Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Koniec Voldemorta I Koniec.
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2, 3
Fanka HP z Elbląga
Ja ciągle mam nadzieję, że osobami które zginą będą Snape i Voldemort. A Harry przeżyje i będzie żył normalnie i szcześliwie smile.gif
Renegate
Wątpie czy Rowling uśmierci Harry'ego, przecież to jej '' dziecko '' co podwarza hipoteze, ze Voldzia znajdzie i zabije Harry'ego, ale no nie ma nad czym dyskutować, bo to sie okaze.
PrZeMeK Z.
nie ma nad czym dyskutować, bo to sie okaze

I właśnie dlatego Forum Główne powoli kona.

A Voldemort zginie z ręki Pottera. Albo Pottera + ktoś. Albo Gangu Pottera. Albo Harry and The Potters.
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. blush.gif
Hagrid
Ja myślę że potteromaniacy siłą rzeczy zabiora się za ficki, zeby tworzyć historie alternatywne, Rwoling kocha HP ale bez radklanych rozwiązań nigdy się od niego nie uwolni.
Renegate
ale bez radklanych rozwiązań nigdy się od niego nie uwolni

A czy ktoś chce żeby JKR przestała pisać Harry'ego ?? biggrin.gif No, ale ja tam nadal upieram się przy tym, że Harry nie zginie ;P
Katon
Coś bezładnie piszesz Renatogate.
Hagrid
Jak młody fan po prostu. Nie chodzi nawet o to, czy chciałbym poczytac kolejne przygody, moze byłyby nawet ciekawe, ale formuła tasiemca coraz bardziej ośmieszalaby serię. W pewnym momencie uznano by HP za totalną komercję i przyznawanie się do tego stałoby się równoznaczne z przyznawaniem się do oglądania Mody na sukces. To powieść o charakterze szkolno-młodziezowym, w pewnym momencie formuła ulegnie wyczerpaniu. Rowling napisała ostatni rozdział 7 tomu juz dawno, co sugeruje że chciała mieć juz sprawę zamkniętą, moze nie śmiercią Harry'ego ale zawiązaniem wielu wątków.
Josephine
Moim zdaniem Harry musi umrzeć bo fanatycy w złym słowa tego znaczeniu chcieliby więcej i więcej a to by nie miało sensu. Przecież ona pisze tez inne ksiązki i napewno nie chce być do końca życi porównywana z HP (Chociaz to jej chluba więc ja tam nie wiem) no ale napewno nie chce żeby jej inne książki były porównywane z HP. Ale to tak troche nie na temat...

W każdym bądź razie mysle że zginie Voldus i Harry no i może jeszcze kilka postac dla dodania tragizmu. Wydaje mi sie że w ostatecznej walce weźmie udział ZF wbrew woli Harry'ego i odbędzie sie piekna ostatnia walka. Trzeba przyznac JKR, że do opisywania walk i meczów Quidditcha lub "kwiktycia" smile.gif ma talent. Czego nie mozna powiedziec o scenach miłosnych hihi...
Hagrid
Jeśli juz wspomniano sceny miłosne to tak naprawdę nic w tym względzie nie napisze nadzwyczajnego, bo wszystko w tej kwesti moze być drazliwe gdy książkę czytją masy 8-latków a nawet młodsze dzieci.
Josephine
Nie wyobrażam sobie 8-latka czytającego zakon czy księcia bo z pewnośćia nie zrozumiałby z tego nawet połowy. Dla młodszych powinny byc cenzurowane wersje ksiązki bo jest w nich "przemoc" jeśli to mozna tak nazwać i chyba 8-latkowi jest łatwiej czytac o całującej sie parce niz o morderstwach. A z resztą romanse w tej książce nie mają tak wielkiego znaczenia jak inne sprawy i niepotrzebnie roztrząsałam całą sprawę tongue.gif
Hagrid
Do tego właśnie doszło, gdy Rwoling przekazała chudziutki I tom do redkacji to mówiono że jest " za długi dla dzieci", teraz 8-latki chwalą się "Przeczytałem 5 tom w jeden dzień!", groza. Nawet bez takiego hardcoru gdy już sie przeczyta I tom to sięga sie po nastepne czasem za wcześnie niestety. Wogóle tak w życiu bywa że dobre książki czyta sie gdy trudno z nich wiele wynieść. Mój kolega uważa Sapka za dziecinadę ale to niemal napewno wynik tego że czytał jako 11-latek...
Katon
Tak i nie. Sapkowski naprawdę jest na swój sposób dziecinny. Tzn. raczej młodzieńczy. Ale jego cynizm i zgorzknienie są troszkę śmieszne z mojego punktu widzenia. Trafiają właśnie do zbuntowanych 15latków. Potem troszkę nużą. Wszyscy źli, wszyscy zespuci, wszyscy cyniczni, brudni, obrzydliwi, wszystko bez sensu, wszystkie starania na marne, wszyscy bogowie nie istnieją, wszyscy kapłani to szuje, wszyscy królowie to obleśni alkoholicy i mordercy... Tak. To jest dziecinne.
wickie
Hagridzie.ja mam 10 lat i tak przeczytałam to w 2 dni.Chodzi ci o Snapea jak mówisz Sapka??????bo ja go lubie........... laugh.gif smile.gif

------------------------
Jak ja bym chciała mieszkać w Archelandii!!
Child
Sapek = Sapkowski :>
Josephine
Co to za jeden? Nie znam
hazel
(bez komentarza)

Swoją drogą, to smutne, że uwielbienie dla jednej ksiąszki nie ciągnie za sobą, w wielu przypadkach, zainteresowania literaturą w sensie ogólnym.
Avadakedaver
no. na przykład w moim. musze "obalić" świętoszka do środy. a on leży i leży.
PrZeMeK Z.
Avada - pewnie się modli tongue.gif

A Sapkowski, drodzy młodzi forumowicze, to jeden z najbardziej znanych polskich pisarzy fantasy. Nie godzi się nie znać. Lubić nie trzeba, ale znać wypada.
Ale myślę, że dla niektórych jeszcze i na Sapkowskiego przyjdzie czas.
Alice
hmm.... ja jednak myślę , że Harry wykończy Voldemorta a później sam zginie w jakiś honorowy sposób smile.gif pozdrawiam :*
Child
seppuku?
Ahmed
hmm.... ja jednak myślę , że Harry wykończy Voldemorta a później sam zginie w jakiś honorowy sposób smile.gif pozdrawiam :*

Sugerujecie, Towarzyszko, honorowe samobójstwo? Ja nie widzę żadnego sensu w śmierci Harry'ego, jeżeli już wykończy w Voldemorta. Co to za honorowy sposób, gdy największe niebezpieczeństwo zostanie zlikwidowane?
Ronald
Może Harry dowie się, że Voldek był tak naprawdę jego zaginionym starszym bratem i Harry pogrążony w rozpaczy nad swoją głupotą postanowi się zabić, żeby móc się z nim spotkać i porozmawiać biggrin.gif
Josephine
Tak albo zostanie stratowany przez hipogryfa lecąc na miotle ze stypy po Voldku... Ale to chyba nie jest honorowa smierć... laugh.gif
PrZeMeK Z.
Proponuję zmienić tytuł tematu na "Koniec Voldemorta i Harry' ego". Będzie bardziej adekwatny do treści tematu.

mowisz, masz ;)
Alice
No w sensie honorowy nie chodziło mi o samobójstwo !!! biggrin.gif nie wiem jak... może odda za kogoś życie hmm... na przykład żeby Syriusz mógł wrócić on sam wejdzie za tą zasłone... nie to bez sensu. moze moja wizja faktycznie byla pozbawina polotu ? smile.gif pozdrawiam :*
Josephine
Nie no aż tak źle nie ma ale w sumie to nawet ciekawa opcja z tym oddaniem życia... Oczywiśćie nie za Syriusza ale może za któregoś z przyjaciół albo za Ginny.

Co do tego nieszczesnego Sapkowskiego to Esteju trafiłes w czułu punkt! smile.gif Już biegne do biblioteki po jakies z jego dzieł i zaczynam czytac! smile.gif Może podasz najciekawsze tytuły?smile.gif
Alice
No widzisz:D a jednak wink2.gif no za Syriusza może nie ale za kogoś innego...no może wink2.gif ale raczej zginie bo czytelnicy domagali by się po 7 części jego dalszych losow. pozdrawiam:*
PrZeMeK Z.
Proponuję zmienić tytuł tematu na "Koniec Voldemorta i Harry' ego". Będzie bardziej adekwatny do treści tematu.

mowisz, masz wink2.gif

I have the power! czarodziej.gif
Avadakedaver
matko jesteście okropni. jedyny mój niezamknięty temat z tyloma odpowiedziami i jeszcze tytuł zmieniają.
o, nie. prosze nie offtopować, a nie nazwę tematu zmieniać tongue.gif
LilienSnape
i tak na pewno Rowling tak nas zaskoczy, że z podziwu nie wyjdziemy x D Tak jak ze śmiercią staruszka ; D Ja osobiście jestem za tym żeby Harry był horkuruksem [ wybaczcie ale zapomniałam jak to sie pisze ; p ] i żeby rzecz jasna oddał swoje życie dla dobra ludzkości x D [ bo mam nadzieje, że nie stchórzy ; p ] no ciekawie by też bylo gdyby Hermiona była horkuruksem [ czy jakoś tak ] i również musiałaby oddać życie pozostawiając biednego Rona w osamotnieniu biggrin.gif
A co do Voldzia to zginie na pewno bo niestety zawsze wygrywa dobro x D i myś;le, że gdyby Voldzio miał wygrać to książka nosiła by tytuł Lord Voldemort a nie Harry Potter tongue.gif .. amen
Katon
Najciekawiej by było, gdyby horukuruksem była pani Sprout. Albo szczoteczka do żebów Deana Thomasa.
Josephine
A mi sie nie wydaje żeby dobro zawsze wygrywało, bo zła nigdy nie da sie do konca wykończyc i zawsze powróci tylko, że w innej postaci. Dalej myślę że zginie i Harry i Volduś a co do tych horokruksów to no comment smile.gif
A ciekawe co by było gdyby Harry odwalił kite a Voldus przeżył... Szto to by był skandal! biggrin.gif
Potti
będę płakać...wink2.gif

Child
a pare osob zaplacze za chwile nad skasowanymi postami :}
Josephine
Ja też... Co za idioci piszą te artukuły a te komentarze pod spodem?! No comment... Naprawde - nie przeczytac książki, przyznac sie do tego ale mimo to ją negowac... Masakra! Nie... zaczne czytać Kleksa-Pedofila bo ta bajka jest fenomenalna, albo bede ogladac fantagiro bo jak przeczytam HP to mnie bedą gonic z krzyzykiem i czosnkiem - takie rozumowanie mnie dobija.
patix
A gdyby tak (chyba wcześniej nigdzie tego nie pisałam) Jo nie uśmierciła Pottera w wyniku jakiegoś pojedynku, ale pokrótce streściła losy jego i spółki (1 rozdział) i okazało się, że Harry umiera śmiercią naturalną w wyniku starości... :p
Nie oczekuję żadnej wzruszającej sceny typu:
"Harry trzęsącą się ręką bez dwóch palców pogłaskał po głowie swoją najmłodszą prawnuczkę, która właśnie wróciła na Boże Narodzenia do domu. Oddychało mu się coraz ciężej... blablabla". (No dobra, piszę beznadziejnie...), no ale z jednej strony zło by nie zwyciężyło - mógł wcześniej zabić Voldzia (albo za pomocą psychologicznych sztuczek - o jakiś ty niedobry, zmusić go do samobójstwa :p), przeżyć...
jednym słowem - fani by jej nie napastowali o następną część (chyba) i Voldi by zniknął.
aina
Nie wyobrażam sobie, że siódma część zakończy się szczęśliwie.
To by było przeciętne, a Rowling w ten sposób nie pisze.
Mimo, że większość (ja również) obstawia śmierć Harry'ego i Voldemorta, ale jestem pewna, że Jo nas zaskoczy.
wickie
Jak to by sie miało skończyc szczęśliwie....co to za książka......
a w Onecie było napisane:
Rowling przyznała, że czuje się zarówno szczęśliwa, jak i zestresowana, że zbliża się do zakończenia serii o Harrym Potterze. - Jednocześnie chcę i nie chcę zakończyć tej książki - wyznała. Jednak w ostatnim zapisie, który umieściła w dzienniczku na swojej oficjalnej stronie internetowej nie zdradziła, co stanie się na końcu ostatniej książki. Dała jednak do zrozumienia, że niektóre postaci, być może nawet Harry, umrą. - Teraz piszę sceny, które, w niektórych przypadkach, były zaplanowane już kilkanaście lat temu - zdradziła........ ( i tak dalej)
szkoda że chce uśmiercić Harry'ego ale tak musi być ......bedziemy żyli dalej...a Rowling nie będzie stać na waciki!! tongue.gif biggrin.gif
Krystian
oby dwaj rzucą AVADA KEDAVRA i zgina , a ministerstwo zabije śmierciorzerców
KONIEC

żenial
Rosssa
Ot tak sobie weszłam. Szok, śmiech, szok - i tak na przemian. Ale cóż nie ma to jak bawić się w domysły biggrin.gif Nie wiem co będzie i nie chce się domyślać. Wszyscy będą oświeceni jak wyjdzie książka wink2.gif

nie da się ukryć...
Katon
Bliźniacy zginą. Uświadomiłem sobie, że to pewne. Ciąży na nich 'epicka wina'. Nie zawiniona wina, jakkolwiek absurdalnie to brzmi. To właśnie ich wynalazki pomogły smierciożercom i Malfoyowi. JKR w miarę dyskretnie, ale mocno akcentuje tą sprawę. Nie ma w tym ich winy jako takiej, ale straszliwa zmaza na nich ciąży i napewno zdają sobie z tego sprawę. Zginą jak bohaterowie.
EmmaLover
A ja wciąż uważam, że zginie Lupin. Nie wiem, myślę, że on razem z Harrym, Ronem i Hermioną znajdą się w ostatecznym starciu ;]
Bardzo możliwe jest to, że Lupin przemieni się w wilkołaka i tym sposobem rzuci się na Czarnego Pana choć i tak miałby marne szanse ;/
No, ale kto wie?
Albo Lupin będzie dzielnie walczył z Voldemortem i da znak Harry'emu a wtedy cała trójka wykończy go?
Hmm, ta Rowling to musi mieć niezłe pomyłsy... wink2.gif
Voldemarket
Zginie pareludzi z zakonu pewnie........

Potter na pewno umrze wraz z Voldemortem tongue.gif Jak ktoś juz napisał hmara ludzi by Rowlling męczyła o jego dalszym życiu- ślub dzieci itp. A to nie jest dragonball żebyśmy śledzili losy dzieci bohaterów (wiem że to dziwne porównanie biggrin.gif )

Nawet sama autorka mówiła że go kiedyś uśmierci i pewnie nastąpi to najbkliżysz tomie.............. czarodziej.gif Avada bum!!-obaj dead
PrZeMeK Z.
hmara

Chmara.

Nawet sama autorka mówiła że go kiedyś uśmierci i pewnie nastąpi to najbkliżysz tomie

Źródło tej, jakże zaskakującej, informacji poproszę. Że powtórzę za Sayidem - w tej kwestii "I believe in what I can see".
Voldemarket
Literówka ot co..............zdarza się

Czytałem to gdzieś kiedyś w jakimś wywiadzie ale na bierząco to ci nie powiem...niesety
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.