Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Rewolucja Na Harrypotter.org.pl !!
Magiczne Forum > Harry Potter > HarryPotter.org.pl
Pages: 1, 2, 3
Zeti
Nie no. Grafika ogólnie ekstra. Mi się bardzo podoba.
Ale te szare pola z boku, oraz napisy z boku można by zmienić.
owczarnia
Nie wiem na ile to jest możliwe. Nie znam się na tych wszystkich engine'ach i tak dalej. Ale jak dla mnie dotychczas niedoścignionym wzorcem urody jest SnitchSeeker. Zwróćcie uwagę, jak przy odświeżaniu strony zmieniają się headersy. Obrazek tytułowy, znaczy. Dodatkowo jest to fajnie rozplanowane, jednocześnie wystarczająco harrypotterowo zakręcone i wystarczająco czytelne. I w sumie na prostym pomyśle oparte, co się chyba liczy.

Btw, jest dużo fajnych gotowych layoutów w necie, na przykład ta pani oferuje darmowe, i ten mi się bardzo podoba. Jako szkielet, oczywiście. Do tego dołożyć jakieś fajne tło i harrypotterową grafę na górę - i mogłoby być naprawdę ładnie. Z tego co można wyczytać na stronie, Carrie nie ma nic przeciwko zmianom, byle zalinkować do niej jako do twórcy głównych kodów gdzieś na dole. A takich jak ona ludków jest dużo więcej.
Zeti
Czy przy okazji zmiany grafiki hp.org zmieni się grafika forum?
Mahdi
do oeczarni : troche nie za bardzo te twoje pomysly nie korzystamy z darmowych szablonow co do tego projektu to jest pomylka strona calkiem inaczej bedzie wygladac to jest tylko ze tak powiem rozgrzewka strona bedzie szersza i o wiele ladniejsza ja sam bylem wkurzony gdy zobaczylem sreena z umieszczonym juz menu.

do Zeti: co do poprzedniej wypowiedzi ; jak nic nie zostanie dzialy , ktore sa w stanie dobrym k tore mozna uzyc zostana przeniesione poniewaz nie ktore dzialy sa nie aktualne
Mysle ze nowy projekt nazwany HPORGPL-MODER-2 bedzie udanym projektem i nie bedzie problemow :>

Kurcze no tylko 3 osoby sie wypowiadaja a ja szczerze chcialbym any to cale forum sie wypowiedzialo zauwazam pewna niechec ale prosze o zdania na ten temat
owczarnia
No dobra, ale co? SnitchSeeker Ci się też nie podoba? Kurcze, ta witryna jest uznawana za jedną z najlepszych na świecie. Nie mówię, że mamy robić tak samo przecież, ale może chociaż warto zerknąć, może jakieś pomysły by się dało od nich fajne ściągnąć?

Że już nie wspomnę, że gdyby Magiczne wyglądało tak jak ich fora, płakałabym ze szczęścia. I bynajmniej nie tylko o szatę graficzną mi chodzi. Wręcz o szatę najmniej... Jestem tam użytkownikiem, i tak perfekcyjnej organizacji zarówno działów, jak i pracy, tylu fajnych pomysłów, nie widziałam nigdzie indziej. Oczywiście, oni są więksi. Oczywiście, mają załogę konkret. Ale zawsze warto ciągnąć w górę, nie?
Zeti
To forum, które owczarnia pokazała, to grafika bardzo dobra. Bardzo mi się podobają też te nagłówki na górze typu FF, FAQ i nwes.
I jeszcze to: user posted image user posted image user posted image user posted image
To jak w końcu forum też będzie nowe??
PrZeMeK Z.
Co do przedstawionego projektu - zgadzam się z Zetim, kolory ramek po bokach zbyt monotonne. Coś żywszego by się przydało. Ogólnie rzecz biorąc - projekt zacny.
Ale zgadzam się też z Owczarnią - jeśli to ma być największa i najlepsza strona o HP w Polsce, to musi mieć więcej bajerków. Licznik do polskiej premiery "Deathly Hallows", kilka możliwych grafik u góry strony, newsy opatrzone ładnymi obrazkami, regularnie i często zmieniane ankiety, może jakaś ciekawa czcionka dla wybranych działów?
Aha, jeden szczegół - wiem, że ten obrazek to tylko projekt wstępny, ale mam radę na przyszłość: w dziale z filmami niech linki nie brzmią tak:
- Harry Potter i KF
- Harry Potter i KT
tylko:
- HP i Kamień Filozoficzny
- HP i Komnata Tajemnic

Wszyscy chyba wiedzą, że filmy mają w tytule "Harry Potter", prawda? A skróty KF, KT, WA nie wszyscy muszą od razu rozpoznać.
owczarnia
Przemek na redaktora! *woof woof woof*
PrZeMeK Z.
Tak, bo bardzo brakuje mi dodatkowych godzin spędzanych przed komputerem :/
owczarnia
Oh shut up. I know you want it cheess.gif.
Mahdi
nie wiem czy juz to napisalem ze ten projekt calkowicie zostal wycofany i na jego podstawie nie widze w ogóle podstaw nad dyskusja wyglada nowego serwisu i dwa forum nie zostanie modyfikowane nie o tym mowy nie bylo wiele osob uwaza ze jest ono odrebnym czlonem wiec nie rozumiem w ogóle ale to w ogóle zadanego pytania
Zeti
wiele osób? Jak na razie tylko jedna. No, ale jak stronka, to tylko stronka.
Aylet
i co, w końcu nic nie bedzie ulepszone?
Zeti
Będzie tylko strona. Ale Forum też by można jakoś ulepszyć.
hazel
A co Zeti Ptysiu, źle Ci tu teraz?
Zeti
Nie, dobrze jest teraz, ale można by coś dodać. Takie coś jak na tym forum, które zaprezentowała owczarnia. A konkretnie Podział na Domy
Mahdi
strona prawopodobnie jednak bedzie w kolorach ciemnych z tym ze bedzie dla Was czekac pewna niespodzianka z tym idaca smile.gif
Zeti
Bardzo lubię niespodzianki biggrin.gif Już się nie mogę doczekać.
PrZeMeK Z.
To po co w takim razie była ankieta?
Zeti
A no tak. Wybory sfałszowane!
Mahdi
liczy sie zdanie osob ktore ktore wchodza regularnie na strone tu jest tylko zdanie tych ktorzy na nie nie wchodza lub robia to rzadko , moze pozniej zajmiemy sie forum
Zeti
Przepraszam bardzo, ale ja dosyć regularnie bywam na stronie.

A co do forum, to juz się naradzamy. W tym temacie.
PrZeMeK Z.
liczy sie zdanie osob ktore ktore wchodza regularnie na strone tu jest tylko zdanie tych ktorzy na nie nie wchodza lub robia to rzadko , moze pozniej zajmiemy sie forum

Pytam po raz kolejny: po co w takim razie była ankieta?
owczarnia
Uhu, Przemek się wkurzył. Ale ma rację, nie da się ukryć.
PrZeMeK Z.
Skoro liczy się tylko zdanie odwiedzających często stronę, należało zawracać głowę im, a nie teraz nagle powiedzieć nam, że nasza opinia i tak zostanie zignorowana.
Zeti
No cóż, wrzesień jest, a stronka nadal stara. dry.gif
Mahdi
ankieta , ankieta ale takze taka ankieta zostala zrobiona na stronie i prawie wszystkie osoby sa za strona w ciemnych kolorach tu na forum w ankiecie przewaga osob za jasna strona wiec po wielu przemysleniach strona bedzie zrobiona w kolorach ciemnych
PrZeMeK Z.
Fakt, ankieta jest, choć trochę mało widoczna.
No cóż, Twoja wola. Wydaje mi się jednak, że w takim razie należało podać linka do tamtej ankiety, zamiast wprowadzać zamieszanie.
Niemniej przepraszam za ton moich zarzutów.
Zeti
No fakt, ankieta jest, ale mało widoczna. I zgadzam się z Przemkiem należało podać linka do tamtej ankiety, a nie robić konkurencyjną.
Mahdi
jezeli chcecie wejsc na ankiete i napisac co myslicie to zapraszam na strone harrypotter.org.pl po prawej jest zakladka i tam bedziecie mogli sie wypowiedziec
PrZeMeK Z.
...
Zeti
Teraz nam to mówisz?
Mahdi
owczarnia odezwij sie do mnie na adres redakcyjny : redakcja@harrypotter.org.pl
Zeti
Mam pytanie, kiedy oficjalna premiera nowej stronki?

Dodaje linki do zagranicznych okładek HP&DH mam nadzieję, że pojawią się na stronie.
Niemcy (dla dorosłych)
Niderlandy
Pszczola
Zeti, coś linki nie działają.

Jestem za ciemnymi barwami. Ewentualnie jakieś ciepłe brązy (na wzór LC). Jasne kojarzą mi się ze szpitalem, tudzież stołówką. O przymusie pracy nie wspomnę.
Nie znam się na grafice komputerowej, co się będę wypowiadała?

Forum to inna para kaloszy, ale jasnoniebieski trochę mi po oczach jedzie. Zieleń jest przyjazna dla oczu.

Podział na domy nie podoba mi się. Ale nie tu mi się o tym wypowiadać. Nie chciałabym jednak, żeby jakieś podziały wprowadzano na hp.org.pl

Może zróbcie ankietę pt.: "jakich działów NIE chcecie"? Albo: "których działów NIE odwiedzasz?".

A te wszystkie "pamiętniki", itd. Może mały dział pt.: "fan fiction"? Bo strasznie tytuły zabadziewiają forum. Jak ktoś chce je przeczytać, wejdzie sobie do odpowiedniej sekcji i już. I przy każdym opowiadaniu/pamiętniku/radosnej twórczości dać możliwość oceniania prac. Dobre zdobędą popularność, badziewne pójdą w niepamięć i "dziękujemy za współpracę".

Jeżeli chodzi o newsy. Może zrobić działy: film/aktorzy, książki/autorka, ciekawostki/artykuły. Na stronie głównej ewentualnie pierwsze zdanie newsa, obrazek i link do poddziału, gdzie będzie reszta wiadomości. Uporządkuje to trochę archiwum i każdy zainteresowany np. Emmą Watson, będzie wiedział gdzie szukać o niej informacji, bez konieczności czytania całego archiwum.

Trochę razi dział o redakcji. Napiszcie kilka zdań o stronie kiedy powstała, dlaczego się tym zajęliście i wyliczcie redaktorów. Niewypełnione ramki ze szczegółami jak data urodzenia, czy "o sobie", wyglądają strasznie. Może imię, avatar i link do profilu? A tam każdy sobie wpisze co chce? To już wasza decyzja.

Późno się robi. Dawno na hp.org.pl nie wchodziłam. Poczytam, wyrobię opinię, napiszę co mi na wątrobie leży.
Zeti
jasnoniebieski trochę mi po oczach jedzie. Zieleń jest przyjazna dla oczu.

Eee tam. Błękit najlepszy.
Pszczola
Jako kolor tak. Ale trochę łzawi oczy o trzeciej nad ranem, w kompletnych ciemnościach. Chociaż komu by wtedy nie łzawily?
Zeti
Miały być jakieś zmiany. Kończy się wrzesień, a nie zauważyłem jakichś zmian. Więc pytam: Czy w ogóle będą jakieś zmiany?

Ale trochę łzawi oczy o trzeciej nad ranem, w kompletnych ciemnościach. Chociaż komu by wtedy nie łzawily?
biggrin.gif
Golden Phoenix
Cóż rewolucji jeżeli chodzi o wygląd strony chyba nie będzie.

Jest za to rewolucja w dziedzinie języka angielskiego. Od kiedy to, do jasnej anielki, "dutch" oznacza duński ??!!
http://www.harrypotter.org.pl/index.php?po...azNewsa&nr=2687
Zeti
Jest to błąd, powtórzony za Departamentem Tajemnic. widocznie jakiś Redaktor od gapił Newsa, nie sprawdzając wszystkiego, i taka wpadka. Bo okładka jest niderlandzka (słowo holenderska może odnosić się jedynie do dwóch prowincji tegoż kraju - Niderlandów)
radziuo
Hej.
Przez cztery lata nic nie robilem ze stronka, ale ostatnio natchnelo mnie zeby przywrocic jej piekne chwile. Dajcie mi troche czasu, gora trzy tygodnie i strona bedzie pachniala czystoscia i tetnila magia :-)
Obiecuje :-)
PrZeMeK Z.
O.

Witamy JWP Admina.
Zeti
Hurra! Będą zmiany! Jakoś mnie tak ten nowy obrazek forum natchnął energia. Warto będzie kilka tygodni poczekać.
radziuo
Bedzie duzo pracy, ale tez duzo niespodzianek :-). Wizualnie przypomina ere kamienia lupanego, nie mowiac o przestarzalych wiadomosciach :-).
Gdy skoncze, redaktorzy beda mogli administrowac wszystkimi dzialami, wiec jej dalsza rozbudowa bedzie bardzo prosta smile.gif
Lilith
jaki obrazek... proponuje umieścić na górze zamiast tych obcych twarzy - oblicza najaktywniejszych biggrin.gif
PrZeMeK Z.
Ja tam nie chcę swojej twarzy widzieć u góry forum :]
hazel
Ja, całe szczęście, nie mieszczę się w pierwszej dziesiątce biggrin.gif
owczarnia
Rany boskie.
radziuo
QUOTE(owczarnia @ 01.10.2007 00:46)
Rany boskie.
*

Nie rozumiem :-)
owczarnia
No, bo ja się mieszczę w tej pierwszej dziesiątce. W przeciwieństwie do Hazel. I już się boję.
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.