Help - Search - Member List - Calendar
Pelna wersja: Zakon Feniksa
Magiczne Forum > Harry Potter > Harry Potter
Pages: 1, 2
Mikrus
Tego nigdzie nie było... huh.gif tongue.gif
ale raczej nie....
przecież Hedwiga też jest po części magicznym stworzeniem
NeMhAiN
hm..czyli ministerstwo siem o tym nie powinno dowiedziec...miejmy tylko nadzieje ze Jane na to wpadnie tongue.gif
Mikrus
Ona pewnie już to wylała na papier...biggrin.gif
kkate
A może Dziobek zostanie na Grimmauld Place i opiekować się nim będą wszyscy po trochu tongue.gif

A jak myślicie - gdzie Remus przebywał w 5 tomie podczas swojej zaminy w wilkołaka? W jednym z pokoi Kwatery Głównej? No i chyba nadal pił eliksir tojadowy od Snape'a, no bo jak inaczej.....
Mikrus
raczej napewno pił ten eliksir...od swojego kumpla z zakonu biggrin.gif

a o tym ze wszyscy po trochu sie beda zajmowac tez myslałem...ale nie napisałem
NeMhAiN
remusa moshe gdzies wywozili do lasu zeby siem wyszalał tongue.gif mam nadzieje że nie beda zmuszeni oddac Hardodzióbka, przeciez nie wiadomo jaki maja z nim "kontakt" i jak się bedzie zachowywac po smierci syriusza... sad.gif
kubik
Zaraz zaraz jeżeli ten eliksir powoduje przytomność umysłową wilkołaka to czemu go zamykać wink.gif?
czadowa_

cellpadding='3' cellspacing='1'>
QUOTE (kubik @ 25.08.2004

20:48)
mógł se mysleć ale

nie mógł pójść do MM żeby go spisać.

class='postcolor'>
Za testament uważa się kazdy

napisany własnoręcznie test w którym osoba rozporządza swoim majatkiem.

Jeśli wziąłbys teraz karteczkę i napisał że twój komputer idzie na powiedzmy

szkole, to jest obowiązek uznać to przy rozporządzaniu majątkiem, jesli nie

napisałeś testamentu u notariusza.

siostra po prawie i prawie

kanonicznym hehe
src='http://www.harrypotter.org.pl/forum/html/emoticons/biggrin.gif'

border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif'

/>

Ale tak czy inaczej uwazam że syriusz był na tyle

młody że nie myślał o pisaniu niczego w tym stylu.

Mikrus
QUOTE (kubik @ 26.08.2004 12:52)
Zaraz zaraz jeżeli ten eliksir powoduje przytomność umysłową wilkołaka to czemu go zamykać wink.gif?

Właśnie też tego nierozumiem...
przecież jak pije eliksir to sie chyba nie zamienia wogóle albo nie na tak długo...biggrin.gif
kkate
Nie, jak wypije eliksir, to jest wilkołakiem, ale nie jest agresywny i ma bardziej ludzką świadomość wink.gif Co nie znaczy, że przebywanie z nim w tym czasie nie jest ryzykowne....
NeMhAiN
a czy rowling w ogóle tłumaczyła jak działa ten eliksir, bo ja nie pamiętam...wiem tylko ze dla Remusa był...hm...nba pewno zawsze siem zmieniał, ale przez ten eliksir moze był mniej pobudliwy czy cos w tym stylu... wink.gif

ten post miała byc wczesniej...przed kkate wink.gif bo teraz to tak dziwnie wygląda.... smile.gif
Sunlight Priestess
Dokłądnie. W ciele wilkołaka była ludzka świadomość. NA tym to polega. Podobno trudno zabić wilkołąka, więc takie hmmmm świadome moga walczyc z papciem Voldziem.
Syriusz_Black
Hamował krwiożerczą naturę wilkołaka i tyle...
Mógł spokojnie myśleć i nie atakował ludzi...
Mikrus
Fajnie by było jakby Snape wynalazł jakis eliksir który powstrzymywałby go przed przemianą...ale to juz chyba by było za kolorowo...
NeMhAiN
chyba właśnie o to chodzi z wilkołakiem że nie ma nic na to...to nie jets taka zwyczajna choroba tylko...yyy.. dry.gif ."zwyrodnienie"?wiec by było ciężko coś na to znalexć...a szkoda sad.gif
czadowa_
Teraz nie moge znaleźć dokładnego cytatu zksiążki ale pamiętam że Lupin powiedział, że po wypiciu eliksiru od snape, zwijał sie w gabinecie w kłebek i czekał az minie pełnia.

Jak wilk, ze świadomościa człowieka.
zasirek
Ja to bym powiesiła stworka na scianie z jego przodkami.Przeciez skoro jush nie ma syriusza to on sobie pójdzie do Malfojów(moze) bo oni juz nie maja zgredka, a przeciez stworek zna wszystkie tajemnice zakonu!
czadowa_
Ale cały czas strzeże ich Zaklecie

Fideliusa i Strażnik Tajemnicy w postaci Dumbla. Oprócz tego Dumbel jest za

szanowaniem skrzatów i innych stworzeń więc wygląda na to ze niespecjalnie

chetnie pozwoli na powieszenie stworka. Pozostaje miec nadzieje że Stworek

się powiesi.. sam.
src='http://www.harrypotter.org.pl/forum/html/emoticons/wink.gif'

border='0' style='vertical-align:middle' alt='wink.gif'

/>
Bellatriks
Raczej sam się nie powiesi, ale co wy na taką wersję, że Lupin będzie w chacie sam ze stworkiem i zapomni wypić eliksiru i rozszarpie Stworka? trochę zbyt drastyczne...
Pottermenka
Stworek popelni samobojstwo (przez odciecie sobie glowy) i zostawi list z zyczeniem aby jego glowe powiesili na klatce schodowej obok matki biggrin.gif
kubik
QUOTE (czadowa_ @ 26.08.2004 14:59)
QUOTE (kubik @ 25.08.2004 20:48)
mógł se mysleć ale nie mógł pójść do MM żeby go spisać.

Za testament uważa się kazdy napisany własnoręcznie test w którym osoba rozporządza swoim majatkiem. Jeśli wziąłbys teraz karteczkę i napisał że twój komputer idzie na powiedzmy szkole, to jest obowiązek uznać to przy rozporządzaniu majątkiem, jesli nie napisałeś testamentu u notariusza.

siostra po prawie i prawie kanonicznym hehe biggrin.gif

Ale tak czy inaczej uwazam że syriusz był na tyle młody że nie myślał o pisaniu niczego w tym stylu.

Ktos mnie zmusza abym mu zapisał w testamencie cały moj majatek a nastepnie zmusza mnie abym wypił arszenik. Sekcja zwłok wykazuje naturalna smierc a kolo sobie moj cały majatek przywłaszcza. wink.gif
Jest cos takiego jak notariusz
czadowa_
kubik, nie ja te prawa tworzyłam smile.gif
Herma
QUOTE(Bellatriks @ 31.08.2004 17:41)
Raczej sam się nie powiesi, ale co wy na taką wersję, że Lupin będzie w chacie sam ze stworkiem i zapomni wypić eliksiru i rozszarpie Stworka? trochę zbyt drastyczne...
*

moze zbyt drastyczne, ale mnie sie podoba...

a moze ktos "przypadkiem" wrzuci go do Hardodzioba, kiedy ten bedzie glodny?

chociaz... lepiej nie bo wtedy Hermiona go znienawidzi (hardodzioba)
To jest "lekka wersja" zawartosci forum. By zobaczyc pelna wersje, z dodatkowymi informacjami i obrazami kliknij tutaj.

kulturystyka  trening na masę
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.