A czymże są wszystkie nasze dyskusje, jak nie robieniem problemów z niczego?
No ale przeważnie poruszamy sprawy, które naprawde się liczą, mówimy o R.A.B., o Snape, o Dumblu, o horkruksach. Dyskutujemy nad tym, ale to w jaki sposób harry mógł zabić syriusza w III części nie jest tak ważne bo niczego nie wyjaśni, nie przybliży do jakiegoś celu
Ale to natchnione, co czytam. Do jakiego celu ma nas cokolwiek tutaj mówione doprowadzić? Do poznania tajemnic wszechświata? Do jednoznacznego określenia liczby pi? Nie wydaje mi się - to jest rozrywka, każdy sobie chce pogadać, a jak się znajdzie jakiś interesujący temat to jeszcze lepiej.
To wyglada prawdopodobnie, ale dziwi mnie to ze Syriusz nie zorientowal sie co znalazl, bo gdyby zobaczyl to ozdobne S z pewnoscia nabralbny pewnych podejrzen i pokazal medalion Dumbledore'owi.
Nie, do Wszechświata nie, ale do poznania tajemnic HP, ale masz rację. Forum nie może zawierać ściśle określonych tematów i rzeczywiście można pisać o wszytkim nad czym się ma wątpliwości.
A może R.A.B. to trzy różne osoby, sam Dumbledore mówi że jeden by tego nie dokonał.
QUOTE(Zeti @ 05.02.2006 14:58)
A może R.A.B. to trzy różne osoby, sam Dumbledore mówi że jeden by tego nie dokonał.
Całkiem możliwe, ale... Ten ktoś pisze w osobie pojedyńczej...
Pisać mogła jedna osoba a podpis złożyły trzy lub jest to zrobione dla niepoznaki
Luna Lovegood
05.02.2006 15:54
QUOTE(Avery @ 04.02.2006 20:15)
To wyglada prawdopodobnie, ale dziwi mnie to ze Syriusz nie zorientowal sie co znalazl, bo gdyby zobaczyl to ozdobne S z pewnoscia nabralbny pewnych podejrzen i pokazal medalion Dumbledore'owi.
Syriusz nie musiał , się wszystkiemu się przyglądać... W sumie wątpie, że chciał się zastanawiać nad tymi rzeczami..
R.A.B to kilka osób?? Wątpie... ale jakoś dziwnie mi się to skojarzyło z Huncwotami
Bujdka;)
05.02.2006 16:42
No dobra... jezeli R.A.B. to brat Syriusza to jak on wykradl ten horkruks?! moze wczesniej byl on inaczej chroniony bez tego beznadziejnego eliksiru.... przeciez sam Dumbl mowil ze 1 osoba by tego nie dokonala. a jak juz wykradl do jak odtworzyl ten eliksir?:/ Może to Slughorn<lol2> lub Snape...<lol2> nie wiem.... mysle ze to Byl Regulus z jakims pomocnikiem.... Gdyby mial on 2 imie to by bylo ono na drzewie genealogicznym... teraz mi sie nasunelo ze to mogla byc Andromeda Black.... kuzynka Regulusa i Syriusza a siostra Bellatrix i Narcyzy... wtedy by bylo R.A.B. >> Regulus i Andromeda Black...
Możliwe Andromeda jest matką Tonks więc jest chyba po dobrej stronie
DOKLADNIE WZIĄŁ PRAWDZIWEGO HORKUSA A ZOSTAWIŁ FALSYFIKAT Z WIADOMOSCIA DO VOLDIEGO NIESTETY PRZECZYTAŁ JA DOPIERO HARRY I TO DZIEKI DUMBLOWI KTORY SPADŁ WRAZ Z MEDALIONEM NA ZIEMIE ...
No to sibo akurat wiemy
Co do tego, że R.A.B. to trzy osoby to raczej wątpię. Bo przeciez kropki stawia się po inieniach i nazwisku. A tam nie ma rzadnego "i".
Co do Andromedy, to na pewno jest po tej "dobrej stronie" jednak również wątpię, żeby to ona z rzekomym Regulusem zabrała medalion. Powód? Widzicie... Tonks jest nieco "szalona" i myślę, że jej matka też taka była (skoro jej dała na imię Nimfadora

). Więc chyba raczej nie zalicza się osób, które mogłyby jakoś walczyć z Voldemortem.
Luna Lovegood
07.02.2006 16:28
Hmmm... wątpie tym bardziej, że Regulus był po tej złej stronie, a Andromeda po dobrej , więc wątpie, żeby się lubili.
QUOTE(Luna Lovegood @ 07.02.2006 15:28)
Hmmm... wątpie tym bardziej, że Regulus był po tej złej stronie, a Andromeda po dobrej , więc wątpie, żeby się lubili.
Cała ta dyskusja toczy się właśnie w tej kwestii - był po dobrej stronie czy nie? Mógł przecież wykraść horkruksa po to, by zlikwidować konkurencję

a karteczkę zostawił, żeby to potem ładniej w "aktach" wyglądało.
Druga sprawa - jej treśćnapisana była w liczbie pojedynczej - jaśli Regulus miałby tak ważnego wspólnika, że umieszczał go w podpisie, to wypowieź byłaby też w jego imieniu.
Luna Lovegood
08.02.2006 00:37
Nie wydaje mi się żeby Regulus był tym "dobrym", Syriusz zapewne o tym by wiedział. W końcu on jako jedyny był hmmm"normalny"
Nie wiem właśnie. Musisz przyznać, że Syriusz był przez pewien czas "odcięty od świata" i mógł być niedoinformowany w pewnych kwestiach. Nic nie wiemy na temat czasu, kiedy Regulus (o ile to on) wykradł horkruksa, nie pamiętam też nic na temat daty jego śmierci. Poza tym on też mógł (i pewnie myślał), że jego brat był zdrajcą na rzecz Volda, więc jak miał coś robić przeciw Czarnemu Panu, to by się nie wywnętrzał przed przedstawicielem zainteresowanej strony.
Luna Lovegood
08.02.2006 00:56
Jeżeli mówiąc " odcięty od świata" myślisz o jego pobycie w Azkabanie, to przecież Regulus już w tedy nie żył no nie? Ale w sumie to chyba masz racje.
No właśnie nie wiem, czy wtedy już nie żył. Jest gdzieś jakiś fragment określający, kiedy zginął? Cholera, nie pamiętam
Luna Lovegood
08.02.2006 01:23
No , ale zabił go ktoś na polecenie Volda( czy nawet sam Vold nie pamiętam) więc miał jeszcze ciałko, więc lilly i James żylli, więc Syriusz jeszcze nie był w Azkabanie. Więc z tego wynika, że Regulus umarł wcześniej
Hmmm, w sumie racja. To nawet logiczne jest

. To moja opcja upada, a raczej ginie śmiercią tragiczną ;>
Luna Lovegood
08.02.2006 01:41
Może i ginie śmiercią tragiczną, ale tak szczerze, to ja przestałam rozumieć od tego momentu

QUOTE(hazel @ 08.02.2006 00:49)
Poza tym on też mógł (i pewnie myślał), że jego brat był zdrajcą na rzecz Volda, więc jak miał coś robić przeciw Czarnemu Panu, to by się nie wywnętrzał przed przedstawicielem zainteresowanej strony.
Hehe, ty żałuj, że nie widziałaś moich nocnych rozmów z gg. Ja sama nie wiem co ja piszę, to co wymagać żeby ktoś wiedział?
Luna Lovegood
08.02.2006 01:56
To dobrze , bo ja już myślałam, że to ja i mój mózg musimy już iść spać

Ale jak mówisz, że sam nie wiesz o co chodzi to ok:D
Nie no, ja wiem o co chodzi, tylko jakoś mi przekazywanie nie wychodzi;).
Once again:
1. Regulus wykradł horkruksa (zakładamy)
2. Syriusz siedzieał w pierdlu
3. Regulus sądził, tak jak wszyscy, że Syriusz jest mordercą, że zdradził przyjaciój i jest po stronie Volda. Regulus zdradził Volda, więc był po dobrej stronie nie chciał się zwierzać śmierciożercy.
4. Syriusz siedział w pierdlu i myślał że jego brat jest śmierciożercą więc mu się nie zwierzał także.
5. Wszystko się skomplikowało jak w czeskim filmie
Jak już mówiłam, ta koncepcja już upadła dzięki Twojej uwadze.
Katarn90
08.02.2006 10:50
hej, mam pomysł
zamknijmy ten temat, poczekajmy dwa lata i wtedy pośmiejmy się z naszych teorii

Ja uważam, że RAB to Regulus Black, że był dobry (potem), bo podpieprzył horkruksa, że był mądry, bo go znalazł, i że umarł
Luna Lovegood
08.02.2006 16:37
QUOTE(hazel @ 08.02.2006 02:10)
Nie no, ja wiem o co chodzi, tylko jakoś mi przekazywanie nie wychodzi;).
Once again:
1. Regulus wykradł horkruksa (zakładamy)
2. Syriusz siedzieał w pierdlu
3. Regulus sądził, tak jak wszyscy, że Syriusz jest mordercą, że zdradził przyjaciój i jest po stronie Volda. Regulus zdradził Volda, więc był po dobrej stronie nie chciał się zwierzać śmierciożercy.
4. Syriusz siedział w pierdlu i myślał że jego brat jest śmierciożercą więc mu się nie zwierzał także.
5. Wszystko się skomplikowało jak w czeskim filmie
Jak już mówiłam, ta koncepcja już upadła dzięki Twojej uwadze.
Może i upadła, ale ja przynajmniej teraz rozumiem o co w niej chodziło:)
Katarn---> dwa lata? skąd wiesz, że tyle to nie zadużo/ za mało.... Ale hyhy może i coś w twoim pomyśle jest
Jesteście bardzo sprytni twierdzac ze to Regulus Jest tym R.A.B ale wg mnie to nie mozliwe. Jakoś musiąłby obejśc ten eliksir a on ie jest chyba nie jest takim silnym czarodziejem. CO wiecej został zabity i musiałby bardzo dawno wykrasc tego horkruksa. Jesli macie jakies ciekawe hipotezy jescze to prosze piszcie. Ja sam nie wiem kto ejst tym RAb ale dowiadujemy sie ze on zniszczył tego horkruksa wiec zostały Harry'emu 3: Nagini Czara Helhi Huffellpuff i medalion Salazara Slytherrina.
Ja sam nie wiem kto ejst tym RAb ale dowiadujemy sie ze on zniszczył tego horkruksa wiec zostały Harry'emu 3: Nagini Czara Helhi Huffellpuff i medalion Salazara Slytherrina.
Boze, przeciez ten medalion byc moze jest zniszczony! Jak mowil Dumbledore to moze byc cos nalezacego do Godricka Gryfindora albo Roweny Revanclowe(czy jakos sie pisze). Nie wiadomo co to moze byc za trzeci horkruks, ale mam nadzieje, ze Harry w koncu wylezie z chaty Dursley'ow, pojdzie na ten slub i w koncu wyruszy.

Ale z tym R.A.B to moge sie zalozyc, ze to Regulus, bo czytalam wszystkie czesci a chyba musze powertowac w szkolnej bibliotece o tej wzmiance o tym Regulusie w Zakonie. A poza tym musze chyba go jeszcze raz wyporzyczyc, bo posiadam w domu Ksiecia i moge se przejrzec. To tyle mojej slicznej uwagi.
Cos co nalezało do Godryka Gryffindora to miecz a on miałgo w gabinecie co do Roweny Ravenclaw to nie wiem ale wiem ze jednym z horkruksów jest Nagini.
Luna Lovegood
10.02.2006 20:53
QUOTE(Savvage @ 10.02.2006 19:58)
Ja sam nie wiem kto ejst tym RAb ale dowiadujemy sie ze on zniszczył tego horkruksa wiec zostały Harry'emu 3: Nagini Czara Helhi Huffellpuff i medalion Salazara Slytherrina.
medalion najprawdopodobniej jest już zniszczony( nigdy nic nie wiadomo:P)
I zostały mu cztery "dusze" Czarnego Pana, a nie trzy. Nagini( o ile), Czarka Hlegi Hufellpuff, coś Ravenclawn, czy Gryfindora i dusza, która jest w samym Voldemorcie:P
Luna Lovegood
10.02.2006 22:30
Nie za bardzo rozumiem, o co chodzi. Możesz jakoś jaśniej to opisać??
HUNCWOTKA
10.02.2006 22:45
QUOTE(Rayana @ 10.02.2006 22:25)
... Ale z tym R.A.B to moge sie zalozyc, ze to Regulus, bo czytalam wszystkie czesci a chyba musze powertowac w szkolnej bibliotece o tej wzmiance o tym Regulusie w Zakonie. A poza tym musze chyba go jeszcze raz wyporzyczyc, bo posiadam w domu Ksiecia i moge se przejrzec. To tyle mojej slicznej uwagi.
A jakie to ma znaczenie ,że był wspominany w Zakonie?Gdybyśmy polegali tylko na takich wzmiankach to wyszłoby ,że tajemniczym R.A.B okarze się Dorcas Meadowes która zmieniła imię i nazwisko

.Ja osobiście nie jestem przekonana do Regulusa ale oczywiście mogę się mylić,chociaż niektóre małe szczególiki o kórych przelotnie,niby bez znaczenia wspominała w książkach Rowling mówią same za siebie.Np. naszyjnik Katie czy ręka Glorii (wybaczcie jeżeli żle napisałam) były wspominane w Komnacie Tajemnic.
QUOTE(Rayana @ 10.02.2006 21:25)
Ale z tym R.A.B to moge sie zalozyc, ze to Regulus, bo czytalam wszystkie czesci (...)
No co Ty nie powiesz ;]. Wszystkie przeczytałaś? Wow. A powiedz co było o Regulusie w tomach od 1 do 4? ;]
A i dziękujemy za śliczny komentarz. (wiem, czepiam się, trudno.)
W jednym musze się zgodzić, też myślę że to Regulus. Właściwie jestem prawie pewna. To musi być on! To by tak dziwnie wyszło, gdyby Rowling stworzyła jakiegoś nowego bohatera tylko od tego jednego horkruksa. W HP zawsze jest jakaś nieprzypadkowa zbieżność.
Zawsze.
Zostłay mu 3 horkkruksy poniewaz cos co nalezało do Gryfindora jest nietkniete a do Ravenclaw raczej tez nie ma bo Voldemort nie mial okazji przeszukac szkoly tak jak w ksiazce psialo

. Niemniej jednak mozliwe jest ze 4 chociaz w medalionie jest tez napsiane ze ten RAB go zniszczył.
No sorki zaponiałem o Voldemorcie ze on jest jednym
Ludzie, chyba zescie przyczepili sie jak do czyjegos ogona. No to co z tego, ze sie gdzies czepiam niewiadomo gdzie to nie znaczy, ze musicie przyczepis sie do kogos. Na serio chyba musze powertowac.......
Katarn90
11.02.2006 11:09
QUOTE(Savvage @ 10.02.2006 22:48)
Cos co nalezało do Godryka Gryffindora to miecz a on miałgo w gabinecie co do Roweny Ravenclaw to nie wiem ale wiem ze jednym z horkruksów jest Nagini.
Bullshit, nic nie było o tym napisane, możemy się tylko domyślać, ale i jako teoria fanowska jest to cieńki pomysł.
Savvage - nie pisz dwóch postów pod sobą, tylko edytuj, bo zapychasz temat.
Dobra sorki za te 2 posty ale to nie jest Bullshit bo w ksiazce jest na to stosowna informacja
Katarn90
11.02.2006 11:56
jaka?
na temat horkruksa , gryffindora ravenclaw i NAgini
Savvage, to bylo tylko przypuszczenie. Nie mozemy od razu twierdzic, ze Dumbeldore ma racje. On tylko sie domyslal, że to moze byc Nagini, albo cos Ravenclaw, bądź Gryffindora.
Rayana, jak bedziesz pisac sensowne i normalne posty, to sie odczepię. Poki co mnie to bawi. Może sama się znudze, może nie ;].
Ja słyszałam taką ciekawą teorię:
Regulus jest owym R.A.B. i ukradł horkruks, którym był medalion. W HPiZK wszyscy porządkują dom Blacków. Czy czasem Harry i Syriusz nie wyrzucili jakiegoś medalionu do śmieci? Czy mógłby to być horkruks? Czy po prostu to dwie niezwiązane ze sobą historie?
Oczywiscie zgadzam sie ze to mogło byc przypuszczenie ale co do gryfindora jest pewne ze nie jest horkruksem.
Shell weź ty daj dziecku spokój. Masz rację ale śmiecisz.
edit: A dlaczego R.A.B. nie może być nowa postać?
Wiesz Daga po prostu głupota mnie razi no ;p. Już powoli mnie to nudzi, więc koniec śmiecenia

.
Tez juz myslalam nad tym czy R.A.B. moze byc nowa postacia, ale to by wprowadziło za duży zamęt w ostatnim tomie. Nie moze sie nagle bo smierci Dumbla, pojawic jakis nowy zywy silny czarodziej, to takie za oczywiste by bylo ;d.
i moze wlasnie dlatego, ze Rowling przewidziala ze wszyscy beda uwazali ze to za oczywiste wlasnie tak zrobi
Goomisia
12.02.2006 12:52
nie rozumiem dlaczego nie moze byc nowej postaci w 7 tomie. nie musi to byc silny czarodziej. wystarczy ze bedzie mial glowe na karku, umial rozszyfrowac Voldzia itd. moze uda mu sie poprowadzic HP i ZF do zwycieskiej wali i na dodatek pomoc rozwiklac tyle nie dokonczonych spraw, odpowiedziec na tyle pytan pozostawionych przez Jo do tej pory bez odpowiedzi...
Może tym silnym czardoziejem z głową na karku będzie Snape??
Luna Lovegood
12.02.2006 14:22
QUOTE(Shell @ 11.02.2006 12:27)
Rayana, jak bedziesz pisac sensowne i normalne posty, to sie odczepię. Poki co mnie to bawi. Może sama się znudze, może nie ;].
Hehehe

QUOTE(Ginny @ 11.02.2006 14:08)
Ja słyszałam taką ciekawą teorię:
Regulus jest owym R.A.B. i ukradł horkruks, którym był medalion. W HPiZK wszyscy porządkują dom Blacków. Czy czasem Harry i Syriusz nie wyrzucili jakiegoś medalionu do śmieci? Czy mógłby to być horkruks? Czy po prostu to dwie niezwiązane ze sobą historie?
Ta , a my o tym już mówiliśmy.
QUOTE(kubaj0 @ 12.02.2006 13:47)
Może tym silnym czardoziejem z głową na karku będzie Snape??
Wątpie... ma inne inicjały:P .
Ten temat to juz chyba jest za nami poniewwz mozna sie zorientowac po wczesniejszych odpowiedziach ze RAB to Regulus. O boshe
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami
kliknij tutaj.
kulturystyka trening na masę