma 9 i pół cala, jest giętka, zrobiona z Klonu, a rdzeń to pióro feniksa..

Zakochana w fantastyce
19.10.2007 16:24
11 cali,przy machnięciu wydaje z siebie świst, ostrokrzew, pióro Feniksa. Opis:
Różdżka do wszystkiego! Twoja różdżka jest niezwykle potężna i przoduje we wszystkich dziedzinach magii! Gratulacje!
LilienSnape
19.10.2007 16:53
ha! moja różdżka 10 1/4 cali, przy machnięsiu wydaje z siebie śświst, heban, serce smoka <3 XDD
Twoja rózdzka ma sklonnosci do Czarnej Magii... uwazaj...
Moja różdżka: 12 i 1/4 cala, giętka, ostrokrzew, pióro feniksa...
Opis:
Rózdzka do wszystkiego! Twoja rózdzka jest niezwykle potezna i przoduje we wszystkich dziedzinach magii! Gratulacje!
Podstawiłem opis różdżki Harry'ego z książki i wyszło:
Swietna do Zielarstwa! Twoja rózdzka doskonale radzi z magicznymi roslinami!
HEHE

jak już ktoś to zrobił to sorka bo nie widziałem
@up
No no kuzyn, niezła ta twoja różdżka
Moja:
11cali, Giętka, Heban, Serce smoka
Cechy:
Uuhhh... Ajm Lort Voltemort...
aurorka_gryfonka
15.11.2007 23:04
Lepiej ty uważaj Finrod.

Oto moja:
11 cali
giętka
mahoń
włos z ogona lub grzywy jednorożca
,,Dzieki tej rózdzce mozesz byc pewien, ze twoje pomysly szybko wejda w zycie, jesli tylko odpowiednio sie postarasz!"
I tu się zgodzę!

Na ogół nie jestem zbyt pracowita, ale jak się zbiorę, postaram się to może i jakaś piąteczka wleci do dziennika.

Tak jak dzisiaj z histy. Już prawie zapomniałam, że jest taka ocena ocena na historii, bo na ogół leciałam na trójach, czwórach i naciągniętych czwórach. Pozdro!
Avadakedaver
17.11.2007 19:35
czy mówiłem już, że moja ma włos łonowy Albusa Dumbledore'a?
Hermiona1900
17.11.2007 19:44
Znaczy różdżka niepowtarzalna

Ma jakieś specjalne zdolności??
Avadakedaver
17.11.2007 19:47
strach +3.
aurorka_gryfonka
19.11.2007 19:15
Raczej +50. Z czymś tak wyjątkowym... ;D
Madame Lestrange
23.12.2007 14:07
Dobra. Ja mam 11 calową, przy machnięciu wydaje świst, heban, serce smoka. Oto co mi wyszło:
'Twoja różdżka świetnie nadaje sie do rzucania potężnych zaklęć!'
7 cali
sztywna
mahoń
serce smoka
Raczej +50. Z czymś tak wyjątkowym... ;D
Przypominam, że on miał ponad 100 lat
włos łonowy nawet 100-letniego Dumbla jest bardzo wartościowy...
tylko pytanie takie czy bardziej wartościowa jest różdżka bardziej czy mniej giętka
9 cali
giętka
heban
włos z ogona lub grzywy jednorożca
"Upewnij się, że wiesz co robisz! Twoja różdżka może czasami nie reagować albo spowodować wielki bałagan!"
Nothing_
11.01.2008 21:10
Mrrau....
8 i 1/2 cala, sztywna, drzewo różane z piórem feniksa,
opis: Rózdzka do wszystkiego! Twoja rózdzka jest niezwykle potezna i przoduje we wszystkich dziedzinach magii!
No no ; D
puszka_po_konserwie
12.01.2008 17:57
11 cala, przy machnięciu wydaje z siebie świst, klon, włos z ogona/grzywy jednorożca.
,,Rózdzka do wszystkiego! Twoja rózdzka jest niezwykle potezna i przoduje we wszystkich dziedzinach magii! Gratulacje!''
Aż się ucieszyłam.
Nazwałabym ją ,,Stefan'', pociesznie.
QUOTE(Avadakedaver @ 17.11.2007 19:35)
czy mówiłem już, że moja ma włos łonowy Albusa Dumbledore'a?
Och, musisz być z niej dumny.
Zazdroszczę ;[.
włos łonowy nawet 100-letniego Dumbla jest bardzo wartościowy... smile.gif
O rany, czego to już ludziowie nie nawymyslają, ku uciesze gawiedzi.

:D:D:D:D
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę